ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hsb61
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Eylül 2010 21:54
Son Ziyaret:
15 Aralık 2012 21:50
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hüseyin Yılmaz
Doğum Tarihi:
01 Ağustos 1965
Yaş:
58
İl:
Trabzon
Meslek:
mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hüseyin Yılmaz

SON 6 MESAJI

Canlı Doğuran ölümleri
100 litrelik akvaryumdaki 4 dişi 1 erkek lepistes sayısı 1 yılda 300 ciarına ulaştı.her şey güzel giderken akvaryuma cobitis denen dip balıklarından ekledim.önce sayısını bilemediğim kırmızı karideslerin kökünü kuruttular, asi frenatusu bile suspus ettiler.dipte yüzmelerine rağmen lepistesleri bunalıma soktular. önce bir kaç lepisteste kuyrukların parçalanmış gibi olduğunu gördüm.ardından tüm lepisteslerde aynı durum oldu.bugünde kılıç kuyruklar kervana katıldı. sanıyorum cobitis balıklarda strese sebep oldu.ilaç kullanıp kullanmama konusunda kararsız kaldım.
Beyaz Zebra Cinsiyet
Nedense bir türlü resim yükleyemedim. Ben resim yükleyene kadar benim balıklar mevta olacak...

Zebralar yuva yaptı ve yumurtladılar.İkiside yuvaya girip çıkıyorlar.Küçük olanı hemen hemen hep yuvada.Eğer yavrular çıkarsa dişi zebralarda pembeleşme olur tezi çürümüş olacak.Çünkü bu çiftin ikisindede pembeleşme var...
Beyaz Zebra Cinsiyet
Arkadaşlar internette beyaz zebra yada bazılarının dediği gibi albino zebra balıklarımdan iki tanesi 3-4 gündür beraber yüzerek birbirlerine kur yapıyorlardı.Eşleştiklerini düşünerek ikisini ayrı bir akvaryuma aldım.Orada da beraber yüzerek birbirlerine kur yapıyorlar.Kumu temizleyerek yuva yapmaya çalışıyorlar.Ancak bu balıklarda cinsiyette dişilerin alt kısımlarının turunculaştığı söyleniyordu.Oysa bu balıkların ikisinde de turunculuk oluşmuş durumda. Erkeklerde de turunculaşma olabilir mi? Yoksa benim balıklar lezbiyen mi? :)
Not: Balıklar yaklaşık 6 aylık ve erkek diye tahmin ettiğim 6-6.5 cm dişi diye tahmin ettiğim 5-5.5 cm boylarında.Aynı batın yavrularıydılar.
Yanlarına vücudunda hiç turunculuk olmayan erkek olabileceğini düşündüğüm diğerlerinden birini koydum ancak ona saldırdıkları için çıkarıp eski akvaryuma koydum.
Erkek dişi ayrımını başka nasıl yapabilirim.?
Yardım ederseniz sevinirim.
hsb612010-10-11 17:53:03
BU HOBİDEKİ EN SİNİR OLDUĞUNUZ ŞEY?
Akvaryum kum gibi lepistes moli doldu.Çevremdeki herkesi akvaryum sahibi yaptım.AKvaryumculara yem karşılığı vermek istedim bırakın yem karşılığı almayı üstüne para istediler.Bu fırsatcı tavırlarından nefret ediyorum.
Kaplumbağa/Yem Sorunu
Yem yemeyeni ayır diğerlerinden.Su sıcaklığını 28 dereceye ve ortam sıcaklığını 30 dereceye ayarla.Bir ampulle çözersin bu işi.Varsa suyuna diskus yemi at çok az 3-4 tane kadar.Gözle bakalım yiyecek mi?.Hastalık belirtisi varmı gözlemle Yoksa ölebilir.2 yıldır baktığım kaplumbağalardan birini kaybettikten sonra daha dikkatli olmaya başladım.
Sumptan çıkan garip yaratıklar
Ne güzel işte hazır canlı yem.Ama bunlar yusufcuk olmayabilir.Derelerde yaşayan bir türe benziyor.Yusufcuk kanatlandıktan sonra suda durmaz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.