ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
zipkinci
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Eylül 2010 10:20
Son Ziyaret:
19 Mart 2012 12:15
Toplam Mesaj:
51 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tolga Özbuğ
Doğum Tarihi:
27 Nisan 1981
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
Discus
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tolga

SON 10 MESAJI

oscar ve challanger
Merhaba,

Bahsettiğiniz balıkların doğada yaşadığı ortamı taklit etmek en doğrusu olabilir. İsterseniz Ağaç kökü ve yaprak atarak güzel bir hava verebilirsiniz. Küp ve kaleyi isterseniz çıkartabilirsiniz. Sizin zevkinize kalmıştır.

İyi çalışmalar dilerim
İlginç Discus
JBL yemleri test ediyorum. Discus çok sewiyor, deneyebilirsiniz. 25 civarındadır fiyatı.
İlginç Discus
Canlı yem ile beslenmiş ve alıştırılmış olabilirler mi? Veya Discusları rahatsız eden farklı bir tür var mıdır?
Yavru Discus kavgası
Yardımınız için teşekkürler Burak Bey. Maltepede akvaryumcular alır mı acaba?

İyi çalışmalar dilerim
Yavru Discus kavgası
Merhaba,

Mert abi ile (Mert Taşkıran) tanışıp sohbet etme şansım oldu. Fakat tanışmamızdan önce Akvaryumumda 2 yavru discus almıştım. Diğer yavruları henüz almadım. yavrulardan biri diğerinden daha ufak. Büyük olan yavru dikkat ettim baskın çıkmayaçalışıyor. Diğer yavru şuan volta atıyor akvaryumda. Henüz diğer yavruları alamadığımdan akvaryumda büyük boşluk var, biraz büyük olan discus yer savaşına çevirdi durumu. Sürü olsaydı bir sorun olmayacaktı. Sizin fikirleriniz nelerdir? Ufaklığa çok üzüldüm Karantinaya alınca şimdi yüzgeçlerini açtı mutlu dolaşıyor kovada garibim. Herhangi bir akvaryumcuya yakın zamanda satabilirim diğer yavruyla aynı boyda bir eş almayı düşünüyorum veya isteyen olursa forumdan birine satabilirim. Snakeskin.

Aşağıdaki resim bana ait değildir, alıntı yapıyorum sahibi umarım anlayışla karşılar benim balığın aynı türü, örnek resim.


İyi çalışmalar dilerim
zipkinci2010-11-09 09:59:47
Discus Hatalarım Neler?
Bildiğim kadarı ile, melek balığı discus'a çok yakın özellikleri olan bir balık fakat daha agresif olduğu söylenmektedir.
canpet
Arkadaşlar merhaba,

Canpet çalışanları yepyeni bir mağaza ile işe başlamışlar. Herbiri akvaryum hakkında bilgi sahibi konuya hakim ve deneyimli kişiler. Yüzyüze tanışmanızı öneririm. Dürüst insan oldukları zaten yüzlerinden belli oluyor. Dün daha mağazalarındaydım. Oldukça yardımcı oldular, tekrar çok teşekkür ediyorum. Şuanda gezdiğim akvaryumcuların içinde en iyisi Canpet diyebilirim. Umarım insanlar onları yıpratıp veya nazar deyip çalışma prensiplerini bozmazlar.

İyi çalışmalar dilerim
neden cama cam?
[QUOTE=cystein] [QUOTE=zipkinci]Onur Bey, sanırım tam ifade edemedim. Cama cam bir akvaryumda mikro organizma oluşma olasılığı kum kaya ve süs aksesuarlarının olduğu bir akvaryum ile kıyaslanırsa, sizce nekadar orandadır? Tecrübeleriniz bu konuda önemlidir. Yeni bir akvaryum yaptırmayı düşünüyorum ve buna göre akvaryumda tasarım yapacağım. Özellikle denizden alacağım kırık midye kabuklarını güzel yıkadıktan sonra 1 hafta bir kovada bekleterek kum yerine kullanmayı düşünüyorum.

İyi çalışmalar dilerim
[/QUOTE]

Tolgahan Bey,

Onur Beyin söylemek istediği olayı biraz açayım. Mikroorganizmalar değişik referanslara göre farklı gruplara ayrılabilir. Bizi ilgilendiren referansa göre mikroorganizmaları saprofit (yani çürükçül) ve patojen (yani hastalığa neden olan) olarak ayırabiliriz. Saprofit mikroorganizmalar bir çok döngüde rol aldığı için akvaryumda bulunmasını istediğimiz canlılardır. Hatta onların yerleşip üreyebilmesi için filtre malzemelerine para harcarız. Bu tip mikroorganizmalar genelde tutunacak medya ister. Patojen mikroorganizmalar ise serbest dolaşıp yerleşebilecekleri konaklar ararlar. Bu beslenme şekillerinin değişikliğinden kaynaklanan bir fenomen muhtemelen.

Neticede kum, bitki, kökler, kayalar üremesini istediğimiz yararlı mikroorganizmalar çok iyi tutunma alanları sağlarlar. Başka yararları da var elbette, olayı mikrobiyolojik açıdan ele aldığımız için bu yönü kabartılandırdım. Suyun kimyasal özellikleri üzerine de olumlu etkileri vardır yukarıda saydığımız elemanların.

Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.

Saygılarımla..
[/QUOTE]

Detaylı açıklamanız için teşekkür ederim Bedrettin Bey.

İyi çalışmalar dilerim
Marka ve Önemi
Eheim'in yeni ecco dış filitresini aldım çok pratik. Tavsiye ederim. Akvaryum yatağımın yanında duruyor, hiç bir ses duymuyorum. Isıtıcı  Jager aldım. Fakat eğer bulabilirseniz piyasada hem ucuz hem de aynı işlevi görebilen markası önemsiz bir filitre de alabilirsiniz. Seçim size kalmıştır.

İyi çalışmalar dilerim
zipkinci2010-10-11 04:25:12
Dip Çekimi
Onur Bey,

Malesef kimya ve biyoloji dallarında üniversite bitirip üzerine Amerikada master yapıp gelmediğim için içerik dolu şekilde yazamayacağım. Google'da araştırarak bu bilgileri sanki ben biliyormuşum gibi de yazmam. Atık maddelerin yukarıda belirttiğim gibi doğa koşulları ile temizlenmesinin yanında suda bazı süzgeç ve ayrıştırıcı görev üstlenen canlıların tümünü akvaryuma malesef koyamayacağımızdan, ekosistem akvaryumumuzda bir gölün veya denizin neredeyse % çok az bir kısmı. Karar kişiye özeldir, kimi yapabilir, kimi yapmayabilir. Bu konuyu beni dahil etmeden, diğer arkadaşlarınız ile tartışmanıza devam etmenizi rica ederim.

İyi çalışmalar dilerim

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.