ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
uraSha
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Eylül 2010 21:04
Son Ziyaret:
10 Kasım 2011 16:29
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gonca Satıroğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gonca Ersoy

SON 5 MESAJI

Acemi Kaplumbağa sahibinin zor anları?
hımm :) Kedi mamasini bir arkadaşımdan daha duydum (Kendisi 4 yıldır kapluş besliyor) fakat benim aptişim daha çok küçük kedi maması yiyebilir mi bilmiyorum :)

Yavaş yavaş bize alıştı, artık elimden mamasını yiyor :) 2 çeşit maması var bir normal yemi birde karidesi var. Ara arada yeşillik veriyorum :) Deli gibi yiyor, fazla yemek yemesinin bir sakıncası olur mu bilmiyorum ama yaklasık hergün 4 karides parçasi 10 tane falanda yem yiyor :) 

Isıtıcısını temin ettik. Isıtıcı geldiğinden beri çok keyifli, eskiden üsüyordu sanırım :( kayanın altından cıkmıyordu, ben bunu benden korkmasına baglıyordum ama ısıtıcıyı aldığımızdan beri keyiften ölecek :))) 

Kuru alan ile ilgili sormak istediğim bir şey var; Abiş pek kuru alana çıkmıyor. Üzerine yem koyuyorum bazen çıkmasını sağlamak için çıkıyor yemi yiyor ve suya geri giriyor. Su ısıtıcı nedeniyle 28,5 derecede sabit. Acaba kuru alan soğuk mu geliyor diye düşünmeye başladım. Normal ısık takılı. UV lamba alacağım ama nerden alacağım konusunda bir fikrim yok... Abişim suyun dışında üşüyor mudur? Bu nedenle mi çıkmıyordur bilemiyorum açıkcası...

Soru geliyor: UV lambası nereden alınır :)
Acemi Kaplumbağa sahibinin zor anları?
Teşekkür ederim :) 

Şimdilik keyfimiz yerinde görünüyor. Bugün alışverişe gidip ısıtıcısını ve yeni yemlerini alacağız.Ondan sonra hiç bir eksiğimiz kalmayacak..
Acemi Kaplumbağa sahibinin zor anları?
Yorumların ve yardımcı olmaya çalıştığın için teşekkür ederim. En kısa zamanda bir ısıtıcı edinmem gerekiyor, hemen yarın bu işi halledeceğim kapluşum için :) 

Kuru alan konusuna gelince büyük ve düz bir kaya ile hallettim şimdilik o işi ve rahatlıkla çıkabiliyor üzerine, biz odada yokken orada ışıgın altında dinleniyor. ama bizi görünce kendini resmen suyun içine atıyor balıklama :) Bizden henüz korkuyor,ürkütmemek için pek yaklaşmıyoruz ama yine de bir şekilde alışması gerek diye çokta kasmıyoruz. Sadece ona dokunmuyor, çok yakından incelemiyor gözlerimizi dikip onu incelemiyoruz. 

Yani elime yem alıp takip ettirmem falan şu aşamada imkansız. Ama yemini yiyor. Suda dağılıyor mu yemiyor mu diye çok terettüd ediyordum ama, yemlerini kuru bölgeye koyup onu odada bir süre yalnız bıraktım. Geldiğimde yemler yoktu ve abiş kuru bölgede uyuyordu :)

Vitamin ve yem konusunda çok farklı yorumlar okudum forumda, sizce en iyi marka hangisidir?

Yardımcı olduğunuz için tekrar teşekkürler.
Acemi Kaplumbağa sahibinin zor anları?
Selam :)

Ben linkinizi göremiyorum? Acemiligime verin lütfen :)
Acemi Kaplumbağa sahibinin zor anları?
Hepinize Selamlar,

Öncelikle Su kaplumbağaları ile ilgili bilgilendirme yazan herkese çok teşekkür ederim, bizi çok büyük bir yanlıştan kurtardınız.

3 gün önce bir pet shoptan uzun süredir istediğim kaplumbagayı aldık. İsmi Abidin. Abidin Bey (Bey mi bayan mı bilemiyoruz tabiki :) ) henüz minicik kırmızı yanaklı bir su kaplumbagası. Pet shoptan elimizde bir tane kücük plastik havuz, bir tablet mama plastik bir agac ve renkli bir poşet taşla çıktık. Abidin petshopta arkadaşlarıyla birlikte kaldığı fanusumsu şeyin içinde çok mutlu görünüyordu. Fakat eve gelip sizden ögrendiğim tabirle yazmak isterim ölüm havuzunun içine yaklaşık 5 cm suyun içine girince huysuzlanmaya çırpınmaya başladı. Ayagı ile taşları iktiriyor. sürekli uyukluyor ve çok mutsuz görünüyordu. Bunun üzerinde nerede yanlış yaptığımızı anlamak amacıyla internetten kırmızı yanaklı su kaplumbagalarının bakımını araştırmaya başladım. Bu sayede bu forumu ve sizlerin bilgilendirici mesajlarınızı okuma fırsatı buldum.

Yazdıklarınızı okuduktan sonra pet shoptaki çocuga içten uzun söylemler yaparak (Bizi bilgilendirmediği için!) araştırmalara devam ettik. 

Mesajlarınızı uzun uzun okuduktan sonra hemen abidine henüz çok küçük olduğu için 40*40*25 (En boy yükseklik) boyutlarında bir akvaryum (şimdilik bu boyut yeterli gibi geldi (?), biraz büyüyünce büyüteceğiz) yemine ek olarak karides, bir su filtresi, kuru zemin için kumsaldan büyük ve düz bir kaya, doğal olması için akvaryumun dibine taşlar ve birde ısıtma lambası temin ettik. (Yalnız ısıtma lambasının ışığı suan bildiğiniz beyaz ampül, bu yeterli midir? Yoksa UV ampüllerden edinmem gerekli mi? 

Bu aksesuarları edindiğimiz pet shoptaki amca (-ki iyi birine benziyordu.) Evde ve sabit bir ortamda bakılacaksa (Aynen söyle söyledi; Oda sıcaklıgı 20 derecenin altına düşmüyorsa... - ki bizim evde bu neredeyse imkansız:)) ısıtma çubuguna gerek olmadığını söyledi. Sizce bu doğru mudur? yoksa ısınma çubugu edinmeli miyim? 

Abidin, ölüm havuzundan yeni evine geçer geçmez ferahladı bunu resmen hissettik. İlk yarım saat kuru zemin olması için yerleştirdiğimiz kayanın altına saklansada sonrasında çıktı ve şimdi suyun içinde mutlu mesut geziniyor :)

Akvaryumun şuanki su yüksekliği yaklaşık 10 - 12 cm kadar. Ve Abidin dikey bir şekilde durup ayaklarının ucuna basarak kafasını sudan çıkarmaya çalışıyor. Bu doğal mıdır? yoksa suyun yüksek olduğu anlamına mı gelir? Gerçi kafasını çıkarabilmesi suyun altında bir kaç düz kaya ile yükseklikler oluşturdum ama yine de tam olarak ne yapacağımı bilemiyorum.

Ona hakettiği standartta bir hayat sunmak istiyorum. Bu konuda elimden geleni yapmaya hazırım. Yazdıklarımı değerlendirerek bana yardımcı olabilir misiniz?

Ben ve Abidin, yorumlarınızı esirgemediğiniz için şimdiden teşekkür ederiz :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.