ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Really
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
14
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
01 Temmuz 2013 00:28
Toplam Mesaj:
3890 [0.53 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Umut Gülengümüş
Doğum Tarihi:
07 Ocak 1987
İl:
Ankara
Meslek:
Meendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
[b]Umut GÜLENGÜMÜŞ[/b]
Hava motoru, hava hortumu, sünger, bayat tetra discus
SON 10 MESAJI
Festae'nin (Red terror) Türkiye Yolculuğu ve Yayılması
Murat geçmiş olsun. Küçük festae %99 tür içi agresifliğe kurban gitmiş. Başka bir sebepten ötürü bile ölmüş olsa bir saldırıya uğrayacağı kesindi. Tek gözü yokmuş zaten. Bu civar boydayken sert çiklitlerde tür içi agresiflik hat safhada oluyor. Birkaç tane çömlek konabilirdi ama o bile garanti çözüm değil. Bu boylar için sanki planlanmış bir ön eleme programı var :)
Murat geçmiş olsun. Küçük festae %99 tür içi agresifliğe kurban gitmiş. Başka bir sebepten ötürü bile ölmüş olsa bir saldırıya uğrayacağı kesindi. Tek gözü yokmuş zaten. Bu civar boydayken sert çiklitlerde tür içi agresiflik hat safhada oluyor. Birkaç tane çömlek konabilirdi ama o bile garanti çözüm değil. Bu boylar için sanki planlanmış bir ön eleme programı var :)
Ben 4cm civarı pek çok küçük çikliti karmaya eklemiştim. Başta balığın sahibi açısından da bayağı gergin geçiyor ama hiç kayıp vermedim. Büyük GT nin yanına, büyük Viejaların yanına eklemişliğim var. Ama eminim eklediğim balık çiklit olmasa çok daha farklı davranırlardı. Aynı boyda yemlik balıkla çiklit yavrusuna farklı gözle bakıyor büyük çiklitler. Ama tabi jag gibiler ayırdetmez :) Yabancı forumlarda çok kez gördüğüm "ağzına sığmayacak kadar büyük" kuralı var. Basit ama mantıklı... Gene de söz konusu festae olduğu için bence karmaya şimdi ekleme. Salvini, texas gibi balıklar vurabilir. Bir de tek eklenmesi dezavantaj olur. Unreats ın ayırma çözümü iyi olur bence.
Bol Kütüklü 250 Lt.Amerikan Tankı Yeni Kurulumu
[QUOTE=cemre26]
Aynen katılıyorum.Öyle birşey ki bazı akvaristlerin kafalarında belli kalıplar var,bu tür 400 lt şu tür 600 lt şu türde 300 lt den aşağı olmaz kesin ölür gider bütün balıklarınız vs. gibi tabular var.Yahu öyle yorumlar varki 'dekor neye hitap ediyor anlamadım sizin içinizdeki dekormu böyle'' diyen arkadaşlar bile var.Yani dekorun bile illaki alışılagelmiş standart beslenilen tür hangisiyse o türün dekoru yapılmalı yoksa içimizden gelen,zevk aldğımız dekoru yaparsak bu neye hitap ediyor oluyor :)O kadar çok olumsuz eleştiriler aldımki amerikana geçtikten sonra artık amerikandan bile soğumaya başladım yakında başka türe geçersem şaşmayın...
[/QUOTE]
[QUOTE=cemre26]
Aynen katılıyorum.Öyle birşey ki bazı akvaristlerin kafalarında belli kalıplar var,bu tür 400 lt şu tür 600 lt şu türde 300 lt den aşağı olmaz kesin ölür gider bütün balıklarınız vs. gibi tabular var.Yahu öyle yorumlar varki 'dekor neye hitap ediyor anlamadım sizin içinizdeki dekormu böyle'' diyen arkadaşlar bile var.Yani dekorun bile illaki alışılagelmiş standart beslenilen tür hangisiyse o türün dekoru yapılmalı yoksa içimizden gelen,zevk aldğımız dekoru yaparsak bu neye hitap ediyor oluyor :)O kadar çok olumsuz eleştiriler aldımki amerikana geçtikten sonra artık amerikandan bile soğumaya başladım yakında başka türe geçersem şaşmayın...
[/QUOTE]
Hocam siz balıkları da akvaristlerin kafa yapısını da çözmüşsünüz. Size bu hobide kurşun işlemez artık siz Neo olmuşsunuz hobi Matrix. İnşallah bu kalıpları bir bir yıkarsınız.
Teksasımın gözü ve solungacı patlatıldı
Emre Bey A. çiklitlerinde tecrübesiz olduğunuz için bizim size yazdıklarımız pek gerçekçi gelmiyor olabilir. Ancak şunlardan emin olun:
Emre Bey A. çiklitlerinde tecrübesiz olduğunuz için bizim size yazdıklarımız pek gerçekçi gelmiyor olabilir. Ancak şunlardan emin olun:
- Tankınız bu tip balıkların karması için çok küçük. Taban 80x45 olması da büyük dezavantaj.
- Tankınızda yetişkin ergin boyda GT, midas ve texas tan sadece biri beslenebilir.
- Midas gibi balıklara deneme süresi verilmez. Oradaki herhangi bir balığı bir saatten az sürede öldürebilir. Zaten müdahele edemeden iki ölüm yaşamışsınız.
Bunları tecrübeli herhangi bir amerikancıya sorarsanız onaylayacaktır yani benim yorumum değildir. Biz sizin keyfinizi kaçırmak için yazmıyoruz, canlı hayatı için yazıyoruz. Bir hayvansever olarak gerekli önlemleri alacağınıza eminim.
Bol Kütüklü 250 Lt.Amerikan Tankı Yeni Kurulumu
Tubifex ve gelişigüzel yemlik canlı balık vermek parazite veya başka iç hastalıklara neden olabiliyor. Tubifexin temizliğindne emin değilseniz vermeyin. Ayrıca en sık 5-6 günde bir verilmesi gerek.
Tubifex ve gelişigüzel yemlik canlı balık vermek parazite veya başka iç hastalıklara neden olabiliyor. Tubifexin temizliğindne emin değilseniz vermeyin. Ayrıca en sık 5-6 günde bir verilmesi gerek.
Teksasımın gözü ve solungacı patlatıldı
Emre Bey 250 lt de midaslı karma olmaz. Midas hepsinden daha hızlı büyüyüp hepsini sindirecektir veya öldürecektir. Bunlar bu forumda hep denenmiş tecrübe edilmiş şeyler. Daha fazla ölüm olmaması için RD ve biri hariç texas ları çıkarmanızı öneririm.
Emre Bey 250 lt de midaslı karma olmaz. Midas hepsinden daha hızlı büyüyüp hepsini sindirecektir veya öldürecektir. Bunlar bu forumda hep denenmiş tecrübe edilmiş şeyler. Daha fazla ölüm olmaması için RD ve biri hariç texas ları çıkarmanızı öneririm.
İşte Amerikan Rüyası
Bence de papağan geni var. RDxMidas. Bende de buna çok benzer bir yavru vardı sonra kıpkırmızı bir midas oldu. Büyüdükçe tipi düzelecektir.
Bence de papağan geni var. RDxMidas. Bende de buna çok benzer bir yavru vardı sonra kıpkırmızı bir midas oldu. Büyüdükçe tipi düzelecektir.
[QUOTE=Köksal Gürkan]
[QUOTE=Really]Lepistes ve tetralar ziyan olur.[/QUOTE]
Festae'lerin ziyan olmasından iyidir.
[/QUOTE]
[QUOTE=KarabeY] [QUOTE=Really] [QUOTE=KarabeY]Köksal ve Cenk abilerim, görüşleriniz için teşekkürler. Tam damızlık olarak görüşleriniz doğru. Ben gene tetra, lepistes, buz balığı, birde ayarlayabilirsem yavru melek falan eklemesi yapayım. Bu kadarlık akvaryum arkadaşı onlara yeterli gelir sanırım. Yem olarak canlı artemia ve kaliteli pul ve granül yemler mevcut zaten. Birde canlı artemia için sorayım. Hergün mü vereyim, yoksa 2 günde bir mi versem daha iyi olur? Onun dışında tabana kum koymayacağım. En azından tabanda yem ve pislik artıklarını temizlemek kolay olması açısından. Kum olayını, en azından 10cm olduklarından sonra koyarım belki. [/QUOTE]
Selam Celal. Lepistes ve tetralar ziyan olur.
[/QUOTE]Merhaba Umut, bu konuda seninde fikrini alabilirim. Şuan elimde o balıklar olduğu için onları ekleyebilirim. Onun dışında şu balıklardan ekleyebilirsin dersen onlardan da bulmaya çalışıp eklerim.
[/QUOTE]SD konusunda yazılmış zaten, küçük veya orta boy SD uygundur ve uzun dönem gider :) Tetrazon, büyük danio türleri ve hızlı ve sağlam tetra türleri de olur. Balıklar küçük olduğu için seçenek bol yani, ama duruma göre 1-2 ay sonra değişiklik yapman gerekebilir. Aslında ideali festaeleri olabildiğince çabuk ayırmak, senin de aklındadır bu.
Festae'lerin ziyan olmasından iyidir.

[/QUOTE]
Ona bakarsan ditherler ziyan olduktan sonra festaeler gene birbirine döner. Hem balıkları ziyan etmemek hem de kalıcı bir çözüm için daha uygun balıklar seçmesinde yarar var.
[QUOTE=KarabeY]Köksal ve Cenk abilerim, görüşleriniz için teşekkürler. Tam damızlık olarak görüşleriniz doğru. Ben gene tetra, lepistes, buz balığı, birde ayarlayabilirsem yavru melek falan eklemesi yapayım. Bu kadarlık akvaryum arkadaşı onlara yeterli gelir sanırım. Yem olarak canlı artemia ve kaliteli pul ve granül yemler mevcut zaten. Birde canlı artemia için sorayım. Hergün mü vereyim, yoksa 2 günde bir mi versem daha iyi olur? Onun dışında tabana kum koymayacağım. En azından tabanda yem ve pislik artıklarını temizlemek kolay olması açısından. Kum olayını, en azından 10cm olduklarından sonra koyarım belki. [/QUOTE]
[QUOTE=KarabeY]Köksal ve Cenk abilerim, görüşleriniz için teşekkürler. Tam damızlık olarak görüşleriniz doğru. Ben gene tetra, lepistes, buz balığı, birde ayarlayabilirsem yavru melek falan eklemesi yapayım. Bu kadarlık akvaryum arkadaşı onlara yeterli gelir sanırım. Yem olarak canlı artemia ve kaliteli pul ve granül yemler mevcut zaten. Birde canlı artemia için sorayım. Hergün mü vereyim, yoksa 2 günde bir mi versem daha iyi olur? Onun dışında tabana kum koymayacağım. En azından tabanda yem ve pislik artıklarını temizlemek kolay olması açısından. Kum olayını, en azından 10cm olduklarından sonra koyarım belki. [/QUOTE]
Selam Celal. Lepistes ve tetralar ziyan olur.
green terror yüzgeç kapanması
Hocam balığın hayatı söz konusu bir an önce yabancı foruma danışın bence. Videosunu koymanızı da öneririm.
Hocam balığın hayatı söz konusu bir an önce yabancı foruma danışın bence. Videosunu koymanızı da öneririm.
green terror yüzgeç kapanması
[QUOTE=doruk46] [QUOTE=Really]Eklediğiniz suda klor belirtisi var mıydı?[/QUOTE]
[QUOTE=doruk46] [QUOTE=Really]Eklediğiniz suda klor belirtisi var mıydı?[/QUOTE]
vardı biraz. sıkıntı o olabilrmi?
[/QUOTE]
Sıkıntı büyük ihtimalle ondan. Balığınız şoka uğramış. Ne yapılabilir açıkçası bilmiyorum, çiklitler böyle ağır şokları genelde atlatamıyorlar. Foto ekleyerek bir yabancı foruma sormanızda yarar var.
SON MESAJLAR
- 117 Litre Akvaryumu Sunta Tv Sehpası Taşır Mı Erdinc.B, 23:00
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Kakadu Triple Red Mağara Yapımı seiryuhare, 22:59
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Triops Nedir Rafayel, 22:47
Akvaryum Dünyasından Haberler - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin MuratOzdemir, 22:30
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 3 Yıllık Goldfish Serüvenim. Erdinc.B, 22:26
Yeni Üye Forumu - 110 Litre Akvaryuma Kaç Tane Orando Sığar TayfunSylkn, 22:13
Yeni Üye Forumu - Ranchu Beslemek İstiyorum. Oldestblack, 20:34
Sazansıgiller - Yunus Ciklet Tankım onrdmrblk, 20:12
Akvaryum Tanıtımı - Halsiz Ve Denge Problemi Olan Balığım mustafakrml, 19:27
Hastalıklar ve İlaçlar - İlk Defa Lapistes Besliyorum VaranusSalvator, 18:42
Yeni Üye Forumu - 170 Litre Akvaryum'da Balıklarda Solunum Sorunu Cyber_Scout, 18:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tuzlu Su Akvaryum Yapımı BatuhanTufan, 18:23
Fiyat Forumu - 30x30x30 Betta Akvaryumu alp3r, 18:02
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Standı/dolabı Ankara murat.akyol, 17:46
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Işık Akvaryumu chucuk, 17:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Akvaryum Kurulumu Yağız2811, 16:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Nasıl EmiirKaan, 15:27
Yeni Üye Forumu - Beyaz Benek Hastalığı MasterChiefHakan, 13:06
Hastalıklar ve İlaçlar - Kurduğum İlk Betta Akvaryumum ceyh, 00:36
Yeni Üye Forumu - Yavru Beyaz Yunus 4 Cm 11muco61, 00:07
Yeni Üye Forumu - Lampeye Killifish,pseudomogil Gertrude Akvaryumu Senaquatics, 23:27
Akvaryum Tanıtımı - Bu Hangi Tür Lepistes ceyh, 21:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balığımda Beyaz Benek Mi Var Yoksa Mantar Mı? ceyh, 21:48
Yeni Üye Forumu - Safkan Velifera MertSoyumert, 21:44
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - 💧 Su Düzenleyicileri: Karşılaştırma & İnceleme Rehberi - 2026 Jotunheim, 17:21
Akvaryum Bilimi - Şelale Filtrede Yosun Problemi yemrekozenn, 17:09
Yosun - Betta Üretiminde Yardıma İhtiyacım Var Cyber_Scout, 13:49
Labirentliler - Damızlık Ciklet Konusu Kamilkaya, 13:31
Yeni Üye Forumu - Karides İçin Hangi Kumu Almalıyım? _bburak, 12:50
Omurgasızlar - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin BatuhanTufan, 06:53
Yeni Üye Forumu - 50l Akvaryumda Ne Besleyebilirim? yigitglu, 03:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Takip Uygulamamı Test Edebilir Misiniz? vadrigar, 03:42
Akvaryum Dünyasından Haberler - Bu Bir Myriophyllum Mu reano, 23:31
Bitki Türleri ve Bakımı - Balık Önerisi Ve Bitki Sorunu reano, 23:24
Yeni Üye Forumu - Karidesler İçin Güvenli Sıvı Bitki Gübresi reano, 23:17
Omurgasızlar - Bu Cichlid Türü Nedir? omererbas, 21:22
Yeni Üye Forumu - Sürekli Su Değişimi pianoƒish, 19:52
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Su Değişimi İçin Otomasyon Planım pianoƒish, 19:48
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Nitrat Kültürü Oluşturmak ceyh, 19:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Cüce Amerikan Dünyası Laetacara, 16:27
Güney Amerikan Cichlidleri - Beta Balığımda Kuyruk Erimesi Var Gibi Fustun, 13:14
Yeni Üye Forumu - Neo Soil Ve Gübreleme Meryemmm, 12:12
Bitki Akvaryumları Genel - Betta Mantarı Fustun, 11:37
Yeni Üye Forumu - Bu Sarı Prenses Değilse Hangi Tür? NavisLamia, 01:05
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurulum Tavsiyesi. MCY4, 23:57
Yeni Üye Forumu - Güney Amerika Tankım BerkBey, 19:04
Akvaryum Tanıtımı - Beta Balığında Garip Oluşum Cyber_Scout, 18:44
Hastalıklar ve İlaçlar - Tavsiye İhtiyacı Tortuga7, 18:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Çiftleşmesi Hk. İzmirBetta, 17:39
Canlı Doğuranlar - Kurban Bayramımız Kutlu Olsun! - Akvaryum Ailesi pianoƒish, 15:35
Forum ve Site Hakkında
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Mikrofex & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 22:56
- Katil Saly. & Kiraz & Sarı Ateş & Ramshorn scorpion26 22:56
- Leleupi & 4 Çeşit Nadir Endler scorpion26 22:56
- Blackline Tetra Jumbo Boy rasporasrc 22:43
- L144 Blueice Dişiler hero14 22:31
- Sera Fil Bioactive 400 Uv Dış Filtre asplant 22:14
- Kaliteli Malzemeler Ve Yati Kökleri MurathanM 22:07
- Geophagus Arıyorum MurathanM 22:07
- 2 Adet Sae Mirt 20:56
- 120x45x50 Ultra Clear Mobilyalı Akvaryum hakanycl 20:45
- Xxl Damızlık Starbei Çöpçü Ve Anubias,fern hakanycl 20:45
- Fluval Fx6 Dış Filtre (sadece 6 Ay Kullanıldı) idiopatik 20:38
- Su Piresi & Yeşil Su & Infusoria Amati340 20:36
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 20:36
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 20:36
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 20:36
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 20:36
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 20:15
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 20:15
- Akvaryum , Su Piresi , Balık Yemi gyunda 20:15
- Apistogramma Elizabethae Red Bely aquaticathearmi 19:39
- Lepistes Endler, Yerli Üretim 20 Tl Birtek 19:38
- Filitre Motor Mili Ve Ehaim Parçaları Arıyorum Birtek 19:38
- 30x30 Air Clear Akvaryum, Motorlu Pipo , Havmotoru UnalCevahir 19:22
- Nano Akvaryum + Aydınlatma - Malzemeler aranjman 18:37
- High Tech Bitkili Akvaryum Seti + Özel Yapım Sehpa aranjman 18:37
- Moss - Galaxy Fishbone - Scr - Bluebolt - Taiwan nomercy 18:10
- Özel Moss Türleri. smithiseek 17:48
- Plantbox 90p High Tech Aydınlatma. smithiseek 17:48
- Turuncu Gözlü Kaplan Karides. smithiseek 17:48
- Medaka Yavrusu, Yumurtası, Su Piresi ternapi 17:07
- İthal Paludaryum / Teraryum Arıyorum ozan_1903 16:25
- Uygun Fiyata Akvaryum Malzemeleri ozan_1903 16:25
- Damızlık L010a Erkekleri Ve Singapur Tül Erkek ozan_1903 16:25
- Akvaryum Ve Malzemeler zekigonlum 15:50
- Exel , Ramshorm , Bitki , Karides CevdetSERBEST 15:48
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 15:48
- Moss Teli CevdetSERBEST 15:48
- Afrika Cichlidleri devito 15:48
- Mikro Kiriza Yavru - Comp. Kantalamba F0 Hiko 15:27
- 3 Blue Elektric Ramirezi iSMaiL_1074 14:50
- Ista 3in1 Mayalı Sisteme Uygun Co2 Difüzör iSMaiL_1074 14:50
- Nemo Candy Erkek Betta aupqua 14:34
- Sarı Ateş Neon Karides aupqua 14:33
- İhtiyaç Fazlası Oase Skimmer Cam Lily Pipe Co2 Gös platinium 13:58
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 12:50
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 12:50
- Sunsun 603b Dış Filtre TurX 12:43
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 12:15
- Melek, Koi Betta, Red Cap Oranda, Tül Yavru Vatoz nikon_ 12:15
KULLANICILAR
- 112 Online Kullanıcı, 61 Üye
Online Kullanıcılar
Erdinc.B,
bawyerank,
Thunderbird,
TolgahanA,
TheDS,
nadirsivri,
lebowskia,
barskels,
ilham,
tersramiz1,
KasimAkcay,
Birtek,
Oquanus,
bysmokin,
MuratOzdemir,
peace41,
TonyMcLegend,
Burak PEKDEMİR,
Antonio12,
VaranusSalvator,
Rafayel,
sina cen,
Sungurr,
OMER SERKAN,
husnu58,
Öğretmen Ali,
TurX,
BatuhanTufan,
Mirt,
Hidro Dinamik,
Yağız2811,
Mitralyöz34,
ttolgaa,
Mustafa Çalım,
dostavka_toPi,
SuperSport,
syerli,
HarunYILDIRIM,
vadrigar,
dostavka_yoka,
osman-01,
Bysam,
Mesaquarium,
mustafakrml,
DtOguzhanAydin,
platinium,
reano,
sakal34,
Mr. WingMan,
aXarayli,
Coskun59,
asplant,
mehmet48,
Yücel BOZDEMİR,
yeekim,
orcrist,
abunil,
TayfunSylkn,
Samoo,
Serpent,
MaresalTeoman,
KahramaN,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.