ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Nymphodora
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Kasım 2010 18:40
Son Ziyaret:
23 Mart 2023 20:26
Toplam Mesaj:
213 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ufuk Can Avas
Doğum Tarihi:
18 Ocak 1990
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Green Card
Teşekkür ederim abi.Şuan için kesin bir şey söylemem yanlış olur İbrahim abi,karar aşamasındayım henüz.
Green Card
Evet bugün 2 yıl önce başvurduğum;Green Card başvurumun sonucu,kurada kazandığımı belirten bir telefon aldım,başvuru yaptığım danışma şirketinden.İlk dakikalar malum sevinç hat safa...Durulunca şirketi arayıp sürecin nasıl işleyeceği hakkında bilgi almak istedim,fakat biraz geç saatte aradığım için yarın detaylı bilgi vereceklerini söylediler.Ayrıca konu ile ilgili maillede ayrıntılı bilgilendirme yapacaklarmış.

Şimdi gelelim konumuza.Bir heycana kapılıp fevri,anlık hareketlerle yanlış şeyler yapmak istemiyorum.
Konu ile bilgisi olan,bu süreçten sonra ne gibi durumlar ile karşılaşacağım,kendisi ya da çevresinden green card kazanan kişilerin tecrübelerini bana aktarabilecek herkesin bilgisine ihtiyacım var.

Tabi "eh be kardeşim,kazandında niye araştırmazsın" demeyin,sanırım son 5-6 saatir internette arama yapıp,okumaktan şaşı oldum diyebilirim.Ama olayları yakınen bilen ve tecrübe edenlerden yorum almak her zaman yararıma olacaktır diye düşünüyorum.Yardım ve bilgileriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.
Brichardi
Sefa abi hayırlı olsun brichardilerin.Alışma ile alakalı sanırım.Ben dekorları 2-3 gün sonra ekledim.Tersten gittim bu sefer sanırım o süreçte alıştılar.Yüzeye çıkıp yem yemeye bile başladılar.Stres etkeni olacağını düşünmüyorum.
suni bitki hakkında yorumlarınız
Süreyi çok uzun tutmamanızla beraber büyük bir sıkıntı oluşturacağını düşünmüyorum kısa vadede.
Lepistesim öldü
Akvaryum sıcaklığınız sabit 25-26 derece civarında ise sorun olmaz.Melekler,lepistesinizin kuyruğunu didiklemiş olabilir.Bu sebeple strese girip ölmesi muhtemel.Ya melekleri ya da canlı doğuranlardan birisini tercih etmek zorunda kalabilirsiniz.Ayrıca akvaryumunuz hakkında bilgi verirseniz daha sağlıklı yorumlar yapabiliriz.
Kum
Salınım konusunda net bir şey söyleyemem ama dip çekimi yapıyorsanız biraz uğraştırıyor.Ben silis kum kullanmayı denedim ama bin pişmanım.Yakın zamanda değiştirmeyi düşünüyorum.Dip çekiminde sinir krizi geçirecek duruma geliyorum.
suni bitki hakkında yorumlarınız
Suya salınım yapması muhtemel,ne kadar kaliteli ürün olursa olsun ben yapay bitki,dekor vb. şeylerin kullanılmasından yana değilim.Doğayı taklit ediyorsak bu hobide akvaryumda ona göre dizayn edilmeli şahsi kanaatim.Fakat acil olarak kullanılması gerekiyorsa istisna olarak geçici bir sürede kullanılmasında sıkıntı olarak görmüyorum.Rafyayı daima kullanabilirsiniz ama belirttiğim gibi akvaryumunuzu canlı bitkiler ile zenginleştirirseniz,hem balıklarınız hem de sizin gözünüze hitap edecek bir oluşum olur.Yavruların büyümesi akvaryum hacmi,kullanılan yem,su değişimi gibi faktörlere göre değişebilir.Genel olarak yavrularınız,anaçların ağzına sığamayacak boyuta geldiği zaman kendilerini kurtarmış olurlar.
lepisteslerin yavruluyor ama yavru almıyorum
Tank içinde agresif,genelde diğer balıkları yanına yaklaştırmayan,karanlık köşelerde saklanan ve kalburumsu bir görünüme bürünen bir dişiniz var ise muhtemelen aradağınız canlıdır.Belirtilerden sonuç alamazsanız vaktiniz var ise gözlem yapmakta fayda var.Rafya;hediye paketleri üzerine koyulan,renkli şeritler
lepisteslerin yavruluyor ama yavru almıyorum
Gözlem ile çözülebilecek bir konu,hangi canlınızın doğum yaptığı.Yavruluk kullanmanızı tavsiye etmem,hele birde aynı anda 5 balık için(Doğum akvaryumu değilse).Bunun yerine imkan var ise tankı bitkilendirmelisiniz.Geçici çözüm olarakta rafya kullanabilirsiniz.
İst/Fatih'liler Maç mı yapsak?
7 olduk.İlçe kısıtlamasıyla kadro çıkacağını sanmıyorum.Konu talep görmedi,başlığı İstanbul geneli için değiştirsek daha kısa sürede tamamlanırız sanırım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.