ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
burakuysal
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Kasım 2011 09:56
Son Ziyaret:
15 Kasım 2013 08:09
Toplam Mesaj:
361 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
burak uysal
Doğum Tarihi:
02 Ekim 1974
Yaş:
49
İl:
Istanbul
Meslek:
ticaret
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

burak uysal

SON 10 MESAJI

Alçı süsleme
Epoxy dolgu olabilir..burakuysal2013-10-31 08:24:16
Alçı süsleme
epoxy aslında genel bir ad. epoxy boya var, epoxy dolgu var, bizim almamız gereken balıklara zarar vermeyecek cinste epoxy macun. 

120*50*60 akvaryum
60 yüksekliği bir kere daha düşünmenizi tavsiye ederim. 10cm de dış giydirmenin üst tarafı olunca kafadan 70 cm oluyor. vantuzlarda yada başka bir konuda müdahale etmek gerektiğinde eziyet oluyor.Ben 60cm yüksekliğindeki akvaryumu yenisini yaparak 40cm e düşürdüm. Eziyet etmişim kendime dedim..

Ayrıca doruk beye katılıyorum. dış motora o kadar para vermenin manası yok. Sump gibi de temizlik yapamıyor. 
Poliüretan köpükten kaya yapımı
Ben de tam bunu nasıl batırmayı düşünüyorsun diyecektim ama sen pes ettiğini yazmışsın.

Her şeyde bir hayır vardır.

Kemal bey 50*100 ölçülerinde strafordan yaptığım köpüğü 1 tüp akvaryum silikonu kullanarak arka cama yapıştırdım. Yaklaşık 1 sene sonra eve geldiğimde alttan açma yapmış ( o kadar silikon sıkmama rağmen demekki zayıf bir nokta kalmış ) sonrada çapraz bir halde akvaryumda duruyordu. Üst kayıtlarım da olduğu için parçalaya parçalaya söktüm akvaryumdan 2 gün uğraştım straforun küçük parçacıklarını temizlemek için. Burada şunu gördüm ne yaparsan yap orjinal epoksiden yapılan gibi olmuyor bu iş.

Sözünü ettiğim arka fonumun kısa bir videosu var merak ettiyseniz:


Alçı süsleme
Dışını kapladığımız derzdolgu vs materyallerde bir süre sonra eriyor suda. Eğer böyle bir durum olursa akvaryumunuz alçı dolar balıklarınızın hepsi ölür.

Benim strafordan yaptığım 3d arka fonum 2 sene dayandı. Sonra bir gün eve geldiğimde fon alt taraftan silikonlarından kurtulmuştu ve üst tarafı yapışık vaziyette suyun kaldırma kuvvetiyle çaprazlama duruyordu.

Aslında yapmamız gereken derz dolgu yerine orjinallerinin yapıldığı epoxy malzemeyi öğrenmek ve onunla çalışmak. Bu sayede strafordan yaptığımız kalıplarla aynı kalıptan onlarca üretebiliriz. Discovery de seyrettiğim akvaryum dünyası programında hjep o epoxy nin markasını yakalamaya çalışıyorum ama bir türlü göstermiyorlar. Belki bir gün hata yaparlar da gösterirler...
Mdf Fiyatları hakkında
122*280 ölçülerinde mdf nin plaka fiyatı 130 TL keresteciler sitesinde.
Bauhaus istediğiniz ölçüde kesim yapıyor sonrada istserseniz kenarlarını bantlıyor. İstediğiniz deseni de seçebilirsiniz. Aradığınıza deymez.

Akvaryum midyesi
Ben midyeler ölünce cikletlerin yemesine fırsat vermeden alıyorum. Olur ya belki hastalık kapar korkusundan. 
Dip Süpürgesi ( Bir değişik veriyonu )
Levent bey 40-50 değilde 80 TL ye lifetech 838 aldım. Uç kısmına da beyaz tesisat borusu taktım. Ucuna da taşları çekmemesi için dip süpürgelerinede olan o yuvarlak aparattan. İç görüyor. Su değişimlerini de aynı şekilde motorla yapıyorum.

Kolay gelsin.
Hagen Pilli Dip Temizleyici
Güven bey size kendi uygulamamı anlatayım  belki kafanıza yatar siz de aynısını yaparsınız:

Akvaryuma su koymak bir dert su boşaltmak ayrı dert. Hele dip temizlemek başka dert. Ben de jebo 838 dış filtre aldım 80 TL ye. akvaryumdan su boşaltırken bir ucu akvaryuma bir ucu boş damacanaya koyup suyu boşaltıyorum. Boşaltırken hortumu dipte gezdiriyorum bu sayede dip çekimini de halletmiş oluyorum. Daha sonra temiz su damacanalarından aynı mantıkla suyu akvaryuma basıyorum. Hatta bu da bittikten sonra Dış filtrenin içine sadece en üst rafına bol miktarda elyaf koyuyorum. Bu sefer de dış filtrenin iki ucunu da akvaryuma koyuyorum. Bir ucunu dipte gezdiriyorum. Eğer kaldıysa dipte pislik elyafta takılıp kalıyor. Temizlenen su da akvaryuma geri dönüyor.Yanlız dip çekim sırasında malum 60 cm kadarbeyaz tesisat borusunun ucuna dip çekim hortumlarında bulunan taşı kumu hatta balığı çekmeyi engelleyen basit bir aparat var ya onu monte ettim. Çekimi onunla yapıyorum.

Yarın öbür gün dış filtremde arıza olsa yedek filtrem de var. içim rahat.

Kolay gelsin.
Eheim 2080 Dış Filtre Hakkında
Eheim 2215 media set i inceleyin isterseniz. 



Eheim 2080 mediaset hem çok pahallı hem de o kadar malzeme nasıl sığar o filtreye benim aklım almıyor. 

Kolay gelsin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.