ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sene1983
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ocak 2012 01:49
Son Ziyaret:
10 Şubat 2013 19:00
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
remzi coşkundenizoğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

remzi coşkundenizoğlu

SON 5 MESAJI

İç Filtre Büyük Geldi
Arkadaşlar merhaba,

Düzenli olarak alışveriş yaptığım bir dükkandan iç filtre aldım. 30 TL'ye.
Markasını tam olarak şu anda hatırlayamıyorum. Filtreyi akvaryuma koydum ve çok fazla sirkülasyon yaptığını, gördüm. En düşük ayara getirdim. Akvaryumun en köşesine koydum çıkışı akvaryumun camına doğru verdim, su çıkışı iki hazneli yaptım (belki azaltır diye) buna rağmen yeni aldığım lepistesler bazen o köşeye gidip kendilerini bıraktıklarında  akvaryumun diğer ucuna uçuyorlar :)

Şimdi, benim sormak istediğim, şu anda en düşük ayarda filtrenin su pompalaması. Bunu daha da azaltmanın bir yolu var mı? Yardım edebilen bir arkadaş olursa gerçekten memnun olurum.

Hangi Filtre?
 Arkadaşkar, çok konu var, bir çoğunu okudum. Kafam allak bullak. 

Şimdi bende 60 lt civarında akvaryum var. Şelale filtrem var rs markalı. çok pis oluyor dışı, kötü görüntü de oluyor. bir iç filtre istiyorum. hangisini alacağıma karar veremedim. yakındaki akvaryumcuya gittim, 100 tl civarında. internetteki fiyatlara bakıyorum, forumda konularda önerilenlere bakıyorum fiyatlar uygun. ne yapacağıma karar veremedim. yardım bekliyorum. not: lepistes, tetra ve moli besliyorum. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Hamile Moli ve Yavruluk
 Arkadaşlar, akvaryumdaki moli'm hamile idi. Ayrıca, akvaryumcudan aldığım lepistes de doğum yapmıştı. bu yavruluğa sağ kalmayı başarabilen bir yavruyu koydum. Hamile moli daha doğum yapmadı. Ama doğumu çok yakın. Moliyi de bu yavruluğa koydum. Fakat bir huzursuz gibi.  Hiç yerinde durmuyor çıkmak için can atıyor sanki.
Sizce ne yapmalıyım?

Yavrulunun olduğu bölüme molinin dışkıları düşüyor malum. Bunları temizlemesek bir problem olur mu yavru için ya da doğacak yavrular için. Çünkü tekrar hayvanları strese sokmak istemiyorum, yavruyu çıkar ayrı bir yere, moliyi ayrı bir yer sonra yavruluğu temizle, tekrar hayvanları içine koy. Hayvanlarım çok strese giriyor.

Ne tavsiye edersiniz?

Çok teşekkür ederim, iyi günler.
Merhaba, Bazı Sorularım Var
Teşekkür ederim bildirdiğiniz için...
Çok sağolun.


Ekleme: ,

Emre bey, sizin dediğiniz gibi değil, 50 lilterinin 40 litesini ancak diğer balıklar kullanıyor, hamile moli için ancak 10-15 litrelik bir bölüm bıraktım yani problem değil bence...akvaryum fotoğrafta görünenden büyük. yani 65 cm lik bir akvaryumun ancak 15-20 cmlik kısmında moli...

bir diğer husus ise, dün gece gördüğüm iki yavru, lepistes yavrusundan büyüktü. herhalde molinmin yavrusuydu... neyse, onları yukarıda belirttiğim gibi ayırmıtşım. dün gece oradaydılar, fakat şu anda yoklar :) akvaryumun içinde bu yavruları bulamıyoruz, acaba molinin ağzının içinde olabilir mi? sabahtan beri göremedik.

:)

bir de, moliyi ayırdığım kısmın su yüzeyinde sanki yağ gibi sıvılar vardı. bunlar acaba molinin salgıladığı şeyler miydi? ya da hamile bir balıktan böyle salgılamalar olur mu.

 
sene19832012-01-21 13:33:32
Merhaba, Bazı Sorularım Var
 Merhaba değerli arkadaşlar,  2-3 haftadır akvaryumum var. İş yerinde uzun zamandır bunu hobi edinmiş, bu konuda bilgili arkadaşlar bana yardım etti, akvaryum koydum eve. 50 lt civarında bir akvaryumum var.  akvaryumla beraber içinde 1 neon tetra, 1 siyah tetra, 1 sarı molly, 1 tül zebra ve 1 lepistes geldi...

bugün akvaryumcudan 2 tane gümüş, 2 tane molly, 2 tane lepistes aldım. hepsi kardeşçe yaşamaya devam ediyor maşallah :))

merak ettiğim bir kaç soru var, ben acemiye yardım ederseniz sevinirim.

şimdi, mesela siyah tetra, zaman zaman gerçekten çok koyu siyah oluyor, bazen rengi gümüş gibi oluyor siyahlıklar gidiyor. bu bana mı öyle geliyor yoksa rengi böyle değişebiliyor mu?

bir diğer husus  bizim molly de şöyle bir olay farkettim. karnı iyice şişdi, büyüdü. ve agresif davranmaya başladı saklanmaya başladı. dedim herhalde yavru yapacak. bunun üzerine araştırdım ve sonuçta akvaryumu şu şekilde bölmeye karar verdim.

tülün kenarlarına çıta yaptık ve fotoğraftaki gibi böldük akvaryumu :)



sonra, bu işlemleri yaparken bir de baktım ki 2 tane küçük yavru. ama onlar bugün gelen balıkların yavrusu mu yoksa molly nin yavrusu mu bilemiyorum, şimdi onları da bu ayrıdığım tarafa çektim.

ne tavsiye ediyorsunuz? akvaryumu böyle bölmem bir problem olur mu? yavrular için ne önerirsiniz?

çok teşekkür ediyorum. :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.