ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
krreattor
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Mart 2012 22:43
Son Ziyaret:
28 Mayıs 2012 18:31
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Osman Şahin
Doğum Tarihi:
10 Ocak 1988
Yaş:
36
İl:
Konya
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Osman Şahin

SON 10 MESAJI

Japonlarıma karides yemi
Haftada bir iki kez verebilirsin. Öğünde yaptığın normal yemlemeden bir iki saat sonra 6-8cmlik bir japon için karidesin yarısını ya da biraz daha fazlasını yiyebileceği parçalara ayırarak verebilirsin. Bu şekilde kullanımın bir zararı olmaz. Balıkların için kullandığın diğer yemler ne bilmiyorum ama, normal japon yemlerinin proteini düşük olur. Karides de ise protein bol miktarda bulunur ve balığın ihtiyacını fazlasıyla karşılar. Bunun dışında üreme döneminde balıkların formunu yükselttiğini okumuştum forumda. Gerçektende etkili. Kovalamaca olayına canlılık kattığını tecrübe ettim. Daha fazlasını ustalar yazar umarım. Sağlıklı balıklar, ışığın bol olsun.
kovalamaca
Çok teşekkür ettim. :)
kovalamaca
Cevabınız için çok teşekkürler. Akvaryum küçük ve içinde kum dışında bir şey yok. Yine de yumurta dökerler mi dersiniz? Ve bu kovalamaca ne zaman sona erer? Yada şöyle sorsam daha doğru olur sanırım; Japon balığının belli bir üreme dönemi var mı, mesela yaz sonunda, sonbaharda, kışın hala kovalamaca ve yumurta dökme devam edecek mi?
Japon için arka fon bir bakın :)
[QUOTE=CarrasiusAuratus] [QUOTE=krreattor]Bence koyu tonlarda arka fon tercih etmelisin, japonların renklerini daha iyi açığa çıkarır açık renge göre.[/QUOTE]

Sanki banada öyle geldi..Birde çok açık olduğu için o mavilikler kiri hemen belli etmezmi?
[/QUOTE]

Sanmıyorum. Çok kirli olmadığı sürece açık tonlar koyu tonlara göre daha az belli eder gibi geliyor  kiri. Ama iki, üç haftada bir camlar siliniyorsa sağlıklı japonların canlı renkleri koyu arka fonda harika oluyor.

Sağlıklı balıklar..
Japon için arka fon bir bakın :)
Bence koyu tonlarda arka fon tercih etmelisin, japonların renklerini daha iyi açığa çıkarır açık renge göre.
kovalamaca
Yirmibeş litrelik akvaryumumda baktığım iki adet japon balığım birbirlerini kovalıyorlar. Birinin erkek olduğundan eminim; karnı diğerine göre daha az şişkin ve solungaçlarının üstlerinde beyaz beneğe benzer siğillerden çıkardı. diğerinin dişiliğinden de yüzde doksan eminim. sorum şu; normal zamanlarda erkek dişiyi kovalıyor, karın bölgesine dokuna dokuna, ama bazen de dişinin erkeği kovaladığını görüyorum, yalnız dişinin kovalamacası daha seri ve tam arkadan oluyor. durum normal mi, yoksa ben cinsiyetlerini mi karıştırıyorum? hiç bir şey yapmasan (sağma, akvaryuma bitki ekleme... kısacası üremeye teşvik..) daha ne kadar sürer bu kovalama olayı? sadece yemleme ve haftalık temizliğe vakit bulabiliyorum. yumurtalarla bu sıralar uğraşacak vaktim de yok. ayrıca kullandığım iç filtrede karbon da bulunuyor, üç dört günde bir eklediğim vitamini de filtreler, tutar mı? fotoğraf eklemeyi isterdim ancak ne makinem var ne de telefonumda kamera var. cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler..
8-9 Saat yolculuk var balıkları nasıl götüreyim?
5 litrelik su şişesini 3.5, 4 litre akvaryumdan aldığın suyla doldurup pilli hava motorunu bağlayıp götürebilirsin. gider gitmez de elindeki akvaryuma şişedeki suyu da ekleyebileceğin kadar doldur, klor gidericiyle suyu hazırla, hava motorunun hortumuyla yavaş yavaş akvaryumdaki suyu şişeye akıt. yarım saat, bir saat alıştır. gerisini biliyorsun. 
akvaryum suyu ve gübre
Akvaryum dibinden çekilen suyun bitkilere(örneğin çiçekler..vs..) olan gübre etkisi ne derecedir acaba? Konu hakkında bilgisi olan tecrübeli arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
Japon ve Yem
Çok teşekkür ederim Mesut abi.
Japon ve Yem
7-8cm boyutlarında iki adet japon balıklarımı Sera Goldy Color Spirulina, Aquadine granül yem, Sera Vipan, dip yemi, karides kurusu, ıspanak ve bezelye ile beslemekteyim. Sorum Sera Goldy Color Spirulina hakkında. Ana yem olarak kullanmaktayım ancak bazı yerlerde bunun yerine Color Basic öneriliyor, nedeni daha kolay sindirimmiş, konu hakkındaki bilgilerinize ihtiyacım var. Ayrıca renk yemi olduğu için sürekli kullanımın bir sakıncası var mı acaba? Ayrıca hangilerini genelde, hangilerini arada kullanmamı önerirsiniz? Teşekkürler..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.