ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
charlsteve
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Kasım 2014 21:27
Son Ziyaret:
05 Eylül 2015 02:11
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Deniz Paksoy
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Balikesir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 8 MESAJI

Kaplumbağa Kabız mı ya da?
İyi günler
Şimdiye kadar kaplumbağamda hiçbir sıkıntı yoktu ta ki akşam yanlarında oturup izleyene kadar. Kaplumbağa suyun dibinde durdu ve sanki ıkınırmış gibi hiç kıpırdamadan durdu, sonunda kaka olduğundan emin olamadığım siyah bir şey çıkardı ama sonra kabızmış da yapamıyormuş gibi tekrar içine soktu. Emin olamadım ne olduğundan annem cinsel organı olabilir mi dedi ama bilmiyorum şuan da kuyruğu biraz kıvrık ve şiş duruyor, nedir?     charlsteve2015-04-05 01:53:12
Kaplumbağam Hasta Mı?
Merhabalar, 2 yaşında 11 cm bir kaplumbağam var. Şimdiye kadar hiç böyle yaptığını görmedim ama suyun içinde yüzerken ağzını açıp kapatıyor. Su içtiğini de sanmamıştım çünkü çok uzun bir süre devamlı olarak yapıyor, bir hastalık belirtisi midir?
Eğer soracak olursanız baktığım ortam 60x40x30 akvaryum, ısıtıcısı (28 derece), uvb lambası ve filtresi, kuru bir alanı var, akvaryumda yutabileceği bir taş yok.
Teşekkürler
Yeni Akvayum
Çook teşekkürler ikna ettim geriye kaldı diğer kısım :)
Yeni Akvayum
Kendi biriktirdiğim parayı kullanmama izin vermiyorlar, o seçeneği denedim. Teşekkürler
Yeni Akvayum
İyi günler, neredeyse bağa boyu 10 cmlik iki tane kapluşum var. Arkadaşım bakamadığından kısa bir süre önce bana verdi ama sorun şu ki alanları çok dar. 40x25x18= 18 litrelik alanlarının 6 litresi boş, toplam 12 litre (yanlış hesaplamadıysam) suda yaşıyor şu an canlarım. Direk değiştirmem ve alanlarını büyütmem gerekiyor ama akvaryumun boyutlarının ne olması gerektiğine emin değilim. Isıtıcı ve filtre var, uvb lambalarını değiştirmem gerekli. Şimdi tavsiye istediğim yerler şuralar;
a)Akvaryumun boyutları ne olmalı?
b)UV-B lamba olarak ne önerirsiniz?
c)Spot da kullanmalı mıyım?
d) Annemleri de ikna etmeliyim tabii önce ne desem de kesinlikle evet desinler?(çünkü babam bu alan onlar için yeter de artar bile diyor ve bu düşünceden vazgeçmiyor )
Teşekkürleer şimdidencharlsteve2015-01-31 03:39:50
İç Kanama Mı Var?
İyi günler belki bazılarınız hastalıklar başlığı altında yazdığım konuyu okumuştur ama bir de buraya yazmak istedim belki bilen vardır diye, iki tane 3 yaşında kaplumbağam var. Yemlerini gayet iştahlı yiyorlar ve hareketliler ama bir gün yem verdikten sonra yeni değiştirdiğim sularının kırmızı renge döndüğünü gözlemledim, bu iki kere daha oldu dışkısıyla beraber kan geliyor gibi görünüyordu. İç kanama dediler, parazit dediler hatta baytril verin dediler (bu arada o dışkıyı yediler) Nedir sizce, bulaşıcı mıdır, baytrilin zararı olur mu?
Su Kan Oldu
Çok teşekkürler ne yazık ki çoğu veteriner küçük canlılarla pek ilgilenmiyor o yüzden güvenmiyorum açıkçası sağolun.
Su Kan Oldu
Öncelikle iyi günler, benim 3 yaşında 2 tane su kaplumbağam var. Geçen gün beslemeye giderken yeni değiştirdiğim sularının kırmızıya büründüğünü fark ettim, lakin nedenini anlayamadım. Suyu tekrar değiştirdikten 2 gün sonra dışkısını yaparken yakaladım ama dışkısı normal değil de kanlı ve daha ince olarak geliyordu, sonra o dışkıyı yediler. Hangi kaplumbağadan geldiğini göremedim maalesef. Deri ve kabuk dökülmesi normal olarak var eğer soracak olursanız, ben de huzursuz oldum bilenlere sormak istedim nedir ne değildir diye. Acaba öbür kaplumbağaya veya bana bulaşır mı, ölümle sonuçlanabilir mi, tedavisi olur mu?

Tekrar dışkısını yaptığında yine kan oldu ve hızlı nefes alıp veriyor yardım?!

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.