ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Vdtsngl
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
94
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
22 Ekim 2025 01:10
Toplam Mesaj:
47 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Vedat ŞENGUL
Doğum Tarihi:
24 Eylül 1986
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Vedat ŞENGUL
SON 10 MESAJI
Akvaryum Temizliği
Selmaün ayelküm ALLAH sabır versin.
Ben hafta da 1 kez boya kazıma aparatı var onunla yapıyorum nalburlarda mevcut ucuz birşey de camda ki yosun temizleme içini bıcağı biraz geniş olduğu için hızlı oluyor ve akvaryumun dibinden dışına doğru çekiyorum olan yosunu da akvaryumda uzaklaştırmış oluyorum hafta da 1 kez yaptığım vakit azalma gözledim 2 haftada 1 yapınca çoğalmaya doğru yol alıyor [:)]
Selmaün ayelküm ALLAH sabır versin.
Ben hafta da 1 kez boya kazıma aparatı var onunla yapıyorum nalburlarda mevcut ucuz birşey de camda ki yosun temizleme içini bıcağı biraz geniş olduğu için hızlı oluyor ve akvaryumun dibinden dışına doğru çekiyorum olan yosunu da akvaryumda uzaklaştırmış oluyorum hafta da 1 kez yaptığım vakit azalma gözledim 2 haftada 1 yapınca çoğalmaya doğru yol alıyor [:)]
Yeni Kribensislerim
Rica ederim ne demek gayemiz güzel insanlarla güzel hobiyi daha güzel hale getirmek inşallah yavruların gelir en kısa süre içerisinde 😉
Rica ederim ne demek gayemiz güzel insanlarla güzel hobiyi daha güzel hale getirmek inşallah yavruların gelir en kısa süre içerisinde 😉
Yeni Kribensislerim
Selamün aleyküm MAŞALLAH aklındaki ve gönlündeki tanka ulaşmış keyfini sürmektesin ALLAH daha iyi tanklar nasip etsin Bünyamin kardeş kirilerin pis bi huyu var yuvaları sağ Sol arka kısımdan acık istemezler acık alana bıraktıkları yumurtaları genellikle stres girip yerler 1 2 derken yumurtayı keserler yuvalarını çok sağlam yap yoksa sıkıntı çıkarırlar herşey gönlünce olsun Bayanın mübarek olsun 😊
Selamün aleyküm MAŞALLAH aklındaki ve gönlündeki tanka ulaşmış keyfini sürmektesin ALLAH daha iyi tanklar nasip etsin Bünyamin kardeş kirilerin pis bi huyu var yuvaları sağ Sol arka kısımdan acık istemezler acık alana bıraktıkları yumurtaları genellikle stres girip yerler 1 2 derken yumurtayı keserler yuvalarını çok sağlam yap yoksa sıkıntı çıkarırlar herşey gönlünce olsun Bayanın mübarek olsun 😊
Kumları Ayırmanın Yolu
Düşünce sadece aradaki milim farkı sebebiyle kum eleğinden geçirmek belki işe yarar ama Lav kırığı nın kücük taşlarıda hagen le karışır o baya zor iş gibi kolay gelsin 😊
Düşünce sadece aradaki milim farkı sebebiyle kum eleğinden geçirmek belki işe yarar ama Lav kırığı nın kücük taşlarıda hagen le karışır o baya zor iş gibi kolay gelsin 😊
Bitkili Akvaryuma Gecis
Rica ederim ne demek bende öyle başladım😀😀 ama dediğim gibi masraflarınızı yani taban kurulumunuzu ileride düşündüğünüz değişik lik anında tekrardan 2 masraf kapı açmayacak şekilde kurmanız geri kalan sorunlar ise okuyarak kazanılan bilgiyi zamanla deneyerek tecrübeye dökmek iyi hobiler dilerim
Rica ederim ne demek bende öyle başladım😀😀 ama dediğim gibi masraflarınızı yani taban kurulumunuzu ileride düşündüğünüz değişik lik anında tekrardan 2 masraf kapı açmayacak şekilde kurmanız geri kalan sorunlar ise okuyarak kazanılan bilgiyi zamanla deneyerek tecrübeye dökmek iyi hobiler dilerim
Bitkili Akvaryuma Gecis
Ben su düzeneyici kullanmadım ilk kurulda bakteri kültürü kullandım sıvı gübre evet bakacağınız bitkilere göre sıvı gübre kullanmanız lazım seçenekler neler derseniz Çok fazla seçenek var JBL sera Refflowers Vs Vs bir çok marka var bunun yanısıra forumda da dikkat ettiyseniz dıy sıvı gübreler var ben bu güné dek reeflowers sıvı gübre seti kullandım gayette memnunum ilk kurulum yaptığınız da sıvı gübre kullanmayı pek tavsiye etmiyorlar ışık konusun geri gelirsek 39x6=234 w yapar bu sizin akvaryuma fazla bile kalıyor ister low tech yani düşük destekli kolay bitkilerin bakıldığı bitkili akvaryum isterseniz High tech yani yüksek destekli zor bitkilerin bakıldığı bir akvaryum kurabilirsiniz forumda kutulum öncesi için çok güzel bir makale var bulabilirsem kesinlikle okuyun derim
Ben su düzeneyici kullanmadım ilk kurulda bakteri kültürü kullandım sıvı gübre evet bakacağınız bitkilere göre sıvı gübre kullanmanız lazım seçenekler neler derseniz Çok fazla seçenek var JBL sera Refflowers Vs Vs bir çok marka var bunun yanısıra forumda da dikkat ettiyseniz dıy sıvı gübreler var ben bu güné dek reeflowers sıvı gübre seti kullandım gayette memnunum ilk kurulum yaptığınız da sıvı gübre kullanmayı pek tavsiye etmiyorlar ışık konusun geri gelirsek 39x6=234 w yapar bu sizin akvaryuma fazla bile kalıyor ister low tech yani düşük destekli kolay bitkilerin bakıldığı bitkili akvaryum isterseniz High tech yani yüksek destekli zor bitkilerin bakıldığı bir akvaryum kurabilirsiniz forumda kutulum öncesi için çok güzel bir makale var bulabilirsem kesinlikle okuyun derim
Bitkili Akvaryuma Gecis
Öncelikle hayırlı olsun ilk sorunuz kum yeterli eğerki yapabilirseniz hagen in altına Lav kırığı serin araya bir sineklik sonra hagen serin çok faydasını görürsünüz 2 ci sorunuzun kesin cevabı akvaryum yüksekliğinide ilgilndiriyor bunu cevspalrsanız bir hesaplama metodu ile onuda çözeriz eğerki hiç masraf yapmadıysanız şimdilik alıştırmà amaçlı low thec düşüncenin ileride değişirse High tehc geçişi olacaksa masraflarınızı ona göre yapın 2 kere masrafà gerek yok filitre iz yeterli ekleme dediğiniz konuya gelirsek hava taşının üstünü kumla biraz fazla kaplayınca biraz sıçramasını engelemiştim ama tamamen kesilmeden en iyisi buhar camı 😊şimdiden hayırlı olması dileğiyle ile
Armatürünüz her halükarda fazla bile gelir sadece renk seçimleri önemli [:)]
Öncelikle hayırlı olsun ilk sorunuz kum yeterli eğerki yapabilirseniz hagen in altına Lav kırığı serin araya bir sineklik sonra hagen serin çok faydasını görürsünüz 2 ci sorunuzun kesin cevabı akvaryum yüksekliğinide ilgilndiriyor bunu cevspalrsanız bir hesaplama metodu ile onuda çözeriz eğerki hiç masraf yapmadıysanız şimdilik alıştırmà amaçlı low thec düşüncenin ileride değişirse High tehc geçişi olacaksa masraflarınızı ona göre yapın 2 kere masrafà gerek yok filitre iz yeterli ekleme dediğiniz konuya gelirsek hava taşının üstünü kumla biraz fazla kaplayınca biraz sıçramasını engelemiştim ama tamamen kesilmeden en iyisi buhar camı 😊şimdiden hayırlı olması dileğiyle ile
60x60x40 Bitkili Akvaryum İçin Tavsiye
Yeterince beslediğim o türleri bitkiliye sardık bir kez teşekkür ederim öneriniz için 😊
Yeterince beslediğim o türleri bitkiliye sardık bir kez teşekkür ederim öneriniz için 😊
Yeni akvaryumda yükseklik 40 cm 😀 biliyorum ben bu bela ile şu An uğraşıyorum 125x40x60 şu anki akvaryumum ve bu yükseklikte elimden geldiğince bişiler yaptım ama dediğiniz gibi ya ona uygun ışık gücünüz olacak tada hiç elini sürmeyeceksin ben işi bilmeden bu akvaryuma kurulum yaptım 9 ay oldu şu ki halinden yine memnunum ama tam istediğimi yapamadım bakalım kısmet inşallah bu sefer başarılı olurum 😊😊
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182500/130720170010181.jpg[/IMG]
Yeni akvaryumda yükseklik 40 cm 😀 biliyorum ben bu bela ile şu An uğraşıyorum 125x40x60 şu anki akvaryumum ve bu yükseklikte elimden geldiğince bişiler yaptım ama dediğiniz gibi ya ona uygun ışık gücünüz olacak tada hiç elini sürmeyeceksin ben işi bilmeden bu akvaryuma kurulum yaptım 9 ay oldu şu ki halinden yine memnunum ama tam istediğimi yapamadım bakalım kısmet inşallah bu sefer başarılı olurum 😊😊
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182500/130720170010181.jpg[/IMG]
Şu anki akvaryumda fondovivo ve dere kumu kullandım... Benim fikrimde sizin dediğiniz yönde şu anlık bakalım daha nasil tavsiyeler gelicek çok teşekkür ederim yorumunuz için [:)]
Şu anki akvaryumda fondovivo ve dere kumu kullandım... Benim fikrimde sizin dediğiniz yönde şu anlık bakalım daha nasil tavsiyeler gelicek çok teşekkür ederim yorumunuz için [:)]
SON MESAJLAR
- Tavsiyeleriniz? İnci Kefali, 06:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeniden Yüksek Destekli Bitkili Akvaryuma Dönüş😊 ErenBugra, 01:11
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumum Omer_MG, 00:46
Akvaryum Tanıtımı - Ofise Blackwater Akvaryum Kurulum Serisi -RBG-, 00:40
Akvaryum Tanıtımı - Lowtech Küp Betta Akvaryumu Omer_MG, 00:27
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Basit Bitkili Lepistes Akvaryumum berensglam, 00:19
Akvaryum Tanıtımı - Astronot Balığım Birisi Sürekli Dipte Ayrı Duruyor Fk6868, 00:18
Yeni Üye Forumu - Balık Türü fishhyy, 00:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balığımın Alnında Leke ufukberk, 23:53
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Kenarındaki Beyaz Baloncuklar koraykbl, 23:50
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Hobici İçin Öneri Ve Tavsiyeler. fishhyy, 23:48
Yeni Üye Forumu - Canlı Doğuran Akvaryumu Nasıl Olmalı ? koraykbl, 23:48
Canlı Doğuranlar - Balığım Halsiz Ve Yem Yemiyor koraykbl, 23:42
Hastalıklar ve İlaçlar - Balık Türü Seçimi Hakkında ... Qtahya, 21:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yati Kökünün Salınımı Amatör Deneyimci, 21:29
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Sheyda'nın Minik Karides Dünyası:) Taha⚡, 21:19
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Karides Akvaryumu lepistes5994, 21:18
Yeni Üye Forumu - Betam Hasta MustafaŞ, 21:09
Hastalıklar ve İlaçlar - Saulosi Bebişler K0L0Ni, 21:03
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - 75 Litre Bitkili Akvaryum Samnastrp, 20:55
Akvaryum Tanıtımı - Lamprologus Signatüs SahinTaskin, 20:50
Hobihane Tanıtımları - Neon Tetralar Hareketsiz Kalıyorlar SerdarAkyol, 20:46
Amerikan Tetraları - Armağanım Hamile Mi? Neothauma, 20:45
Bitki Akvaryumları Tanıtımı - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin MCY4, 20:21
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Apistogramma Set :) AtlasPoyraz, 19:48
Akvaryum Tanıtımı - Silivri'li akvaristler ceyhun5858, 19:19
İstanbullu Akvaristler - İkinci El Dış Filtre Öneri Maiestas, 17:51
Malzemeler ve Yemler Forumu - Akvaryum İç Filtresine Takılı Hortum Ne İşe Yarar? GhostKoi, 17:16
Yeni Üye Forumu - Bitkili Lepistes Bana Göre Herşey Normal Ama? lepistes5994, 17:04
Akvaryum Tanıtımı - Karides Akvaryumu Kurmak İstiyorum Baxi, 16:56
Omurgasızlar - Tropheus Akvaryumu İçin Sump Malzemeleri dimbeleth, 16:29
Tropheus - Silindir Walstad Çalışması darkaura, 15:58
Akvaryum Tanıtımı - Türkiye Lepistes Derneği Petzoo Eurasia İstanbul serkancilek, 14:34
Akvaryum Dünyasından Haberler - Endler Balıklarım İç Parazit Mi? W4RM, 14:32
Hastalıklar ve İlaçlar - 80x45x40 Lowtech Tanıtım LedZeppelin, 14:25
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Yapımı Hakkında GETS34, 14:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 100*50*40h Bitkili Led Tavsiye Orhan76, 14:07
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Türkiye Lepistes Evi serkancilek, 13:54
Akvaryum Dünyasından Haberler - 20 Litre Betta Akvaryumum Cyber_Scout, 12:37
Akvaryum Tanıtımı - 60x40x40 Iwagumi Setup haligan, 12:36
Akvaryum Tanıtımı - Red Head Tapajos Yavru Alma Hakkında neomeo, 10:58
Güney Amerikan Cichlidleri - Alvaryumum İçin Uygun Dış Filtre Önerir Misiniz neomeo, 10:54
Filtreleme Seçenekleri - Apisto. Agassizii “blue Flame” Aguamentist, 09:36
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Rili Karidese Uygun Balık Alpkagan26, 09:11
Yeni Üye Forumu - Beta Sorority Samnastrp, 08:25
Akvaryum Tanıtımı - Ocellatus Cinsiyet Belirleme Mgok3113, 05:57
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Adım Adım Malawi (güncelleme) Cyber_Scout, 01:53
Akvaryum Tanıtımı - Sıfırdan Akvaryum Kuruyorum Cyber_Scout, 01:42
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Boyutu Ve Saldırganlık MelikeAk, 23:16
Yeni Üye Forumu - Yeşil Şu Sorunu Cyber_Scout, 23:09
Yosun
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- 120×50×50 Yan Sumplı Süper Görsel AquaMan 06:51
- Red Tail Lepistes Toplu Verilecek AquaMan 06:50
- Aquael Leddy 60 Xl Sessiz Motorlu Ers1905 06:47
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 06:25
- Kribensis Damızlıklar ErenBugra 01:31
- Fluval Dış Filtre Yedek Parçaları (bütün Seriler) erimgorgulu 01:30
- Japan Blue Double Tail Endler achiiles_622 00:57
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 00:21
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 00:21
- Yeni Malzemeler Ve 37cm İthal Akvaryum Takasa Açık Aquarist101 00:05
- Asma Kökü Gövdesi seran06 23:00
- 23-25 Cm 1e1d Çift Axolotl !!fiyat Son!! seran06 23:00
- Legrand Marka Prizli Vago Klemensli Elektrik Hattı ootkn 22:50
- Bitkiler, Kırma Karides, Lepistes (2+cm.) Ehtiyar 22:36
- Özel Tür Lepistesler FULL RED MEHMET 22:29
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 21:44
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 21:44
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 21:44
- Tavşan Salyangoz Ve Amazon Hançeri _rammstein_ 21:13
- Lda 16 Longfin Genç Çift Ve Iskarta Erkekler. _rammstein_ 21:13
- Afrika Cichlidleri devito 20:26
- Yetişkin 1e3d Melek sametyildiz 20:24
- Beyaz Yunus Yavrusu Ve Cüce Vatoz mertank 20:17
- Özel Moss Türleri. smithiseek 20:02
- Kullanılmamış Kapalı Aktif Topraklar. smithiseek 20:02
- Neocaridina Mavi Melek Karides Uguzel 20:02
- Neocaridina Kiraz Karides Uguzel 20:02
- D501co2 Set SahinTaskin 19:31
- Dere Kumu Arıyorum. SahinTaskin 19:31
- Corydoras Eques Arıyorum bhdr 18:10
- Su Piresi / Yeşil Su Ücretsiz. ALTEMUR 17:59
- Dark Moskow Lepistes Kolonisi.. ALTEMUR 17:59
- Astronot (oscar) Maiestas 17:49
- Fluval 307 Dış Filtre Sadece 1 Ay Kullanılmış Maiestas 17:49
- Otomatik Yemleme Makinesi livadi 17:27
- Akvaryum Kum Ve Taşlar livadi 17:27
- Orionled D Serisi Rgbw 60cm Işık paxal 17:05
- Özel Yapım 170*70 H:60 Beyaz Mobilyalı Akvaryum Serengeti 16:55
- Super Red Tül Kuyruk Damızlık Çift DTkadir 16:47
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 15:44
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 15:44
- Bitki Çeşitleri emreemin 15:44
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 15:44
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 15:44
- Apisto Türleri Ve Tül Ramirezi yamansengonca 14:58
- Sobo Da08 Yemleme Makinesi, Pipo Filtre, Kepçe yamansengonca 14:58
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 14:38
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 14:38
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 13:56
- Apistogramma Hongsloi Damızlık Çift koyu 13:35
KULLANICILAR
- 73 Online Kullanıcı, 41 Üye
Online Kullanıcılar
orkunatalay,
feyyazfedai,
abchasan,
kambortam,
ardaagnaday,
Sezer10,
Saltuk,
osmandbnl,
topal76,
-RBG-,
Mahir06,
SpaceCoder,
siyah_inci_03,
barskels,
MiSoSiKiaN,
Fk6868,
theoneinfected,
Kerem3420,
Dotkor,
Kuduoglu,
ufukberk,
berensglam,
EKAR,
egecinar,
erdalakçay,
Ehtiyar,
erimgorgulu,
MustafaSabiha,
ErenBugra,
Hakantttt,
GokturkEkinci,
CoryCory,
KaanE,
Sariyerlee,
ternapi,
ygzkrdg,
Bataron,
Alpbaba,
iakyol,
koraykbl,
Fulbuster,
mrah,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.