ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mustafakrml
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
20 Saat 43 Dakika önce
Toplam Mesaj:
107 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
92 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Kırımlı
Doğum Tarihi:
03 Ağustos 2005
İl:
Trabzon
Meslek:
CNC Operatörü
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

70×35×35 | 68L Transgenik Tetra 🐟 | Elodea 🌿 Öğrenerek devam…

SON 10 MESAJI

Termometre Tavsiyesi
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199722/030320262032421.jpg[/IMG]

İnternette HTC2 adı altında satılan dış ortam ölçeri olan(problu) oda termometresi aldım, hem oda sıcaklığına hakimim şu an hem de probu akvaryuma daldırdım akvaryum sıcaklığını da görebiliyorum.
Böyle bir ürüne ihtiyacı olana tavsiye ederim gayet ucuz bir termometre 230 liraya aldım ben.
70 Lt Tank İçin Tür Önerisi
[QUOTE=Tortuga7]
Tank ölçülerine tetra sürülerini yakıştırdım düşünebilirsiniz bitkilerle beraber çok hoş duracaktır.[/QUOTE] kardinal tetralarla transgenikler birlikte yaşar mı?
[QUOTE=Akvaryumcu_Doru]Bence çöpçüler ve cüce vatozlar çok barışçıl türler besleyebilirsin[/QUOTE]
4 çöpçü ekleyeceğim bu hafta 4 taneden az olmuyormuş.
çok küçük yavru vatozlar almıştım 4 adet geçen günlerde 4 ünü de kaybettim maalesef yetişkin alacağım artık
Selamlar, 70x35x35 ölçülerinde (70 litre) 2 aylık bir tankım var. Sistem oturdu, değerler stabil.

Canlılar:
7 transgenik tetra
2 katil salyangoz

25 derece sabit, biyolojik medyalı iç filtre kullanıyorum. Taban dere kumu, aydınlatma günde 9 saat açık.

Tank şu an sorunsuz gidiyor ama biraz daha hareket ve görsel zenginlik katmak istiyorum. Biyolojik yükü zorlamadan, tetralarla uyumlu eklenebilecek türler konusunda fikirlerinizi almak isterim.

Ayrıca bu litre için uygun bir temizlik ekibi önerinizi de almak isterim şu an en temel ihtiyacım bu.

Kalabalık yapmak istemiyorum, dengeli bir topluluk hedefim var.

Teşekkürler 🙏
Dip Çekiminden Sonra Çok Hafif Bulanıklık
[QUOTE=Mustafa Uzlu]Aslında tam adamına sordunuz, diyebilirim çünkü tecrübelerim, tavsiye edilenlerin aksine akvaryuma sık müdahale edilmemesi yönünde. Ben olsam iç filtrenin süngerini 1-1.5 ayda bir sıkar ve yıkamadan yerine koyardım. Şu anki canlı yükünüzü ve tahmini litreyi de hesaba katarsak; buharlaşma yoluyla eksilen suyu tamamlar, ayda bir kumu karıştırmadan, dekoru bozmadan dip çekimi ve %10'luk bir su değişimi yapardım. Şunu da söylemeden edemeyeceğim, yine bu tankın bana ait olduğunu varsayarsak, genetiği ile oynanmış hiçbir canlıyı sahiplenmezdim. Tabiki tercih sizin, zevk sizin. Hayırlı akşamlar, dilerim.[/QUOTE]
yardımınız için teşekkür ederim, çok aktif ve güzel balıklar aslında. çok da dayanıklılar bu arada
ama haklısınız ileride farklı türler düşünüyorum zaten
70x35x35 hacimde hangi türü önerirsiniz?[EDIT]mustafakrml,2026-02-19 09:49:29[/EDIT]
[QUOTE=Mustafa Uzlu]Kumu karıştırdığınız için, kuma yerleşmiş olan bakteriler, tankın içine dağılmış. Birkaç gün içinde yeniden tutunacak bir yüzey bulacaklar, tankınız da pırıl pırıl görünecek. Herhangi bir katkı kullanmanıza gerek yok. Hayırlı akşamlar.[/QUOTE]
Çok mutlu oldum bir problem olmadığına, 3 gündür düzelmeyince korkmadım değil aslında, tank 1.5 hafta kadar önce beyaz benek atlattı o yüzden dipleri iyice eşelemek istedim,
bir de temizlik tavsiyeleriniz nelerdir? filtreyi ve akvaryumu ne kadar aralıklarla temizlemeliyim?
3 gün önce dip çekimi yaptım, su biraz bulanmıştı kumu eşelediğim için.
3 gün geçti su normalde cam gibi olması gerekirken çok hafif bir bulanıklık var neden olmuştur nasıl düzeltebilirim?
Filtremin içinde ve şelale çıkışında(debi düşürmek için) JBL Symec elyafım mevcut
Filtre parçalarını musluk suyunda değil akvaryumdan çıkan suda yıkadım.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199722/180220261936091.jpg[/IMG][EDIT]mustafakrml,2026-02-18 19:47:25[/EDIT]
80 Litre Akvaryum İçin Filtre Önerisi
[QUOTE=Faruk0609]

130 litrelik bitki yoğunluklu akvaryumunda karidesler var balıklı sisteme geçip karideslerle beraber bu filtreyi kullansam mı diye düşündüm ama neredeyse formda iç filtre ile alakalı bir tane olumlu içerik veya yorum bulamadım o yüzden şimdilik pipo ile devam edeceğim[/QUOTE]
Sadece süngerli iç filtre konusunda haklılar fakat benim kullandığım filtre az medya almasına rağmen hacmimde on numara bir temizlik yapıyor diyebilirim, ha tavsiye eder miyim etmem evet askı filtre daha mantıklı ama elimde bu olduğu için şu an ellemiyorum ileride belki alırım iyi bir filtre
Online Güvenilir Site Tavsiyesi
Akvaryem sitesinde sorunsuz bir alışveriş deneyimim oldu tavsiye ederim
80 Litre Akvaryum İçin Filtre Önerisi
[QUOTE=Faruk0609]

Şelale sistemine çevirseniz yine aynı yüksek debi ve sorunu mu yaşatıyor [/QUOTE] evet şelale sistemine çevirip yüzeye kırdım ona rağmen yoruyor gibi geliyordu bana, şimdi o şelale aparatının ağzına jbl elyaf sardım çok ciddi derecede düştü akıntı motor da sessizleşti cidden temizliğinden çok memnunum aslında değişmeyi de pek düşünmüyorum seramik halkalar var içinde az da olsa başka medyalar da eklenebilir [EDIT]mustafakrml,2026-02-17 16:56:44[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.