ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
EraySahin19
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
6 Saat 4 Dakika önce
Toplam Mesaj:
12 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
10 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Eray Şahin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Çorum
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Eray Şahin

SON 10 MESAJI

Yeni Başlayanlar Hangi Tür Balığı Beslemeli ?
[QUOTE=Taha Yanık]Bence bir akvaryumcuya gidip kızınızın hangi balıkları sevdiğini öğrenmeniz ondan sonrada konuya sormanız daha isabetli olur. [/QUOTE]

Yanıtın için teşekkür ederim ama bulunduğum ilçede öyle gezip bakıp balık alabilecek bir petshop yok malesef :(
Hobiye Başlangıc Ve Önerileriniz
[QUOTE=Legadiens]

İkinizede teşekkürler hocam araştırmalarım sonucunda 30x30x30 bir akvaryum almayı yada yaptırmayı düşünüyorum filtre olarakta pipo kullanacağım sadece lepistes olcak bide bitkili yapmayı düşünüyorum simdilik bu kadar bide bir sorum olacak ultra clear felan böyle değişik cam çeşitleri var düz cam olsa ne olur bir zararı olurmu[/QUOTE]

Clear cam almaya kalkarsan fiyatı 3 katına felan çıkıyor. 30x30x30 ölçülerinde bir akvaryuma clear cam almanı tavsiye etmem.. Sana şunu tavsiye edebilirim. Sarı sitede 70 cm ve 80 cm lik akvaryumlar var fiyatlarıda gayet uygun. Bence akvaryumdan zevk almak istiyorsan kesinlikle biraz büyük al veya yaptır.
Çünkü lepisteslerin doğuracak ve yavrularını yiyecek o kadar küçük ölçüde yavruların saklanacağı yerde olmaz. Ve şunu unutma “Bir hobici beslediği balıktan yavru alırsa onun keyfi ve zevki eşsizdir.” [;)]
Hobiye Başlangıc Ve Önerileriniz
[QUOTE=Legadiens]Öncelikle herkese merhabalar bu hobiye başlamak istiyorum şuanlık elimde 10 litrelik akvaryum tankı var (herkesin başlangıçta kullandığı dikdörtgen olan) lepistes yada betta beslemek istiyorum fakat lepistestesler bana daha güzel geliyor üretiminide yapmak istiyorum ama hobi olarak satmak için değil sizce nasıl akvaryum almalıyım 10 litrelik yeterli olurmu başlangıc için akvaryum alırsam hangi malzemeleri de almam lazım önerilerinizi ve cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden [/QUOTE]

Merhaba bende yeni başlayan birisi olarak aylarca çok araştırma yaptım ve halende yapıyorum. Araştırdığım ve edindiğim bilgilere göre sizin akvaryuma tepe filtre çok daha sağlıklı olur. Sebebi ise dış filtelerin fiyatı çok yüksek.. Kaldı ki sizin akvaryuma dış filtreye ihtiyaç yok. Pipo filtre olabilir ama akvaryumda yer kaplar.
Size en uygun filtre türü tepe filtre olacaktır. Hem akvaryumda yer kaplamaz hemde işinizi rahatlıkla görür.
Yeni Kurulacak Tank İçin Öneriler.
[QUOTE=erhanfree]Herkese merhabalar, iyi hobiler dilerim.
Siparişi verilen Ultra Clear, 6 mm cam kalınlığı olan 87x29x50h boyutlarındaki tank için proje önerilerine ihtiyaç duymaktayım.
Kullanılacak filtre sistemi çakıl altı filtre sistemi olacak ve 4 çıkışlı hava motoru ile desteklenecek.
https://youtu.be/S5oskBE48bI?feature=shared
Tankta kullanılacak ısıtıcı JBL ProTemp çakıl altı kablo ısıtıcı olacak.
https://youtu.be/Bm5yaxU2-A0?feature=shared
Tankta kullanılacak taban malzemesi olarak iri taneli lav kırığı veya iri taneli dere çakılı düşünmekteyim.
Tankta CO2 gerektirmeyen,
Eledoa, Bacopa Monnieri, Lysimachia sp green, Hygrophilla difformis, Lacustris bitkilerini özel yaptırdığım cam saksılarda lav kırığına ekip üzerine hagen atmayı planlamaktayım. Arka plana yerleştirilecektir. Sıvı gübre ile desteklenecektir.
https://youtu.be/gdtUG48OOsI?feature=shared
Armatür önerilerinize ihtiyacım var.
Dekor olarak frodo stone ve mağara dekorlar elimde mevcut.
Kök konusunda kararsızım ve önerilere açığım.

Beslemeyi düşündüğüm türler Sazansıgiller familyasından,
Barbus semifasciolatus (Gold - Altın Barb) 6-8 adet
Pethia conchonius (Gül Barbus) 6-8 adet
Barbus titteya (Kiraz Barb) 6-8 adet
Pethia padamya (Odessa Barb) 6-8 adet
Danio margaritatus (Gök İncisi Danio - Galaxy Rasbora) 6-8 adet
Epalzeorhynchus kalopterus (False SAE) Kararsız kaldığım bir tür. 2-3 adet
Corydoras ve Vatoz konusunda kararsızım ve önerilere ihtiyacım var.(Taban malzemesinden dolayı)
Akvaryumun konulacağı yer pencereden uzak olmasına rağmen önceki akvaryumların köşesinde pencereye yakın köşede yosun sorunu yaşadım.
Yazdığım balıkları yaşadığım şehirde bulmakta zorlanmaktayım ve yakın şehirlerden Bursa-Ankara gibi getirtmeyi düşünüyorum.
Bulamadığım türler olması durumunda alternatif olarak
Trigonostigma heteromorpha (Harlequin Rasbora)
Puntius denisonii (Kırmızı Flaş Barb)
Brachydanio rerio (Zebra Danio) gibi türleri dahil edebilirim.

Geçmiş tecrübelerim Co2 gerektirmeyen kolay bitkili akvaryumda canlı doğuran bakım akvaryumu,
Zebra Danio bakım ve üretim akvaryumu,
Orta Amerika Cichlid (Rainbow,Mücevher,Zebra) bakım ve üretim akvaryumu, yavrularla devam ediyor.
Corydoras (Sterbai, Albino) bakım ve üretim akvaryumu. Bakım olarak devam ediyor.
Gurami bakım akvaryumu devam ediyor.

Yem konusunda su piresi ve tubifex'e ulaşım imkanım mevcut.
Projede hedeflenen amaç görsellik ve sağlıklı bir tank olup, üretim ikinci planda olacaktır.
Projeye fikirleriyle katkıda bulunacak tüm akvaristlere şimdiden sonsuz teşekkür eder, saygılar sunarım.

Merhaba, Konu içeriğini merak ettim ben yeni başlayanlardanım. Bu saydığınız balık türlerinden yavru almak kolay mıdır zor mudur ?

[/QUOTE]
Yeni Başlayanlar Hangi Tür Balığı Beslemeli ?
Merhaba arkadaşlar, Bu hobide yeniyim o yüzden fikirlerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var. Hem benim için hemde benim gibi yeni başlayacak diğer arkadaşların faydalanması için bu konuyu açtım. 120*50*50 ölçülerinde
300 Litrelik bir akvaryumum var. Benim gönlüm Lepistes balığı beslemekten yana ama 4 yaşındaki kızım biraz büyük balık istiyor. Bu akvaryumda besleyebileceğim ve YAVRU alabileceğim güzel balık türleri hakkında yardımınıza ihtiyacım var. Özellikle yavru almak istiyorum çünkü bir hobici beslediği balıktan yavru alırsa onun keyfi ve zevki eşsizdir :) Cevaplarınızı bekliyorum. Herkese bol hobiler dilerim.
Akvaryum Üst Kuşak Problemim Var Bi Bakarmısınız ?
[QUOTE=ali]

O yöntemi denedim ben, tavsiye etmem. Hortum zamanla bükülüp daralıyor. Uygun ölçüde dirseklerle yapacağınız bağlantı aparatları çözer sorununuzu.[/QUOTE]

Valla güzel aydınlatıyorsun çok teşekkür ederim. Peki ama bu şekilde bağladığımda kuğu başlığı takacakmıyım ? [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/222912/050820251711431.jpg[/IMG]
Ve eğer takılacaksa buna kuğu başlığı nasıl takmalıyım :) Kusura bakma bu hobide yeniyim bilmediğim için soruyorum. Bi kaç petshop a gittim ama beni kaz gibi yolmaya kalktılar. Onun için böyle bilen arkadaşlardan yardım istiyorum.
[QUOTE=ali]Benzer bir filtrem var. Büyük ihtimalle hortum, dirsek vs. aksesuarları aynıdır. Fikir vermesi için paylaşıyorum. Metreyi camın dış kenarından tuttum. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123966/050820251253261.jpg[/IMG]

Sizin akvaryuma olmayacak gibi duruyor.
Bir hırdavatçıdan uygun ölçüde dirsekler alarak çözebilirsiniz sorunu.

Çift dirsek kullanacaksınız. İki dirsek arasına uygun ölçüde hortum kesip taktıktan sonra 5+cm açıklığı olan U bağlantınız olur.

Dişli dirsekler hortumu çok iyi tutar ama yine de plastik kelepçeyle sabitleyin hortumları [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123966/050820251425121.jpg[/IMG][/QUOTE]

Hay Allah razı olsun senden muhtemelen bende bu şekilde bağlamayı deneyeceğim. Benim anlamadığım dış filtreleri neden akvaryumdaki kayıt ve kuşağa görede olması için aparat koymuyorlar ? Bu kayıt kuşak işleri yeni mi çıktı ?. Eğer bu yöntemde olmazsa Filtrenin kuğu başlığını hiç takmayıp onun yerine yeniden hortum kestirip hortumu direkt olarak akvaryumun içine koyacağım :( Elime ulaştığında tekrar görsel paylaşırım.

[QUOTE=Murat27]

Eheim Ecco Pro 200 600 LT/H Dış Filtre kullandım yeterli geldi hocam, senin alacağın dış filtrenin hortum uzunluğunu bilmiyorum.[/QUOTE]

Benim akvaryum 300 LT hocam o dış filtrenin kapasitesi benimkisine uymuyor :( Bulabildiğim en iyi F/P dış filtresi bu :(
[QUOTE=Orhan76]

Filtre emiş basış borularının ölçüleri bilinmeden olup olmayacağını söylemek zor. Kuğu boynu şeklinde emiş-basış bastonlarından hortum çapı uyanı deneyip görmek lazım. Kuğu boynu 5cm den geniş emme-basma hortum takımı yerinde (muhtemelen satıcının dükkanında) ölçerek alınması icap edecektir.[/QUOTE]

Cevabın için teşekkür ederim ama internetden alacağım için ölçme şansım yok malesef :(

[QUOTE=Murat27]

Merhaba,

Aynı şekilde benimde akvaryumumda kuşaklardan dolayı (5cm) bu sorunu yaşıyordum.
Dış filtrenin hortumunu kullandım, uzunluk olarak yeterli geldi.
Önemli olan filtrenin akvaryuma olan uzunluğu, hortumun uzunluğundan daha uzaksa eğer iade edersiniz.[/QUOTE]

Yanıtın için teşekkür ederim, Akvaryum mobilyalı ve altında dolap var filtreyi oraya koymayı düşünüyorum sence yeterli gelirmi ? Mobilya alt dolabından akvaryumun üst camının arası ortalama 70-80 CM felan gelir.
Kayıt-kuşaklı Akvaryuma Dış Filtre
Aynı sorun bende de var çözebildiniz mi problemi ?
Arkadaşlar merhaba bu hobiye yeni başladım ama yardımınıza ihtiyacım var.. Bu görselde yüklediğim akvaryumun üst kuşak camlarından dolayı Dış Filtreyi tutturamam gibi geliyor. Alacağım dış filtre bütçemi çok zorladığı içinde aldığımda takamazsam sıkıntı yaşarsam diye korkuyorum. Almak istediğim dış filtre Sun Sun Hw - 304 A Dış Filtre.. Üst kayıt kuşak camı 5 cm eni var sizce dış filtreyi takabilir miyim ? Yada farklı çözüm yolları söylermisiniz lütfen :( [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/222912/050820250004371.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

• 23 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.