ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Akvarist1923
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
26 dakika önce
Toplam Mesaj:
17 [0.94 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
16 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kamil Özkan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kamil Özkan

SON 10 MESAJI

Tilki Kuyruğunu Dikmesem Olur Mu?
Tilki kuyruğunu hiç sevmem. Küçük bir öbek atmıştım. Her biri en fazla 10cmdi. 2 hafta sonra akvaryumu elegeçirdiler. Satın aldığım zaman çeyrek 5 litrelik şişe kadardı.Nasıl toplayacağımı şaşırdım.Toplarken bitkiyi çekiyorum çekiyorum bitmiyor, aralarında 65 cm olanlar vardı ve en az 10 sürgün vardı ve onlar da 10-20cm arasıydı ve 2 tane 5 litrelik şişeyi tamamen doldurdular.Hem de akvaryuma co2 takviyesi yapmıyordum o zamanlar. Şuanda ise en fazla 2 kök bulunduruyorum akvaryumumda. ARSIZ bir bitki.[:devil:]Ama lepistes yavruları için muazzam[:D][EDIT]Akvarist1923,2025-12-19 19:37:07[/EDIT]
Lepistesim 1 Aydır Yem Yemiyor
Akvaryumumda her zaman yosun biofilm, karides yavrusu, Rhabdocoela ve mikrofauna var. Onlarla beslenmeye alışıp yemi bırakmış olabilir diye düşünüyorum. Uzun süredir bir değişim yok.
Ramshornlarımı Uygunsuz Yakaladım :d
Merhaba ben de bebek ramshorn aldığım zaman çiftleşirken gördüğümde şaşırmıştım. Bu canlılar üreme olgunluğuna çok erken geliyorlar. En az 2 katı daha büyüyecekler ve çok hızlı üzerler. 3-4 ay içinde popülasyonu düşürmeniz gerekebilir.
Transgenetik Tetra Hava Motorsuz Yaşar Mı
Ben beyaz benek için ilaç kullanmayı tavsiye etmiyorum zira benim lepisteslerim de olmuştu, tek yaptığım şey sıcaklığı 30 dereceye kademeli olarak çıkartıp beneklerin geçmesini beklemekti. Benekler geçince de bitki ve salyangoz olduğu için tuz bile eklemedim sadece 1.5 hafta boyunca her gün su değişimi ve dip çekimi yaptım bir daha yaşamadım ayrıca tetralarda her tür için ayrı bir sürü oluşturmanız lazım ve hava motoruna gerek yok.[EDIT]Akvarist1923,2025-12-19 15:39:39[/EDIT]
Panda Loach'larım
Gerçekten çok güzel türler ama büyüyünce böyle oluyor diye biliyorum.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/270831/191220251530311.jpg[/IMG]
Lepistesim 1 Aydır Yem Yemiyor
Bir şeyler yediğinin ben de farkındayım ama durup dururken 1 gün attığım hiçbir şeyi yememeye başladı. Attıklarım da hemen bitiyor Ben neden bıraktığını merak ediyorum.
Genele Hitap Etmeden Paylaşmak İstediklerim..
Bana bumblee goby yavrusu gibi geldi ama emin değilim.
Biraz Farklı Tür Önerisi Lazım
Ben de Okçu balığını öneriyorum.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/270831/181220251441361.jpg[/IMG]
Filtre Ve Balık Önerisi
Filtrenin oksijeni yeterli. Önerdiğim türü bakacaksanız seachem tanganyika buffer kullanmanız gerekir.
Ondan da 6 tane bakabilirsiniz balık başına 3 salyangoz kabuğu düşecek şekilde.
Filtre Ve Balık Önerisi
Merhaba. Filtreniz yeterli ama yüksek balık yükü kaldırmaz. Ayrıca balıkları almadan önce en az 3 hafta boyunca yararlı bakterilerin oluşmasını beklemelisiniz ilgili makale bu mutlaka okuyun "Yeni Tank Sendromu ve Azot Döngüsü".Onun dışında çeşme suyu kullandıysanız seachem prime gibi bir klor giderici kullanmanız mutlaka gerekir.Tür olarak da ciklet istiyorsanız cüce tanganyika kabukçulları bu akvaryuma uygun ama onun için bol bol boş büyük salyangoz kabuğu koymanız gerekir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

1

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.