ÖZELLİKLER

BİLGİLER
İMZA

100*50*65 Bitkili
SON 10 MESAJI
Doğan abi balıklar çok güzel gözüküyor bolyavrular ve sağlıklı büyütmen dileğiyle hayırlı olsun balıkların...
1-Boş akvaryumunuzu ve dekorlarınızı (kum, kaya, kabuklar vb.) iyice yıkayınız. Yıkarken sabun, deterjan gibi kimyasallar kullanmayınız. Kumunuzu tüm tortusu gidene kadar iyice yıkayınız.
2-Dış filtre kullanacaksanız, filtre malzemelerini iyice yıkadıktan sonra su akış yönünden başlayarak sırasıyla; seramik borucuklar, elyaf ve substrat koyarak kurunuz. Aktif karbonu ilk kurulumda kullanıp daha sonra çektiklerini kusmaması için 1 hafta sonra filtreden çıkartınız. İç filtre kullanacaksanız süngeri ve filtreyi yıkadıktan sonra filtreyi kurunuz ve akvaryuma yerleştiriniz.
3-Isıtıcının kullanma kılavuzunda yazdığı gibi yerleştirilmesine dikkat gösteriniz, ısıtıcının hangi su seviyesinde durduğu önemlidir. Büyük balık çarpması, kaya düşmesi gibi kazalara uğramayacak ve iyi akıntı alan bir yere yerleştiriniz.
4-Dekoru koyup filtre ve ısıtıcıyı yerleştirdikten sonra suyu doldurunuz. Damacana su kullanmanıza gerek yoktur 6. maddede anlatılan gerekli işlemler sonrası musluk suyu ile akvaryum kurulabilir.
5-Suyu koyduktan sonra varsa iç filtrenizin fişini takıp çalıştırınız. Dış filtreyi çalıştırmak için fişi takmadan önce varsa pompasını kullanarak yoksa da akvaryuma su veriş borusunun içindeki havayı ağzınızla çekerek filtrenin içine su dolmasını sağlayınız, su dolumu durduktan sonra fişini takınız. Filtre çalıştıktan sonra ısıtıcının da fişini takınız.
6-Suyumuzu pis bir dereden değil klorlanan musluktan dolduruğunuz için dezenfekte edip ilaç atmanıza gerek yoktur. Kloru gidermek ve ağır metalleri bağlamak için akvaryuma bir su düzenleycisi (Aqua Safe, Aquatan vb.) ekleyip 24 saat geçmesini bekleyiniz. Ardından bakteri oluşumunu hızlandırmak için minik bir yem parçası atıp, bakteri kültürü (Bactozym, Cycle vb.) ekleyip 48 saat bekleyiniz. Artık yavaş yavaş canlı eklemelerine başlayabilirsiniz.
Canlı Seçimi
5 cm civarı balıklar için 1 cm / 1 litre kuralı geçerlidir. Örneğin 80 litre bir akvaryumunuz varsa 5 cmlik balıklardan 80/5=16 adet bakabilirsiniz. Balık seçerken balığın; hareketli, yeme ilgili, derisinin temiz ve yüzgeçlerinin tam olduğunu gözlemleyiniz. Beslemeyi düşündüğünüz balıkların birbiriyle, akvaryum boyuyla ve akvaryumdaki su şartlarıyla uyumlu olduğunu akvaryumcunuzdan sorunuz. Akvaryumunuza farklı farklı pek çok tür koymak yerine aynı türden fazla sayıda balık koymayı tercih ediniz. Tecrübeniz yoksa Lepistes, Plati gibi canlı doğuranlarla başlamaktan kaçınınız, bu türler kolay üreyebilen ve uygun fiyatlı balıklar olmalarına karşın, kolay hastalanabilen ve zor tedavi edilen balıklardır. Kolay üreyebilen, bitki yemeyen, nispeten barışçıl ve dayanıklı olan üstelik de küçük boyu sayesinde çok büyük akvaryumlar gerektirmeyen Kribensis, nispeten iyi bir başlangıç balığıdır.
Bitki alırken başlangıçta; Anubias, Echinodorus ve Cryptocoryne cinsleri gibi, geniş yapraklı az ışığa ve bakıma uyum sağlayabilen bitkiler seçiniz. Yaprakları tel gibi olan, kırmızı olan bitkiler ve taban bitkileri genellikle yüksek ışık ve yumuşak su şartları isterler. Başlarda bu tip bitkileri almaktan kaçınınız. Gövdeli bitkiler (gövdesinden kök salan ve yapraklarını gövdeden çıkaran bitkiler) besinlerini genellikle sudan, çiçekli bitkiler (yapraklarını kumun altındaki kök bölgesinden çıkaran bitkiler) ise besinlerini genellikle tabandan alırlar. Bitki gübrelerini (sıvı veya taban gübreleri) bitkinizin çeşitlerine göre alınız.
Akvaryum Bakımı
Yemlemeyi günde 2 kez, balıkların 2 dakikada atılan yemin tamamını tüketebileceği kadar yapınız. Canlı yükü normal olan bir akvaryumda haftada bir 1/3 lük su değişim yeterli olacaktır. Değiştireceğiniz suyu akvaryumdan bir hortum vasıtası ile vakumlayarak almanız daha pratiktir, suyu çekerken dipteki kaba pislikleri de alabilirsiniz. Yöntemi bilmiyorsanız akvaryumcunuzdan göstermesini isteyiniz. Biyolojik dengeyi bozmamak için akvaryum suyunuzun 1/3’ünden fazlasını bir kerede değiştirmeyiniz. Ekleyeceğiniz suyu 1 gün havalandırarak dinlendiriniz veya suyu eklemeden 1 saat önce ekleyeceğiniz suya su düzenleyicisi atınız. Haftada bir camları içten ve dıştan temizleyiniz. Filtre temizliğini ise iki ayda bir yapınız.
Yapılmaması Gerekenler ve Yanlış Bilinenler
Akvaryumun tamamını boşaltıp kumu tamamen yıkayıp tekrar kurulum yapmak oldukça hatalı bir yaklaşımdır. Akvaryumda kurulan biyolojiyi alt üst eder ve döngünün yeniden başlamasına neden olur. Bu sürede azot döngüsü oldukça yavaşlar ve balıkların sindirim sonucu suya bıraktığı zehirli amonyak onların zehirlenmesine neden olur.
Bitkili bir akvaryuma tuz atmayınız. Tuz; tatlı su bitkileri için öldürücüdür, bitkili akvaryumlarda bakılan tropik balıklar için ise rahatsız edicidir.
Balıklar bizim gibi sıcakkanlı canlılar değildirler. Soğukkanlı canlılar açlığa sıcakkanlılardan çok daha dayanıklıdırlar. Balıklar için fazla yem az yemden çok daha tehlikelidir. Balıkların doyma hissi vardır, çatlayarak ölmezler ancak yenmeyen artık yemler ve sindirim sonucu atılan fazla amonyak suyu bozar ve balıkların ölümüne neden olur. Siz akvaryumun yanındayken balıklar gelip yem istediğinide fazladan yem atmayınız.
Filtrenizdeki elyaf haricindeki; substrat, sünger ve borucukları musluk suyunda değil akvaryum suyunda çalkalayıp tekrar yerine koyunuz. Elyafı musluk suyunda yıkayabilirsiniz. Sünger ve substrat gibi bakteri tutucuların musluk suyunda yıkanması tuttukları bakterilerin ölümüne neden olacaktır.
Akvaryuma mavi ilaç atmayınız. Nasıl siz hasta değilken antibiyotik içmiyorsanız balıklar da hasta değilken ilaca gereksinim duymazlar.
Atılan ilaçlar akvaryum biyolojisini bozacağından ilaçlanacak hasta balığı, akvaryum suyundan dolduracağınız minik bir karantina tankına alarak tedavi ediniz. Ana akvaryumunuza ilaç atmayınız.
Çöpçü balıkları sanıldığı gibi balık pisliği yemezler. Onlar; sosyal yaşamları olan, en az 6’lı gruplar halinde yumuşak sularda bakılmaları ve ayrıca dip yemi ile beslenmeleri gereken kedibalıklarıdır.
Bilinenin aksine küçük akvaryumların bakımı büyüklerden daha zordur. Küçük akvaryumda su değerleri daha çabuk değişir, biyolojik sistem daha kolay bozulabilir. Küçük akvaryumun avantajları evde daha az yer kaplaması, daha az masraf ile kurulabilmesi ve su değişiminde daha az su taşınacak olmasıdır. Sağlıklı bir biyolojik sistem kurmanın daha kolay, görüntüsün daha hoş olacağı ve size daha çok canlı çeşidi bakma şansı sunacağı için şartlarınıza uygun olan en büyük akvaryumu almanızı öneririz.
Akvaryum hobisi, ne küçümsenecek kadar basit ne de büyütülecek kadar zor bir hobidir. Doğanın yasalarını ve güzelliğini sizi şaşırtarak ve keyiflendirerek bir köşeden izlemenizi sağlar. İyi hobiler...
Resim eklerseniz balıklarınızın; size daha iyi yardımcı oluruz.Saygılarımla
Akvaryumunuz çok hoş duruyor, arka fonda akvaryuma derinlik katmış başarılı bir akvaryum olmuş.Saygılarımla
http://www.akvaryum.com/Hesaplayici/akvaryumyapim.asp
Buradan ölçüleri yazıp kontrol edebilirsiz.SaygılarımlaDiscusların yeni resmini eklede bakalım emir.Saygılarımla
Kardeşim balıklar büyümeye başladı ama memleketteyim oyüzden resim ekleyemiyorum.Saygılarımla
Bence Tropheus besleyin akvaryum unuzun ebatları çok güzel.Saygılarımla
Kardeşim akvaryum güzel biraz kaya ve arka manzara süper olur leptosomalarla , duboisiler aynı akvaryumda olmaz diye biliyorum tropheuslar bitkisel, leptosomalar proteinsel besleniyorlar.Saygılarımla..
Yeni bir dekor yaptım ama kayaları biraz büyütmem gerek sanırım.Saygılarımla
SON MESAJLAR
- Tilki Kuyruğu Çürüyor Ehtiyar, 14:26
Bitki Türleri ve Bakımı - Akvaryum Suyum Berrak Olmuyor Tarık Buğra, 14:22
Yeni Üye Forumu - Amonyak Problemi YigitAlpCicek, 14:14
Hastalıklar ve İlaçlar - İvanacara Bimaculata Üretim Serüveni Başlangıcı KaanE, 13:21
Güney Amerikan Cichlidleri - Hobi Olarak Lepistes Üretmek KaanE, 13:13
Yeni Üye Forumu - Yavru Vatozlarımı Petshop Alır Mı KaanE, 13:01
Yeni Üye Forumu - Aşırı Tuhaf Bir Genc Düşünce İzmirligenco 2.0, 12:40
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Aldığım Beta Suyun Üstünde AtlasPoyraz, 12:21
Hastalıklar ve İlaçlar - Apisto. Agassizii “blue Flame” Ramboy, 12:14
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Japon Balığım Yumurtladi Yiğittt, 11:45
Sazansıgiller - Tam 90 Gün / 3 Ay Bitki Gelişimi. KaanE, 10:15
Bitki Akvaryumları Genel - 30x30x30 TuranATAKAN, 10:10
Akvaryum Tanıtımı - Dış Filtre Takır Tukur Ses Atman 3338 KaanE, 06:19
Filtreleme Seçenekleri - 40 Litrelik Akvaryuma Ne Önerirsiniz NightWist, 02:51
Yeni Üye Forumu - Mollilerim Çok Fazla Çoğalıyor Ne Yapmalıyım ozkoktr, 02:49
Canlı Doğuranlar - Geçmeyen Bulanıklık NightWist, 01:38
Bitki Akvaryumları Genel - Bı Hangi Vatoz NightWist, 01:34
Yeni Üye Forumu - Yeşil Bir Tür Yosundan Kurtulamıyorum Gokayb, 01:28
Yeni Üye Forumu - Beta Yüzgeç Yırtılması NightWist, 00:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Kafa Motoru Önerisi Ahmetkngr, 00:17
Filtreleme Seçenekleri - Aguamentist Youtube Ve Sosyal Medya Tanıtımları SuperSport, 00:09
Akvaryum Dünyasından Haberler - Akvaryum Köşe Çatlağı Tamir Olur Mu cilbay06, 00:08
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Adi Mi Elma Mı benimadımebruli, 23:47
Yeni Üye Forumu - Balığım Hasta Tedavi Olarak Başka Ne Yapabilirim? Monaxia, 23:46
Labirentliler - Akvaryum Tasarım Önerisi koraykbl, 23:23
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Lepistws koraykbl, 23:20
Hastalıklar ve İlaçlar - 80 Cm Akvaryum İçin Ekipman Önerisi Anselmo458, 23:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Alenc4tx1sh, 22:53
Yeni Üye Forumu - 80 Cm Akvaryum İçin Ekipman Önerisi Ahmetkngr, 22:24
Yeni Üye Forumu - Yeni 56 Litrelik Nano Deniz Akvaryumu Praton, 22:09
Deniz Akvaryumları Genel - Yeni İthal Akvaryum Kurulumu Yaptım Tarık Buğra, 21:45
Akvaryum Tanıtımı - Beta Yaşar Mı? Tarık Buğra, 21:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 1 Günlük Oscar Balıklarım Hareketsiz Dipte Duruyor ozkoktr, 21:20
Yeni Üye Forumu - 60x40x40 Nature Style Scape joko29, 20:32
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryumlarda Sump Woland, 20:32
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Akvaryum Genel Öneri Ekremblkn37, 19:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 120/50/50 Bitkili Kurulum NightWist, 19:21
Akvaryum Tanıtımı - Cüce Ciklet Akvaryumu TacsızKral, 18:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Suyunu Kaynatıp Dinlenmeye Bıraksam? ArjenB, 18:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığı Akvaryumu (tavsiyelere İhtiyacım Var) NightWist, 17:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yapraklardaki Sıkıntı Nedeni Ne Olabilir? Anselmo458, 17:55
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum.com Ui Editor (chrome Eklentisi) Anselmo458, 17:44
Forum ve Site Hakkında - Kurumuş Yapraklar mrah, 17:28
Bitki Akvaryumları Genel - Aquael Fzn Pro Serisi Şelale Filtre mrah, 17:21
Malzemeler ve Yemler Forumu - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tataaa4325, 17:17
Güney Amerikan Cichlidleri - Shallow Desktop Darkwater 41lt Lepistes Taha10, 17:06
Akvaryum Tanıtımı - Lepisteslerimde Parazit Var Karahanlı, 16:42
Canlı Doğuranlar - 60 L Akvaryuma Bu Kombinasyon Nasıl Olur Orhan76, 15:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karides Tür scorpion26, 15:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yapıcı Eleştirilerin Silinmesi Hakkında! Hidro Dinamik, 14:59
Forum ve Site Hakkında
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Akvaryumları Boşaltıyorum Hb White Lep Tül Melek metsi 13:59
- Karides_vatoz Yuvası- Yeşil Su osmandbnl 13:45
- Blyxa Japonica osmandbnl 13:45
- Satılık 2 Adet Beyaz Ve Siyah Dişi Molly osmandbnl 13:45
- Su Piresi ,mikro Kurt Ve Grindal Kurt Kültürleri jezey 13:33
- Katil Salyangoz jezey 13:33
- Siyah , Albino , L144 Cüce Vatoz Düz Ve Tül Yavru jezey 13:33
- Jbl Premium Kepçe 20 Cm Sıfır jezey 13:33
- Jbl Novo Pleco,ahm Red Green,sarımsalıklı ,toz Yem jezey 13:33
- Hobiyi Bırakıyorum - Malzeme barsbingul 13:14
- Mangrow Kökü barsbingul 13:14
- Hobiyi Bırakıyorum - Canlı barsbingul 13:14
- Microfex Kültürü sefailgaz 13:13
- Eheim 2228, Sunsun Hw-302 Dış Filtreler nevzatc 13:04
- 6000tl - Özel İmalat - Full Kurulu Takas Vasfi 13:00
- Bitki , Sıvı Gübre , Ramshorm CevdetSERBEST 12:47
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 12:47
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 12:45
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 12:45
- İç Filtreler Ve Led Aydinlatma Gursoyhasan 11:50
- Super Red Pleco Damızlık Altı Çiftler Tuby 11:46
- 2 Adet Yetişkin Melek Tuby 11:46
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 11:44
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 11:31
- Malzeme propecia 11:07
- Fluval 107 207 307 Ve Jbl E701 Sıfır Kapalı Kutu propecia 11:07
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 11:06
- Fanus Akvaryum LEGEND59 11:06
- Amazon Frogbit (limnobium Laevigatum) 10 Kök 125tl sıtkı 10:56
- Salvinia Natans 10 Kök Su Üstü Canlı Bitki 100tl sıtkı 10:56
- Su Piresi Daphnia Magna+0,5lt Yeşil Su150tl sıtkı 10:56
- Mikro Kurt Kültürü Un Kurdu Moriokurdu sıtkı 10:56
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 10:44
- Eheim Reeflex Uv Filtre 350 7 Watt Hiko 10:28
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 10:28
- Oranda Japon - Rasbora Espei Hiko 10:28
- Anubias Stardust Mini Hiko 10:28
- Canlı Garantili Gönderim Hediyeli Microfex Rafayel 10:28
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:04
- Kırmızı Sakura Karides mowen_30 09:51
- L401 Yavru. 1e2d L15, 1e2d L66 Pleco voltran 09:46
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 09:03
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 09:03
- İthal Akvaryum 80 Cm Mobilyalı FrkMbuna 09:01
- High Tech İçin Smd Led AtlasPoyraz 08:09
- Sonsuz Canlı Yem Grindal Ve Mikrofex AtlasPoyraz 08:09
- Sobo Sb-1106 Çift Çıkışlı Hava Motoru AtlasPoyraz 08:09
- Nannacara Anomala Çifti tarikyksl 06:11
- Hindistancevizi Kabuğu tarikyksl 06:11
- Creaqua E-line 40 Armatür TugayÇınar 01:20
KULLANICILAR
- 134 Online Kullanıcı, 73 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.