ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tanshaydar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
117
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
29 Mayıs 2020 11:51
Toplam Mesaj:
125 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
İMZA
[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/56329.jpg[/img]
SON 10 MESAJI
Lepistes, Beta
[QUOTE=Melih,.] kötü niyetli biri sanmam çünkü oda Lepistesle birlikte yaşatıyor
pek ısırdığını görmedim genelde motorun yada yanında olan ısıtıcının arkasına saklanıyor fazla gezmiyor ve dibine diğer balıklar girmezse ısıtmıyor BAŞKA BİR KONUM DAHA VAR HAMİLE BALIK AYRIMI BİR BAKARSANIZ SEVİNİRİM[:)][/QUOTE]
Bütün balıklar 100% kendi türlerinin davranışlarını sergileyecek diye bir şey yok.
Bir erkek betta vardır pigme cory'lerden bile daha barışçıldır, olabilir.
Ama biz bunları söylerken türün genel davranışlarına, eğilimlerine, yaşam şekillerine bakarak söylüyoruz. İstisnalar elbette ki olacaktır; ama "ben yaptım oldu" şeklinde bir tavır genellikle kötü sonuçlar doğurur, en iyi ihtimalle de başka hobicileri yanlış yönlendirerek yine kötü sonuçlar doğurur. Ayrıca bugün böyle davranmıyor olabilir; ama akvaryumdaki ortama alıştıkça gerçek davranışlarını da sergilemeye başlayabilir, bir gün akşam baktığınızda bir katliam ile karşılaşabilirsiniz.
Tüm bunların olmaması da erkek betta'ların kavgacı, bölgeci, etçil ve saldırgan balıklar olduğu gerçeğini değiştirmez.
[QUOTE=Melih,.] kötü niyetli biri sanmam çünkü oda Lepistesle birlikte yaşatıyor
pek ısırdığını görmedim genelde motorun yada yanında olan ısıtıcının arkasına saklanıyor fazla gezmiyor ve dibine diğer balıklar girmezse ısıtmıyor BAŞKA BİR KONUM DAHA VAR HAMİLE BALIK AYRIMI BİR BAKARSANIZ SEVİNİRİM[:)][/QUOTE]
Bütün balıklar 100% kendi türlerinin davranışlarını sergileyecek diye bir şey yok.
Bir erkek betta vardır pigme cory'lerden bile daha barışçıldır, olabilir.
Ama biz bunları söylerken türün genel davranışlarına, eğilimlerine, yaşam şekillerine bakarak söylüyoruz. İstisnalar elbette ki olacaktır; ama "ben yaptım oldu" şeklinde bir tavır genellikle kötü sonuçlar doğurur, en iyi ihtimalle de başka hobicileri yanlış yönlendirerek yine kötü sonuçlar doğurur. Ayrıca bugün böyle davranmıyor olabilir; ama akvaryumdaki ortama alıştıkça gerçek davranışlarını da sergilemeye başlayabilir, bir gün akşam baktığınızda bir katliam ile karşılaşabilirsiniz.
Tüm bunların olmaması da erkek betta'ların kavgacı, bölgeci, etçil ve saldırgan balıklar olduğu gerçeğini değiştirmez.
Lepistes, Beta
[QUOTE=Melih,.]petşhop lepisteslerle yaşar demiş[/QUOTE]
Ya kötü niyetli, ya da çok bilgisiz petshop imiş..
Erkek betta bulabildiği bütün yavruları yiyecek, ağzına sığan balıkları yutmaya çalışacak, sığmayanları da özellikle sırt yüzgeçlerinden yakalayıp hırpalayarak öldürecektir. Kılıçkuyruk hareketli ve çevik olduğu için belki sorun olmaz; ama betta o akvaryumda oldukça geri kalan tüm sakinler stres içerisinde olacak.
[QUOTE=Melih,.]petşhop lepisteslerle yaşar demiş[/QUOTE]
Ya kötü niyetli, ya da çok bilgisiz petshop imiş..
Erkek betta bulabildiği bütün yavruları yiyecek, ağzına sığan balıkları yutmaya çalışacak, sığmayanları da özellikle sırt yüzgeçlerinden yakalayıp hırpalayarak öldürecektir. Kılıçkuyruk hareketli ve çevik olduğu için belki sorun olmaz; ama betta o akvaryumda oldukça geri kalan tüm sakinler stres içerisinde olacak.
Karıdeslerım Neden Öldü
[QUOTE=OmerF]
bende karides besliyecektim haftaya çok iyi oldu bu bilgi teşşekkürler
[/QUOTE]
Rica ederim, faydam dokunursa ne mutlu bana.
Süreç sonrasında da miniklerin fotoğraflarını bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.
[QUOTE=OmerF]
bende karides besliyecektim haftaya çok iyi oldu bu bilgi teşşekkürler
[/QUOTE]
Rica ederim, faydam dokunursa ne mutlu bana.
Süreç sonrasında da miniklerin fotoğraflarını bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.
Karıdeslerım Neden Öldü
[QUOTE=OmerF]
Yok yok karidesleri ölen kisi ben değilim ben sadece aşılama yöntemi icin soru sormuştum cevabimi aldım tesekkurler[/QUOTE]
Profil fotoğrafı olmayınca karıştırıp sizden alıntı yapmışım, kusura bakmayın [:lol:]
Ekleme yapayım bari de boşa gitmesin [:)))]
Daha dün benim de kargo ile karideslerim geldi. Normalde 20 dakika civarı damlamaya bırakırım balık ve karideslerimi, uzun yoldan geldikleri ve yolda soğuk yedikleri için 1 saat kadar bıraktım bu defa. Şimdi iyiler ama gözlemlemeye devam ediyorum. Maalesef balık ve karides ölümlerinin en büyük kısmı tank değişikliği sırasında oluyor, o yüzden bu sürece çok dikkat etmek lazım.
[QUOTE=OmerF]
Yok yok karidesleri ölen kisi ben değilim ben sadece aşılama yöntemi icin soru sormuştum cevabimi aldım tesekkurler[/QUOTE]
Profil fotoğrafı olmayınca karıştırıp sizden alıntı yapmışım, kusura bakmayın [:lol:]
Ekleme yapayım bari de boşa gitmesin [:)))]
Daha dün benim de kargo ile karideslerim geldi. Normalde 20 dakika civarı damlamaya bırakırım balık ve karideslerimi, uzun yoldan geldikleri ve yolda soğuk yedikleri için 1 saat kadar bıraktım bu defa. Şimdi iyiler ama gözlemlemeye devam ediyorum. Maalesef balık ve karides ölümlerinin en büyük kısmı tank değişikliği sırasında oluyor, o yüzden bu sürece çok dikkat etmek lazım.
Zebra Danio
25 litre için 8 + 5 + 1 + 1 toplamda 15 balık, boyutları küçük de olsa çok fazla.
Açtığınız diğer konulara da bakınca, elma salyangozu, ölen karidesleriniz vs. akvaryumda felaket çanları çalıyor şu durumda.
Balık sayınızı azaltmanız gerekiyor ama şu günlerde bunu nasıl yapabilirsiniz bilmiyorum.
Diğer fotoğraflara baktığımda akvaryumunuzda karidesler için saklanma alanı pek yok. Bu durumda diğer balıklarla birlikte, saldırmasalar bile, strese girip ölmeleri çok normal.
Hastalık belirtileri gösteren balıklarınızı karantinaya ayırmanızı öneririm. Zira bu kadar küçük akvaryumda hızla diğer canlılara sıçrayabilir.
Filtrasyon ve ısıtıcı konusunda bilgi vermemişsiniz, o konuda bir şey diyemeyeceğim. Günlük 15-20% arası bir su değişimi yapmanız fayda sağlayabilir, ama bu suyu su düzenleyici kullanıp bir gün bekletmeniz gerekir.
25 litre için 8 + 5 + 1 + 1 toplamda 15 balık, boyutları küçük de olsa çok fazla.
Açtığınız diğer konulara da bakınca, elma salyangozu, ölen karidesleriniz vs. akvaryumda felaket çanları çalıyor şu durumda.
Balık sayınızı azaltmanız gerekiyor ama şu günlerde bunu nasıl yapabilirsiniz bilmiyorum.
Diğer fotoğraflara baktığımda akvaryumunuzda karidesler için saklanma alanı pek yok. Bu durumda diğer balıklarla birlikte, saldırmasalar bile, strese girip ölmeleri çok normal.
Hastalık belirtileri gösteren balıklarınızı karantinaya ayırmanızı öneririm. Zira bu kadar küçük akvaryumda hızla diğer canlılara sıçrayabilir.
Filtrasyon ve ısıtıcı konusunda bilgi vermemişsiniz, o konuda bir şey diyemeyeceğim. Günlük 15-20% arası bir su değişimi yapmanız fayda sağlayabilir, ama bu suyu su düzenleyici kullanıp bir gün bekletmeniz gerekir.
Karıdeslerım Neden Öldü
[QUOTE=bekomeister]arkadaslar merhaba karidesleri internetten aldim taaa hatay dan geldi 1 2 kisi haric ölmedi akvaryuma koydum sabah ölmüş çoğu sebebini bilen var mi?[/QUOTE]
Mutlaka damlama yöntem ile alıştırma yapın.
Dışarıdan gelen hiçbir suyu akvaryuma boşaltmayın.
* Dışarıdan gelen suda hastalık olabilir, akvaryumunuza bulaşır
* Dışarıdan gelen sudaki bakteri kültürü ile akvaryumunuzdaki bakteri kültürü çakışıp akvaryumunuzun su kalitesini düşürebilir
* Damlama yöntemi ile balıklarınızı hem akvaryum su sıcaklığına hem de su değerlerine yavaş yavaş alıştırmış oluyorsunuz, dolayısıyla akvaryuma koyduğunuzda şoka girmezler
* Karidesler balıklara göre daha hassas oldukları için bu konuda daha dikkatli olmalısınız.
Hatay'dan geldiğine göre ve kargo ile geldiğine göre tahminim canlıpetshop üzerinden aldığınız yönünde. Bu yer hakkındaki kötü şöhret göz önüne alındığında zaten karidesler hasta veya ömrünü tüketmek üzere olabilirmiş.
Ama açıkçası akvaryuma baktığımda da nispeten yeni bir kurulum gibi görünüyor.
Akvaryumu ilk kurduktan sonra 1 ay kadar hiçbir canlı koymamak ve bakteri kültürünün oluşmasını beklemek gerekir. Dışarıdan alacağınız bakteri kültürleri ile bu süreci hızlandırıp 2-3 güne düşürebilirsiniz.
Filtreniz ve ışıklandırmanız nasıl? Isıtıcınız var mı?
Karidesleri olduğu gibi poşetten direk akvaryuma mı boşalttınız?[EDIT]Tanshaydar,2020-04-04 12:58:08[/EDIT]
[QUOTE=bekomeister]arkadaslar merhaba karidesleri internetten aldim taaa hatay dan geldi 1 2 kisi haric ölmedi akvaryuma koydum sabah ölmüş çoğu sebebini bilen var mi?[/QUOTE]
Mutlaka damlama yöntem ile alıştırma yapın.
Dışarıdan gelen hiçbir suyu akvaryuma boşaltmayın.
* Dışarıdan gelen suda hastalık olabilir, akvaryumunuza bulaşır
* Dışarıdan gelen sudaki bakteri kültürü ile akvaryumunuzdaki bakteri kültürü çakışıp akvaryumunuzun su kalitesini düşürebilir
* Damlama yöntemi ile balıklarınızı hem akvaryum su sıcaklığına hem de su değerlerine yavaş yavaş alıştırmış oluyorsunuz, dolayısıyla akvaryuma koyduğunuzda şoka girmezler
* Karidesler balıklara göre daha hassas oldukları için bu konuda daha dikkatli olmalısınız.
Hatay'dan geldiğine göre ve kargo ile geldiğine göre tahminim canlıpetshop üzerinden aldığınız yönünde. Bu yer hakkındaki kötü şöhret göz önüne alındığında zaten karidesler hasta veya ömrünü tüketmek üzere olabilirmiş.
Ama açıkçası akvaryuma baktığımda da nispeten yeni bir kurulum gibi görünüyor.
Akvaryumu ilk kurduktan sonra 1 ay kadar hiçbir canlı koymamak ve bakteri kültürünün oluşmasını beklemek gerekir. Dışarıdan alacağınız bakteri kültürleri ile bu süreci hızlandırıp 2-3 güne düşürebilirsiniz.
Filtreniz ve ışıklandırmanız nasıl? Isıtıcınız var mı?
Karidesleri olduğu gibi poşetten direk akvaryuma mı boşalttınız?[EDIT]Tanshaydar,2020-04-04 12:58:08[/EDIT]
Amano Karides Satan Yerler ?
Aramalarıma son vermedim ve ara ara online satış mağazalarında arama yapıp durdum.
En sonunda İstanbul'dan hobici bir kardeşimizin tür değişikliği için elindeki Amano'ların bir kısmını satışa çıkardığını gördüm ve hemen 6 tanesine çöktüm [:)))]
İnanılmaz dürüst, hoşsohbet, güzel bir kardeşimiz. Açıkçası bu hobinin güzel ülkemdeki güzel insanları tanıma imkânı sağlaması en büyük artısı olabilir.
Aramalarıma son vermedim ve ara ara online satış mağazalarında arama yapıp durdum.
En sonunda İstanbul'dan hobici bir kardeşimizin tür değişikliği için elindeki Amano'ların bir kısmını satışa çıkardığını gördüm ve hemen 6 tanesine çöktüm [:)))]
İnanılmaz dürüst, hoşsohbet, güzel bir kardeşimiz. Açıkçası bu hobinin güzel ülkemdeki güzel insanları tanıma imkânı sağlaması en büyük artısı olabilir.
Tatlı Suda Tuzlu Su Canlısı Yaşatıla Bilir Mi ?
Merhaba,
Somon balıkları gibi bazı balıklar ömürlerinin bazı kısımlarını tuzlu suda, bazı kısımlarını tatlı suda geçirirler. Bazı köpekbalıkları da okyanustan nehirlere geçiş yapabiliyor. Yani tuzlu su canlısı tatlı suda yaşayabiliyor. Nerite salyangız ve Amano karides gibi omurgasız canlılar da tuzlu su olmadan üremiyorlar.
Ama sizin dediğiniz tarzda bir değişim değil bunlar.
Sizin verdiğiniz palyaço balığı örneği mümkün değil. Balığı yavaş yavaş, damla damla öldürürsünüz.
Oksijen oranı farklı bir atmosfer şartı altında bir insanı isterseniz soluk soluk bir yılda alıştırın, adapte edemezsiniz, sürecin bir yerinde boğularak ölür.
Ekleme:
Molly'leri tuzlu suda bakma gibi bir yaklaşım var, özellikle yeni kurulan tuzlu su akvaryumlarında döngüyü ucuza hızlandırmak için.
Şöyle bir şey mevcut: https://hubpages.com/animals/Keeping-Breeding-and-Raising-Saltwater-Mollies
Ama burada önemli bir ayrıntı var, Molly'ler orijinal olarka acı su balıklarıymış. Yani tatlı su balığını tuzlu balığına çevirmiyor. Bu da aklınızda bulunsun.[EDIT]Tanshaydar,2020-04-02 22:39:10[/EDIT]
Merhaba,
Somon balıkları gibi bazı balıklar ömürlerinin bazı kısımlarını tuzlu suda, bazı kısımlarını tatlı suda geçirirler. Bazı köpekbalıkları da okyanustan nehirlere geçiş yapabiliyor. Yani tuzlu su canlısı tatlı suda yaşayabiliyor. Nerite salyangız ve Amano karides gibi omurgasız canlılar da tuzlu su olmadan üremiyorlar.
Ama sizin dediğiniz tarzda bir değişim değil bunlar.
Sizin verdiğiniz palyaço balığı örneği mümkün değil. Balığı yavaş yavaş, damla damla öldürürsünüz.
Oksijen oranı farklı bir atmosfer şartı altında bir insanı isterseniz soluk soluk bir yılda alıştırın, adapte edemezsiniz, sürecin bir yerinde boğularak ölür.
Ekleme:
Molly'leri tuzlu suda bakma gibi bir yaklaşım var, özellikle yeni kurulan tuzlu su akvaryumlarında döngüyü ucuza hızlandırmak için.
Şöyle bir şey mevcut: https://hubpages.com/animals/Keeping-Breeding-and-Raising-Saltwater-Mollies
Ama burada önemli bir ayrıntı var, Molly'ler orijinal olarka acı su balıklarıymış. Yani tatlı su balığını tuzlu balığına çevirmiyor. Bu da aklınızda bulunsun.[EDIT]Tanshaydar,2020-04-02 22:39:10[/EDIT]
Bitkilerin Tekrar Kurulumdan Sonra Büyümesi Durdu
Bu kadar iğneleyici bir cevap beklemiyordum açıkçası.
Konu hakkında verdiğiniz bilgiden ancak bu kadar çıkarım yapılabiliyor.
Yani, bitki türleri, daha önce nasıl bakım yapıyordunuz, şimdi nasıl bakım yapıyorsunuz, parametreler neler, vs. vs.
Kurduğunuz cümleden de, yani, "bu beni telaşlandırıyor, bu normal mi?" demenizden de açıkçası ilk anlaşılan telaşlanmanızın normal olup olmadığı.
Bitkili akvaryum konusunda ben uzman değilim, siz de ne derece tecrübeli ve bilgili olduğunuzu belirtmemişsiniz, dolayısıyla da cevap olarak en temelden başlamayı doğru buldum.
Belki de bakımı kolay iğneli bitkileri denemeniz gerekir. Üç satır okumak çok zor geldiyse eğer o tarz bitkilerle daha uyumlu olursunuz gibi.[EDIT]Tanshaydar,2020-04-02 22:44:42[/EDIT]
Bu kadar iğneleyici bir cevap beklemiyordum açıkçası.
Konu hakkında verdiğiniz bilgiden ancak bu kadar çıkarım yapılabiliyor.
Yani, bitki türleri, daha önce nasıl bakım yapıyordunuz, şimdi nasıl bakım yapıyorsunuz, parametreler neler, vs. vs.
Kurduğunuz cümleden de, yani, "bu beni telaşlandırıyor, bu normal mi?" demenizden de açıkçası ilk anlaşılan telaşlanmanızın normal olup olmadığı.
Bitkili akvaryum konusunda ben uzman değilim, siz de ne derece tecrübeli ve bilgili olduğunuzu belirtmemişsiniz, dolayısıyla da cevap olarak en temelden başlamayı doğru buldum.
Belki de bakımı kolay iğneli bitkileri denemeniz gerekir. Üç satır okumak çok zor geldiyse eğer o tarz bitkilerle daha uyumlu olursunuz gibi.[EDIT]Tanshaydar,2020-04-02 22:44:42[/EDIT]
Elma Saylangozum Hareketsizleşti ?
Etinde beyazlama ve delinme var.
Ömrünü tamamlamış ve can çekişiyor gibi duruyor maalesef. Şu noktada yapılabilecek çok bir şey yok gibi. Öldükten sonra akvaryumdan çıkarmanız gerekir.
Bu akvaryum, diğer açtığınız başlıktaki akvaryum ile aynı mı? Zebra Danio olan?
Eğer öyleyse akvaryumunuzda ters giden bir şeyler var demektir.
Etinde beyazlama ve delinme var.
Ömrünü tamamlamış ve can çekişiyor gibi duruyor maalesef. Şu noktada yapılabilecek çok bir şey yok gibi. Öldükten sonra akvaryumdan çıkarmanız gerekir.
Bu akvaryum, diğer açtığınız başlıktaki akvaryum ile aynı mı? Zebra Danio olan?
Eğer öyleyse akvaryumunuzda ters giden bir şeyler var demektir.
SON MESAJLAR
- Glass Belly Lepistes scorpion26, 09:40
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 440 Litre Akvaryum İçin Isıtıcı Tavsiyesi Orhan76, 09:35
Yeni Üye Forumu - Teleskop Balığımın Ağzındaki Beyazlık Orhan76, 09:11
Hastalıklar ve İlaçlar - İkolo Kaiser Karın Şişliği Emreytr, 08:47
Hastalıklar ve İlaçlar - Istakozum Hasta Gibi Eldurmaz, 08:16
Omurgasızlar - 30 Yıl Sonra Yeniden Akvaryum İnci Kefali, 06:17
Yeni Üye Forumu - Yüzey Skimmer Kullanımı Sadece Dış Filtre İçin Mi ILGIN, 02:33
Yeni Üye Forumu - Walstad Bakımı Hakkında Sorularım Ibrahim_1, 02:17
Yeni Üye Forumu - 60*30*40 Nature High Tech Denemesi :) CoryCory, 01:53
Akvaryum Tanıtımı - 100 40 45 6mm Kayıtlı Kuşaklı Alınır Mı AmatorBetaci, 00:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Akvaryum (hitech) CoryCory, 00:03
Akvaryum Tanıtımı - 40x30x30 Bitkili Betta Tankım aupqua, 23:21
Akvaryum Tanıtımı - 90*45*45 Natural Style CoryCory, 23:08
Akvaryum Tanıtımı - Fotosentetik bakterilerin akvaryumlarda kullanımı Rafayel, 22:23
Akvaryum Bilimi - Deniz Akvaryumu Sonrası Bitkili mrah, 22:13
Akvaryum Tanıtımı - 120 Litre Akvaryum Tür Önerisi Ero77, 22:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sadece 6500k Beyaz Işık İle Bitki Yetiştirme mrah, 21:05
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 60x40x40 Low Tech RedJohn, 20:43
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum İşgal Altında ygzkrdg, 20:41
Hastalıklar ve İlaçlar - 10 Sene Sonra Geri Dönüş Tavsiyesi cihann7, 20:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Eminönü Teleskop Akvaryum Ouuz, 20:06
Yeni Üye Forumu - Hobiye Dönüş Tankım Ve Tavsiyeler Muhammed2323, 19:39
Yeni Üye Forumu - Gurami Ve Lepistes Otu PufferKingdom, 19:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Vıraklayan Gurami - Trichopsis Vittata 40 Lt Lowt İnci Kefali, 18:25
Akvaryum Tanıtımı - Bu Vatozun Adı Nedir Bilen Varmı? YUSUFbAşKaN, 17:38
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin ChipSet, 17:34
Yeni Üye Forumu - Moli BAYRAKTR, 16:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Akvaryumlar İçin Led Armatür Yapımı TurX, 16:18
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Küçük Canlı Doğuran Tankı İnci Kefali, 15:35
Akvaryum Tanıtımı - Her Deneme Başarısız M0nty, 15:27
Labirentliler - Bakteri Kültürü Sonrası Dip Çekimi Hakkında İnci Kefali, 15:13
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Cüce Vatoz Cinsiyet scorpion26, 14:52
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Malawi Ciklet Sarı Prenses Gelişim Aşamaları Orhan76, 12:00
Makaleler ve Tercümeler - Cüce Vatozların Cinsiyeti Nedir ? KaanE, 11:20
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 25 Küp Bitkili Hm Betta İnci Kefali, 10:38
Akvaryum Tanıtımı - Vahşi Beta Yavrularının Yemlenmesi İnci Kefali, 10:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Ölçüsü İbrahim571, 09:47
Yeni Üye Forumu - Hava Kompresörü Tavsiyesi ahmetferit01, 09:42
Malzemeler ve Yemler Forumu - Beta Balıgı Garip Hareket Emirbatn, 08:56
Yeni Üye Forumu - Betta Yansıma Sorunu İnci Kefali, 07:35
Yeni Üye Forumu - 75*50*50 Ölçüleri İçin Dış Filitre Tavsiyesi Eminsalih, 05:29
Yeni Üye Forumu - Beta Balık Akvaryum Fikirleri sepypoem, 01:22
Yeni Üye Forumu - Sıfır Bitkili Balıklı Akvaryuma Bitki Ekme? kad1rc4nn, 00:20
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Sarı Prenses AnıL57, 23:08
Yeni Üye Forumu - 1cm Cam Kalınlığına Dijital Termometre Uygun Mu? GhostKoi, 22:45
Malzemeler ve Yemler Forumu - Co2 Mayalı Sistem Kurulum sonosmanli55, 22:25
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Sizce Pistialarım İçin Yeterli Bir Aydınlatmamı ? sonosmanli55, 22:17
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Jemaisvu, 22:13
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - High Tech Paludaryum merutay, 21:35
Akvaryum Tanıtımı - Şans Bambusu merutay, 21:33
Bitki Akvaryumları Genel
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 09:35
- Boyu İthal Akvaryum Seti Ve Malzemeler musatürk 09:34
- High Tech İçin Smd Led AtlasPoyraz 09:31
- Grindal Set Ve Mikrofex 300 AtlasPoyraz 09:31
- 4mm Buhar Camı Tutucu AtlasPoyraz 09:31
- Hb White Lepistes gorkemortakci 09:29
- Mikrofex & Sirke Kurdu & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 09:23
- Cüce Krvt & Katil Saly. & Sakura & Kiraz & Ramshor scorpion26 09:23
- Leleupi & Endler & Medaka scorpion26 09:23
- Resun Dms 400t5 40 X 30 X 38 Cm 45 Litre scorpion26 09:23
- Tuxedo Koi Lepistes,orando-ranchu Japon Balıkları EKAR 08:48
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 08:48
- Malzeme propecia 08:45
- Fluval 107 207 307 Ve Jbl E701 Sıfır Kapalı Kutu propecia 08:45
- Bitkili Akvaryumdan Çıkan Tüm Set Malzemeler burakbozcelik 08:36
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 08:24
- Rasbora Arıyorum Miller 08:24
- Proserpinaca Palustris,pogostemon Octopus,malzeme livadi 08:06
- Sıfır Hagen Kutu Filtreler ootkn 07:28
- Japon Şemsiyesi Slnger İle Takas Olabilir ootkn 07:28
- Alabalık Yemi 2,8 Kg 500 Tl ootkn 07:28
- Hava Motoru Şelale Filtre Hortum ootkn 07:28
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 07:17
- Nano Akvaryum Açıklamayı Oku LEGEND59 07:17
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 06:47
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 02:21
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 02:21
- Hobiciden Kaliteli Bitkiler sakal34 01:22
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 01:02
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 01:02
- Bitki Çeşitleri emreemin 01:02
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 01:02
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 01:02
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 00:57
- Resun Aco-012 TahaArif 00:06
- Fluval Isıtıcı Ve Xxl Ağaç Kökü dark blue 00:01
- Endler, Lepistes,kongo Tetra Kolonisi,melekler,gt koraysoylu 23:34
- 2.67 Tüp Furcifer 21:00
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 21:00
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 21:00
- Cüce Vatoz Yavruları gürkanbey 20:54
- Led Armatür & Nixa Demir Gübresi BywenzeL 20:46
- İnce Ayar Vanalı Yıldız Marka Regülatör Aporetti 20:27
- Çek İthalatı Balıklar. Aqualandakvaryum 19:50
- Uygun Fiyata Pistia Su Üstü Bitkileri CAKes06 19:14
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 19:13
- Çizgili Ve Altın Elma Salyangozu GOLDFISH 19:13
- Muhtelif Malzemeler İle Takas Yapabiliriz SmallCandyThing 18:25
- Isıtıcı | Hava Motoru | Filtre | Jilet | Akvaryum SmallCandyThing 18:25
- Beta SmallCandyThing 18:25
KULLANICILAR
- 90 Online Kullanıcı, 49 Üye
Online Kullanıcılar
EmreCev,
son06,
sakpolat,
Amati340,
-RBG-,
CCaner,
lojistisyen,
Orhan76,
musatürk,
ciways,
Başak u,
sonosmanli55,
ngokkaya,
Smokie,
Balikcidede,
GErgun,
ArtaN,
Koksal Gurkan,
RedJohn,
hasancn,
egecinar,
bünyamin,
MiSoSiKiaN,
gorkemortakci,
urzais,
scorpion26,
kdrackgz,
EKAR,
degirmencierhan,
Akax,
AtlasPoyraz,
İsmail YILDIRIM,
Gorkemortakc,
palankesli,
akaplan6607,
erosennin,
Murat27,
Sunborn,
HowardZed,
Emreytr,
MehmetAkif,
İnci Kefali,
Sütçü,
huseyin280,
DenizUlucutsoy,
1win_amma,
HaydarGul,
iwagumi,
nakkas__45,
M_ali_d,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.