ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
eheim
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Ekim 2005 15:02
Son Ziyaret:
26 Temmuz 2015 21:01
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ayhan
Doğum Tarihi:
10 Mayıs 1987
Yaş:
37
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 8 MESAJI

Malawi Ve TAnganyika Tankım
Akvaryumlar kalorifer dibinde aman dikkat...
Karamürsel'de yeni akvaryumcu
Esnaflığı biliyorsanız başkasına çamur atmassınız. Şuan Karamürsel de bulunan pet shop gölcüktekinden kat kat daha iyi. İlgi alaka müşteri memnuniyetinden haberleri var. Erdinç Bey'le tanışmanızı tavsiye ederim.
Karamürsel'de yeni akvaryumcu
Esnaflığı senden öğrenecek değiller. Zaten Gölcük'lü arkadaşlar bilir, tanır.
 
Hobim akvaryumu.
Ha sen ölü fiyatına balık arıyorsan haklısın.
Kocaeli
Karamürsel Hobim Pet Shop Amiral Karamürsel İ.Ö.O 'nun arka sokağı tavsiye ederim.
Ürkek Tropheus
Tesekkürler rahatlattiniz beni.
Ürkek Tropheus
Bu gün tankima tropheus bemba ekledim 5 cm kadar. Fakat kayalarin arasinda ürkek ürkek bakiyor normal mi?
betalarim

Güzel Beta, Hirçin Beta, Çekici Beta;

1- Akvaryumun Hazirlanisi
2- Yem Seçimi
3- Üreme


1. AKVARYUM'UN HAZIRLANISI


Üretimde kullanilacak ideal akvaryum 30 lt. Altinda olmamalidir. Akvaryumun tabani bos kalmalidir. Ayrica akvaryumu ikiye bölecegimizden bir adette, akvaryumun enine ve boyuna kesilmis cama ihtiyaç olacaktir. Bu asamada filitreye gerek kalmayacak. ( Köpük yuvayi, bozma ihtimali oldugu için). Tabiî ki akvaryum suyu mutlaka dinlendirilmis ( 2 gün) su olmalidir.


2. YEM SEÇIMI & YEMLEME



Baliklardan verim alinmasi isteniyorsa kaliteli, pul yemler tercih edilmelidir. Ayrica baliklarin kondisyon kazanmasinda, canli yemler büyük rol oynar. ( Artemia salina, tubifex, su piresi. vb. ) Baliklarinizi günde 2 sefer besleyiniz. Ancak her gün ayni yemi yiyeceginden, tek yönlü beslenme olacaktir, bu da randimani olumsuz yönde etkiler. Örnegin 1. gün pul yem verilmis ise 2. gün canli yem verilebilir. Canli yemin bulunmamasi halinde, ev yapimi yemlerle de takviye yapilabilir. Hafta bir haslanmis ispanak verilmesinde fayda vardir.


3. ÜREME

Üretimde kullanilacak çift, 5 cm `den küçük ve rengini kaybetmis olamamalidir. Önceden hazirlanmis ve ikiye bölünmüs akvaryuma bir tarafa disi, diger tarafa ise erkek alinir. Isi 30 C `ye çikarilir ve havalandirma durdurulur. Erkek, disiyi karsisinda görünce o günden itibaren köpük yuvayi yapmaya baslar. Bu 1 hafta kadar sürer. Bu sürede disi çok iyi beslenmelidir özellikle canli yemlerle. Disinin hazir oldugunu karninin sismesinden ve erkekle ortadaki cama gelip birbirlerine kur yapmalarindan anlasilabilir. 1 haftanin sonunda belirlenen saatte ortadaki cam, köpük yuvayi bozmayacak sekilde yavasça kaldirilir. Disinin hizla köpük yuvanin altina yüzdügü gözlemlenir. Erkek hemen disinin vücudunu sarar ve burnuyla disinin karnina yavasça dokunur. Bu sirada yumurtalar dökülmeye baslar ayni anda ise erkek de spermlerini salgilar ve döllenme gerçeklesir. Disi bu arada 1-2 dk baygin kalir. Yumurtalarin asagi düstügünü gören erkek hizla yumurtalari köpük yuvaya yerlestirir. Bu islem bittikten sonra disi mutlaka ayirilmalidir yoksa erkek, disiyi yumurtalari tehdit edecek unsur olarak göreceginden disiye zarar verecektir. Yumurtalar 3. günden itibaren çikmaya baslayacak, erkek bu çikan yavrulari da hareket ettiginden, içgüdüsel olarak zarar vermeye çalisacaktir. 3. günden sonra ise erkek yavrulardan ayirilmalidir. Çikan yavrular Artemia ya da toz yemlerle beslenmeli, isi 30 C den, 28 C `ye düsürülmelidir. Yorgun düsen disinin, tekrar üremesi için 1 ay beklenmelidir.

Kaynak: www.cichlid.com.tr.tc

Kaynak: www.cichlid.com.tr.tc

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.