ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
mustafaalmac
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
27 Ekim 2025 22:15
Toplam Mesaj:
58 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
mustafa almaç
Doğum Tarihi:
30 Ağustos 1962
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
mustafaalmac
SON 10 MESAJI
Nemli Ortamda Anubias
[EDIT]mustafaalmac,2020-11-25 23:04:28[/EDIT]
[EDIT]mustafaalmac,2020-11-25 23:04:28[/EDIT]
BİTKİNİN ADI NEDİR
platyphylla sagittaria
http://www.akvaryum.com/sagittaria_platyphylla_bitkir_27_1730.asp
platyphylla sagittaria
http://www.akvaryum.com/sagittaria_platyphylla_bitkir_27_1730.asp
YİĞİT MERİÇ KOZBAY DAN GELEN DERE BİTKİLERİ !
Meriç Bey
Haklı olduğunuza kendiniz inansanız açılan konuya sade ve düzgün bir savunmayla yanıt verip durumu okuyanların takdirine bırakırsınız.
Böyle yapmayıp, iki kere konu açmanız, resimler koymanız, panik halinde savunma ihtiyacı duymanız aslında sizin de içinizden, gönderdiğiniz bitkilerin iyi durumda olmadığını bildiğinizi gösteriyor.
Kendi resimleriniz de bunun bir ispatıdır ki şikayeti açan kişinin fotoğrafları ile aradaki farkı görmemize ve onun haklı olduğunu düşünmemize yol açıyor.
Eğer bu kişi sizin havuz bitkisi yetiştirdiğinizi bilmeden alışverişte bulunduysa bu durumda da haksızsınız. Dürüst bir ticaret değil. Adasptasyon sorunu daha ciddi olacaktır ve müşterinin bunu bilmeye hakkı vardır. Cümleme eğer ile başladım çünkü aranızdaki konuşmaları bilemem. Belki de haberi vardır.
Sonuçta bu kişi neden şikayette bulunur. Makul bir fiyata bir çok bitki alıp hevesle akvaryumunu dolduracak ve iyi bir geri bildirimde bulunacak. Sonra keyifle akvaryumunun karşısına geçip seyredecek. Sonradan Kazıklandığını hissedeceği yüksek bir ödeme de yapmamış. Durup dururken neden böyle bir ortama girecek. Size de bir garazı yok herhalde.
Meriç Bey
Haklı olduğunuza kendiniz inansanız açılan konuya sade ve düzgün bir savunmayla yanıt verip durumu okuyanların takdirine bırakırsınız.
Böyle yapmayıp, iki kere konu açmanız, resimler koymanız, panik halinde savunma ihtiyacı duymanız aslında sizin de içinizden, gönderdiğiniz bitkilerin iyi durumda olmadığını bildiğinizi gösteriyor.
Kendi resimleriniz de bunun bir ispatıdır ki şikayeti açan kişinin fotoğrafları ile aradaki farkı görmemize ve onun haklı olduğunu düşünmemize yol açıyor.
Eğer bu kişi sizin havuz bitkisi yetiştirdiğinizi bilmeden alışverişte bulunduysa bu durumda da haksızsınız. Dürüst bir ticaret değil. Adasptasyon sorunu daha ciddi olacaktır ve müşterinin bunu bilmeye hakkı vardır. Cümleme eğer ile başladım çünkü aranızdaki konuşmaları bilemem. Belki de haberi vardır.
Sonuçta bu kişi neden şikayette bulunur. Makul bir fiyata bir çok bitki alıp hevesle akvaryumunu dolduracak ve iyi bir geri bildirimde bulunacak. Sonra keyifle akvaryumunun karşısına geçip seyredecek. Sonradan Kazıklandığını hissedeceği yüksek bir ödeme de yapmamış. Durup dururken neden böyle bir ortama girecek. Size de bir garazı yok herhalde.
Yeni bir tür ekledim öncekiler bulundu
Sagittaria platyphylla
Sagittaria platyphylla
Yosun sorunu
Evet. Mucize balık diyorlar. Ben iki kere farklı zamanlarda almıştım. Bende ne yazik ki faydalı olmadı. Kapaksız akvaryumda da dışarıya sıçramaya meyilliler.
En güzel çözüm kimyasal olmayan çözüm. Sizde başarılı olmasına sevindim.
Evet. Mucize balık diyorlar. Ben iki kere farklı zamanlarda almıştım. Bende ne yazik ki faydalı olmadı. Kapaksız akvaryumda da dışarıya sıçramaya meyilliler.
En güzel çözüm kimyasal olmayan çözüm. Sizde başarılı olmasına sevindim.
Yosun sorunu
Resimlerden anladığımkadarı ile mavi yeşil alg bu. İki parmağınızın arasında ezin bakalım. Eğer sümüksü bir yapıda ise ve oldukça farklı bir kokuya sahipse mavi yeşil algdir. Bunu tüketen bir akvaryum canlısı yok. Ben bu illetten macrol isimli antibiyotik ile kurtuldum. 5-6 gün kadar litre başına 2.5 mg suda eriterek kullandım. İnternette 2.5-5mg arası deniyor. Fakat şu anda akvaryumu boşalttığınız için minimum tutarın yeterli olacağını düşünüyorum.
Macrol dan önce evde başka bir antibiyotik vardı. onu kullandım. Hiç bir sonuç alamadım.
Antibiyotiğin aynı zamanda yararlı bakterileri de yok ettiğini unutmamak lazım. Ama hiç bir şekilde kurtulamamıştım.
Sonuçlar :
Yosunun zerresi kalmadı. O günden sonrada tekrarlamadı.
Canlı doğuran ve neon akvaryumumda canlı kaybım olmadı.
Moss, anubias ve criptolarımda bir gerileme, çürüme olmadı.
Lobelia kardinalislerim durakladı, yeni yapraklar adeta beyaz oldu. Bir süre sonra düzeldi.
Google da macrol blue green ya da mavi yeşil algue yazıp bilgi elde edebilirsiniz.
Aşağıya bir alıntı ekliyorum. Kendi bilgisayarımda saklamışım. Kime ait olduğunu bilmediğim için ismini veremiyorum. Kusura bakmasın.
Eritromisin piyasadan kalktı herhalde. MAcrol kullanabilirsiniz.
-------------------------ALINTI--------------
Eritromisin uygulamasında,5mg/l ile 2.5mg/l arasındaki bir doz uygulanabilir.Normal doz 3.2mg/l’dir.Türkiye de
“Fako” firmasının ürettiği tabletler şeklindeki Eritromisinler 500 mg’dır.
500 litrelik akvaryum suyunuz için uygulama şekli;
-Birinci gün: Üç adet Eritromisin tabletini,içinde su bulunan küçük bir kaba atın.Bir müddet dağılmalarını bekleyin.
Sonra,iyice eriyene kadar karıştırın (zor erir).Filitre motorlarını bir an durdurun.İlacı yayarak tankın her tarafına
dökün.İlaç parçacıklarının çökmesini bekleyin.Motorları yeniden çalıştırın.
-İkinci gün; Üç adet Eritromisin tabletini,birinci gündeki gibi uygulayın.
-Üçüncü gün; %30 su değişikliği yapın.Varsa ek iç filitre uygulayarak,filitrasyonu arttırın.
-Dördüncü gün; Şartlar uygunsa %50, değilse %30 su deşikliği yapın.Bundan sonra yine üç tableti,
birinci ve ikinci günlerdeki gibi uygulayın.
-Beşici gün; Olayın artık kaybolmaya başlaması gerekir.
-Altıncı gün; İlaçlamayı bırakın ve büyük çaplı (%50’den az olmamak üzere) yeniden su değişikliği yapın.
-Uygulamalar sırasında,havalandırmayı ve sirkilasyonu arttırın.Tankınızda devamlı olarak amonyak ve nitrit ölçümleri yapın.
-Olay tekrar ortaya çıkarsa ( ki büyük ihtimalle çıkacaktır),yakarıdaki uygulamayı daha kısa süreli
( örneğin üç günlük olarak ) yapabilirsiniz.
Resimlerden anladığımkadarı ile mavi yeşil alg bu. İki parmağınızın arasında ezin bakalım. Eğer sümüksü bir yapıda ise ve oldukça farklı bir kokuya sahipse mavi yeşil algdir. Bunu tüketen bir akvaryum canlısı yok. Ben bu illetten macrol isimli antibiyotik ile kurtuldum. 5-6 gün kadar litre başına 2.5 mg suda eriterek kullandım. İnternette 2.5-5mg arası deniyor. Fakat şu anda akvaryumu boşalttığınız için minimum tutarın yeterli olacağını düşünüyorum.
Macrol dan önce evde başka bir antibiyotik vardı. onu kullandım. Hiç bir sonuç alamadım.
Antibiyotiğin aynı zamanda yararlı bakterileri de yok ettiğini unutmamak lazım. Ama hiç bir şekilde kurtulamamıştım.
Sonuçlar :
Yosunun zerresi kalmadı. O günden sonrada tekrarlamadı.
Canlı doğuran ve neon akvaryumumda canlı kaybım olmadı.
Moss, anubias ve criptolarımda bir gerileme, çürüme olmadı.
Lobelia kardinalislerim durakladı, yeni yapraklar adeta beyaz oldu. Bir süre sonra düzeldi.
Google da macrol blue green ya da mavi yeşil algue yazıp bilgi elde edebilirsiniz.
Aşağıya bir alıntı ekliyorum. Kendi bilgisayarımda saklamışım. Kime ait olduğunu bilmediğim için ismini veremiyorum. Kusura bakmasın.
Eritromisin piyasadan kalktı herhalde. MAcrol kullanabilirsiniz.
-------------------------ALINTI--------------
Eritromisin uygulamasında,5mg/l ile 2.5mg/l arasındaki bir doz uygulanabilir.Normal doz 3.2mg/l’dir.Türkiye de
“Fako” firmasının ürettiği tabletler şeklindeki Eritromisinler 500 mg’dır.
500 litrelik akvaryum suyunuz için uygulama şekli;
-Birinci gün: Üç adet Eritromisin tabletini,içinde su bulunan küçük bir kaba atın.Bir müddet dağılmalarını bekleyin.
Sonra,iyice eriyene kadar karıştırın (zor erir).Filitre motorlarını bir an durdurun.İlacı yayarak tankın her tarafına
dökün.İlaç parçacıklarının çökmesini bekleyin.Motorları yeniden çalıştırın.
-İkinci gün; Üç adet Eritromisin tabletini,birinci gündeki gibi uygulayın.
-Üçüncü gün; %30 su değişikliği yapın.Varsa ek iç filitre uygulayarak,filitrasyonu arttırın.
-Dördüncü gün; Şartlar uygunsa %50, değilse %30 su deşikliği yapın.Bundan sonra yine üç tableti,
birinci ve ikinci günlerdeki gibi uygulayın.
-Beşici gün; Olayın artık kaybolmaya başlaması gerekir.
-Altıncı gün; İlaçlamayı bırakın ve büyük çaplı (%50’den az olmamak üzere) yeniden su değişikliği yapın.
-Uygulamalar sırasında,havalandırmayı ve sirkilasyonu arttırın.Tankınızda devamlı olarak amonyak ve nitrit ölçümleri yapın.
-Olay tekrar ortaya çıkarsa ( ki büyük ihtimalle çıkacaktır),yakarıdaki uygulamayı daha kısa süreli
( örneğin üç günlük olarak ) yapabilirsiniz.
Yerlibitki.com Pelia mı Monoselenium mu
Hasan Arıman, müşterisine " kendinizi acınacak duruma düşürmüşsünüz " derken aslında kendi düştüğü durumu pek güzel özetlemiş. Konu monoselenium mu pelia mı değil de bir üreticinin aldığı eleştiri karşısında sergilediği çirkin tutuma dönüşmüş. Hatayı telafi etmek için ilk önce hatanın kabul edilmesi gerekir ki ben yazdığından anladığım kadarı ile herhangi başka bir alışverişte de böyle bir anlayış içinde olmayacaktır. Alışveriş yapmadan önce iyice düşünmek gerekir.malmac 2013-03-27 19:15:11
Hasan Arıman, müşterisine " kendinizi acınacak duruma düşürmüşsünüz " derken aslında kendi düştüğü durumu pek güzel özetlemiş. Konu monoselenium mu pelia mı değil de bir üreticinin aldığı eleştiri karşısında sergilediği çirkin tutuma dönüşmüş. Hatayı telafi etmek için ilk önce hatanın kabul edilmesi gerekir ki ben yazdığından anladığım kadarı ile herhangi başka bir alışverişte de böyle bir anlayış içinde olmayacaktır. Alışveriş yapmadan önce iyice düşünmek gerekir.
Bitkili Tank ve Yosun Sıkıntısı
Tarifiniz mavi yeşil alg tanımına uyuyor. Moss un camla birleştiği yerden bahsediyorum. Herhangi bir balığın tüketeteceği bir yosun değil eğer o ise. Çözüm için internetten bu isimle araştıın. Ben antibiyotik ile kurtuldum. Başka türlü mümkün olmadı. Bu arada bir de sirkulasyon arttırdım.
malmac 2013-02-21 20:38:12
Tarifiniz mavi yeşil alg tanımına uyuyor. Moss un camla birleştiği yerden bahsediyorum. Herhangi bir balığın tüketeteceği bir yosun değil eğer o ise. Çözüm için internetten bu isimle araştıın. Ben antibiyotik ile kurtuldum. Başka türlü mümkün olmadı. Bu arada bir de sirkulasyon arttırdım.
İzmirli Akvarist Arkadaşlar Desteklerinizi bekliyorum.
Akvaryum kurulduktan sonra, ilgilenirseniz size bol miktarda anubias hediye etmek isterim. O balık türü bana yabancı ama anubias dayanıklı bir bitkidir. Sorun olmaz herhalde. Ayrıca anubias ile ilgili tecrübeniz yoksa yardımcı da olurum.malmac 2013-02-16 10:49:10
Akvaryum kurulduktan sonra, ilgilenirseniz size bol miktarda anubias hediye etmek isterim. O balık türü bana yabancı ama anubias dayanıklı bir bitkidir. Sorun olmaz herhalde. Ayrıca anubias ile ilgili tecrübeniz yoksa yardımcı da olurum.
Bitki
Gövdeli bitkiler uzayınca üstünden 10-12 cm den az omayacak şekilde bir mesafeden kesin. Hem üstden hem altdan kesildi herhalde. Bakalım ne olacak.
Gövdeli bitkiler uzayınca üstünden 10-12 cm den az omayacak şekilde bir mesafeden kesin. Hem üstden hem altdan kesildi herhalde. Bakalım ne olacak.
SON MESAJLAR
- Akvaryumda Bilinmeyen Canlı neomeo, 13:54
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Boyutu Ve Saldırganlık Esinti10, 13:46
Yeni Üye Forumu - Cok Basit Akvaryum Tasarim Onerileri altum123, 13:45
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Ternapi Medaka Pondları Jotunheim, 13:21
Akvaryum Tanıtımı - Balık Türü Seçimi Hakkında ... Zaid, 13:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 100 Lt Akvaryum İç Filtre Osmanşahin, 13:01
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryum Suyu Kötü Koku KaanE, 12:47
Yeni Üye Forumu - Derideki Bu Deformasyon Nasıl Geçer? flanormimar, 12:37
Hastalıklar ve İlaçlar - Yavru Lapistesler Bu Şekilde Yaşar Mı Sosis1, 12:33
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 100*50*40h Bitkili Led Tavsiye cavexle, 12:22
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 20lt Öneri berensglam, 11:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Aquael Fzn Pro Serisi Şelale Filtre Jotunheim, 11:20
Malzemeler ve Yemler Forumu - Low Tech Bitkili Tankım 60*40*40 oktaydemir, 10:46
Akvaryum Tanıtımı - Aquatan Kullanımı Jotunheim, 10:16
Yeni Üye Forumu - 30 Litre Akvaryumda Hangi Balıklar Beslenir MasterChiefHakan, 10:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 150*50*60 Yan Sump Akvaryum Tavsiye mustafaG51, 10:00
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Set :) AtlasPoyraz, 09:52
Akvaryum Tanıtımı - Ada 45p - Bitkili Bilinmezlik Gunlugu Serdariekrem, 09:37
Bitki Akvaryumları Tanıtımı - Yılanbaş Balıklarım Ve Üretim Hikayeleri Street Parrot, 01:07
Diğer Tatlı Su Canlıları - Bitkilerde Sorun Vakg, 01:01
Bitki Akvaryumları Genel - Sarı Prenseslerde Sürtünme Jasuo, 00:34
Yeni Üye Forumu - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tata, 23:49
Güney Amerikan Cichlidleri - Sarı Prenses Batu61k, 23:23
Yeni Üye Forumu - Su Kaplumbağası Mantar Hastalığı Cyber_Scout, 23:22
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Japon Balığım Dipte Hareketsiz Duruyor KaanE, 23:06
Hastalıklar ve İlaçlar - Mutlu Bettam Sirri42, 22:24
Akvaryum Tanıtımı - Bitki Yaprakalrı Eriyor İnci Kefali, 22:15
Yeni Üye Forumu - Safkan Velifera MertSoyumert, 22:11
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Cüce Vatoz İçin Akvaryumda Yosun Yaptırma HydroLeaf, 21:50
Yosun - 75 Litre Bitkili Akvaryum Cyber_Scout, 21:44
Akvaryum Tanıtımı - Beta Akvaryumu Kurulumu MelikeAk, 19:57
Yeni Üye Forumu - Sıfırdan Akvaryum Ve Kaplumbağa Begumtar, 19:52
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Görselde Ki Akvaryumda Beta Beslenir Mi? koraykbl, 19:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumda Çözülemeyen Tanin Problemi Cyber_Scout, 19:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Mukus Dokusu Ehtiyar, 19:11
Hastalıklar ve İlaçlar - 150 Lt Akvaryum İçin Filtre Seçimi Fuat.52, 18:38
Filtreleme Seçenekleri - Betta Kuyruk Erimesi osmansen22, 18:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bartın Ulus, Uluçay Biyotopu eackgzz, 17:15
Akvaryum Tanıtımı - 120-140lt Akvaryum Kurulumu İçin Tavsiye Orhan76, 16:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Nano Riparium Tarzı Beta Tank-sığ Su Tropik Gölet AtlasPoyraz, 13:03
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryuma Canlı Önerisi HydroLeaf, 13:02
Bitkili Akvaryum Canlıları - L144 Vatozum Hakkında Bilgi Cyber_Scout, 11:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Balığında Kuyruk Kısması Ve Renk Solması Cyber_Scout, 11:11
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum Patlar Mı? tailgunV2, 10:30
Yeni Üye Forumu - İhtimaller Ve Uzun Soluklu Bir Macera AtlasPoyraz, 09:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Hastalık MelikeAk, 08:30
Hastalıklar ve İlaçlar - Ne Beslesem? - 150 Litre Samnastrp, 07:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - **paludaryumun Gizli Bahçesi** SahinTaskin, 07:25
Akvaryum Tanıtımı - Red Head Tapajos Yavru Alma Hakkında Özgür Özaydın, 05:16
Güney Amerikan Cichlidleri - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Kaftan, 04:31
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Türkiye Lepistes Evi -lepistesin Adresi!!! serkancilek 13:54
- 50x50x45h Sumplı Akvaryumlar Tuby 13:31
- Afrika Cichlidleri devito 13:20
- Beyaz Yunus Yavrusu Ve Cüce Vatoz mertank 12:43
- Apistogramma Macmasteri Red Sholder Şahinöztürk 12:30
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 12:27
- Tretocephalus - Oph. Whitecap - M. Kiriza Hiko 12:27
- Chihiros Stand Vivid & Wrgb Hiko 12:27
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 12:25
- Elma Salyangozu (özel Tür) GOLDFISH 12:25
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 11:49
- Hongsloi-candidi Ve Triple Red German Bred AtlasPoyraz 11:47
- Grindal Kültür AtlasPoyraz 11:47
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 11:45
- Değişik Renk Ve Boylarda Karides Alpkagan26 11:36
- Bitkiler, Kırma Karides, Lepistes (2+cm.) Ehtiyar 11:29
- Mikrofex & Sirke Kurdu & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 11:18
- Katil Saly. & Sakura & Sarı & Ramshorn & Java Moss scorpion26 11:18
- Leleupi & Brichardi scorpion26 11:18
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 11:12
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 11:12
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 11:12
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 11:12
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 11:12
- Ramshorn Salyangoz yns325 11:07
- L144 Tülden Olma Düz Kuyruk Çiftler yns325 11:07
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 10:57
- Rasbora Arıyorum Miller 10:57
- Hemichromis Exsul Yavrular... Nadir Tür... onuribrahim 10:24
- Özel Tür Lepistesler FULL RED MEHMET 09:51
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar Mükemmel Kan Hattı FULL RED MEHMET 09:51
- Akvaryum Sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 09:51
- 4’lü Set Akvaryumlar FULL RED MEHMET 09:51
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 09:47
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 09:47
- Betta Çiftleri, Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai nikon_ 09:47
- Super Red Tül Kuyruk Damızlık Çift DTkadir 09:44
- Akvaryum Kumu (katışıksız Midye Kırığı Kum) dream07 09:33
- Caridina Serratirostris ( Ninja Karides) dream07 09:33
- Hobiye Son. Malzemelerimi Satıyorum. Güncellendi. osmandbnl 09:22
- Özel Tür Japon Blue - Son 10 Çift osmandbnl 09:22
- Armatür Boş Kasa Mehmet Yavuz 09:21
- İzmir Corydoras Panda Ve Corydoras Sterbai Özgür7 09:13
- Tetra Ht 100 Isıtıcı 750 Tl Özgür7 09:13
- Koleksiyon Luk Endler Ve Guppy Varyeteleri Lotus88 08:37
- Canlı Yemler. Lotus88 08:36
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 08:08
- Karides , Salyangoz . gyunda 08:08
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 08:08
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 08:08
KULLANICILAR
- 140 Online Kullanıcı, 76 Üye
Online Kullanıcılar
kambortam,
azoza01,
scorpion26,
badboy87,
emrepablo11,
Amati340,
darkaura,
ka2n,
MiSoSiKiaN,
mustafahancer,
karidesrehberi,
Mikail Erdoğan,
MuratOzdemir,
ciways,
yns325,
oktaydemir,
BirolKenar,
djally,
Kamber Karaaslan,
Sadel,
osmandbnl,
Esinti10,
ercane,
Kuduoglu,
portakalsuyuu,
esmurates,
Koksal Gurkan,
pitsem,
-RBG-,
egijfz,
erimgorgulu,
Orhan76,
EKAR,
rcnkr28,
altum123,
Tarkan6767,
Malawi34,
fikret43,
yilmaz17,
Burak PEKDEMİR,
muhoni,
sina cen,
heybetmahir,
Celikahmet288,
ufukkisikk,
Tuby,
Kemalk41,
HaydarGul,
Miller,
metalhead,
DenizUlucutsoy,
Baxi,
rifai,
Ghargamel,
İnci Kefali,
Ersin Baran,
Laetacara,
lepistes5994,
CNYTYLMZ,
OzgurCoskun,
mesuteroglu,
ilgazugurluer,
Muratzclk,
Osmanşahin,
livadi,
sinor,
Stephenmic,
vel1d,
Qtahya,
OsmanKoknar,
tarikyksl,
Bozajuniors,
Rafayel,
EmreCev,
KSK lee,
Naturality00,
MURAT111,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.