ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
adalya
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Kasım 2010 18:54
Son Ziyaret:
17 Şubat 2011 21:31
Toplam Mesaj:
37 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hüsnü Tosun
Doğum Tarihi:
30 Ekim 1985
Yaş:
38
İl:
Antalya
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hüsnü Tosun

SON 10 MESAJI

Bu türün adı nedir?

Merhaba arkadaşlar,

Akvaryumumda 2 ay önca aldığım şu fotoğrafta gördüğünüz balıklardan var. 


Adına e harfiyle başlayan bir şey demişlerdi. Akvaryumcuya sordum malawi dedi. Erkeği de şuna benziyor. Çiftleşmek istediği zaman aynı bu türe banziyor.


3 tane dişisi var. Bugün bir tanesi yumurta aldı. Diğer ikisi de yakında yavru alcak gibi. 

Bu balıkların türleri nedir yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler...
Dişi erkeğe kur yapar mı, kovalar mı :)
:) yok eminim 2 balığım dişi.Vent anüs aralığına da baktım.Kuyruk kısımları da dişi olduğunu kanıtlıyor.Ayrıca erkek çok daha belli. Dişi erkekten biraz daha küçük yani erkek 6 cm dişi de 5 falan
Dişi erkeğe kur yapar mı, kovalar mı :)
Merhaba arkadaşlar,

2 D beyaz prensesim var.2 hafta önce 1 erkek aldım aynı boylarda.Ama tık yok.Olmadığı gibi dişiler erkeği kovalıyor sizce neden olabilir? ikisi de dişi kesin eminim. Dişiler 2 aydır akvaryumda.Erkeği 2 hafta önce almıştım.Beklemeli miyim?
Demasonilerim neden ölüyor.
Çok teşekkür ederim Ümit Bey.Faydalı bir bilgi verdiniz gerçekten. Bugün ıspanak haşladım.Güzelce kıydım ve verdim.Bi akvaryumcu abiden tavsiye aldım.4 gün yem verme dedi.Siz de bu tür bi bilgi vermişsiniz teşekkürler.
Demasonilerim neden ölüyor.
Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar.Peki bundan sonra ne yapmalıyım? Havuç ve ıspanağı 4 gün önce vermiştim.Bugün bir balık daha gitti etti 5. Çok hareketliler ama her an bi kaç tane daha gidecek gibi hissediyorum.Aradan kaç gün geçmesi lazım yada acil olarak ne yapabilirim.
Zebra İle Malawi Cichledlerimi Yaşatabilrmiyim
Merhaba Fatih Bey,
Benim de 100 ltkil bir akvaryumum var ve şuan içinde yaklaşık 5 cm uzunluğunda 15 balığım var. 4 sarı 3 mavi 3 beyaz 2 iceman 3 electra ve 2 mavi imp.Sürekli yavru alıyorum ve balıklarım da gayet sağlıklı.Fakat arkadaşların da belirttiği gibi yavrular için ayrı bir akvaryuma ihtiyacınız olacak.Ama bana sorarsanız şuan için akvaryumunuz uygun tabi iyi bakım yaparsanız.
Demasonilerim neden ölüyor.
Ne demek istediğinizi daha net bir şekilde anlatır mısınız Göktuğ Bey. Sorun nerede anlamadım ıspanak ve havuç yüzünden mi?
Demasonilerim neden ölüyor.
Merhaba değerli arkadaşlar,
Acil yardımlarınıza ihtiyacım var. Bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun olacağım. 
27 adet yüzde 70 i dişi olan 250 lt lilk bir akvaryumda yaşayan 3-4 cmlik bir demasoni kolonim ve ayrıca diğer akvaryumumda yaşayan 18 ad karma malawi cikletim var. 2 gün önce forumda okuduğum bilgiler doğrultusunda balıklara ıspanak ve havuç verdim ama haşlamadan. Havuçları küçük bir rende ile rendeledim. Ispanakları da çok ince kıydım, balıklara verdim biraz yediler fakat fazla beğenmediler sanırım. Altta kalan artıkları temizledim. 
ertesi gün 3 demasonim ölmüştü. Bugün de bir tane daha gitmiş. Sanırım 3 tanesi verdiğim ıspanak ve havuçtan oldu ama bugünkü neden öldü anlayamadım. Balıklarım kıpır kıpır ve hepsi yem yiyor. Diyebilirsiniz ki sudan zehirlenmiş olabilirler. Ama şuan aynı akvaryumda tül sepetin içinde yaklaşık 30 ad yarım santimlik balıklarım var ve ayrıca dün kusturduğum yavrular. Bugün ölen balığı inceledim ve ağzının altında bir sihaylık, koyu bir siyahlık gördüm sanırım kızgınlaşmış. Karnı şiş değildi. Hastalık kaptığını düşünmüyorum çünkü balıkları sürekli izliyorum. Üzerlerinde benek vs yok. Sularını sık sık kontrol ediyorum. Tetra ve sera bitkisel pul yem kullanıyorum. Başka neden ölmüş olabilirler ardımcı olursanız gerçekten çok sevineceğim. 
saygılarımla. ...
Karar veremedim
Yorumlarınız için teşekkür ediyorum arkadaşlar.Hepinize keyifli hobiler...
Karar veremedim
Volkan Bey derinlik bana göre yüksekliği ifade ediyor.En ise genişlik. Yoksa boyunuzu aşan suya ne dersiniz? Boyumu aştı derinmiş dersiniz değil mi? Yorumunuz için teşekkür ediyorum.Saygılarımla...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.