ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cikli
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Aralık 2010 10:59
Son Ziyaret:
24 Mart 2011 21:22
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet can
Doğum Tarihi:
23 Şubat 1988
Yaş:
36
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet can

SON 10 MESAJI

AgZina yavru alan mavi prenses disisi
Isıtıcıyı tak hava motoru kesin çalışmalı oksijensiz kalan balık ağzındaki yavruları atar.Yavrularda oksijensizlikten ölür.Isıtıcıyı derecesine göre ayarla yoksa balık sabaha haşlanmış olarak bulabilirsin.Ağzında yavru olan balık daha nazik olur dikkatli bakmalısın.
yunus sorunum
1-2 gün yem vermeyin ısıyı hafif düşürün bide öle deneyin bakalım.Düşük sıcaklık balıkların yumurtlama ve kur yapmaları için uygun bir ortam hazırlar.Isıyı fazla düşürmeyin 26 dereceyse 24 yapın.Yada erkekleri çıkarın ayrı biyerde iyice yemleyin 1-2 hafta kadar sonra dişi tankına atın bol bol yavru alırsınız.Üretimhanede yapılanı sölüyorum.
ana tankta yavru büyütme
Plastik şişeyi otadan kesin iğneyle delik deşik yapın akvaryumda yavruluk olarak kullanın 3 ayda büyüyolar ben büyütmüştüm.
Iceman ve sarı prenses
İmkansız ötesi .
sp ne zaman tur belirleyeblirim
Akvaryumun boyu kaç cm, 2 e 5 dişi şeklinde çok güzel yavru alırsın fakat akvaryum büyüklüğü su temizliği bunlara dikkat etmelisin.Eğer yavruyken büyütmüşsen dişilere göre erkekler çabuk büyür aalrında iri yarı olanlar genelde erkek küçük kalanlarda dişidir.Anüs vent bakarak ayırmadan önce bu işlem nasıl yapılıyor iyi öğrenmelisin aksi takdirde balıkları telef edebilirsin.
Bunun anlamı ne?
Balık erkekmi vede kaç yaşında kaç yıllık bir balık akvaryumda kaç adet balık var ve hepsimi yapıyor yoksa 1 tanesimi biraz fazla sordum bunları bilirsem ilgili cevap verebilirim.Çoğu ciklet balığında bu özellikler vardır balığın strestli yada üreme zamanlarında olur genelde.
SP lerim Sürekli Saklanıyor
Akvaryumu yeni kurduğun için saklanıyorlar.3 hafta içinde korkusuzca dolaşacaklardır.Bir kaç tane daha sarıprenses alırsanız koloni halinde gezerler ve saklanma gereksimi duymazlar.
malawilerde farklı türlerin birleşmesi
Farklı balık türleri çiftleşiyor.Ben 2 yıl üretimhanede çalıştım.Sarı prensesle portakal ciklet,ıcemanla ahli,lipthotapes dişisi,sarı imprator dişisi,mavi imparator dişisi, Venüstüsle yaşayan kaya çiftleşmesi,hatta yaprak ciklet dişisi ile ahli erkeği çiftleşebiliyor.Buna benzer bir çok türü çiftleştirme imkanı var.Bilerek yapılan bişi değil izlenimlerle gördüm.Yavrular kırık ve yanık çıkıyor %90 oranında.Normal olanlarda olabiliyor.Bazen yamuk yumuk çıktığıda oluyor.İyi bi durum değil herşeyin ojinali güzeldir.Ama bi keresinde yunusun ağzından sağdığım yavrular büyümüştü ve ateş kırmızı ve koyu sarı renkli balıklar çıkmıştı.Sanırım avratus erkeği döllemişti tam olarak çözememiştik.
puffer zehri
Bu puffer balığı Akdenizde özellikle Anamur,Mersin ve Antalya da da korku salıyor.Tam olarak bilmiyorum ama balon gibi şişen bir balık.Süveyş kanalından zamanla Kızıldenizden Akdeniz sonrada Ege denizine doğru ilerlemiş.Ve burlarda diğer balıkların ölerek kıyıya vurmasına sebebiyet veriyor.Bazı amatör olta balıkçıları bu balığı yakalıyor büyük ve endamlıda bir balık ve bunu lezzetli sanarak yemeye çalışıp ne yazıkki kötü sonla kaşılaşıyorlar. Bu balığın ağzı papağanın gagası gibidir.Çok keskindir su dibinde yaşarlar çok nadir dışarı çıkarlar genellikle kesnik gagalarıyla yosun ve sünger kemirmeyi severler.O balıkla bu balık yakın özelliklerde benziyolarda tam olarak bilmiyorum yanlışım varsa özür dilerim.
Sarı prenses.
Yavru olabilir balık suda diğer balıklar tarafından kovalndıysa filen ağzından biraz yumurta atmış olabilir veya yavrular yumurtadan çıkıp karınları incelmişte olabilir resim çekebilme ihtimaliniz varmı? Bence gece ışıklar kapalıyken balık uykuda olur sersemleşir onu yakalayıp ayırabilirsiniz.Kesin emin olmak için balığa 2-3 dakka sürekli bakın ağzını oynatıyomu yada ağzı sürekli kapalımı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.