ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hera*Ate
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Mart 2011 22:37
Son Ziyaret:
03 Temmuz 2011 19:53
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
KübRa TopRak Öztürk
Doğum Tarihi:
02 Haziran 1998
Yaş:
25
İl:
Izmir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

KübRa TopRak Öztürk
Hera*Ate sizi çok seviyorum ♥
Nefes biLe aLıRken "GeRi veRiyoRsun.."
Sen kim oLuyoRsun ki
"beni bana veRmiyoRsun?"

SON 9 MESAJI

Kaplumbağalarım Nasıl? ( Ninjalarım 2 )
[QUOTE=kutayayhan]Teşekkr Ederim Saol :) [/QUOTE]
 
 
 
 Önemli değil Tebessüm
Yeni Dekor Red Chimba Sy.42-150x60x60
[QUOTE=PEKTASMURAT]

Kübra Hanım çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Elbette isterseniz daha güzellerini yapabilirsiniz bu tanklardan. Umarım sizin olur, saygılar.

[/QUOTE]
                     
 
Tebessüm  Teşekkür ederim.
 
Kaplumbağalarım Nasıl? ( Ninjalarım 2 )
Olabilir. İnşallah ileride bir sorunla karşılaşmazsın . Big%20smile
Yeni Dekor Red Chimba Sy.42-150x60x60
Sizi tebrik ediyorum .
Dekor,balıklar, süs eşyalar herşey süper.
Bende böyle bir tank yapmayı düşünüyorum. Gerçekten balıkların yaşaması için güzel bir ortam .
Sağlıklı balıklar dilerim.. Balıklarınızın çoğalmasını bekliyorummm  Alkis
Kaplumbağalarım sanırım iyi değiller

Evet sizi anlayabiliyorum Bende hayvan ticaretine karşıyım. Aslında tam olarak kaplumbağaları ben almadım annem benim kaplumbağalara olan sevgimi bildiği için bana 2 tane kaplumbağa almış. Annemi en başında uyarmam gerekirdi. Bende biraz suçluyum. Her neyse bu gün Çeşitli akvaryumculardan ısıtıcı qibi qerekli olan malzemelere baktım. Ama uygun olmadıqını düşünüyorum. O yüzden internet üzerinden almaya karar verdim önerebileceğiniz şeyler varsa beklerim ..

Şİmdiden teşekkürler .
Kaplumbağalarım Nasıl? ( Ninjalarım 2 )

Merhaba . Kaplumbağaların gayet hoş ama anlamadıqım bir yer var ''Düzenli Olarak Kabuk İlacı ve Vitamin verildi'' demişsin . Kabuk ilacı kaplumbağalar için zararlı değilmi ? Kabuğu devasa şekilde büyütüyormuş ?

Neonumun gözü fotoğraflı
 
Bu hastalık akvaryum balıklarında hemen, hemen en sık rastlanan balık Hastalıklarındandır. Beyaz benek hastalığına yol açan tek hücreli bir parazittir, bakteri veya mantar değildir. Bu hastalık genel olarak ani su değişimlerinden, akvaryuma dışarıdan gelen balıklardan veya Strese giren balıklardan başlar. Kalabalık akvaryum ortamları veya sudaki kimyasal döngüler de bu hastalığın meydana gelmesine ve hızla yayılmasına neden olabilir.



BELİRTİLERİ:

Balığın gövdesinde ve yüzgeçlerinde toplu iğne başından küçük, gözle görülebilir beyaz lekeler oluşur. Lekeler, balığın gövdesinde şeker kristalleri gibi gözükürler. Her lekenin içerisinde bir parazit yuvalanmıştır. Bu, parazit balığın kanıyla beslenir ve çoğalır. Hastalık tedavisi yapılmadığı taktirde tüm balıklarınızı ölme götürebilir. Hasta balık sık, sık yüzgeçlerini gövdelerine yapıştırırlar ve akvaryumdaki nesnelere sürtünerek kendilerini kaşırlar. Hastalık solungaçlarına ulaştığında ise hastalık çok ilerlemiştir. Balık halsizleşir iştahını kaybeder ve zayıflar.

TEDAVİ YÖNTEMLERİ:Tuz kullanımı fazla etkili olmasana hastalığın ilerlemesini durdurmak yada önlemek için kullanılır. Hastalığa yakalan balıklarınız için tuz banyosu iyi olacaktır hasta balığınızı 30 g/L tuz ölçüsünde birkaç dakika banyo yaptıra bilirsiniz.

Etkili yöntemlerden biriside su sıcaklığının artısı ve düşüşü ile tedavi mümkündür. Su sıcaklığını kademeli olarak 30-32 °C ya kadar çıkartılabilir. Sıcaklık bu derecede 24 saat kadar sabit tutulur ve bu sıcaklıkta parazitler ölecektir. Daha sonra yine kademeli olarak su sıcaklığı 20 °C ye kadar düşürülür ve 36 ila 48 saat bu sıcaklıkta sabit kalınır. Bu arada akvaryumun dip tortularının bir hortum ile çekilmesinde payda görülecektir. Daha sonra sıcaklığı tekrardan kademeli olarak 30-32 °C ye alınır ve 36 ila 48 saat beklenir. Bu sıcaklık değişimleri iki hafta kadar devam ederse hastalık hemen, hemen ortada kalkacaktır.Bir diğer tedavi yöntemi ise kimyasal ilaç kullanımı ile olur. Bu konu hakkında bir şeyler yazmamın doğru olacağı sanmıyorum. Çünkü her firmanın ilaçları farklı dozlarda oldukları için kutu üzerinde veya içerisindeki broşürlerde kulanımı açıklanmaktadır.
 
 
 
Yardım edebilmişsem ne mutlu bana .. Utangaç
Kaplumbağalarım sanırım iyi değiller
Dediklerinizi yapacağım. =) Bu gün sularını değiştirdim. Sanırım sudan etkilenmiş olacaklar Ki sıcak suyun içinde baya bi uyudular. Suanda ikiside oyun oynuyo birbiriyle. Hava ortamınıda sıcak tutmaya çalışıyorum.Akciğer enfeksyonu kapabilirmiş. Dikkatli olmam qerekirmiş. Şuan için hersey yolunda ama yem sorunum hala devam ediyor. Vadaa
Kaplumbağalarım sanırım iyi değiller
Merhaba arkadaşlar dün 2 tane kaplumbağa aldım ve neler tam,neler eksik bilmiyorum.Bana bi tane kap ve bir tanede palmiye verdiler. Hee bide yem ''Sanyu''  
Lütfen bana yardımcı olur musunuz ? Ayrıca Ate çok durgun ve bunun aksine Hera çok kıpırdak      veterinete götürmeyi düşünüyorum 2 gündür yemekte yemiyorlar. Bişe olur mu ? Lütfen yardım edin ne yapacağımı bilmiyorum . Aglama

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.