ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aliulvi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Temmuz 2011 19:10
Son Ziyaret:
27 Nisan 2013 23:29
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Ulvi Büyüknohutçu
Doğum Tarihi:
07 Aralık 1956
Yaş:
67
İl:
Antalya
Meslek:
Emekli
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ali Ulvi Büyüknohutçu

SON 10 MESAJI

Endler ve karideslerin müthiş uyumu (yeni kareler)
[QUOTE=H.KAYA.Gemlik]Ali bey kardeşim.
Gerçektende imrenilecek kareleri bizimle paylaşmışşınız.Teşekkür ederiz.Halil kardeşimin dediği gibi ,tek eksiği Maaşallah.Saygılar,sağlıklı akvaryumlar.
[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim Hüseyin bey. Hemen bir nazar boncuğu takacağım. Söz. Bol keyifler diliyorum.
Endler ve karideslerin müthiş uyumu (yeni kareler)
[QUOTE=metubo]Ali bey tankınıza bayıldım. Çok imrendim. Hem hafif bir doğal kargaşa hem uyum söz konusu. Gübreleme konusunda izlediğiniz yol bence de mantıklı. Çok düzenli yapmamak, sizinde uyguladığınız gibi dönem dönem ara vermek mantıklı sanırım. 
balık, bitki ve karideslerinizi sağlıklı büyütmeniz dileğiyle. İyi günler. . [/QUOTE]

Çok teşekkür ederim Mehmet bey, size de bol keyifli günler diliyorum.


[QUOTE=OKTAY] Emeğinize sağlık tam seyirlik olmuş.[/QUOTE]

Teşekkür ederim Oktay bey.
Endler ve karideslerin müthiş uyumu (yeni kareler)
[QUOTE=engindeface]Tankınız gerçekten muhteşem.Havalandırma ve filtrasyon malzemelerini açıklar mısınız ? [/QUOTE]

Hasan bey,
Normal bir hava motoru ile kesintisiz ve çok yoğun olmayan havalandırma yapıyorum.

Filtre sistemine gelince. Eheim 2213 model bir dış filtre kullanıyorum. Saatte 440 litre kapasiteli bir filtre. İç katmanları sırasıyla, seramik, kuarz ve ponza taşından oluşuyor. Katman aralarında ince cam elyafları var. Filtrenin tankın içindeki emici ucuna orta gözenekli bir sünger taktım. Zaman zaman bu süngeri çıkartıp yıkadığım için filtrenin içerisini temizlemem neredeyse gerekmiyor.

Umarım yeterli bilgi verebilmişimdir. Bol keyif diliyorum.



[QUOTE=inceleme06]Çok güzel olmuş tebrik ederim. Yanlız bir şey sormak istiyorum karidesler arasında değişik türlerin çiftleşmesi sorunu olmuyormu acaba?[/QUOTE]

Cem bey,
Bu konu tamamen sizin ne beklediğinizle ilgili. Ben sadece bir tür beslemeyi tercih etmedim. Kiraz, sakura, mavi inci ve beyaz inci zaten tek soydan gelme olduğu için birbirleri ile kırılabiliyorlar ve zaman zaman ilginç varyasyonlar çıktığı gibi bazan da asıl köklerine yani orijinlerine dönmelerde olabiliyor. Bu benmim hoşuma gidiyor. Doğanın akışını kendisine bırakmak. Bol keyifler...
aliulvi2012-04-03 00:31:25
Endler ve karideslerin müthiş uyumu (yeni kareler)
[QUOTE=timur eker]Selam Dayıcığım,
Yine çok güzel resimler eklemişsin. Karides ve balık, karma tanklardan vazgeçemeyenlere çok güzel bir örnek olmuş. Hem bitki yoğunluğu, hem de balık, karides uyumu mükemmel.
[/QUOTE]

Teşekkür ederim Timur,

Bütün bunlar senin yardım ve desteğinle gerçekleşti. Sağolasın.
aliulvi2012-04-02 22:40:48
Endler ve karideslerin müthiş uyumu (yeni kareler)
[QUOTE=Tulga Can]Ali Bey, bu tankın eski konusundan beri baya bir gelişme kayıt edilmiş. Mosslar adeta diğer bitkilerin etrafında çit oluşturmuşlar. Tankın her yeri bitkiyle kaplı olduğu için o kum patika da ayrı bir hava katmış. Cryptocoryne wendtii ''Brown'' ise gerçekten çok güzel bir görüntü oluşturmuş ve iyice boy atmış. Nymphaea lotus (zenkeri) ise kenarda gerçekten fazlaca bir boy atmış.[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim Tolga Can
Endler ve karideslerin müthiş uyumu (yeni kareler)

Uğur bey (DOLPİN),

İlginiz ve uyarılarınız için çok teşekkür ediyorum.
Saç yosunu konusunda haklısınız. Fosfat böyle bir sorunu da beraberinde getiriyor. Ancak tanktaki bazı bitkilerin fazlaca fosfata ihtiyacı olduğundan bu riski göze alıyorum. Zaman zaman kendi yaptığım bir düzenekle saç yosunları temizliyorum. Bu hafta saç yosun temziliği var örneğin :) Karbondioksidi, mayalı sistemle elde ediyorum. Ayda bir 2 Litrelik şişede üretim yapıyorum ve damlasayacı kullanarak ortalama 3-4 saniyede bir kabarcık gönderiyorum tankın içerisine. Bu şişe bana en az 20 gün kadar yetiyor. 8-10 gün Co2 vermiyorum tanka. Bu da karideslerle ilgili bir durum. aslında gübrelemeyi seyrek yapmamın nedeni de tanktaki karidesler. Sudeğerlerini korumak gerekiyor. Tankta, balık, karides ve bitkiyi sorunsuz birlikte yaşatmak oldukça zor. Birisinin istediği su değerleri diğeri için tehlikeli oluyor. Bunun için dengeyi sağlamak gerekiyor ve bazı risklere katlanmak gerekiyor. Grolux ışığı ilk akvaryum merakım geliştiği yıllardan bu yana kullanırım. Ancak son 2 yıldır 865 ve 965 renk kodlu florasanlarla elde ettiğim gerçeğe en yakın gün ışığını kullanmayı tercih ediyorum. Fototsentez daha kolaylaşıyor su içerisinde. Ancak bu arada dediiğim gibi bazı risklerede katlanmak ve farklı mücadele yolları bulmak gerekiyor. Saç yosunda olduğu gibi. aliulvi2012-03-29 11:57:30
Endler ve karideslerin müthiş uyumu (yeni kareler)
Fotoğraf:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Boyut (cm):80X50X50
Kapasite (litre):200
Canlılar:Endler, kiraz karides, sakura, beyaz inci, mavi inci ve kaplan karides

Malzemeler: 2213 Eheim dış filtre, hava motoru, 1 adet 865-1 adet 965 florasan aydınlatma

Akvaryum Bakımı:Haftada bir kez 3/1 su değişimi

Kullanılan Yemler: Pul yem, granül çeşitleri ve evde yapım toz yem.

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: İlaç kullanılmıyor. Ayda bir defa mayalı sistemle karbondioksit veriliyor. Yine ayda bir defa Potasyum sülfat, fosfat, nitrat ve demir oksit ekleniyor.

Bugün (04.04.2012) tankımın haftalık bakımını yaptım. 1/3 oranında su değişimi yaptım ve gübreleme yapmadım. Co2 de vermedim. Bunları gelecek hafta yapacağım. Bol miktarda su piresi verdim. İşte yeni kareler :












aliulvi2012-04-04 23:38:04
ENDLER VE KARİDESLERİM
[QUOTE=Tulga Can]Çok güzel bir tank. Benim de baya bir karideslere merakım var. Kısmetse mart'a doğru. Acaba endler, karidelere ve en önemlisi yavru karideslere zarar veriyormu acaba sormak istedim.[/QUOTE] Tolga kardeşim, endlerler karides yavrularına zarar verebilirler. Ama doğada da böyle değilmidir zaten? Doğa kendi içerisinde bir seleksiyon gerçekleştirir. Ancak karidesin üreme hızı yüksek olduğu için çok fazla etkilenmiyorlar. Riski sıfıra indirmek için türleri ayrı ayrı beslemek gerekiyor. Ben doğal olanı tercih ediyorum. Bir miktar kayıp sözkonusu olsa da yine de birlikte beslenebilecek en uygun iki tür endler ve karides.... 

[QUOTE=Noname67]Çok güzel bir tank ancak bildiğim kadarıyla Kiraz Karidesler ile Beyaz İnci Karidesleri birlikte beslemek uygun değildir ya da ben yanlış biliyor olabilirim[/QUOTE] Uygunluk ile neyi kastettiğini anlayamadım. Birbirlerine zarar vermezler. Ancak tür olarak kırılma riski var. Bu da karma karides beslenirken zaten göze alınan bir durumdur. Beyaz inci, mavi inci, kiraz, sakura ve turuncu sakura birlikte beslendikleri takdride kırılacaklardır. Yeni yavruların bir kısmı melez olacaktır. Ancak saf ırk her şeye rağmen varlığını sürdürecektir.
ENDLER VE KARİDESLERİM
[QUOTE=HeNoKTaTe]Çok güzel fakat mavi inci ve beyaz inci hem birbirleriyle hemde kirazlarla kırılma olayı var diye biliyorum bilmem yanlış mı biliyorum:)[/QUOTE] Haklısınız hakan bey. Mavi inci, beyaz inci ve kiraz karides birbiriyle kırılır. Benim amacım tankta saf ırk beslemek değil zaten. Çaprazlama yöntemiyle çok güzel ve farklı varyasyonlar oluşabiliyor. Bu da ayrı bir keyif veriyor.
ENDLER VE KARİDESLERİM
Fotoğraf:
 
 
 
 
 
 

Boyut (cm): 80cm X 50cm X50Cm
Kapasite (litre): 200 Litre
Canlılar: Endler, Albino Cüce Vatoz ve Karides (Kiraz, Sakura, Mavi İnci, Beyaz İnci)

Malzemeler: Bir adet 865, bir adet 965 florasan aydınlatma, 440 litre/Saat kapasiteli Eheim 2213 dış filitre, hava motoru.

Akvaryum Bakımı: Her hafta 3/1 su değişimi, ayda bir defa karbondioksit (mayalı), ayda bir defa gübreleme.

Kullanılan Yemler: Sera pul yem çeşitleri, ev yapımı karşık yemler.

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:  Bitkiler içinPotasyum Sülfat, Nitrat, Demir Oksit ve Fosfat.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.