ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
raltin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Mayıs 2006 02:57
Son Ziyaret:
11 Haziran 2015 17:06
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ramazan ALTIN
Doğum Tarihi:
20 Eylül 1980
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilg. Prog.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Karides Akvaryumumdaki ilginç canlı
Bilgiler için teşekkürler,
Şelale filtre ile bir ara bakteri habitatını bozduğum için zarar göreceğini düşünmüştüm ama neyseki filtre fazla bağlı kalmadı, bu canlıyı farkederek çıkarttım ve şimdilik büyümeye devam ediyor gibi görünüyor.
İyi bir fotograf makinesi edinmeyi düşünüyorum, daha iyi resimler ekleyerek durum bildirmeye devam edeceğim. umarım mevsim değişiminden dolayı oluşacak ısı değişimlerinden etkilenmez, normalde 25-26 derece olan akvaryum şu aralar 28 derece civarlarında dolanıyordu, bu canlıda yaklaşık 8 aydır kurulu olan akvaryumda hiçbir canlı eklemediğim halde şimdi ortaya çıktı, zaten en çok merak ettiğim konulardan biride nereden geldiği?

@KokoN
Yaklaşık 40lt'lik bir akvaryumum var, karides yetiştirmek için kendim yaptım, birkaç çeşit bitki(Moss, su mercimeği ve adını bilmediğim 2 tür) ve karidesler mevcut. birde tabi diğer mesajımda bahsettiğim parazitler. Bu parazitlerin bitkilerle geldiğini düşünüyorum, tabi 2 çeşitte adi salyangoz geldi bitkilerle. Filtre olarak köşe tipi pipo filtre kullanıyorum, tabi bu filtrenin pekte yeterli olmadığını farkettim, suyu daha iyi düzenlemesi için düşük debili bir şelale filtre almıştım ancak bu canlıyı farkedince çıkarttım. ama siz sadece karides besleyecekseniz şelale filtre alıp emme ucuna pipo filtre süngeri takarak kullanabilirsiniz.

Karides Akvaryumumdaki ilginç canlı
Merhaba,

Daha önce karides akvaryumumda parazit sorunuyla ilgili mesaj atmıştım, http://www.akvaryum.com/Forum/karides_akvaryumumda_parazit_sorunu_k690418.asp
Buna bir çözüm bulamadım bende bıraktım istedikleri gibi büyüsünler diye, ancak son zamanlarda akvaryumdaki karides dışındaki canlıların sayısı baya bir artmıştır. su piresine benzeyen daha küçük canlılar, kurtçuklar, camda gezinen mikroskobik canlılar... yavru karideslerimde son dönemde yok oldu, çözüm olsun diye akvaryuma balık eklemeyi düşünüyordum, birde şelale filrte aldım onu monte ediyordumki ön camda küçük bir canlı farkettim . yumşakçalar ciddi ilgimi çektiği için şimdi balık eklemek veya filtre takmak yerine olabildiğince suyun dengesini bozmamaya çalışıyorum.

acaba bu canlının ismini veya yaşam koşullarını bilen varmı?


Şimdiden teşekkürler,
Karides Akvaryumumda parazit sorunu?
Merhaba,

Bende ilk başta hareketerinde su piresi yavrusumu diye düşünmüştüm ancak resimdeki görünen büyük olan yetişkin hali, yumurtaları var ve artemia yavruarından dahi küçük. bir tanesin yakalayabilirsem mikroskop altında resimerini çekmeyi deniycem. normade farketmek çok zor. ancak çok yakından bakınca büyükeri görünüyor. fotoğrafı mikroskopun okülerinden 17 kat büyüterek ve zoom yaparak çektim.
kristal arkadaşın yönendirmesi üzerine biraz internetten araştırma yaptım. "copepod cyclopoid" olarak aratınca tam olarak benim gördüğüm canlının resmi çıkıyor. şimdi bunlardan nasıl kurtulabilirim diye düşünüyorum. akvaryuma yavru bir lepstes veya neon eklesem temizlermi acaba diye düşünüyorum.
Karides Akvaryumumda parazit sorunu?
Merhaba,

Karides akvaryumumda bugün camda hareket eden ufak noktalar farkettim, boyutları 0.1mm anca var. çıplak gözle seçilemeyecek kadar küçük ama büyüterek incelediğimda camda gezinen  küçük canlılar olduğunu farkettim. kesinlikle karides vayrusu değil çok daha küçük.  karides beslediğim için parazit ilaçlarıda kullanamıyorum. çoğu karidesleride öldürüyor. benzer durumla karşılaşan varmı? ne yapmam gerek.
türü konusunda hiçbir fikrim yok.resimlerini yüklemeye çalışacağım.


 
kabarık elektrik faturaları
Merhabalar,

Bende yüksek elektrik fatutasından dolayı benzer girişimlerde bulunmuştum. Kendi elektriğini üretme işi çok sıkıntılı ve ilk yatırım olarak çok yüksek. örneğin güneş enerjisinden elektrik üretme işi için alacağınız photovoltaic paneller için 3000-10000 arası bir yatırım gerekebiliyor. tabi birde enerji depolayacak ünite konvertörler düzenli bakım geresinimleri pek mantıklı olmuyor. birde oturduğunuz yerin konumuna göre alabileceğiniz güneş ışığı gibi pekçok faktör giriyor ve üretim yine maliyetli oluyor. Diğer bir alternatif rüzgar gücünü kullanma, bunun için uygun yer (yeterli rüzgar gücü olan bi yeriniz ) varsa yatırım olarak daha az bir yatırımla daha iyi sonuç alabilirsiniz. tabi bu konuda baya bir araştırma yapmanız gerek.

Kendiniz elektrik ürertmek yerine faturayı azaltma yolu daha mantıklı,
Zaman dilimli sayaç için öncelikle eski faturalarınızı inceleyin. genellikle saat dilimli tarifede fatura daha fazla kabarıyor, puantlı denilen normalden daha pahalı olan dilim normalde en fazla elektrik tükettiğiniz saatlere geliyor(17:00 22:00 arası). bu saatler tüm ev halkının evde olup lambaların açık olduğu akvaryumun aydınlatmasının açık olduğu, TV, bilgisayar gibi tüm cihazların en çok kullanıldığı zaman. faturanızın daha fazla kabarmaması için önce tüketiminizin ağırlığını gözden geçirin ama faturayı azaltmak için tarife değişikliği pek işe yaramıyor.
Faturayı azaltmak için diğer ve en etkili yöntem akvaryumdaki tüketimi azaltmak, yazın çok sorun olmasada kışın en çok tüketim ısıtıcıdan kaynaklanıyor. farklı ısıtma çözümleri inceleyebilirsiniz. ben şu ara peltier ile ısıtma ve soğutma çözümleri inceliyorum. Ciddi derecede başarıda elde ettim ama henüz paylaşabileceğim sonuç aşamasına gelmedi.
Isıtma dışında diğer ciddi enerji sarfiyatınıda çeşitli iç ve dış filtre yapmaktta. filtre seçerken nekadar enerji tükettiğinede dikkat etmek gerekiyor, diğer bileşenlerin aksine filtre kesintisiz 7/24 çalışıyor. buda her ay faturanıza sabit bir yansıma demek. ışıklandırma konusunda çeşitli az tüketimli led çözümlar var gayetde iyi ışık sağlıyor.

Elektrik üretimi veya tüketimi azaltma konusunda çok fazla faktör var aklıma gelenlere kısaca değinmeye çalıştım. umarım fikir vermiştir.
Halojen spottan akvaryum aydınlatması olurmu?
Merhaba,
Hem enerji tüketimi, hemde düzgün ışık vermesi açısından şerit led'i tavsiye ederim. önceden bende florasan vardı nemden sık sık sorun çıkarıyodu. şerit lede geçtiğimden beri herhangi bir sıkıntım yok. su geçirmez  dışı silikon kaplı şerit ledler var. 5 M'lik paketler halinde satılıyo. 5M normal aydınlatma için yeterli fakat fazla bir maliyeti yok bitkide var ise 10-15M almanı tavsiye ederim. Sahibinden'de biraz araştır. 5M fiyatları 30tl'ye kadar iniyor. hatta daha şekilli olsun istiyosan normal beyazın yanına birazda paraya kıyıp bi turda RGB şerit bağlarsan uzaktan kumanda ile istediğin renkte aydınlarma elde edersin.

Kerevit’imi kaybettim hükümsüzdür.

maalesef hayır, herhangi bir kabuk parçası veya iz yok. kurcalamadık delik aramadık taş altı bırakmadım, ve mantıklı bir açıklamada getiremedim.

saygılar.
Kerevit ne yer
selam,
balık leşleri, çürümüş bitkilerdeki bakteriler yerler ama akvaryumda dip yemleri kullanabilirsin. tabi gündüz yaptığın yemlemede balıkların zaten yemi tüketecektir ve gündüz saklanan kerevit'ine pekte bişey kalmayacaktır. bu sebepten gece yemleme yapman gerekecek. dikkat et arada balıklarını yakalamaya çalışacaktır ve zayıf heya hasta balıklarını yiyebilir.
Kerevit’imi kaybettim hükümsüzdür.
kereviti alalı 3 gün olduğu için ben almadan önce akvaryumcuda kabuk değiştirdide geldiğinde hala yumuşakmıydı die düşünüyorum. gerçi kabukları ne kadar sürede sertleşir bir bilgim yom ama ne yapıyım başka şekilde bi açıklaması yok. Akvaryum kapaklı olduğu için dışına çıkması mümkün değil. girebileceği her yara baktım kayaları suyun dışına bile çıkarttım.  kabuk filan bulsam rahatlıycam  ölmüş yemişler diycem.
ben bulma konusunda hırs yaptım ama, yok.
Kerevit’imi kaybettim hükümsüzdür.
Yok bu balıklar kerevitimi yedi kesin. ben tesri olur diye korkuyodum ama, kerevit yok, akvaryumdan çıkma şansı hiç yok. benim takıldığım konu kabukları. balık bile yeseler kafa iskeleti bi süre kalıyodu.
merak ettiğim bildiğim kadarıyla tuzlu su istakozları belli aralıklarla büyüyebilmek için kabuk deiştiriyor ve eski kabuğunu attıgında savunmasız ve yumşak bi doku ile kaplı oluyorlar. acaba benim kerevitde benzer şekilde almadan önce kabuk değiştirdide kabuğu henüz sertleşmedimiydi.  böyle bi ihtimal olabilirmi, daha önce benzerini yaşayan veya duyan varmı?
raltin2006-5-24 1:56:46

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.