ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
caati
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
27
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Şubat 2014 00:10
Son Ziyaret:
29 Ocak 2020 06:28
Toplam Mesaj:
73 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağatay Alpçetin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Dış Filtre Alınca Yanına Ne Lazım
[QUOTE=ityo39]

Kaliteli oksijen diyene kadar iyiydi... kalitelisi nasıl oluo ya:)[/QUOTE]

Suyun oksijen oranı olarak iyi, kaliteli seviyede olmasından bahsetmiştim.
Dış Filtre Alınca Yanına Ne Lazım
Merhabalar,

Dış filtre olarak benim de önerim Sunsun HW-603B. Fiyat-performans olarak gayet başarılı. Belirtmiş olduğunuz hacimde de işini gayet iyi yapacaktır.

Filtre malzemeleri olarak olmazsa olmazlarım : Biyolojik sünger, elyaf, seramik halka, Eheim Substrat Pro. Bunların dizilişleri filtreden filtreye göre değişebilir. Bununla ilgili ayrıca araştırma yaparsanız daha faydalı olacaktır, en azından amacını daha net bir şekilde öğrenmiş olursunuz.

Hava motoruna gelirsek beslenecek canlılara göre gerekliliği değişebilir. Örneğin bitkili akvaryumda lepistes ya da betta beslerken çok gerekli değilken, japon balıkları için gerekli olacaktır. Özellikle japon balıkları için tavsiye ederim, tecrübe ile sabit[:(] Kaliteli oksijene sahip sulara ihtiyaç duyuyorlar, öyle bir hata yapmıştım zamanında daha doğrusu talihsizlikti.

Sağlıklı hobiler...
Kiraz Karides Canlı Doguranlar Tarafından Yenir Mi
Merhaba,

Saklanacak alanları olduğu sürece karides tanklarına oranla zor da olsa çoğalacaklardır. Ama alan yaratmanız çok önemli, bu da en kolay ve en efektif şekilde bitki ile mümkün olabiliyor. Özellikle moss lar bu konuda son derece başarılı, en arsız olarak java moss u önerebilirim. Bunun dışında taban bitkileri (parvula vb.) de başarılı bu konuda fakat moss lara göre bakımı, çoğaltması daha zor.

Sağlıklı hobiler...
20 Litre Beta Akvaryumu Gereksinimleri
Merhabalar,

Uzun yıllardır bu hobide çeşit çeşit balık türlerine bakıp en son nano bir tankta betta keyfi yaşamaya karar verdim ve 1-2 ay sonrasında betta beslemenin müthiş bir farklılık olduğunu keşfettim.

Bu süreçte edindiğim bilgi ve tecrübeler;

*Eğer tankı tedarik etmediyseniz önerim minimum 40 litre bir yaşam alanı.
*Tank içerisinde oluşturacağınız birçok tasarım mümkün. Önerim bir Hindistan cevizi kabuğu gibi mağara, gölge alanlar oluşturmanız yönünde olacaktır. Bunu farklı materyaller ile de yapabilirsiniz.
*Filtre konusunda tank ebatınız küçük olduğu için şelale filtre uygun olacaktır. Hem yer tasarrufu hem de uygulamada kolaylığı nedeniyle tercih edebilirsiniz. Pipo filtre her ne kadar daha verimli olsa da bu ebatta öncelikle betta nın yüzme alanı olduğu için uygun olmadığını düşünüyorum.
*Hava motoruna betta dışında ekleyeceğiniz canlılara göre gerek olabilir, bunun dışında sırf betta besleyecekseniz gerek yoktur. Ayrıca bu gereklilik tanktaki canlı yoğunluğu ve bitkilere göre değişebilir. Benim tankım 40 litre içerisinde betta, rasbora sürüsü, 2 neon, birkaç SAE, panda çöpçü ve cüce vatoz mevcut. Bitkiler ve şelale filtre ile birlikte hava motoru ihtiyacımız bulunmuyor.
*Isıtıcı konusunda 24-25 derece ideal sıcaklık. Isıtıcı işi tam bir şans, en kalitesinden tutun da en ucuzuna varıncaya kullandım, burada marka kötülemek için belirtmek istemiyorum biraz da kısmet tabi bu. 100 TL ye aldığım kaliteli bir ısıtıcı takıldığı halde 25 TL ye aldım uyduruk diyebileceğim markanın ısıtıcısı canavar gibi çalışıyor, nazar değmesin[:nazar:]
*Bu hacimde en uygun bitkiler moss ve pistia. Pistia hem betta nın en sevdiği bitkidir, hem de tanktaki fazla nitrat emiliminde fayda sağlayacaktır. Betta nın pistia lar arasında yatıp dinlenmesini izlemek de ayrı keyif, mutlaka edinin derim.
*Kum konusunda çok tecrübem yok, Hagen ve dere kumu kullandım. Onları önerebilirim.
*Işık konusunda da 865 cool day light ürünleri öneririm. Bitkiler üzerinde performansı tatmin edicidir.
*Yem konusunda biraz çeşit ve betta ya uygun yemler tercih edebilirsiniz. Ocean Nutrition ın betta özel yemleri, Hikari nin betta özel yemi, NLS nin betta özel yemi benim kullandıklarım ve çok memnunum. Arada da dondurulmuş kan kurdu ile ziyafet çekebilir[;)] Sindirim problemi çekmemesi açısında haftada minimum 1 gün yem vermezseniz yararlı olacaktır.


Bizde durum bu;

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/157694/070420182241321.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/157694/050420182329451.jpg[/IMG]

Sağlıklı hobiler...[EDIT]caati,2018-04-07 22:43:50[/EDIT]
En güzel fotoğraflarınızı gösterin
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/157694/050420182329011.jpg[/IMG]
Beta Renk İçin Yem İsmi
Merhaba,

Ben aşağıdaki yemleri kullanıyorum gayet memnunum;

- Hikari Betta Bio Gold
- Ocean Nutrition Atison's Betta Pro
- New Life Spectrum Betta Formula

Yemler standart yem fiyatlarına göre yüksektir fakat farkını da göreceksiniz.

Sağlıklı hobiler...
Sunsun Hw-603b Yeni Üretim Modeli Hakkında
Vanalardan debi ayarı yapılması durumunda motora bir zararı olur mu? Bunu tecrübe eden var mı acaba?

Teşekkürler.
Sunsun Hw-603b Yeni Üretim Modeli Hakkında
[QUOTE=Valasiklovir]3 hafta oldu yaklaşık 80 litrelik low tech bitki suyu cam gibi temizliği iyi debisi 40 lt de rahatsızlık vereceğini sanmıyorum . Ürün çok sessiz çalıştığını anlamak için dokunmak gerekiyor . bende 100 tl gibi fiyat verdim içini siporax ile desteledim.[:iyi:][/QUOTE]

[QUOTE=MertHusmenler]40 lt de kullanıyorum hiç sorun yok debisi uygun rahatlıkla kullanılabilir.[/QUOTE]

Teşekkür ederim bilgiler için. Lily pipe ile kullanacağım, su yönlendirmesiyle birlikte istediğim sonucu alacağımı düşünüyorum, yakın litrelerde kullanımlar sonuçta.

[QUOTE=Altispinoza]Vay arkadaş 45 50 liraydı bunlar. Amma artmış fiyatı.[/QUOTE]

Araştırmalarım sırasında yorumlarda bu rakamları gördükçe canım sıkılmadı değil, çok artmış gerçekten.

Son sorum[:)]

Vanalardan debi ayarı yapılması durumunda motora bir zararı olur mu? Bunu tecrübe eden var mı acaba?

Teşekkürler.
Sunsun Hw-603b Yeni Üretim Modeli Hakkında
Bir de bu başlık altında bu filtrenin bitki akvaryumları için performansı nasıl onu merak ediyorum. Özellikle de 40 lt bir tank için fazla debi etkisi olur mu acaba?

Vanalardan debi ayarı yapılabiliyor diye okumuştum ama etkisi oluyor mu? Bir de bu ayar motoru zorlar mı nasıl bir etki yapar bilemedim. Yorumlarınızı rica ederim, teşekkürler.
Sunsun Hw-603b Yeni Üretim Modeli Hakkında
[QUOTE=mya_34]İlk fotograftaki beyaz kutu olan. Filtre tutulunca fiyatlar baya artmış ben 6 ay önce 50 tl ye aldım bu filtreye şimdi biraz baktım. 90 tl civarı aşagısı yok. 2. el düşünürseniz forumda 2 gün önce gördüm bir tane ama su emiş borusu eksikti. Arayın ilanlar bölümünde.[/QUOTE]

Aynen ben de eski ve fiyat/performansına dair yorumları görüyorum forumda. Fiyat ikiye katlamış neredeyse. İlanlara göz atayım iyi olur, lily pipe ile kullanmayı düşünüyorum zaten. Boru bu yüzden çok da önemli değil aslında. Teşekkürler yorumunuz için.

[QUOTE=Furkanbaba76]Hem eski hem yeni denilen filtreyi de kulllanıyorum. İkisi de banamısın demiyo çok memnunum. [/QUOTE]

O zaman kutuya takılmamak lazım [:)] Teşekkür ederim bilgi için.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.