ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Uğur Recep AKGÜL
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Nisan 2014 20:47
Son Ziyaret:
11 Haziran 2014 23:04
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Uğur Recep AKGÜL
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bitkili Lepistes 60x40x45h

SON 10 MESAJI

Mayalı Sistemi Kurdum Camlar Yosun Tuttu
co2 normal sartlar saglandıgında yani ısık ve besin yosunu kesen bişeydir. fakat diger elementler eksik oldugunda yada dengesiz oldugunda yosunlanma yapabilir.

Örnegin ısık miktarınız az ise fakat gübre kullanıosanız yosunlanma yapar gübrenize göre ısık artmalıdır. Yada hiç gübre kullanmadan co2 veriosanız yine yosunlanma olasıdır cunku bitkilerin co2 yi cözebilmesi içinde bi takım elementlere ihtiyacı vardır o elementler olmadan co2 yi kullanamaz ve bosa cıkan co2 sudaki ph sı dalgalandırır , ph dalgalanmasıda 1. dereceden yosun olusumunu tetikler falanlar filanlar hepsi birine baglı seylerdir . Ayrıca akvaryumun tam biyolojik dengesi oturmadan her kurulan yeni bitkili akvaryumda birtakım yosun sorunları olur 2 aydan sonra azalmaya dengelenmeye baslar biraz sabır ve mumkun oldugu kadar herseyi gerektigi kadar kullanmak gerekir .
Lepistesim hamile mi ?
Yavrulamasına daha cok var yeni yavrulamıs o balık . Fakat yavruluk kullanmanızı tavsiye etmem. Balık strese girdiginden erken dogum ve saglıksız yavrular alırsınız dişide kendini toparlayamayıp ölebilir.

akvaryumda dogal saklanma alanları olustursanız örnegin canlı bitki gibi güzel olur. Normalde akvaryumdaki her lepistes yavru yemege megilli degildir zaten canlı yemlere alıskın balıklar yavru yemege megil gösterirler. Birazda sans işi ben hiç kullanmam ama cok bitki var fakat acıkta anacların yanında yüzen yavrularada hiç ellemiolar. Genelde erkekler daha saldırganlardır yavrulara. 

Balıgınız dogum yapana kadar akvaryumu bitkilendirin ve ısıyı 28 e falanda cıkarmayın. Isı artısı dogumları tetikler fakat canlılar için riskin yanı sıra lepistesler yüksek ısıda cogunlukla erkek dogururlar ısı düşyükce dişi yavru sayısı artar buda ileri dönük daha cok dişi daha cok yavru demektir.


öğrenci işi bitkili akvaryum
Ben 2.5 3 ay kadar önce dedigin gibi ucuz malietli olsundan yola cıkarak gittim insaat kum saatan yere aldım cuvalla kum yerde bildigin insaat kumu. Sonra onları bi güzel yıkadım ama eleyerek. Daha dogrusu bu ince delikli makarna süzgecleri var ama cok incelerden onlarla içine aldıgı kadar koydum suya tutum durladım hemde cok ufak camur gibi olanlar aktı iriler kaldı. 

En alta heryerde bulunan bitki torfu serdim eser miktarda yani zemin görünmücek fakat cokta kalın degil 1-2 mm falan yani üzerrine  denemek için perlit koydum sonra sineklikle katmanı kapatıp üstüne full 6-7 cm kadar insaat kumunu koydum ve kurdum akvaryumu suanda resim yüklemek zor gleio internetten upload etmek ama rotalalar harika güllerimi bir budadım inanamassın sögüt almıstım 15 cm kadardı ince bi daldı suanda akvaryumdan dısarı cıktı akvaryum 45 cm yükseklik bitki yaklasık 60 cm oldu yana egdim gövdede kalınlastı kesmkete istemiom napcam bilmiom.

Tabiki bu kumda bitki yetişir fakat takviye yapıcaksın ben mayalı co2 kullanıyorum sıvı winra gübra kullanıyorum besinli bi toprak degil ama güzel. dezavantajı nedir dersen artık kumdandır die düşünüyorum yani besin olmadıgından bitkiler cok güzel büyüolar fakat yanlarda sacaklar epey oluor besini sudan da alabilmke adına . 108 litre net akvaryumda yaklasık 90 litre su var heralde kum kaya falanla birlikte kullandıgım ısık ne die sorarsan bimden aldıgım 6400 kelvinlik 20 wattlık 4 adet tasarruflu.

İlk basta 2 adettiler baktım büyüolar  ısıkta yetmio bitkiler büyüdükce bazıları gölge kalıo 4 yaptım .

Yani toplarsak kullanıyorum iyikide kullanıyorum fiyat dersende 10 tl lik kuma akvaryumu doldurursun 30-40 kilo geliodur 
Garip Bir Canlı
Aznadol bicok canlıya zararlı yannız salyangoz ve karidesleride öldürür sudaki oturmuş biyoloji dengesinide alt üst eder aklınızda olsun yinede siz bilirsiniz.
Garip Bir Canlı
Canlı hydra dır genelde filtrelemesi iyi olmayan düzenli su cekilmeyen akvaryumlarda görülür. Suyun bozulduguna işarettir. Balıklarda kasıntı yapabilirler sürtünerek bazende kollarıyla ufak canlıları avlayabilirler. Balık yavruları deil fakat karides besliyorsanız yeni doganları avlayabilirler. Filtreleme sadece pipo filtre ile yapılıosa gözlemlenir genlede. Kurtulmak için su degerlerinizi düzgünlestirmelisiniz mümkünse daha yüksek sirkulasyonlu filtre edinin.
Bitki yapraklarında kararma..
90 litre akvaryuma 36 watt ısıklandırma düşüktür litre basına 0.7 watt gibi bir deger normal görülebilir saglıklı bitki gelişimi istiyorsanız 1 grolux 1 aquastar daha öneririm 18er watt yada 2 adet 36 watt ta olabilir ama ısık yayılması acısından 4 adet 18lik daha uygun olacaktır. ısıkları arttırdıktan sonra da co2 takviyesi yapabilirseniz mayalı falan cok güzel gelişim görürsünüz bitkilerde.
nano bitki tankım 2
Kelvin degeri ışıgın şiddeti degildir renk spectrrum kodlarıdır yani 6500 gibi soguk beyaz yani hafif kapalı havanın ışıgı gibidir ve bitkilerde genel kullanıma yakındır. Bende bimden aldıgım 20 watt lık 4 adet tasarruflu kulnıyorum 100 litre akvaryumumda cok güzel gelişim var bitkilerimde kumumda dere kumu altında torf var  winra gübre kullnıyorum.

Bitkilerin gelişimi için önemli olan ışık renkleri kırmızı agarlıklı renklerdir kırmızı renkte cok güzel gelişirler . Mavi rnekte gelişmelerini destekler 6500 de epey mavi az kırmızı vardır fakat mavi bitki gelişimi yanında yosun olusuunuda malesef tetikler bunun için ısık akvaryumdan biraz yüksekte tutlmalıdır 10 cm civarı ve aralarda dinlendirilmelidir ki yosun olsuumu dursun.

Ben 12 saat aralıksız calısıtırıodum yosun oluordu sonra 10 saate düşürdüm ve bunuda 2 ye böldüm 5 saat acık 1 saat kapalı 5 acık seklinde yosun kalmadı gelişimler hızlandı cok yogun olmasada fotosentez görebiliyorum.

pembe dalgıc dmeiş birisi pembe dedigi groluxtur ve bitki gelişiminde cok iyidir fakat dalgıc olması sıkını olabilir.
35x45x35 - ( 50lt ) Arka Sumplı Karides Akvaryumu - ( Low Tech )
Akvaryumda neler kullanmaktasınız bitkiler için? Yani herhangi bir co2 veriyor musunuz tüp yada maya ile yada gübreleme yapıyor musunuz ve sump sirkulasyonu dışında oksijen veriyor musunuz?
Twinstar Nano
Para tuzagından baska bişe degil gibi geldi. Zaten yeterince Co2 verirseniz görsel acıdan cok yüksek ysunlanma olmaz azcık yosununda görünyüsü dogaldır ve yosun tamamen yoksa eger ozaman bitkilerdede anormallik baslar . Umarım verdiginiz paraya deger. Onun yerine co2 tüp alıp düzenli verseydiniz daha iyidi.
Lepistes için Kaya ? PH ?
Taş ne gibi bi özellige sahip bilmiyorum fakat mongow kökü suyu yumusatır ve sarartır. Lepisteslerde bulundugu dogal ortamında ymusuk ve sarı suda yasarlar yani mongow kökü lepistesin dogal ortamını taklit için ck büyük rol oynar kaya koysanız bile mongow lepistes akvaryumunun olmazsa olmazıdır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.