ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
1zeus1
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Aralık 2014 12:43
Son Ziyaret:
07 Şubat 2015 22:45
Toplam Mesaj:
21 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
sanane banane
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

sanane banane

SON 10 MESAJI

ilk kez iç filtre aldım nasıl kullanılcağını bilmi
Akvaryum 15 litre

İçinde bir adetse hortum çıktı o ne için peki.adam hortum dışarda kalıcak dedi.
ilk kez iç filtre aldım nasıl kullanılcağını bilmi
Merhaba ilk kez iç filtre aldım 12.5 liraya ufak bir akvaryumum var içinde lepistes besliyorum.iç filtreyi aldım ançak aldığım adam çok anlatmadı kabaca şunu şuraya bunu buraya tak çalıştır felan dedi ancak dediğini yaptığımda 1 saat kadar çalıştı baktım suyu hiç temizlemedi yada ben iç filtreyi yanlış biliyorum bilen abiler bana nasıl çalıştığını anlatabilir mi?.filtrenin adı susnu hj-111b
yeni aldığım lepistes hamilemi
[QUOTE=brs1106] Büyük ihtimalle balığınız doğurmuştur. Ama resimdeki an itibariyle bence daha 1 hafta kadar doğurmaz gibi ama kesinlikle hamile. Yavruluktan ziyade akvaryuma pastanecilerin yaptığı gibi kıvırarak rafya atmanızı öneririm. Zaten doğum yapacak balık sakin kuytu bir yer arayıp onların arasında sakin bir şekilde doğuracaktır. Anladığım kadarıyla doğumun ne zaman olacağı konusunda çok tecrübeli değlisiniz. O yüzden erken yavruluğa aldığınız balık ciddi anlamda stres yapacaktır. Hatta doğumu gecikecektir. Belki birkaç yavru kaybedersiniz ama kalanlar doğal olarak kurtulup rafyaların arasında mutlu olacaktır. Bence balığı hiç strese sokmayın. İleriki benzer durumlarda bu yolu izlemenizi öneririm. Keyifli hobiler[/QUOTE]

Balık aldıkdan 3 gün sonra doğurdu 51 adet doğurdu 1 ini yedi 2 si sakatdı öldü.48 yavru şuan gayet sağlıklı akvaryumun içine kendi çapımda yavruluk yaptım yapıyolar.bidaki doğuma yaklaşık 5 metre rafya aldım dediğinizi yapıcam öneri için saol.
doğum yaparken balığı korkuttum doğurmuyor
[QUOTE=Nefer] [QUOTE=1zeus1]Ya bişey sorcam okuldan geldim yavrulara baktımda bitane yavru suyun dibinde kuyruğu açılmamış şekilde dönüp duruyo yani kuyruğunu açamıyor.acaba öldürsemmiki can çekişmesinden iyidir.

Diğer yorum yapan arkadaşlar hepinize teşekkürler dediklerinizi yapmaya çalışıcam.[/QUOTE]







 

 

Kesinlikle bu şekilde müdahale etmeyin, rafya ekleyin, düzenli su değiştirin ve yemleri yavrulara  ufalayarak verin.

Canlılar doğduklarında dibe çökebilirler, keseleri vardır ve normale döneceklerdir.
[/QUOTE]

Daha dönmedi normale.
doğum yaparken balığı korkuttum doğurmuyor
Ya bişey sorcam okuldan geldim yavrulara baktımda bitane yavru suyun dibinde kuyruğu açılmamış şekilde dönüp duruyo yani kuyruğunu açamıyor.acaba öldürsemmiki can çekişmesinden iyidir.

Diğer yorum yapan arkadaşlar hepinize teşekkürler dediklerinizi yapmaya çalışıcam.
doğum yaparken balığı korkuttum doğurmuyor
[QUOTE=Nefer] <span style="line-height: 16.7999992370605px;">Bundan sonrası için yavruların gelişimi ile ilgili ve doğum yapan dişinin dinlenmesi ile ilgili forumda araştırma yapmanızda fayda var.</span><br style="line-height: 16.7999992370605px;"><span style="line-height: 16.7999992370605px;">Rafyayı tankınıza yerleştirmeniz doğum yapacak dişiye müdahale etmenizi gereksizleştirir.Bundan sonra ki doğumlar için daha rahat edersiniz.</span><br style="line-height: 16.7999992370605px;"><span style="line-height: 16.7999992370605px;">Tankınızda ki anaç sayısını da kontrol altında tutmayı unutmamak gerek. Dengesiz bir üreme </span><i style="line-height: 16.7999992370605px;">kısa sürede tankınızı<span style="line-height: 16.7999992370605px;"> tıka basa canlı ile doldurabilir . Sağlıkla büyütürsünüz umarım. </span>

[/QUOTE]

Şuan kullandığımı yavruluk yapıp 80-100 lt lik Bi akvaryum almayı düşünüyorum.akvaryumda 1 tül zebrası var onu birisine hediye edicem.2 4.5 aylık imparator 2 dişi 4.5 aylık lepistes 1 4.5 aylık erkek lepistes var.1 tane dip çöpçüsü var.1 yetişkin erkek lepistes.1 yetişkin dişi lepistes(doğum yapan).bunlar var.

Şuanlık ciddi derecede küçük akvaryumum dişiyi erkeklerin arasına koymadım zaten koyamıyorum erkeğin birinin kuyruğunu yiyyolar ana tankımda.hemde dişinin doğumda yorulduğunu en az 2-3 gün erkeklerin içine konmamalı olduğunu okumuştum hepinize saygılar.1zeus12014-12-16 10:45:34
doğum yaparken balığı korkuttum doğurmuyor
Hepinizin cevabı için teşekkür ederim ilk işim rafya almak olucak inş ben okuldayken doğururda bende rahat ederim.


Balık şişenin içine doğurmuş yaklaşık 35 civarı saymadım bayağı var heycanımı paylaştınız için çok teşekkür ederim hepinize rafyayıda alıcan bundan sonra.1zeus12014-12-16 09:55:51
doğum yaparken balığı korkuttum doğurmuyor
[QUOTE=Gustlof] :)) Balığı resmen korkutmuşsun. Balığı lütfen damacanadan çıkar. Akvaryuma geri koy. Işıkları kapat. Yarın sabah erkenden kırtasiyeye git. 5-10 metre rafya al. 5 TL en fazla. Rafyayı makas veya bıçak kenarıyla pastaneciler gibi kıvır. Akvaryumun içine koy. Kalan yavrular içinde saklanabileceklerdir. Böyle yaparsan hamile balığı öldürebilirsin.

İyi hobiler
[/QUOTE]


Cevabın için teşekkürler peki doğum devam edermiki acaba rafya ile olucaksa koli koli alırım sorun değil inş bişey olmazda şimdi anneyi akvaryuma koyarsam o 1 yavruyuda yiyecek şimdilik damacanada dursa olmazmıki 1 yavru 1 yavrudur önemli olan can taşıması.

Yukarıda biri baya güldüm demiş canın saolsun şole bi okuyunca bende bi güldüm yani .
doğum yaparken balığı korkuttum doğurmuyor
3 gün önce aldığım lepistes hamileymiş zaten anlamıştımda bunkadar erkeni beklemiyordum bugün okuldan geldim balığa baktım anüs kısmında saydam bi sıvı var ve sıvıyı çıkaramadı ben doğum başladı sandım akvaryumdaki balıkların hepsini çıkardım ışığı açıp odadan çıktım yemeğimi felan yedim odaya girdim bi bakiyim diye bitane yavru suyun üstünde yüzüyor heycanlandım ilk defa oluyor çünkü koştum evi aya kaldırdım herkes akvaryumun başına toplandı ses yapmayın dedikçe 2.5 yaşındaki kardeşim bile çığlık attı balık birden panikledi yavruyu yedi herkesi odadan çıkardım akvaryuma iyice bakıyorum ki bi de ne gorim altta bitane daha yavru varmış bunu yemesin diye tutağın ağ kısmına aldım akvaryumun üstüne koydum ağın yarısı su aldığı için balık içinde yuzuyodu.yaklaşık 2 saat balığı ara ara kontrol ettim başka doğum yapmadı.nette araştırdım bilgide bulamadım bende kendim 19 lt rik şeffaf damacanayı kesip doğum için yavruluk yaptım anneyi koydum içine yavruda kendi başına koca akvaryumda yuzuyo koca dediğim 15 lt lik bi akvaryum ileride büyütmeyi düşünüyorum da şimdi bu balık ölmez felan demi baya ürküttüm hayvanı yani doğurmasada olur koca hayvan damızlıkmış.
yeni aldığım lepistes hamilemi
Arkadaşlar balığın karnı siyahlaşmadıda balıkların gözlerini görür gibiyim ve şuan saydam bi sıvıyı yaklaşık 20 dk dır çıkarmaya çalışıyo.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.