ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
shadowparty
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Aralık 2014 15:47
Son Ziyaret:
18 Şubat 2018 03:51
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
sabri ozan ertürk
Doğum Tarihi:
12 Kasım 1980
Yaş:
43
İl:
Izmir
Meslek:
Bankacı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

sabri ozan ertürk

SON 2 MESAJI

Acemilik Ötesi :(

Arkadaşlar merhaba. Malumunuz olduğu üzere forumunuzun yeni üyelerinden biriyim. Ve dahası akvaryum cahilce aptalım :(

 

Neden bu derece ağır bir ithamda bulunduğumu merak edenlere söyleyeyim; İşin aslı bir zamandır akvaryum işine ilgili fakat mesafeli ve bir o kadar da işin ne derece önemli ve karmaşık olabileceğinden bihaber, sadece biraz su, yapay süs bitki, yem, ıstıcı falan oldu mu hop her şeyin tam olduğunu düşünen ve bu düşüncemi fazlasıyla destekleyen esnaf komşum akvaryumcu İrfan abi'nin gazına gelen biriyim de ondan :(

 

Biliyorum fazlasıyla işi uzattım ama özetle topluyorum. Ben bu düşüncelerle ve İrfan Abi'nin gazıyla 20*20*20 kare bir akvaryum(cuk), 25w ısıtıcı ve YK-666 300 l/h Yıldırım marka iç filtre ve tammmm! 14 adet Tetra (Gold - Kırmızı - Neon ve Zebra diye hatırlıyorum)... Ve tabi ki durum vahim ve hatta acınası durumda - inanın bunları yazarken bile sinirleniyor, utanıyorum - .

 

Bu durumu kurtarmak ve bütçem el verdiğince sağlıklı bir akvaryum kurmak için arkadaşımın kullanmadığı 65*26*35 akvaryumunu, 100w Jebo marka ısıtıcısını ve Atman AT-F201 650//h hava filtresini edindim.

 

Şimdi ise kısıtlı vakit içerisinde yapmış olduğum araştırmalara rağmen - yeminle :) - uykumda bile aklıma gelen bazı sorularım var ve sizlerin yardımıyla çıkış yolu, çözüm bulmaya çalışıyorum. 

 

1-) 60 lt balıklarım için az gelir mi? Gelirse kaçını bağışlamalıyım?

 

2-) Öğrettiğiniz kadarıyla yaklaşık 60 lt tank için bu ısıtıcı ve filtre fazla imiş fakat ben yine de yeni almak istemiyorum o nedenle sizce YK-666 60lt için yeterli midir? 25w az gelir ama 100w da sorun çıkarır mı?

 

3-) Bitkili akvaryum yapmak istiyorum. Kumun altına çiçek toprağı koymak gerekir mi, faydalı mıdır? Eğer gerekirse; en az 5 cm örtü tavsiye ediyorsunuz bu toplam olarak mı? (Mesela 2cm toprak 3 cm kum gibi mi, yoksa 2 cm toprak 5 cm kum gibi mi?) 

 

4-) Hangi tip; marka, iri, orta vs; kum kullanmalıyım? 3. Soru ile birlikte düşünülürse sadece 'Lav Kırığı' işimi görür mü? (5 cm yeterli midir onda da?)

 

5-) Hangi az zahmetli ve gübre istemeyen (Maddi açıdan gübreler biraz pahalı sanırım) bitki türlerini tavsiye edersiniz? Moss da koymalı mıyım?

 

6-) Akvaryumun kapağı var ama üzerinde ışık yok. Sizce nasıl bir sistem kurmalıyım? Bitkiler için su içi uygun değil sanırım, değil mi?

 

7-) Akvaryumuma Helena Salyangoz, Kiraz Karides ya da Amano Karides koymak istiyorum. Sizce uygun mudur? Uygun değilse; uygun olanlar hangileridir ve kaçar adet koymalıyım?

 

8-) Tetra'ların yanına balık koymamı tavsiye eder misiniz (Hacimsel faktör açısından) Aslında Cüce Vatos ve/veya Çöpçü ve/veya Molly istiyorum ama sizce olur mu? Koy, derseniz hangisinden kaç tane koymalıyım. Özellikle vatos ve çöpçü doğal denge için önemli diyorlar ama siz ne dersiniz??

 

9-) Hava motoru alarak, hava taşı bağlayayıp görsellik katmak istiyorum. Siz ne dersiniz?

 

10-) Fon olarak siyah ya da deniz efektli fon güzel durur gibi geliyor. Sizce arkadaşlar hangisi güzel durur?

 

Biliyorum çook soru sordum ama inanın aklım çok karışık. Bu işte, dediğim gibi çok yeniyim ve cahil cesaretim ile 'olur olur'culara yakalandığım için çok pişmanım.

 

Şimdiden zaman ayırıp da okuyana, cevap verene, herkese çok teşekkür ederim ;)



Edit: İmla :)
 
shadowparty2014-12-27 17:00:33
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Herkese İzmir'den selamlar. Forumunuz benim için akvaryum Google'ı oldu desem abartmış olmam inanın. Emeği geçen herkese sonsuz saygı ve teşekkürlerimi iletiyorum. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.