ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Cemlik
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
76
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Haziran 2015 21:53
Son Ziyaret:
29 Kasım 2016 00:15
Toplam Mesaj:
126 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cengiz
Doğum Tarihi:
25 Kasım 1981
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cengiz İstanbul/Ataşehir/İçerenköy

SON 10 MESAJI

Akvaryum Bölme De Yeni Bir Buluş Diyebiliriz...
[QUOTE=Tunc Berk]Kenarlardaki kaçak için elyaf mantıklı ama komple elyafı anlayamadım. Daha doğrusu komple elyaf olduğu zaman yavru beslemede kullanılan micro yemleri tutup suda gereksiz amonyak artışı yapar mı diye düşünmedim değil[:?][/QUOTE][QUOTE=Tunc Berk]Kenarlardaki kaçak için elyaf mantıklı ama komple elyafı anlayamadım. Daha doğrusu komple elyaf olduğu zaman yavru beslemede kullanılan micro yemleri tutup suda gereksiz amonyak artışı yapar mı diye düşünmedim değil[:?][/QUOTE]
Aynen yapıyor.
Hava Motoru Ve Eve Su Basması
Hocam o eş durumu biraz sıkıntı :) hepimizde öyle yani :) ben büyük odadan küçük odaya aldım tankları hanım sığdıramam vazgeçerim sandı bende profil raf yaptırıp sığdırdım 😁 su değişiminde hatta yemlerken bile hayvanları rahat bırak diyor hala 😀 aldırmayın böyle kazalar olur. O ara hanıma bi hediye halleder herşeyi 😎
Ucuza Mineral Katkılar ve Su Hazırlayıcı Yapımı
Katılıyorum hocam. Bizim tw lerde düşük php kullanma sebebimiz asidik olması nedeniyle kabukların daha rahat değiştirilmesi. Yaşadığım bir örnek; çeşme suyunda tw besliyordum. Aslında kabuk değiştiriyordu ama bir keresinde değiştiremedi ve ölmüş gibi ters duruyordu hareketsiz. Hemen tanklardan birine attım. Daha önceden o tanka deneme için çay koymuştum. Umutsuzca işlerim için çıktım. Karidesi öldü farzediyordum. Ancak akşam geldiğimde kabuğunu atmış çok tatlı tatlı yüzüyordu :)yani yumuşak su kabuklarını değiştirmelerinde etkili onun harici bi etkisi varmıdır açıkçası bilemiyorum. Bu tarifi uygun bi zamanda yapmak istiyorum uzun zamandır.
Ph Nedir?
Bizim ph a ihtiyacımız tw ler için kabuk değişimide sıkıntı çıkarmaması tabii. Normal şartlarda insan için en ideali 7.4 tür. Çünlü kanın ph ına denk gelir. O yüzden insan içme suları nötr üzeri olmalı. Mümkünse 7.4 değilse 7.4 altına pek inmemeye maksimum 7.0a inmeye özen gösterilmeli.
Ucuza Mineral Katkılar ve Su Hazırlayıcı Yapımı
[QUOTE=Ulvi Özuğur]Evet kaya ucuz ve etkili.divSıvı montmorilloniti kendim de kullanmaya başladım, sodyum bi karbonatı da araştırmanızı öneririm, her gün 1 çay kaşığı karbonat vücutta biriken asitleri sökerek kanser ve pek çok hastalığa iyi geliyor[/QUOTE]
Hocam konu eski fakat fikrimi beyan etmek isterim. Karidesler üzerindeki birikiminize değilde insan için olan bu kısma bir ekleme yapayım, yani yanlış bilinen bir konu. Vücutta asit olmalı. Vücuttaki asitler kanser hücreleriyle savaşır. Hatta limon yemek, suyunu içmek bu açıdan faydalıdır. Yani daha bilimsel cevaplar elbet olacaktır. Onkolog değilim ancak kanser üzerine aşırı bi araştırma eğilimim var.
Kanser yapısı gereği önce zayıflayan sonrada esasen mutasyona uğrayan hücreler olduğundan doğal asitler bu konuyla savaşımda hünerlidirler.
Akvaryumun Yeniden Kurulumu...
Hagenin bir zararı olmaz ancak nötr kumda caridina yetiştirmek şahsım adına zor. Aktif topraklarla daha az uğraşıyorum. Yani ben uğraşırım diyen elbette nötr ilede yapar.
Demir Profil Hakkında Bilgi Gerekiyor
Hocam istanbul için 150 tl den fazlasını vermeyin. İsteyendende uzak durun. Yani mevzu bahis tutar değil kazıklanma duygusu :)
Karidesler Hakkındaki Tecrübelerimiz
[QUOTE=DogukanCAN35]

Bu kuhliler utangac ama ben birinin cesedini sanirsam canli doguranlarin yedigini zannediyorum 8 adet kuhli almama ragmen 20 gunde bi kere ikisini yanyana gordum 1 kerede 3 unu gordum 10 gune yakin olucak nerdeyse bidahada hic goremedim tankta 750lt bitkili umidimi kesyim kuhlilerden cok severek almis olmama ragmen beceremedim sanirim :( helenalar yemis olamaz sanirim degilmi?[/QUOTE]
Yok hocam pek sanmam. Kuhliler tam saklanma ustası :) hayalet balığı gibiler. Görene aşk olsun :) yaşıyorlardır ama sürekli saklanırlar. Tankta başka balık varsa daha çok saklanırlar. Sürü balığı olduğundan çok oldukça ortada görünür ama fena ürkektirler. Saklanıyorlardır her yerde.
Karidesler Hakkındaki Tecrübelerimiz
[QUOTE=T3kniker]Kuhli'ler karides yavrularına zarar vermiyor mu?[/QUOTE]
Hocam kuhli azami utangaç ve barışçıl bi balık. Yani şimdilik olmadı. Ama topraşı eşeleyip planarya falan yiyor :)
Karidesler Hakkındaki Tecrübelerimiz
1= ayda 1 2 kez %10 gibi
2= çok nadiren dip çekimi yaparım.
3= yaprak kullanmıyorum.

Beslenme şeklini şu şekilde ayarlıyorum genelde;
Pazar günleri markalı yemler
pzt, salı pul,dip yemi, normal karides yemi vs..
Çarşamba haşlanmış sebzeler
Prş, cuma,cmt yine pul,dip olandan
Genelde hergün yemlerim.
Planarya vs için bir adet kuhlim var. Kökünü kazıyo :) yavrulara zararı olmadı şimdiye kadar. Zaten çok utangaç bi balıktır kendileri :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.