ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tturgutt
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Aralık 2006 23:26
Son Ziyaret:
03 Nisan 2014 15:44
Toplam Mesaj:
51 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Turgut Özçelik
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Turgut Özçelik
130 lt 1 sarı prenses,1 mavi prenses
Basaksehir/istanbul

SON 10 MESAJI

Yedi bela Mavi prenses
Teşekkürler kastinbjk, ileriki günlerde bakıcam istemem ama mavi prenses bi şekilde sarı prensesi kıstırıcak bi köşede. Tavsiyenizi tutcam her iki şekildede

Yedi bela Mavi prenses
İstanbuldayım. forum içinde araştırmadım yardımcı olabilecek varsa sevinirim. buarada balıklarımın resimleri şöyle;


Yedi bela Mavi prenses
Merhabalar,

Yaklaşık 1 sene önce 15 adet yetişkin karışık akvaryumum varken balık seçimi yüzünden bir türlü düzeni oturtamadım. Mavi prenses, sarı prenses, portakal , beyaz prenses ve ahli karışıktı. zaman için de fazla saklanacak yerleri olmadığı için, biraz da su değişimi ihmali , hastalık gibi sebeplerle şuanda 1 mavi prenses 1 sarı prenses kaldı elimde. Daha önce portakal dan 10 adet yavru almıştım ayrı bir akvaryumda onları da besliyorum.

Soruma gelince mavi prenses bana çok agresif geldi etrafındaki bütün balıklara saldırdı vs. ve şuanda avuç içini dolduracak kadar büyüdü sarı prenses biraz küçük. yavrular 6 aylık oldular ama mavi prensesin yanında hala çok ufak duruyorlar. bazen aklıma mavi prensesin yanına dişi eklemek geliyor. onca zaman dan sonra dişi ekleyince Mavi prensesin tavrı nasıl olur. sonuçta aynı büyüklükteki bir balığı 25 tl altına satmıyorlar
ZEOLİT İLE İLGİLİ ...
Sevmiyorum ben bu zeoliti. yaşasın aktif karbon. kullanmayı beceremedim.
KUYRUK YIRTILMASI
İlaçlamayı da unutmayın. uzun zamandır ben bu kuyruk erimesi olayını yaşamıyorum. bunu başka bi başlık altında konu açarak anlatıcam. Birkaç tecrübeden sonra zeolit kesinlikle kullanmıyorum. Aktif karbonu da düzenli olarak değiştirip sürekli filtremde tutuyorum hiçbir erime hastalık olmuyor. 
Vatozumu Yemişler :S
Ben vatozların ve makrakantaların sudaki tuza çok fazla maruz kaldıkları için öldüklerini düşünüyorum. Misal, tuz daha çok kumların arasında sıkışıp kalırsa sürekli eşelediği için çok fazla tuz almış olur. sadece fikir benimkisi.
Soka giren mavi prenses
Şuanda yem verdiğimde önce kaçar gibi oluyor sonra yeme geliyor. kaldı ki mavi prensesim ölümden dönmüştü. nekadar oldu bilmiyorum ama kovadan atlamıştı büyük travma yani.
Ciklet akvaryumuna bitki tavsiyesi destek
Peki bu anubias tuza karşı nasıl? çünkü önceden az bişey tuz bile koysam çürüme oluyordu yapraklarda.
Köpük
Benim dış filtrem var. Son olarak Ahli mi kaybettim ve onun ölümünden beri su içinde köpük oluşmaya başladı. öldükten bi gün sonra dışarı aldım. Ölüsü üzerinde sümüğümsü bi salgı vardı. ve şuanda ne yapsam o köpük gitmiyor akşama su değişimi yapıcam. tavsiyeleriniz?

Soka giren mavi prenses
Teşekkürler Yusuf Saraç. evet dediğiniz gibi bir süre sadece yemleme yaptım başka işlem yapmadım dip çekimi dışında. şuanda yine tedirgin gözüküyor ama yem verince taş altına saklanma yok.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.