ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mehmetguldere
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
26
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ağustos 2016 01:26
Son Ziyaret:
25 Ocak 2018 15:59
Toplam Mesaj:
18 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mehmet ersan
Doğum Tarihi:
09 Şubat 1981
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
makina müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mehmet ersan

SON 10 MESAJI

Şahit Olduklarım Ve Üzüldüklerim
Dogru alicida onemli. Sahit oldugun olayda akvaryum eline gecen bi arkadas renge gore balik seciyor. Akvaryumcuda astronot secti 3 tane sonea moly begendi olur mu diye. Dukkan sahibi olur sadece yemlerken yem burakmaz farkli noktalardan uem at dedi. Alanda sorunlu olmali. Satanda ya bilgisiz ki bu en kotusu yada kandiriyor. Isin vicdani yonune bakan yok.
3 Lu Osmos Akvaryum İcin 450 Den 199 A Dusmus
Abi haklisiniz fakat 1 tane daha 50-60l kurup kristal karides denemeye baslamak istiyirum. Gece boyunca forumu hatmettim sartlari iyislestiriyor gerekli. 50 lt de su degisimi icin bana yeter sanirim 1/4 bule verse isimi gorurun.nano tank maliyetini dusununce 500-600 cok fazla gercekten. Bide isin estetik kismi var tesisat vs. Bende akraba arkadas falan soruyorum belki almis kullanmoyodur sagda solda vardir diye. Ara ara Cekip bikosede dinlendiririm suyu sizce yetmez mi? Maksimum 10-20 lt drgistirecegim. Ayrica ph dusuk 6.4 civari duyulmamis damacana su satan buldum ama o da onerilmiyor. Neicaridina yeter bana sanirim :) tesekkur ederim.

Telefondan yaziyorum harfler karisiyor bazen kusura bakmayin.
Şahit Olduklarım Ve Üzüldüklerim
Tanıtımdada bahsetmiştim yogun çalısma temposundan uye olamadıgım ama her fırsatta takip ettiğim ve cok sey ogrendıgım elit bir platform akvaryum.com oncelikle tekrar merhaba diyorum ve tesekkur ediyorum.İşim geregi cok fazla seyahat etme gereğinden hayatım yollarda geciyor, gittiğim her ortamda buldugum ilk fırsatta pet shopları geziyorum. Farkli urunlere fiyatlara satilan canlilarin ortami ve kalitesine bakiyorum. ilk akvaryum macerama nano bitki ile baslamistim ofisten gunduz bey (baba) in istahini gorerek. Sonrasinda buradaki bircok kisi gibi 1000 tane maceraya girdik ciktik su anda evde 2 isyerimde 4 toplamda 6 akvaryumum var ve esini ikna turundayim evde 1 nano izni icin.
Basinizi sisirmeden gozlemime doneyim. Basladigim zamanlarda maltepede oturuyorduk ve simdiki kadar yogun degildik. Surekli akvaryum muhabbeti yapar petshoplardan cikmazdik.bilenler vardir mehmet faysal yildirim abi gokhan vs. ilk bitki getirdigi zaman muze olurdu bisey almasakta dukkandan cikmaz sohbet ederdik lokal misali.saydigim sahisler esnaftir. Fiyatlar o zamanda pahaliydi orasi ayri ama isini severek bilerej yapan usenmeden anlatan insanlarla alisveris yapardik. Simdi esimin isine yakin diye kurtkoyde oturuyoruz ve yogunluktan uzun sure uzak kaldik petshop ortamina. Bu civarda hicbisey bulunnadigi icin zaman boslugumda pendik civarina gidiyorum en azindan yem katki vs. almaya. Kimseyi kastederek yazmiyorum ama durum icler aci gibi gorundu bana. Akvaryum canlilarinin durumu berbat. Musteriler aptal yerine konarak hem canli hem malzeme konusunda 3 kurus icin yanlis yonlendiriliyor.duydugum bazi seylerde dehsete kapildim ve dayanamayip girdim muhhabete. 1 kere kaziklanan hobici aldigi yanlis canli veya malzeme ile husran yasiyor ve hemen soguyor ve uzaklasiyor. Bu uyanik arkadaslar 1 atimlik yasayip uzun vadede kendine zarar veriyor. Bircogu isin dogrusu yeni hobici kadar bile bilmiyor zaten. Petshop isletmek sanstir kisi icin ve doktorluk gibi kutsaldir ve sevmeyen yapmamalidir. Sonucta bizden fazla onlarin canlilari dusunmesi sahip cikmasi gerekir.bi yerdede ekmek kapilaridir. Ama bikac yerde sahit olduklarim beni bile soguttu. Olay tamamen ticari boyuta kaymis yada bana otle geliyor.Eskiden aldigim hazzi alamiyorum, heyecanla giderdim akvaryumculara sohbet icin simdi hemen alip cikmak istiyorum.bence ilgili kurumlarin devletinde ozellikle akvaryum canlisi satan kisileri daha siki denetlemesi gerekiyor. umarim bu cahil ticari zihniyet keyif aldigimiz bu nadir ortamlardan uzaklasir ve hobicilikten gelen esnafligi bilen ve bu isi seven insanlarin elinde yurur. Firma sahis ismi vermiyorum bana yapilan ve millete atilan yalan drtaylarina girmeden genel geciyorun, herkesin ekmek teknesi.bu tip insanlardan bence alisveris yapilmamasi, canlisina bizim kadar heyecanla bakmaya calisan insanlara yonelmek yeterli olur bence. Sabah sabah keyifsiz bir konu actim ama gercekten uzuldum. Herkese mutlu ve keyifli hobiler..

Ozellikle bu sabah gittigim sahis unarim uyedir ve okumustur.kendisine paylasacagimi iletmistim. Akvaryumlarda katliam yapmis telef olmus canlilar.normal ve hakliymis gibi konusma uslubunu geciyorum ama insanin en axindan isine saygisi olmali. Bu sonucta hobi keyif ve mutlu olmak icin harcanan para. O ortam bile uzaklasmasina yeter insanlarin. Ben usenmem uzaga baska yere giderim i da 1 musterinule batmaz ama sorumsuzluk yapip hayvanlarin olumune uzulmesi ve biraz arastirarak daha iyi ortam olusturmasini umarim.
3 Lu Osmos Akvaryum İcin 450 Den 199 A Dusmus
Taiwan denesem mi diye forumda gezinirken osmos meselesinin zorunlu oldugu gibi izlnim oldu arastirirken su lnki buldum. 450 den 199 a dustu diyor aciklamada var. belki isine yarayan olabilir. Ilgili konulari okudum ama sizce bu urun yeterli olur mu? Birde tesisat vs nasil oluyor benim hobi odamda akv. Hanim baska yere izin vermiyor muslktan hortum mu cekilecek? Iyi aksamlar.
https://www.optisu.net/page.php?act=urunDetay&urunID=283&name=pratik-akvaryum-uclu-aritma

Yine ayni sitede akvaryum icin 2 urun daha var fiyatlr farkli
foto devam detay bılgılerı paylasacagım
Saolun, uğraş değil zrvk aslında ama maddi boyutu bazen dipsiz kuyu frenlemek gerekiyor. Aşırı iş yoğınluğunda bile tek kafamı dağıtabilfipim aktivite
foto devam detay bılgılerı paylasacagım
Seachem flourish ve sera florena
foto devam detay bılgılerı paylasacagım
Saolun sizinkide tertemiz ve cok ciddi emek var tebrik ve teşekkür ederim
foto devam detay bılgılerı paylasacagım
Abi ikiside mangrow tank 23 lt küçük uzun zamandır bende olan kökler. Sizinkide süper bu arada elinize sağlık
foto devam detay bılgılerı paylasacagım
Hangisi anlamadım ama hepsi mangrow ve yati

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.