ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tumseran
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Eylül 2016 09:35
Son Ziyaret:
28 Aralık 2016 16:09
Toplam Mesaj:
15 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
furkan kara
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

furkan kara

SON 10 MESAJI

Lepistes Akvaryum Kurulumu
Peki ne yapmam gerekiyor?
Lepistes Akvaryum Kurulumu
MERHABA ARKADAŞLAR. 3-5 AYLIK BİR AKVARYUM HOBİM VAR.. 60-65 LİTRELİK BİR AKVARYUM UM VAR. 6 D LEPİSTES 2 E ALDIM 2 AY SONRA 30 40 ADET MOLİ YAVRUSU DA ATTIM ARALARINA GEÇEN GÜNLERDE 3 ADET DAHA LEPİSTES ATTIM İÇİNE YAKLAŞIK İÇERDE 60 70 ARASI BALIK VAR İÇ DİZAYN YOK.. ÜRETİM VE DEKORASYON İÇİN BİLGİ VE TAVSİYE ALMAK İSTİYORUM GÜZEL BİR AKVARYUM KURAMADIM SUYUM KİRLİ OLUYOR BAZEN AİLE İÇİNDE SORUN YAŞAYABİLİYORUM BUNDAN DOLAYI.. YANİ HEM ESTETİK HEMDE ÜRETİM AÇISINDAN TAVSİYELERİNİZE MUHTACIM LÜTFEN ACİL CEVAB
Üretim
[QUOTE=utoku]Sarı prenses besleyin daha uygun fiyata satarsınız[/QUOTE]
65-70 LİRALIK BİR AKVARYUMA KAÇ SARI PRENSES GİDER?
LEPİSTESLERİN ARASINA ATABİLİRMİYİM?
Üretim
Arkadaslar 6 dişi 2 erkek lepistesim var 65-70 litrelik akvaryumumda. Evde üretim yapmak istiyorum. maddi sıkıntı larim olduğu için satış yapmak istiyorum yapmam gereken neler yardımcı olurmusunuz? Teşekkür ederim.
Lepisteslerde Ölüyor
[QUOTE=roy48]

İki hafta gibi bir bekleme opsiyonu olacağını sanmam, balıkları almış arkadaş ve yoğurt kovasına koymuş. Bence adaptasyonu yapıp balıkları akvaryuma salmalı yoksa yoğurt kovasında fazla dayanmazlar[/QUOTE]
Adaptasyon işlemi yaptim 3 gun oldu iyiler. biri yogurt kovasindayken dogum yapmis digerlerinin icinde gordugumde sadece 2 adet vardi. bir su bardagina koydum 3 gundur bardaktalar.. birsey yapmam gerekiyor mu? birde ısıtıcım yok almam gerekir mi ?
Lepisteslerde Ölüyor
Hocam [QUOTE=roy48]Balıkların ölmesi üzücü fakat böyle şeyler malesef olabiliyor. Eğer akvaryumuna dinlenmiş suyu doldurduysan maviyi boşver ve sadece su düzenleyiciyi belirtilen oranda suya karıştırıp filtrenizi çalıştırın. Dinlenmiş su 1-2 güne komple hazır hale gelir hatta bir itirafta bulunayım ben hiç bu süreleri beklemedim.
Yeni balık aldığınızda balığı kendi suyuyla beraber başka bir kovaya ya da kaba (balık boyutu ve sayısına göre) koyun. Sonra akvaryumunuzdan kovadaki su miktarına göre bir miktar su alın (kovadaki suyun en fazla 4te 1i kadar) kovaya yavaşça dökün. Bu işlemi 3-4 sefer 10 dakika aralıklarla tekrarlayın ve adaptasyon sürecini tamamlayın. Balığı kovadan kepçe ile alıp akvaryuma salabilirsiniz. En güvenli ve en garantili adaptasyon yöntemi budur. Yakın yerlerde olsak balıkları ben verebilirdim fakat gönderim için çok uzaktasınız. Umarım bu sefer benzer sorunlar yaşamazsınız[/QUOTE]
Hocam bugun dayanamayip 8 adet lepistes simdi kucuk bir yogurt kovasina biraktim dinlenmis suyumdan biraz bosalttim 1 saattir bekletiyorum. Akvaryumda olen baligim 1 gun suda kaldigi icin akvaryumdaki suyu tamamen bosaltmayi dusunuyorum ne dusunuyorsunuz?
Ve baliklari bu aşamada ne yapay ? Şimdiden tesekkur ederim.. ama burdaki baliklar pek guzel degil sanki..
Lepisteslerde Ölüyor
[QUOTE=ozturkali]Furkan kardeş bu arada nerde oturuyorsun eğer anadolu yakası ise ben sancaktepedeyim gel sana ben 5-6 tane 2-3 aylık yavru balık vereyim boşa para verme,hemde hobiciden balık almış olursun.[/QUOTE]
hocam diyarbakırdayım ya..

[QUOTE=roy48]

Anladığım kadarıyla balıkları torba ile akvaryuma bırakıp su sıcaklıklarını denklediniz peki hayvanların akvaryuma katılımları nasıl oldu? Şayet torbayı akvaryum içinde doğrudan kesip suları karıştırıyorsanız bu %100 olmasa bile ölüm sebebidir. su sıcaklıkları denkleştiğinde adaptasyon kabı kullanmanız gerekmekte. Siz o suyu olduğu gibi tahliye edin, o kadar ilaç bence yersiz çünkü düşünün doğal yaşamlarında ilaç vs yok bu canlıların. Bilinen en etkili antibiyotikleri kuru yapraklardan ibaret canlılar bunlar. Size tavsiyem yeni su doldurun akvaryuma, 60-65 litrelik bir akvaryum için iki rulo kabuk tarçın ve bulabilirseniz cappata yada çınar yaprakları ekleyin. 1-2 gün bu şekilde filtreniz çalışsın ve balıkları daha sonra ekleyin fakat asla farklı akvaryumdan gelen suyu akvaryumunuza karıştırmayın. [/QUOTE]

hocam elimde herşey var iki gündür suyu bekletiyorum balık yok sadece ne söylerseniz yapacağım bana yol gösterin. balıkların ölmesi beni çok üzüyor..

[QUOTE=Kromatit]O mavi şeyi dökmeyin. İç filtrenin üstünde etiket olmalı. Orada filtre debisi yazar. L/h veya litre/saat şeklinde. O değer kaç?
Bir de akvaryum fotoğrafı koyar mısınız?[/QUOTE]
hocam şuan işteyim eve gidince inşallah isteğinizi yerine getireceğim..
Lepisteslerde Ölüyor
Ne derseniz yapacagim.
5 litrelik balkonda bekletilmiş 7 adet su şişem var tankim herseyim hazir ic filtrem 220 240 vatlik. Arkadaslar baliklarim Yok. Balik oneren arkadasim tesekkur ederim diyarbakirdan yaziyorum. Vatoz um hic olmedi. Yemlerim var metilen mavisi var berraklastirici var.Ne derseniz onu yapacagim, simdi uretim yapabilecrgim baliklarimin mutlu oldugu bir tank icin yapmam gerekenleri lutfen soyleyon bana.. cok tesekkur ederim..

Sulari karistiryordum..
Lepisteslerde Ölüyor
Merhaba. Arkadaşlar 60 65 litrelik akvaryumum var. 10 yavru 5 büyük yunus aldım hepsi öldüler. Sonra bir kaç gün dinlendirip içine 2e4d lepistes i torbaylı halde akvaryum da 5 dakika bekletip akvaryuma koydum. Bu sabah öldüler hepsi..iç filtre çalışıyor ışıklandırma var yem veriyorum Berraklaştırıcı atıyorum. Su mavileştirici atıyorum ne yapsam olmuyor çok sıkıldım artık. 500 lira ya yakın para harcadım ne yaptıysam kurtaramıyorum.
Yunus Cikletlerim Ölüyor..
Akvaryuma yeni ve yanlış başlamış biri olarak lütfen bana önerilerde bulunun. akvaryum çeşidi, hacmi, balık çeşidi, sayısı, akvaryum aksesuarları bakımı, temizliği kokusu yemlemesi a dan z ye sizden ricam bu sorularımı cevaplamanız. ve bana tavsiyeleriniz. lütfen bana yardımcı olun artık bu konuda dikiş tutturmak istiyorum ve başarılı olmak istiyorum.. lütfen sorularımı cevaplayın. teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.