ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hakuguardian
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
34
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Eylül 2019 14:53
Son Ziyaret:
20 Kasım 2021 17:22
Toplam Mesaj:
109 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Halit Öz
Doğum Tarihi:
17 Temmuz 2000
Yaş:
23
İl:
Bartin
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

50x30x40 60LT 4 Blue Grass Lepistes 6 Karides (3 Karbon Rili, 2 Royal Blue, 1 Sakura) 4 Çöpcü(1 Albino 2 Komando 1 Kahverengi) Ahmet Halit Öz

SON 10 MESAJI

Lepistes Gen Denemesi
Egemen abi vallahi bilmiyorum. Bu tip lepistes türü var mı araştırmadım hiç. Sen diyince merak ettim, bakacağım. O leopar desenliye Endler karışmış olabilir içine çünkü endlerde de vücutta noktalı desenler görülebiliyor. Diğer bir gen ise full sarı kuyruklu dişim vardı ondan geçmiş olabilir, o karma akvaryumum için 5-6 farklı ihtimal var şuan kafamda.

İnşallah Mert abi. Bu hobide tek düze düşünüp saf kan beslemeyi savunanlar var, saygı duyarım ama böyle şeyleri de insan merak ediyor, eşlemeleri denemek istiyor. Bana kalırsa canlıya zarar verilmediği sürece her türlü kombinasyonlar denenebilir. Ben seleksiyona bulaşmayacağım sanırım, çünkü şu an evimde akvaryum kuracak yerim yok. Bu arada alman lepistesin ne renk idi görüntüsünü hayal etmeye çalışacağım da.
Oguzkrvn sanırım yapacağınız eşlemeye ait bir görüntü buldum bu ve benzeri varyantlar çıkabilir.
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=VWHj3iOYTk8[/URL]
Bu da Fil kulak platinyum red [URL]https://www.youtube.com/watch?v=G_9sH4KpcSE[/URL]
[URL]https://www.facebook.com/kerempetshop39/videos/platinum-red-tail-big-ear-lepisteslerimiz-gelmiştirredtail-bigear-lepistes-guppy/681893305591772/[/URL][EDIT]Hakuguardian,2021-08-03 02:32:14[/EDIT]
Lepistes Gen Denemesi
Fikir ve yorumlarınız için teşekkür ederim. Buğra abi haklısın iki ihtimalde var. Hobiye ilk başladığım zamanlar karma lepistes ve karides akvaryumu kurmuştum. Karbon ve blue royal karides vardı. Yavruların %50si karbon %25i blue royal karbon karışımı %25i blue royal olmuştu. Lepisteste ise petshopdan özellikle farklı renklerde ve tek desen tek renk seçtiğim balıklarda eşleme yapmıştım yavruların çoğu dişi ve neredeyse renksiz olmuştu erkeklerde ise 4 tane gözüme hoş gözüken aynı desenden çıkmıştı. Ortada vahşi desenli olan. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217553/020820212022161.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217553/020820212022191.jpg[/IMG]
Bakalım balıkları yeni alıcam yavru almam ne kadar sürecek bilmiyorum ama aldığımda paylaşırım. Fatih abi eşlediğin balıkların ikisi de güzel balıklar aslında fiziksel yapıları da farklı olan 2 balık eşlemişsin normal platinyum çıkması ilginç geldi bana. Daha çok ihtimal olduğu için. Bakalım eşleyebilirsem ve yavruları sağlıklı olur ise sonucu paylaşacağım.
Lepistes Gen Denemesi
Merhaba öncelikle herkesin düzgün üslup ile fikrine saygım var lakin hemen olumsuz "safkanı bozma, olmaz, kafayı mı yedin" gibi yorum yapacak olanların yorum yapmasını sıcak karşıladığım bir başlık değil. Hemen konuya döneyim. Full red albino lepistes ile dark blue lepistesi eşlemek istiyorum sizce güzel, farklı ve estetik yavrular alabilir miyim? Yabancı forumlarda bazı eşlemelerde çok güzel sonuçlar alanlar var. Farklı bir hava katmak istiyor ve merak ediyorum. Bu iki tür hakkında ki düşünceleriniz nedir veya önereceğiniz başka türler var mı?
Bitkili Akvaryumda Hemen Sarı Su Oluyor
Boreas54 hocama katılıyorum taşlar konusunda ben biraz daha rahatım fakat yapay bitki gibi diğer şeylere katılıyorum ilk akvaryum kurduğumda bende de vardı lakin kısa vadede içeride canlı besleyince farkedebiliyorsunuz. Oluşan yosunlar, takılan dışkılar, biriken pislikler. Suyu cidden pisletiyor ve kokutuyor. Üstündeki bitkilerden olacağını zannetmiyorum. Biyolojik filtrasyonu saksıdaki bitkilerle yapmaya çalışıyorsunuz sanırım. Alttaki motor su pompası. Yetersiz maalesef. İçerisinde kaç lepistes var? 9lt bu tarz konularda daha hassas. Beta ya da karides beslemek daha ideal olur.
Moss Ağacı Nasıl Olmalı?
Bir yerde okumuştum her vernik olmuyor ahşap verniği ile kullanılmayacak ağaç türlerini kullanabilirsiniz böylece salınım yapamaz yazmışlardı. Fırınlama yapacak mısınız?
Moss Ağacı Nasıl Olmalı?
Aynı konudan bende sıkıntıdayım bir kaç gün önce bir çay kenarından dal parçaları topladım ama bilmiyorum. Türü nedir, kullanabilir miyim? Sorunuza cevaben bir kaç sitede ağaçlar geçiyor lakin en sık duyduğum püren çalısı. Toplanmayacaklar ise reçinesi bol, suya rahatça salınım yapabilme eğilimi olan ağaçlar. [EDIT]Hakuguardian,2020-09-09 03:15:41[/EDIT]
Bu Yosun Akvaryumda Olur Mu ?
Bakteri ya da amonyak patlaması olduğunu düşünüyorum. Su değerleri oturmamış. Malum toprak ve dış ortamdan her türlü canlıya açık bir yerden aldınız. Su değişimi ile birlikte elinizde bakteri kültürü var ise suya biraz katın. Amonyak ve bakteri patlaması ise bu sorunları yok ederiz ve gözlem sürecine devam ederiz.
İlk Bitkili Akvaryum Deneme Kurulumum
Elinize sağlık, sade bir kurulum olmuş. Benzer hevesler bende de var ama adım atamıyorum. Hangi bitkileri düşünüyorsunuz?
Cüce Vatoz Mu Çöpçü Mü?
Çöpçü vatoz muhabbetleri hep sonuçsuz kalmıştır. Ee kalmaya da devam edecektir çünkü ikisinin de birbirine göre artısı eksisi vardır. İhtiyaca göre seçilir. Ben 60lt akvaryumda vatozdan 2 çöpçüden 4 adet besliyorum diğeri öldü. Gayet de güzeller. Bu arada balık muhabbetinde ise kılıçkuyruğa çok yönelme karma yapacaksan. Hem hırçın hemde lepistesle kırılıyorlar. Göz zevkiniz bozulabilir. Benzeri birden farklı tür lepistesi birbiriyle çiftleştirince çıkan yavrular gibidir. Ondan dolayı ben kılıç kuyruk almamanı öneririm. Birde bulabilirsen kaliteli dürüst bir üreticiden Tek tür lepistes alıp bakmanı öneririm 3 dişiye 1 erkek şeklinde emin ol daha mutlu olursun. Yüzlerce türü var bakabilirsin internetten. İsterseniz isim de verebilirim. Bende blue grass var çok güzel bir tür olmasına karşılık yavruları aynı desenin Mavi veya kırmızısı yada full koyu turkuaz olarak çıkabiliyor. Gayet memnunum. Bu ara da tetralar için de şunu demeliyim çok hızlı balıklar. Eğer lepistesiniz doğurursa yavruları çıkar çıkmaz zıpkın gibi alıp gidebilirler ondan dolayı bolca bitki ekleyin yavru saklanma alanı oluşturun, yavrulukta bakın(çok önermem), rafya ile akvaryumun bir köşesini yavrulara ayırın. Bu arada vatoz çöpçü için. Hemen şöyle karşılaştırmasını yapayım sana.

Çöpçü
Sadece akvaryum dibindeki artık yemleri yer.
Akvaryum kumunu sürekli karıştırır bu sayede kumu havalandırır ve aralardaki dışkıları da hareketlendirip filtreye girmesi için ihtimal oluşturur.
En az 5-6 adet beslenmesi gerekiyor. Aksi takdirde strese giriyorlar.
Çok hareketli ve sert oldukları için dikili bitkilere çarpa çarpa çıkarabilme olasılıkları var.

Vatoz
Akvaryum akvaryumda zamanla oluşan yosunları yer ve akvaryum dibindeki artık yemleri yer.
Akvaryum kumunu çok karıştırmaz.
En az tek başına beslenebilir ama en az 2 olması daha ideal.
Sakin ve korkmadıkça ani hareketi yoktur.
Karides Cinsiyeti
Daha net bir fotoğraf atabilirsen daha net cevap verebilirim ama tahminen dişi gibi.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.