ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ast1979
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Aralık 2020 21:31
Son Ziyaret:
04 Şubat 2021 12:51
Toplam Mesaj:
10 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ast
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ast

SON 10 MESAJI

Azan Su-üstü Bitkileri
Merhaba arkadaşlar, birkaç farklı su-üstü bitkisi almıştım, kısa sürede yüzeyi kapladılar. Kaplamakla da kalmadı alt alta katmanlar oluştu resmen. İlk başlarda yapraklarından suya girenleri maşayla su yüzeyine çıkarıyordum, şimdi artık onunla da baş edemiyorum kim kime dum duma oldu üst taraf. Bunların bakımını nasıl yapmak lazım acaba, bazılarının su içinde kalmasının zararı olur mu? Akvaryumda karidesler ve ember tetralar var, karidesler çok seviyor su üstü bitkilerini sürekli oradalar. Zeminde çok ışık isteyen bir bitki yok, genelde bakımı kolay bitkiler. Su üstü kalabalık olduğu için aydınlatmayı biraz arttırıp 12 saate çıkardım ama yosun patlamasına yol açar mı bilmiyorum açıkçası? Yorumlarınızı esirgemeyin lütfen teşekkürler. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228677/030220211422271.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228677/030220211423031.jpg[/IMG]
Yati Kökü Dekor
[QUOTE=Dark65]Arkadaşlar selam. Bugün elime bu şekilde bir yati kökü geçti. Gayet hoş bence, bir kaç dal daha yapıştırıp kullanmayı düşünüyorum. Sizinde fikrinizi merak ettim. Üzerinde ki yumartalar boş. Çıkartmayı denedim kaynattım felan ama baya baya yapışmışlar [:)))] Çıkartamadım. Zaten moss sarılacağı için pek dert değil bence

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/124579/040320192018161.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/124579/040320192018171.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/124579/040320192018181.jpg[/IMG]

Bir kaç dal yapıştırıp L şeklini büyütmek istiyorum. Şu şekilde;

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/124579/040320192031211.jpg[/IMG][/QUOTE]

Konu dışı kusura bakmayın, o yumurta dediğiniz beyazlıklar neden olur acaba? Daha önce bana da olmuştu akvaryumun her köşesini sarmıştı çok uyuz oldum bir türlü bitmedikleri için ne olduğunu da anlamamıştım.
Yüzen Küçük Beyaz Noktalar Beyaz Benek Paraziti Mi
Bu beyaz noktalar geçmedi, sayıları arttı da suda yüzüyorlar şimdi. 3 vatoz'um öldü peş peşe nedeni bunlar mı bilmiyorum açıkçası. Bir betam vardı onu da karantinaya aldım. Üzerinde tuz zerresi gibi noktalar vardı ve toprağa veya yapraklara sık sık sürtünüyordu.

Forumda 2 gün taşıyıcı bulamazsa ölür diye yazmışlar beyaz benekler için. 2 gün geçti akvaryumda balık yok ama ölecekleri yerde sayıları daha da artıyor bunların. Ve hareketleri de çok hızlandı ilk gördüğümde çok yavaş sağa sola ritmik hareketlerle ilerliyorlardı canlı olduklarını bile anlayamıyordum iyice dikkat etmeden. Şimdi bildiğin hızlı karıncalar gibi bir sağa bir sola gidiyorlar ve hızlı yüzüyorlar da. Aşağıda güncel bir resim paylaşıyorum. 2 tane görüyorsunuz fotoğrafın tam ortasında biri yukarıda diğeri aşağıda koyu yeşil bitkinin önünde. Yukarıdaki biraz daha büyük sanki 3 noktanın bir araya gelmesiyle oluşmuş gibi. Bunlar başka canlılar olabilir mi? Hatta bir tane de yine bunlar gibi beyaz renkli ve ve çok küçük bir şey gördüm o solucan gibi ilerliyordu camda, aşağıda 2. resimin tam ortasında görebilirsiniz, solucan mantığında ilerliyor ince uzun. Hemen önünde de 2 tane küçük tuz zerresi gibi beyaz şeylerden görüyorsunuz onlar da canlı. Beyaz benek paraziti böyle mi oluyor yardım lütfen?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228677/100120211647161.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228677/100120211753581.jpg[/IMG][EDIT]ast1979,2021-01-10 17:54:13[/EDIT]
Yüzen Küçük Beyaz Noktalar Beyaz Benek Paraziti Mi
[QUOTE=Emre0012]Camdakileri freshwater limpet'e benzettim. fotoğraflarına bakıp karşılaştırın isterseniz[/QUOTE]

Freshwate limpet'lerin yüzme özelliği yok herhalde resimlerden anladığım kadarıyla. O yüzenlerle camdakiler farklı olabilir mi diyorsunuz yani? Camdakilerde pek hareket gözlemleyemedim bu arada.
Yüzen Küçük Beyaz Noktalar Beyaz Benek Paraziti Mi
[QUOTE=xSHUSHx]Fotoğrafını paylaşırsanız daha iyi olur[/QUOTE]
Çok küçük olduklarında foto almak zor ama en net bunu çekebildim bakın solda 2 tane beyaz nokta net görülüyor yakınlarında yine aynı noktalar var daha az net. Yüzenleri çok az genelde camda duruyorlar küçük noktacık halinde. Dün yoktu bunlar bir gecede akvaryuma yayıldılar.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228677/291220201019041.jpg[/IMG]
Yüzen Küçük Beyaz Noktalar Beyaz Benek Paraziti Mi
Akvaryuma yüzey bitkisi almıştım herhalde onlarla geldiler küçük küçük beyaz noktalar. Ya cama yapışık duruyorlar ya da sağa sola periyodik ama çok yavaş hareketlerle yüzüyorlar. Resim çekemedim o kadar küçücük beyaz noktacıklar.

Bir iki yıl önce akvaryumda beyaz benek hastalığı olmuştu her yer beyaz beneklerle kaplanmıştı. Bunlardan büyüklük ve tabi hareket anlamında biraz farklı gibilerdi ama hastalık yine tekrar eder mi diye korkuyorum biraz. Bilgisi olanlar paylaşabilirse sevinirim, teşekkürler.
Bol Bitkili Filtresiz Akvaryum
[QUOTE=alicichlid]Düşünce çok güzel , insan filtresiz kendi kendine yetebilen bir akvaryuma sahip olunca kıvanç duyar. Burda en önemli problem akvaryum hacmi. 70 lt deki bu yoğunluk fazla. Keşke hacim 200 lt civarlarında olsaydı, ince - uzun..
Ayrıca balıklar seri hareket eden o2 ihtiyacı fazla olan balıklar. Tetralar ve vatoz yeterli idi. Keşke moliye bulaşmasaydınız. Sisteme hava taşı vs eklemek istemiyosanız küçük laptop soğutucu pervanelerinden üste ekleyin. Hem su durgun kalmaz ve bakteriler çoğalamaz hem de oksijen üretimine faydası olur.
[/QUOTE]
Evet haklısınız, moliler akvaryuma doğmuştu büyüyenlerin hepsi dişi yanına 1-2 tane erkek alayım vs derken bir anda 5 tane oluverdiler. Molileri akvaryumcuya verip 1 erkek beta alayım diye düşünüyorum ama o da karideslere sıkıntı verecek muhtemelen. Çok saklanma alanı var gerçi akvaryumda ama 1 deneme yapsam mı acaba ne dersiniz?

[QUOTE=EhlenvSehlen]Bitkiler gündüz fotosentez yapar üreticidir fakat geceleri solunum yaparlar ve tüketici olurlar. Hava desteği gerekli kanaatimce. [/QUOTE]

Teşekkürler.
Bol Bitkili Filtresiz Akvaryum
[QUOTE=datelk]Çok güzel görünüyor maşallah [/QUOTE][QUOTE=erkanmazici]Moli'ler suyun üzerinde biriken yağ tabakasını yemek için de o hareketi yapıyor. Oksijen eksikliğinden olmayabilir. Oksijen yetmezliği varsa bazı balıklar zaman zaman değil, bütün balıklar her zaman suyun üzerine toplanır.

Bitkiler filtrasyon için yeterli değil maalesef. Moliler büyük ve iştahlı balıklardır. Onları filtresiz beslemek için bir kere su üstü bitkileri şart. Su üstü bitkiler de yüzde yüz etkili olmaz ama bir ihtimal... Suyun altındaki bitkiler, yüksek teknolojili akvaryumlarda belli oranda etki yaratabilir ama CO2 ve yüksek ışık vermiyorsanız, hele de gübre veriyorsanız bir süre sonra balıklarda sorunlar yaşamanız neredeyse kaçınılmaz görünüyor.[/QUOTE]

Teşekkürler, gübrenin balıklara zararlı olduğu yerde balık/bitki dengesini sağlamak oldukça zor olacaktır, bir takip edeyim bakalım.

[QUOTE=datelk]Çok güzel görünüyor maşallah [/QUOTE]

Teşekkürler.
Bol Bitkili Filtresiz Akvaryum
[QUOTE=Beta_balik]Merhaba,
Bitki çeşitliliği konusunda güzel bir akvaryum olmuş. Filtrasyon eksikliğini az sayıda balık ve bol bitki ile bir nebze gidermiş olabilirsiniz. Ama suda bir dalgalanma olmayınca oksijen seviyesi de düşük olur. Bu bakımdan hava motoru bağlayabilirsiniz mesela, daha sağlıklı olacaktır.

Bir de gözüme takılan diğer sorun ise tetra ve çöpçü sayısı oldu. İkisinin de içgüdüsel olarak sürü halinde gezdiklerini biliyor olmalısınız. Bu şekilde az sayıda olanları belki şu ana kadar sıkıntı olmadı ama yanlış olmadığını da göstermiyor. Onu düzeltin.

Bu arada ışık süresi çok uzun sanki. Akvaryum ne zamandan beri var ve hiç yosun olmadı mı? [/QUOTE]

Teşekkürler yorumunuz için. Fotosentezle oksijen işini halledebilirim diye umuyordum aslında ama yeterli olup olmayacağı ile ilgili ciddi çekincelerim var, Moli'ler bazen su yüzeyinden ağızlarıyla hava alma hareketi yapıyorlar, bundan olabileceğini düşünüyorum.

Tetralar akvaryumda doğdu 3 tane yavru yavaş yavaş büyüyorlar, çöpçüler de aldığım yerdeki son 2 çöpçüydü onlar da birlikteler sürekli.

Camlarda biraz yosun oluyor arada temizliyorum, led'i aldıktan sonra bazı bitki yapraklarında da yeşil nokta yosunu olmuştu, biraz kısaltacağım ışığın süresini güneş ışığı sürelerine getireyim.
Bol Bitkili Filtresiz Akvaryum
Merhabalar arkadaşlar, çocukluğumdan beri amatörce ilgileniyorum akvaryum hobisiyle, son birkaç yıldır kah tam kah yarım ilgilendiğim bir akvaryumum var. Bu süreçte çeşitli bitkili ve balıklı denemelerim oldu bazıları başarısız olsa da toprağını hiç değiştirmedim azaldıkça ekleme yaptım sadece. Şimdi yeni bir sistem oluşturdum sizin öneri, yorum ve fikirlerinizi almak istiyorum. Sistemde filtre kullanmıyorum, bol bitkili bir akvaryum oluşturdum yeterli ışık ve sıvı gübre ile devam edebilecek bir sistem deniyorum, gelişmeleri paylaşacağım.

Akvaryumun hacmi 70 lt civarı.
Damacana suyu kullanıyorum, dip çekimiyle haftalık %30 civarı su değiştiriyorum.
Sıvı gübre olarak yerli üretim aldım 6 faklı şişe, nitrat, potasyum, fosfat filan. Haftada bir su değişiminden sonra üreticinin önerdiği şekilde şırıngayla veriyorum. Ama şişelerden biri excel sıvı carbon onu her gün veriyorum.
Toprakta katı gübre topları da var.
Akvaryumda sağ ve sol tarafta yukarı doğru uzanan tilki kuyrukları var yoğun bir şekilde.
Solda 2 tane anubias var kökleri birer kaya ile bütünleşmiş şekilde duruyorlar.
En sağ tarafa çiçekçiden alınma bambuları yerleştirdim. Yaprakları suyun içinde kalıyor, boylarında bir gelişme görmedim ama bozulma çürüme vs de yok.
Onların dışında çok adını hatırlayamadığım çeşitli bitkiler satın alıp yerleştirdim kırmızı yeşil ve arası tonlarda.
Su yüzeyinde biraz su mercimeği ve birkaç tane daha su üstü bitkisi (Salvinia Natans Minima, Limnobium laevigatum Frogbit ) var tilki kuyruklarının arasına yerleştirdim sağa sola.
Arka tarafa captcha yaprağı yerleştirdim.
Ayrıca 15 civarı küçük kızılcam kozalağı var.
Çeşitli moss bitkileri var, 3 tane küçük moss topu, 2 tane tele sarılı moss, bir ağaç figürüne ve bir hindistan cevizi kabuğunun üstüne sarılı moss. Hindistan cevizi delikli, saklanma alanı olması için bitkilerin arasına yerleştirdim.
Karides veya balık yavrularının saklanabileceği küçük saz ve ahşap borular var 3 tane, 2 tane de küçük " yuvarlak kuru otluk" var yine yavrular için.
100w ısıtıcı var 24 derecede tutuyorum.
Üstte led ışık var, günde 13-14 saat açık, yerini hafif değiştiriyorum gün içinde bütün bitkilerin ışıktan nasiplenmesi için.

20 tane kiraz karides var, 20 tane de farklı renklerde diğer karides türlerinden var.
7 tane küçük orta boy elma salyangoz var.
Çok sayıda adi salyangoz var minareye benzeyen.
2 tane de katil salyangoz koydum, adi salyangozları dengelemesi için.
Balık olarak 5 moli, 3 tetra, 2 çöpçü, 2 vatoz, 1 cüce vatoz var.

Çocukluğumdan beri dönem dönem ilgiyle ve acemice yaptığım bir hobi bu, yardım, öneri ve görüşlerinizi rica edeceğim çok teşekkürler, iyi günler.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228677/261220202137391.jpg[/IMG][EDIT]ast1979,2020-12-26 21:48:19[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.