ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Pamir Kandemir
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
267
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Nisan 2021 21:31
Son Ziyaret:
30 Eylül 2023 20:56
Toplam Mesaj:
315 [0.30 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Pamir Kandemir
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bolu
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Pamir Kandemir

SON 10 MESAJI

50 Litre Nano Resif
Merhaba uzun süre sonra tekrar yazıyorum. Şu anda şehir dışındayım ve burada denizden birtakım canlılar buldum bunları akvaryuma götürebilir miyim diyi merak ettim.
Bu ilk üç canlı sanırım kırmızı bacaklı hermit Yengeci, kimi kaynakta resif için uyumlu kimisinde dikkat edilmeli şeklinde okudum, yeterli besin ve akvaryumda boş kabuklarla problem yaşamam gibi geldi.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/230948/060720231507391.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/230948/060720231507351.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/230948/060720231507321.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/230948/060720231507301.jpg[/IMG]
Buda madya, bakımı ile ilgili bir bilgi bulamadım sadece youtube da akvaryumuna koyan birini görmüştüm okadar. Ayrıca balıkçılar yem olarak kullanıyor. Sizin düşünceleriniz nelerdir?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/230948/060720231507281.jpg[/IMG]
50 Litre Nano Resif
İyi akşamlar bgün akvaryuma bir çift palyaço balığı ve mercanlar geldi. Kendilerine gelince fotoğraflarını ekleyeceğim ancak aklıma bir şey takıldı. Mercan fraglarının altındaki ince uzun kısım kesilip yapıştırılıyor diye biliyorum peki mercan'ı frag taşından tamamen ayırıp o şekilde yapıştırmak mümkün mü acaba?
Ve yapıştırıcı olrak japon kullanılabilir diye biliyırum acaba bu ne kadar doğrudur ya da bir yapıştırıcı öneriniz varmı?
50 Litre Nano Resif
[QUOTE=onuribrahim]Damacana konusuna değinmek istiyorum. 2 Senedir damacana ile kurulu tankım var hiç sorun yaşamadım lakin soft mercan türlerinde olduğunu söylemeden geçmeyeceğim. Açıkça marka hiç seçmedim desem yeridir. Malum marketlerin getirdiği suları kullandım. Büyük hacimli tank gelince arıtma almak durumunda kaldım. Hatta ondan sonra farklı bir reaksiyon gösterdi az da olsa yosunlaşma söz konusu. [:?] Sorun bu konuda yaşamazsınız gelen canlılara dikkat edin farklı yaratıklar tanka giriş yapmasın yeterli. Şimdiden hayırlı olsun.[/QUOTE]
Teşekkür ederim yorumunuz için, su konusunda kararsızım biraz. Akvaryumun gidişatına, yosun durumumua göre, gözlemleyerek bir şeyler yapmak-yapmamak en mantıklısı gibi geliyor. Dikkate alacağım dediklerinizi.
50 Litre Nano Resif
[QUOTE=Yas400]Nitratın çıkmaması iki ihtimale çıkar. 1. İhtimal organik atık yok ki canlı sıfırken normal
2. İhtimal amonyak nitrata dönüşene kadar gereken sistem oturmamış. Canlı ekleyin salyangoz olur Molly olur ama canlı eklemeden ve yemleme yapmadan sistemi bilemezsiniz. Bir hafta sonra nitrat ölçümü yapın. Daha sağlıklı sonuç elde edersiniz.[/QUOTE][QUOTE=onur_0606]


Tamamdır biraz daha anlaşılır hale geldi nitrat meselesi o halde. Şuan akvaryumda yeterli amonyak kaynağı olmadığı için nitratın fazla çıkmaması normal. Kullandığımız bu testler de çok hassas testler değil. İllaki bir miktar nitrat vardır.

Su değişimi zamanla alakalı bir durum değil, ihtiyaçla alakalı kesinlikle. Su değişimi iki sebepten yapılır. Bir nedeni sudaki fazla nitratı-fosfatı sudan çıkarmak. İkincisi mercanların tükettiği elementleri yeni tuzlu suyla yerine koymak. Yani kısaca aşırı nitratınız yoksa su değişimi tuz ve su israfıdır. Kesin denk gelmişsinizdir bu tür yorumlara. İşte ''her hafta yüzde bilmem kaç su değişimi yapın'' diye. Bunlar kesinlikle [U]genel geçer bilgiler değildir[/U]. Herkesin canlı sayısı farklıdır, herkesin ekipmanı farklıdır, türler bile su değişimi belirler. Herkesin de balık türleri farklıdır. Yani bu su değişimi ihtiyacını nitrat testinizi kullanarak kendi akvaryumunuz için kendiniz belirleyeceksiniz.

Siz şimdi akvaryuma balık ekledikten hemen sonra nitrat testi yapın. Çıkan değeri bir yere not edin. Bir ay sonra tekrar bir nitrat testi daha yapın. Aradaki fark size bir balığın ne kadar nitrat maliyeti olduğunu gösterecek. Dikkat edeceğiniz nokta balığa aynı miktarda yem vermeye özen göstermek. Benim kullandığım method bu şekilde.[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için, cumartesi günü mevcut temizlik ekibi hariç ilk balıklar ve mercanlar gelecek, sonrasında dediğiniz gibi ilerlerim.
50 Litre Nano Resif
[QUOTE=onur_0606]Nitrat yoksa su değişimi yapmanıza gerek yok.

Canlı kayalar canlı değildi demedim. ''Kullandığınız kayalar canlı kaya değildi herhalde'' dedim. Piyasada canlı kaya diye satılır. Kısaca bu kayaların içerisinde sizin şuanda oluşturmaya çalıştığınız mikro-makro yaşam formlarını barındırır. Bir de kuru kayalar vardır.

Fire goby besleyebilirsiniz elbette. Alan dar olduğundan dolayı agresif olmayan ufak türler ideal olur sizin akvaryumunuz için. Fire goby de başka balıklara karşı oldukça barışçıldır. [/QUOTE]
Anladım teşekkür ederim, evet dediğiniz gibi kayaları kurutulmuş halde aldım.
Peki ne zaman şu değişimine başlamalıyım acaba? Nitrat çıktıktan sonramı? Birde nitrat testi için haftada bir ölçüm yeterli mi sizce? [EDIT]Pamir Kandemir,2023-03-29 23:36:48[/EDIT]
Karides Dışkısı
[QUOTE=sefalon]Bende de aynı durum var. Ve dip çekimi yapmak istemiyorum. İç filtre bunları halleder mi? [/QUOTE]
Merhaba yanlış hatırlamıyorsam bende beyaz tabaka kalktıktan sonra sorun çözülmüştü iç filtre hakkında bir fikrim yok maalesef.
Tuzlu Suya Başlangıç
Merhaba elinize sağlık çok güzel olmuş akvaryum, bir sorum olacak acaba tekeyi nereden aldınız?
50 Litre Nano Resif
[QUOTE=onur_0606]Daha önce yazdığım gibi biri sadece akvaryum için kullanılan ro sistemi, diğeri hem akvaryum için hem de içme suyu için bir ro sistem.

Damacana suyunu önerene ben daha hiç rastlamadım. Belki çeşme suyu kullananlara söylenmiş olabilir[:)] Bu arada damacana su olmaz demiyorum. İleride problem çıkartma ihtimali çok yüksek diyorum. Yani işin içine balıklar girince.

Nitratın sıfır çıkması ilginç. Özellikle ilk kurulumda. Muhtemelen kullandığınız kayalar canlı kaya değildi. Nitratın çıkması kısaca döngünün başladığını gösterir. Yani akvaryumdaki bakterilerin yerleştiğini-çoğaldığını. Tabii bakterilerin bunu yapabilmeleri için suda amonyağın olması gerekir. Belki akvaryum boş çalışırken yemlemeyi az yapmış olabilirsiniz. Fakat sıkıntı edilecek bir durum değil kesinlikle ama dikkatli de olunması lazım. Dikkat edeceğiniz nokta da balıkları ayda bir ya da yirmi günde bir eklemek. Misal bugün bir balık eklediniz. İkincisini yirmi gün veya bir ay sonra ekleyin. Bu şekilde suyunuzu güzelce oturtun. Zaten akvaryuma balık eklenmedikçe sistem tam manasıyla başlamıyor. Suyun tam manasıyla oturması da yaklaşık 6 ayı alıyor[:)] Bilmiyorum, tuzlu suya başlarken okudunuz mu bir yerlerde ''Bu işin en önemli kısmı sabır'' diye. İşte o sabır bu ilk altı aylık sabır[:)))] [/QUOTE]
Çok teşekkür ederim, yarın ilk su değişimini yapacağım, tahminen haftaya da ilk canlıları ekleyeceğim.
Balıkları koymadan önce bir karides ve üç beş mercan koymayı planlıyorum.
Canlı kayalar canlı değildi ne demek acaba?
Dediğiniz gibi sabretmem lazım, bu işin tuzu biberi de bu anladığım kadarıyla.
*Bir sorum daha olacak, pek emin olamadım ama acaba bu akvaryumda red fire goby besleyebilirmiyim?[EDIT]Pamir Kandemir,2023-03-29 01:20:23[/EDIT]
50 Litre Nano Resif
Merhaba, sanırım diatom bitti, son günlerde akvaryumda hiç diatom yok.
Damacana suya rağmen nasıl oldu anlayamadım.
Nitrat testi bugün geldi ve nitrat sıfır çıktı, ben daha yüksek çıkmasını bekliyordum o yüzden acaba yanlışmı yaptım diye düşündüm ama sanmıyorum. Görseldeki işlemlerin aynısını yaptım, sadece son üç dakikalık bekleme kısmında şişenin kapağı kapalı halde bekledim. Acaba testi tekrar yapmalımıyım yoksa şu aşamada sıfır çıkması normal mi?
Eğer normalse artık cam temizliğine haftalık on litre değişime başlıyorum. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/230948/270320231749101.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/230948/270320231749201.jpg[/IMG]
50 Litre Nano Resif
İyi akşamlar, su arıtma cihazı olarak iki adet ürün buldum acaba bu ürünler hakkında bir fikriniz var mı, uygun mudur? https://www.zateksuaritma.com/5-asama-reef-model-portatif-osmos-sistem-46-d.html ve https://www.zateksuaritma.com/6-asama-reef-icme-ozel-osmos-sistem-47-d.html
Aquaforest ya da salfier nitrat testi alacağım.
Birde aklıma bir şey takıldı acaba neden damacana su bu tür problemlere yol açtığı halde öneriliyor acaba biliyor musunuz?
Sanırım geriye yine beklemek kaldı, anladığım kadarıyla şu andan sonra olacaklar, su arıtma filtresi gelecek ve diatom bitecek, nitrat testi geldiğinde de bir ölçüm yapıp duruma göre canlı eklenecek.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.