ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mehmeteneş
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Ekim 2007 14:46
Son Ziyaret:
11 Eylül 2014 23:12
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
hilmi eneş
Doğum Tarihi:
10 Temmuz 1959
Yaş:
64
İl:
Istanbul
Meslek:
emekli
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hilmi Eneş

SON 10 MESAJI

evde canlı su piresi üretimi
Herkese öncelikle merhabalar.Arkadaşlar ben 1 yıldır bu pireleri üretiyorum. Bunun bazı ince ayrıntılarını sizinle paylaşmak istiyorum. Öncelikle hava, ısıtıcı yem falan gerekmiyor. Sadece günışığı yeterli. 30 Dereceyi aşan sıcaklık tehlike arz etmeye başlıyor. Yalnız kültürü aşılamak için akv.yaptığınız dip çekimi suyunu kullanabilirsiniz.Birde üretim yapacağınız tank minimum 50 lt. olmalıdır.
Linangular için havada aslı akvaryum bitkiler 54
Fatih kardeşim seni tebrik ediyorum.Gördüğüm en güzel akvaryum.Umarım balıklarında öyle olur.Başarıların devamını diliyorum.
frontosa ve tropheus
Bence çok uyumsuz balıklar. Nedenine gelince trop.lar otçul beslenmesi gereken balıklardır etçil yem asla verilmemelidir.Yoksa bloat olması kaçınılmazdır. Frontosa ise etçil bir türdür onuda ağırlıklı olarak etçil yem verilmesi gerekmektedir. Bu sepebten dolayı bu iki canlının yanyana yaşaması hiç uygun değildir Bir türü elden çıkarmak durumundasınız.
su mercimeği hakkında 3 soru
Arkadaşlar bende çok sumercimeği var. Su yüzeyinde akıntı veya fazla hareket olmazsa çok çoğalıyor.Emin bey istanbulda olsanız size istadiğiniz kadar su mercimeği verebilirim. Banada java moss lazımdı ama bulamadım
Yunus cinsiyet?
1 Erkek kalanlar dişi.Resimler net değil ama sanırım öyle gibi.
Kendi artemianı üretmek?
Ömer bey sizin bilgileriniz sayesinde damızlık artemialara ulaştım. Fakat bir türlü yumurta yapmıyorlar. Şu anda canlı olarak doğuruyorlar.Yumurta bırakmaları için ne yapmam gerekiyor. Teşekkürler.
denizden toplanan taşları nasıl dezenfekte ederim!
Bence dip freeze giriyorsa.1 Poşete koyup 1 gün beklese yeterli olur diye düşünüyorum ve bir kaç kez denedim. Sorun olmuyor
Frontozamın 6. günü
Arif bey iyi dilekleriniz için teşekkür ederim .İnşallah benim balık tutacak gibi gözüküyor.Fakat benim dişidede yumurta sayısı 10 civarı tahmin ediyorum.Bu güne kadar dişiyi ayırmadım. 10 gün daha ayırmayacağım sonra onu 80 lt bir akv. tek başına bırakıp seyredip,sonuçları sizlerle paylaşacağım. Şayet kusturmaya karar verirsem.Arif beyide davet edeceğim. herkese sağlıklı balıklar diliyorum.
Frontozamın 6. günü
Sizi tebrik eder devamını dilerim .İnşllah sağlıklı yavrular alırsınız.Ne tesadüfki aynı tarihde benimde dişi frontosam ilk yumurtalarını aldı .Şimdiye kadar bir sorun yok sanırım bundan sonrada olmaz. Bekleyip neticeyi görücez. İnşallah her ikimizde mutlu sona ulaşırız.
Kendi artemianı üretmek?
Ömer bey e çok teşekkür ederim. Onun bilgileri sayesinde bende damızlık artemiaya sahip oldum. Yavru almaya başladım yumurta olması için biraz daha tuz eklemem gerekecek.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.