ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
karaboga23
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Aralık 2007 13:47
Son Ziyaret:
07 Ağustos 2008 22:40
Toplam Mesaj:
36 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
BURAK KARABOĞA
Doğum Tarihi:
06 Eylül 1982
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
inşaat müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak

50*60*110 deniz akvaryumu

SON 10 MESAJI

deniz akvaryumu

Öncelikle size tasiyem iğneli konuları okumanız olacaktır. Yinede temel bir kaç şey sıralayayım. İlk olarak yeni başlayacağınız için 300 lt ve üzeri bir akvaryum ile başlamanız faydalı olur. Ve bu akvaryuma uygun bir sump ve en önemlisi Kaliteli bir P.S. Ayrıca Akıntı motorları ve aydınlatmada olmazsa olmazıdır. Burda dikkat etmeniz gereken şey, ekipmanda kaliteye önem vermek olmalıdır. Bütün malzemeleri forumdan danışarak almanızda fayda var.

kolay gelsin
 
Nano resif ve balık akvaryumu kurmak istiyorum

Faruk bey öncelikle kolay gelsin. Bende bu işe ilk başlarken herkesin söylediği ilk şey "sabır" oldu :). Zaten forumu okumuşsanız ilk başta nano yerine biraz daha büyük bir akvaryumla başlamanın faydalı olacağını görürsünüz. bende diğer arkadaşlara katılıyorum 100*50*60 yeterli bir ölçü. Bizim denizlerimizden anemon çıkıyor ancak şimdilik akvaryumu kurmaya ve sistemi oturtmaya odaklanın bence. İşin o kısmına daha çok var. Başarılar

  

Yellow Tailim yem yemiyor
Damsel in yem yemediği nadir görülür. Belki yemler büyük geliyordur diyeceğim ama onuda bir şekilde tırtıklayıp yerler. Bence telaş yapmayın. Başka yem deneyin yavaş yavaş alışır. reis2008-03-07 23:25:08
Yemleme nasıl yapılır?

Arkadaşlar tavsiyeler için sağolun. doğru yemi hemen alacağım. bu arada bicolor angelı da aldım acayip güzel bir balık. şu  an için başka balık eklemeyeceğim. sadece bulursam Onur unda dediği gibi perculama eş alacağım. 

Saygılar

 

Yemleme nasıl yapılır?
Arkadaşlar merhaba. akvaryumu kuralı 1,5 aya yaklaştı. biraz geç oldu ama balıkları yeni atmaya başladım. önce 1 percula ile damsel attım. Birde yem aldığını gördüğüm bicolor angel var onu almayı düşünüyorum. Benim sorum burada başlıyor. Belki komik olacak ama sormadan öğrenemem.
Yemleme nasıl yapılır?
Yani yem atarken akıntı motorlarını kapatmam gerekirmi?
Çünkü yemi attığımda, yemler sağa sola savruluyor. Ayrıca balıklar için uygun yem seçenekleri nelerdir. Akvaryumcum bana aşağıda linkini verdiğim yemi verdi ve bunlarla ben besliyorum dedi ama doğru yemmi bilmiyorum.
 
percula, damsel ve bicolor angel bu yemi yermi? Tavsiye edeceğiniz yem çeşitleri varmı?
 
Ayrıca bicolor angel zor bir balık biliyorum ama çok beğendim ve yem alıyor. çok fazla balığada bakmıyacağım için başa çıkabilirim.
 
Yardımlar için şimdiden teşekkürler
 
 
balıklarım ölmüş :(
Ahmet bey bende tuzlu suda molly beslendiğini yeni duydum. geçen gün bir tane alıp akvaryuma attım ve 3 gündür akvaryumda yüzüyor. bende tuzluluk 1022 ve gayet sağlıklı gözüküyor. bir deneyin isterseniz.
tuz miktarı ölçümü?

Lütfü bey açıkçası yukarıda yazdığınız şeylerin cevabını almanız halinde, akvaryum bilmine nasıl bir katkı sağlayacak merak ediyorum. eğer yakın zamanda kimya sınavım var ve bunun için bilgi arıyorum diyorsanız o başka tabii:)

Tropic Marin amonyak testi kullanımı
Onur hocam klavuz almancaydı çözememiştim. ingilizceside varmış. oradan çözdüm. yinede yardımın için sağol.
Tropic Marin amonyak testi kullanımı
Arkadaşlar tropic marin amonyak testi kullanmış olan varmı? Bugün elime geçti ama nasıl kullanılacağı hakkında fazla bir bilgim yok. yardımcı olursanız sevinirim. A5,B5,C5 diye tüpler var ne anlama geldiklerini bilmiyorum.
 
Ayrıca Ph testide tropic marin onda ise sadece bir tüp var.
karaboga232008-01-28 18:43:58

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.