ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
celal38
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Şubat 2008 08:29
Son Ziyaret:
06 Nisan 2016 10:07
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
celalettin köprü
Doğum Tarihi:
02 Şubat 1976
Yaş:
48
İl:
Kayseri
Meslek:
İnş. Müh
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Celalettin KÖPRÜ

SON 2 MESAJI

Artık sıkıldım

Sevgili Mustafa Bey

İnşallah balıklarınız bir an önce düzelir. Benim akvaryumumda da ilk başlarda benzer sorunlar vardı. Bende ilk önceleri dış parazitten şüpheleniyordum. Ancak değişik ilaçlar ve tuz kullanmama rağmen sorun bir türlü çözülmüyor balıklar sürekli olarak kumlara ve dekorlara deli gibi sürtünüp duruyorlardı. Ancak daha sonra bu sitedeki bilgili arkadaşların yardımıyla sorunun aşırı yemleme ve balık sayısındaki fazlalığa bağlı olarak nitrat yükseklği olduğuna karar verdim. Zira yemleme miktarını ve balık sayısını azaltıp düzenli dip çekimlerime devam ettim. Şu anda 7-8 aydır sorun ortadan kalktı.
 
Bence sizin başınızda da buna benzer sorun olabilir. Çünkü dış parazit olsa idi farkederdiniz. Ayrıca canlı kayıplarınız olurdu diye düşünüyorum. Ayrıca sürekli olarak kimyasal ilaçlar kullanarak sistemi zorluyorsunuz. Sudaki yabancı madde miktarı artıyor.  Buna bağlı olarak belki kullandığınız ilaçlardan dolayı yararlı bakterileriniz ölüyor. Buna bağlı olarak amonyak veya nitrit miktarında artışlar olabilir. Bu zararlı maddeler de balıklarda sürtünmeyi artırabilir.
 
Saygılar,
balıklarıma ne oluyor

Yeni geleceğini bahsettiğiniz akvaryumun hacmi oldukça iyi. Ancak Zebra Amerikan chicledidir. Diğerleri ise malawi grubuna girer. Ayrıca zebra oldukça sert ve bölgeci balıktır. Balık dağılımına bakıldığında malawi grubunun daha fazla olmasından dolayaı zebrayı yeni kuracağın akvaryuma koymamanı öneririm. Saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.