ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Darkcastle
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Temmuz 2008 20:49
Son Ziyaret:
22 Ağustos 2019 15:08
Toplam Mesaj:
114 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
EROL SARITOSUN
Doğum Tarihi:
15 Mart 1980
Yaş:
44
İl:
Nevsehir
Meslek:
Bilgi İşlem. IT
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erol SARITOSUN

SON 10 MESAJI

ciklet elma salyangozu
İçinde zerre bırakmadan yerler, benim akvaryumumda yavru balıklarlar bir şey yapmaz düşüncesiyle elma salyangozlarının arasına bırakmıştım. Sabaha soy kırım yapmışlar , hepsini öldürmüşler , ölüsü nasıl olsa akvaryumda kalır mantığıyla sanırım, hepsini öldürüp ondan sonra acıktıkça afiyetle mideye indirdiler.
ÇAKVARYUM (Yeni fotoğraflar eklendi)
Bu işin sonu petshop, demedi deme :) 
Allah herşeyi gönlünüze göre versin. 
Tropheus Üretimhane - İzmir (Görüntüler 1. + 9. + 14. sayfadadır)
Hayırlı uğurlu olsun,
Allah bana da açmayı nasip etsin :) 

yeni planım... :)
Temizlik için Elma Salyangozları candır, hem canlı doğuranlarla iyi anlaşır, sıkıntı çıkarmaz hemde akvaryuma vatozdan fazla görsellik katar. 
En azından ben böyle düşünüyorum :)
Saygılarımla.
Bakır levha ile su soğutma
Ya arkadaş melek besleyen bir adam tuzlu su akvaryumuna ürün tavsiye ederse durum böyle olur. Hayatında hiç deniz akvaryumu gördün mü diye kendi kendine sormaz bir de kalkar tavsiye yazar. 
Ne diyeyim ben bilemedim kendi kendime :D
Garibanlığın gözü kör olsun alamadık bir deniz akvaryumu ki ısıtma sorununa çare arıyalım .

Bakır levha ile su soğutma
Merhaba,
Yazılanları okuduğumda aslında soğutma sorununu bir şekilde çözdüğünüzü anladım fakat daha önce farklı bir konuya yazmış olduğum yazıyı sizlerle paylaşmak istedim. Basit fakat etkin bir yöntemdi, sizlerin sunmuş olduğu çözüm yöntemlerinin bir kaçının birleşmesi gibi bir şey .
Saygılarımla.

[QUOTE=darkcastel]Merhaba,
Madem konu soğutma ve bilgisayar fanlarına döndü, ben de naçizane bir iki örnekle deneyimlerimi aktarayım. Bilgisayar kasasından sökülmüş olan power'a 2 adet kasa fanını bağlar, eğer akvaryum kapağınız plastik ise biri dışarıdan havayı içeri alacak diğeri içeride ki havayı dışarı atacak şekilde yerleştirebilirsiniz, eğer soğutma yeterli seviyede olmazsa bilgisayar kasası içerisinde bulabileceğiniz aliminyum soğutucu parçalardan bir tanesini suya yarıya yakın seviyede batacak şekilde yerleştirip dışarıdan fanın üflediği havanın bu parçanın üzerine gelmesini sağlayabilirseniz akvaryumunuz ciddi biçimde soğuyacaktır. Aliminyum soğutucu suyun içerisinde olmazda yüzeye az birşey temas ederse, suyu dondurma seviyesine kadar getirebileceği için aliminyum parçanın yarısından fazlasının suyun içerisinde olmasına özen gösteriniz. Akvaryum kapağınız ahşap ve buhar camlı bir akvaryumdan bahsediyorsak eğer ; ahşap kapağın arkasına 2 adet kasa fanı yerleşecek şekilde delik açıp yine aynı şekilde giriş ve çıkış olacak şekilde yerleştirin, kasa fanına arabaların hava filtelerinden uygun genişlikte olanını bağlayın ( hem emiş hem de üfleme için ) 
Buhar camılarının köşe kısımlarını kesip buhar hortumlarını köşelere sabitleyin. Sorununuzu kesin çözersiniz . Fakat biraz uğraştırır . Ben daha önce bu iki olayı da denedim. Plastik kapaklı akvaryum hala evde duruyor. Plastik kapağı da aynı şekilde yukarıdan aydınlatmanın olduğu yerden kesmiştim. Umarım benim işime yaradığı gibi sizin de işinize yarar.
Saygılarımla.
[/QUOTE]
Dış filtrem bozuldu
Merhaba Aytaç bey,
Dış filtrenizin pervane kısmı ( mıknatıslı olan kısım ) sıkışmış olabilir, pervaneye temizlik sırasında pislik kaçmış olabilir, motorunuz hava nedeniyle çalışmıyor olabilir. Pervaneyi kontrol edin , havayı tahliye etmeye çalışın. Gerçi siz bu yazıyı yazalı 7 saat olmuştur ve sorunu çözmüşsünüzdür, yine de boş geçmeyeyim istedim :) sevaptır :D
Sağlıklı balıklar dilerim.
Saygılarımla.

sari prensesim hastami
Barış bey,
Balığınızda oluşan beyaz leke altta ki fotografta ki lekelere benzer bir leke midir.



Eğer buna benzer bir leke ise akvaryumunuzda dekorlar zarar vermiş olabilir ya da diğer balıklarla kavga sonucu yaralanmış olabilir. 
Akvaryumunuza ya da balıklarınıza ait bir fotograf göremediğim için sadece fikir yürütmek durumunda kalıyorum.

Eğer bu fotografta ki gibi değilse mantar olma ihtimali yüksek.
Saygılarımla, sağlıklı balıklar ve iyi günler görmenizi dilerim.

Sp yavru
Görkem bey,
Yavrularınızı kaybetmeniz üzücü fakat bu size unutamayacağınız bir tecrübe kazandırmış olmalı, eksiklikleri bence bir gözden geçirelim.
Kanaatimce ayırmış olduğunuz yavruluk , uygun bir yavruluk değil , su sirkülasyonu doğru olmadığı için sıkıntı çıkartmış bir yavruluk gibi duruyor.
Farklı bir yavruluk deneyebilir ya da kendi el emeği göz nurunuz olan bir yavruluk yapıp bu işten daha emin olabilirsiniz. Yavruluğun içerisine mutlaka hava taşı koyun derim, hem su silkülasyonunu hızlandırır hem de balıkları hareketli tutar.
Fotoğraftan pek anlaşılmasa da yavruluğun dibinde yemler var gibi duruyor. Dipte kalan yemler her daim sıkıntı verir.
Fotoğraftan bir dış motorunuzun olduğu anlaşılıyor, yavruluğun içerisine filtreden gelen su girecek şekilde yavruluğunuzu bundan sonrası için yerleştirmenizi öneririm.
Yavruları biraz erken sağmış olabilirsiniz. Bırakın yavrular annesinin ağzında dursunlar, iyice hareketlendiğini görmeden sağım işlemi yapmayınız, ya da hiç sağım yapmayınız.
Yavru sahibi olmanın keyfini bırakın birazda anne prenses sürsün, o hazzı alsın.
anneyi dediğim şartları sağlanmış uygun bir yavruluğa koyabilirsiniz, yavruları içerisine bırakır, yavruları bıraktıktan sonra şöyle ağzını bir kontrol eder , kalan yavru varsa yavruluğa alır anneyi akvaryuma serbest bırakırsınız.
Ben pek görsel olmasa da pet şişeden yapılmış yavrulukları tercih ediyorum. Kapağını bir hava hortumu geçecek kadar deliyor, içerisine hava taşı yerleştiriyor ve hava veriyorum. ( yuvarlak hava taşı ) Hava taşı en dipte olduğu için sürekli olarak su da hareketlenme sağlıyor, bu şekilde hiç yavru kaybetmeden yüzlerce yavru büyüttüm.
Tekrar geçmiş olsun der, sağlıklı balıklar dilerim.

darkcastel2014-06-13 10:07:00
En güzel fotoğraflarınızı gösterin
Merhaba,
Daha önce paylaştığım , şuan yaşamayan balığımın resmini müsadelerinizle tekrar paylaşmak istiyorum. Benim dev yavrum .....







SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.