ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
darcan_22
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Şubat 2010 17:59
Son Ziyaret:
04 Eylül 2023 10:22
Toplam Mesaj:
140 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İbrahim Darcan
Doğum Tarihi:
12 Aralık 1988
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
inşaat teknikeri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

150 - 50 - 60 akvaryumla yeni baştan merhaba....
İbrahim DARCAN

SON 10 MESAJI

2 Gün Sonra Ölen Balık
Merhaba akvaryumun uzda oluşan balık ölümlerinin bir çok sebebi olabilir eğer balıkları yeni aldıysanız ve bunu akvaryumcudan karma tanktan aldıysanız karma akvaryumlarda hastalıklı balıklarda bulunabildiğinden hastalıklı balık ölmüş olabilir. her ne kadar diğer balıklar ölmediği için su değerlerinden şüphe etmesem de yine de siz su değişimlerinde su dengeleyiciyi ve çeşme suyu kullanıyorsanız klor giderici koymayı eksik etmeyin tabi ki bu ilaçları da kararınca kullanmalısınız.
Japon Balıklarının Yanına Hangi Değişik Tür Balik
[QUOTE=Musti..]Boyu 30 cm eni 25cm uzunluğu 55 cm 30 litrelik[/QUOTE]
Akvaryum unuz da balıklarımızın zamanla büyüyeceğini düşünürsek o boyuttaki akvaryumda zaten çok fazla balık besleyemezsiniz. ancak en fazla 10 cm boyuta kadar maksimum 4 tane balık bakabilirsiniz ki japon balıklarında önemli bir kural japon balıklarının en sağlıklı kendi türleri beraber bakılmasıdır. akvaryum unuz da farklılık isterseniz japon balıklarının kendi türleri içerisinde renk olarak farklılık gösteren türlerinden karıştırabilirsiniz ancak bunlar yine koi gibi hızlı büyüyen ve büyük ebatlara ulaşan balıklar olmamalıdır.
Farklı Türden Chicled Balıkları
Benim çiklet balıkları üzerinde gözlemlediğim durum şu ki; çiklet balıkları ağzına sığabilecek boyutta her balığı yem olarak görür bu yüzden akvaryuma balık ilave ederken en kötü bu ölçüyü dikkate almalısınız.
Akvaryum Köşesi Kırıldı ,patlar Mi?
Cam kırılmasının ardından kırık bölgenin çevresinde kılcal kırıklar oluşabilir ve bu kılcallar zamanla büyüyerek sızıntıya patlamaya yol açabilir daha önce bu durumun acısını çekmiş biri olarak bence kesinlikle kırık haliyle kullanmayın riske etmeyin derim.
Japon Balıklarının Yanına Hangi Değişik Tür Balik
Japon balıklarını beslediğiniz akvaryumun boyutu nedir.
Sessiz Dis Filtre Motoru Ve Hava Motoru Tavsiye.
Merhaba arkadaslar benim 150x40x60 olculerinde bir karisik akvaryumum var uzum zamandir baktigim bu akvaryumumda yeni tasindigim evimde akvaryum salonda duruyor genel olarak akvaryumdan cok memnunum ancak dis filtre olarak kullandigim tetratec ex 2400 motor akvaryum icim yeterli olmasina ragmen cok ses yapiyor ve salonda cok rahatsizlik veriyor straforla motorun etrafini komple kapattim kar etmedi. Yeni motor almaya karar verdim ancak yeni aldigim motorunda ses yapmasindan korkuyorum aksi halde ses problemi yuzunden hanim akvaryumi evden cikartacak bu konuda yardimci olabilirseniz cok memnun olurum herkeze keyifli hobiler dilerim.



[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/88032/20140511_211026.jpg[/IMG]
12 V 50 Litreye Çokmu (led)
Akvaryumlar icin slikon kaplamali ledler var bazi arkadaslar ust kapaga direk olarak bu ledleri bagliyor ancak ben yinede bir reklamcidan yada kirtasiyeden akvaryum ustune kismi de olsa plexiglas kestirin su ile baglantiyi kesin derim sahsen bende oyle yaptim led boyu olarakta akvaryum uzunlugunca en fazla 2 serit yapmaniz yeterli olacaktir.
Yunuslarım yem yemiyor
Yunuslarınızın ölçüsü nedir ve hangi yemden kullanıyorsunuz.

En Az Sp Kadar Dikkat Çeken
[QUOTE=caglarsavci]Simsiyah uzerinde heryerinde kucuk beyaz noktalari olan balik cinsi var adini tam bilemiyorum akvaryumcu onermisti buyuduklerinde farkli renkler aliyorlarmis nedir bu turun ismi ve benimkilerle kaynasma sansi ?[/QUOTE]
Tropheus balıkları ise almayın tropheuslar çok güzel gösterişli fakat malawi değil tanganyika gülü balıklarıdır ve bakımı daha özenli olmasına karşın malawi gölü balıkları ile beraber bakılması önerilmez Saygılarımla.
En Az Sp Kadar Dikkat Çeken
Akvaryumunuzun büyüklüğüne orantılı olarak Iceman, Cüce vatoz, Frenatuz, Paslı, Hongi, Yellow head türü balıklardan 1e-3d şeklinde koyabilirsin gayet hoş oluyor. Saygılar. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.