ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
except
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Haziran 2010 14:57
Son Ziyaret:
12 Şubat 2022 13:38
Toplam Mesaj:
152 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Melih SOLTA
Doğum Tarihi:
27 Mart 1980
Yaş:
44
İl:
Ankara
Meslek:
Mimar
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Melih SOLTA
Hi-tech Bitkiliye hazırlık yapıyorum

SON 10 MESAJI

Yurtdışı Regülatör Ve Bks Tüp İle Uygun Co2 Sistem
Hocam tanktaki aydınlatma nedir? Hazır ürün mü yoksa DIY mi? Çok şık duruyor…
Sump Sistemi Dizilimi
Kafa motorundan yukarıya su basan hortumu spiral bi hortumla değiştirmelisin. Çamaşır veya bulaşık makinesinin gider hortumuna benzeyen bi hortumla yani. Şu an kullandığın hortumda ezilmeler olunca motora boşuna yük bindirir ve arızalnmasına sebep olur, bunun yanında yeterli suyu basmadığı için filtrelemede problem yaşaman muhtemel olur.
Metal halide ışıklandırma
[QUOTE=YFYİĞİT] Anladım evet haklısınız diğer aksamlarda fiyatı bir hayli yukarı çeker :) ama yinede araştıracağım teşekkür ederim.
peki kaç kelvin olmasını tavsiye edersiniz 20000 K e kadar var
[/QUOTE]

Bu konu biraz muallakta kalan bir konudur, bazı kimseler 10000k tavsiye ederken, Giesemann gibi kalbur üstü firmalar kombinasyonlarında 5600k renk sıcaklığında ampuller kullanmışlardır. Sonuç olarak 10000k altı lambalar kullanılabilir diyebilirim.

Montajı için spot kasası en ekonomik çözümdür. 40-50 TL'den başlayan fiyatlarla temin edilebilir.
except2013-05-16 14:20:16
Metal halide ışıklandırma
Sadece  MH ampulu olarak işinize yarayabilir ama MH ampuller de Floresan ampuller gibi Balast yardımı ile ateşlenirler, bu yüzden önce diğer aksamını hazırlamanızı öneririm. (Spot kasası, reflektör, elektronik balast vb.)
Bitkili Ofis Tankı 2
[QUOTE=dookie32] Parvulalar kötü yapraklarını bırakıp dipten sürgün vermiş





kütükte  mantar oluşmuş

[/QUOTE]


Akvaryumda yosun sorunu oluşacak gibi duruyor, kütükteki mantar zamanla geçecektir birşey yapmanıza  gerek yok.


bitkili akvaryum (iwagumi tasarımı)
Kökten beslenemeyen bazı bitkiler gövdeden kök atıyor, bazı bitkiler ise hi-tech akvaryumlarda zemin iyi olsa bile yinede gövdeden kök atıyor.
390 Watt kapak yapımı resimli (110*50 cm) (bitkili akvaryum için)
Çalışma güzel olmuş, buram buram emek kokuyor ama keşke üstteki mdf yerine başka bir malzeme tercih etseydiniz. Hem çok ağır hemde suyla arası iyi değildir. O malzeme yerine paslanmaz sac veya alucobond malzeme kullansan senin için daha uzun ömürlü olurdu. Tasarımı baştan yapıp sac malzemeyi güzelce lazerde kestirip büktürebilirdin, çok profesyonel bir görünümü olurdu.

Emeğine sağlık , tebrikler.
Elektriğe Alternatif Isıtma Sistemi v.2.0
Elektrik hesabında bir sıkıntı olmasın? Size 100 tl gelen fatura büyük ihtimalle ısıtıcılardan gelmemiş olabilir. Bende 700 litre akvaryum var, yazın 80 tl fatura gelirken kışın akvaryum boş olmasına rağmen 110 tl civarı geliyor :) Ben kombinin devir daim motorundan şüpheleniyorum elektrik konusunda.

300 Watt ısıtıcınız olsa 2 adet;

300W x 2 ısıtıcı x 24 saat = 4.8 KW günlük tüketim,
4.8 KW x 0.35 TL x 30 gün = 50,4 TL yapıyor.

Bu hesap ısıtıcılar 24 saat çalışırsa geçerlidir. Yani elektrik faturasını sadece ısıtıcılara bağlamayın yine aynı seviyelere yakın gelirse benim gibi şaşırmayın :)

Kolay gelsin.
Yine Yeni Cuba Çalışması
[QUOTE=claouse] Her pazartesi-perşembe günü %50 lik su değişimi yapıyorum.
Işıklandırmayı toplmada 8 saat 3 saat toplam 50w grolüx aquastar,2 saat toplam 100w aquastar grolüx ve daylight, 3 saat toplam 50w grolüx aquastar şeklinde yapıorum.
Gübrelemeyi pazartesi günleri sadece deepfloramin mineral çözeltisi 1 ml, perşembe deepfloramin fe ve deepfloramin mineral 1 er ml şeklinde yapıyorum.


Micra olabileceğini bende düşündüm ama yaptığım araştırmalarda üretimi açıkta yapılıp sonradan su altına alınanlarda bu gibi değişimlerin olabileceği, bunun yanında da ışık faktörünün etkisinin olabileceği söylenmekte. Yosunlanmayı gidermek için yaklaşık 1 hafta nerdeyse karanlıkta bıraktım bu tam büyüme zamanına denk gelmekteydi. Ben bunun bir etkisi olabileceğini düşünüyorum. Akvaryumcuma güvenip cuba diye aldık. İnşallah micra değillerdir. Melih bey resimlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.
[/QUOTE]


Fotoğraf çekemedim cubalar tankın arka bölümünde kaldığı için,  bende yapraklar daha dairesel fakat büyük ihtimal sizinkilerinde cuba olduğu kanısına vardım. Sadece yetiştirme ortamlarımız farklı olduğundan sizin yapraklar biraz daha geniş gelişiyor.
Yine Yeni Cuba Çalışması
Bana da Hem. Micra gibi göründüler. Yapraklarının daha dairesel olması lazım cuba'larda. Akşam tankımdan daha dikkatli bakıp fotoğraf eklemeye çalışayım karşılaştıralım olmazsa...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.