ÖZELLİKLER

BİLGİLER
İMZA
There is a once in a lifetime experience
SON 10 MESAJI
teşekkür ederim :)
merhaba arkadaşım ben sana bi yer öneriyim
perpada bi su arıtım sistemi satan bi firma
yaklaış 300-350 ytl ev tipi reverse osmozgerçekten ilgileniyorsan ordan birisinin telefonunu veririm. kızın cep teli var sadece. ondan nette yazmak istemedim açık açık olmazsa özelden atarım.
saygılar...
merhaba arkadaşlar yeni akvaryum kuruyorum da size bir konuda danışmak istedim. ramirezi beslemek istiyorum ve akvaryuma ince kum koyayı düşünüyorum. ancak dip sifon yapılırken bi sorun oluşuyormu ?
daha önce hep büyük çakıl parçalarında baktım dolayısıyla pek sorun olmadı.
tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
saygılar...
merhaba mert bey öncelikle emeğinize sağlık. çok güzel fotoğraflar çekmişsiniz.
merak ettiğim birşey var. bu balıklar hangi özelliklere göre derece alıyorlar, nelere dikkat ediliyor, belli bir standardı var herhalde?
bizi bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim :)
iyi günler dilerim...
teşekkür ederim mert bey söylediklerinizi araştırdım hatta bi kısmını herkesle paylaşmak istiyırum.az çok fikir verici bilgiler.
saygılar...
Aktif karbonun yaygın uygulama alanı, suyun içinde mevcut organik madde, renk, koku, tat ve klor giderimidir. Ancak burada, sözkonusu olan sadece fiziksel bir süzme işlemi değildir. Aktif karbon sistemler, fiziko-kimyasal arıtma yapan sistemlerdir ve suyun arıtılması esnasında adsorpsiyon mekanizması işlemektedir. Aktif karbon kömürümsü ancak çok geniş yüzey alanına (1000-1500 m2/gr) sahip bir malzemedir. Organik kirliliğin olduğu sularda ve klor giderme amacıyla yaygın olarak kullanılmaktadır.
Aktif karbon ile ilgili dikkat edilmesi gereken bir konu, bakteri üremesi için uygun ortam oluşturabilmesidir. Çünkü, aktif karbon organik maddeyi tutar ve eğer suda bakteri varsa, bakteri bu organik maddeyi besin olarak kullanarak üreyebilir. Bu gibi durumlarda bakteri kaçağı oluşumu mümkündür. Bu sebeple aktif karbonun öncesinde ve sonrasında suyun dezenfekte edilmesi önemlidir.
Aktif karbon sistemlerin dizaynında, ünite tankı içindeki yatak hızının klor giderimi için 25 mt/saat'i organik madde giderimi içinse, 6 mt/saat’i aşmaması gerekir. Bu hızı aşan durumlarda ünite verimli çalışmayacaktır.
- AKTİF KARBON MALZEMENİN KULLANIM ÖMRÜ NE KADARDIR? <Konu Başlıklarına dön>
Aktif karbon malzemenin 2-3 senede bir değiştirilmesinde fayda vardır. Ancak bu değişim peryodu, ham suyun kalitesine ve arıtılan su miktarına göre sıklaşabilir ya da seyrekleşebilir.
- SUYUN DEZENFEKSİYONU NASIL YAPILIR? <Konu Başlıklarına dön>
Suyun içindeki mikroorganizmal yaşamın kontrolü amacıyla suyun dezenfekte edilmesi şarttır. Dezenfeksiyon işleminin, bir çok şekilde gerçekleştirilmesi mümkündür. Ancak, en yaygın olarak klorlama ve ultraviyole dezenfeksiyon sistemleri kullanılmaktadır.
Klor, eskiden beri en yaygın kullanılan dezenfektandır. Yaygın kullanımında klorun ucuz bir dezenfeksiyon sistemi olmasının yanısıra, kalıcı etkiye sahip olması da önemli bir etkendir. Klor, suya karıştırıldığı anda, suyun içindeki bazı organik maddeler ve ağır metallerle reaksiyona geçer. Tüm reaksiyonlar meydana geldikten sonra, 0.5 mg/lt serbest bakiye klorun suda bırakılması, nihai kullanım noktasına kadar mikroorganizmal faaliyeti önleyecektir. Ancak klorlama yapıldıktan sonra herhangi bir noktada, serbest bakiye klorun aktif karbon sistem vasıtası ile sudan alınması, arıtma sistemi sonrasında suyu mikroorganizmal kirlenmeye açık hale getirecektir. Klorlanmış su, aktif karbon sistemden geçirilse bile, 0,1 mg/lt bakiye klorun by-pass edilmesi tavsiye edilir.
Ancak, klorun, suyun içindeki bir takım organik maddelerle birleşerek, insan sağlığına zararlı kanserojen kimyasal bileşiklerin (trihalometan, kloroform vb.) oluşumuna sebebiyet verdiği bilinmektedir. Klor kullanımı kontrolsüz yapıldığı takdirde bu tip kimyasalların oluşumu mümkündür. Bu sebepten dolayı, suyun dezenfeksiyonu amacıyla değişik kimyasalların kullanımı da her geçen gün artmaktadır. Ancak günümüzde klor halen, en sık kullanılan dezenfektandır.
Suyun dezenfeksiyonu amacıyla kullanılan bir diğer yöntem ise, Ultraviyole Dezenfeksiyondur. Bu yöntemde, dalgaboyu 254.7 nanometre olan ultraviyole ışınımı kullanılır. Bu ışınım, suyun içindeki mikroorganizmaların, DNA yapısında bozulmaya sebep olup, üremeyi engeller. Ultraviyole sistemler, dezenfeksiyon amacıyla, oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Ancak bu sistemlerde dikkat edilmesi gereken konu, sistemin nihai kullanıma mümkün olduğunca en yakın yere konmasıdır. Ayrıca, sistemden çıkan su özellikle atmosfere açık ayrı bir üniteye girmemeli ve bekletmeden kullanılmalıdır. Ayrıca, voltaj düşümleri veya elektrik kesintilerinde, sistemin bir jeneratör sistemine bağlı olması faydalı olacaktır. Sadece yüzde 10'luk bir voltaj düşümü, sistemin etkinliğini % 20 oranında azaltabilmektedir. Ultraviyole sistemlerin, estetik olarak görünümü bulanık olan sularda kullanılması durumunda, suyun UV ünite öncesinde hassas partikül tutma kabiliyetine sahip tortu filtrelerinden geçirilerek bulanıklılığının giderilmesi şarttır. Zira, mikroorganizmalar, büyük partiküllerin ışınımı engellemesi sonucu, UV üniteden canlı çıkabilmektedir. UV ünitelerin ayrıca peryodik bakımı önemlidir. Senede bir kere UV lamba değişimi ve ham su kalitesine bağlı olarak, peryodik olarak kuvars cam temizliğinin yapılması çok önemlidir. Bu temizliğin yapılmaması, UV ışınım etkinliğini azaltacaktır.
- SU, SERT İSE YUMUŞATMAK İÇİN NE YAPILABİLİR? <Konu Başlıklarına dön>
Suyunuz eğer 10 Fr üzerinde sertlikte ise mutlaka yumuşatılması gereklidir.
Suyu yumuşatmanın en pratik yolu iyon değiştirici reçine kullanmaktır. İyon değiştirici reçineli sistemler genelde sodyum iyonları ile sertlik iyonlarını yer değiştirterek çalışırlar. Proses esnasında su reçine tanecikleri arasından süzülerek geçer. Reçine tanecikleri üzerindeki elektrik yükü sodyum iyonlarını reçine taneciği üzerinde tutar. Ancak, reçine taneciklerinin aynı zamanda sertlik minerallerini tutma kabiliyeti de vardır. Reçine taneciklerinin sertlik minerallerini tutma kabiliyeti sodyum iyonlarını tutma kabiliyetine göre daha fazladır. Bu şekilde iyon değişimi gerçekleşir.
Belli miktarda sert su reçine yatağından geçtikten sonra, reçine tanecikleri tamamıyla, sertlik mineralleriyle kaplanır. Bu durumda sertlik minerallerinin tutulması son bulur. Sertlik iyonlarının tekrar sudan tutulabilmesi için reçine taneciklerinin sertlik minerallerinden kurtarılarak tekrar sodyum taneciklerinin bağlanması gereklidir. Bu işleme ‘rejenerasyon’ adı verilir. Rejenerasyon esnasında tuzlu su reçine tankına verilir ve reçine sodyuma doyurulur. Reçine tankında biriken yüksek konsantrasyondaki sodyum iyonları sertlik iyonlarını reçine taneciklerinden ayırır. Reçine daha sonra temiz su ile durulanarak, fazla tuz ve sertlik mineralleri tanktan atılır. Reçine tankı tekrar sertlik iyonlarını tutmaya hazır durumdadır.
YUMUŞATMA ÜNİTELERİNDE REJENERASYON KONTROLÜ NASIL YAPILIR?
<Konu Başlıklarına dön> Genelde iki tip kontrol mekanizması vardır.
Zaman kontrollü: Kontrol grubu üzerindeki zaman saati vasıtası ile rejenerasyon kontrolü yapılır. Tank içinde iki rejenerasyon arası zaman aralığında yumuşatılacak su miktarına yeterli olacak kadar reçine bulunmalıdır.
Sayaç Kontrollü: Kontrol grubu bir su sayacına bağlıdır. Reçinenin yumuşatabileceği kadar su miktarı kontrol grubuna tanımlanır. Tank içinden belirlenen miktarda su geçtiğinde cihaz rejenerasyona geçmek üzere sinyal alır. Genelde iki depo arası sistemlerde kullanılır
- TERS OSMOS NEDİR? <Konu Başlıklarına dön>
Ters osmos, suyun içindeki istenmeyen tüm mineralleri sudan ayıran ve saf su ve içme suyu teminine yönelik olarak kullanılan membran filtrasyon prosesinin adıdır. Bu sistemler çapraz akışlı olarak çalışırlar. Bilinen anlamda filtrasyon prosesi değildir. Çünkü membran üzerinde suyun geçişine izin veren gözenekler son derece ufaktır. (Yaklaşık 1 mm’nin 2.000.000’da biri delik çapı). Böyle ufak bir gözenekten sadece su molekülleri ve bazı çok ufak inorganik moleküller geçebilmektedir. Diğer moleküller ise konsantre su fazında sistemden dışarı atılır.
Ters osmos üniteler genelde ön filtrasyon aşamaları sonrasında kullanılır. Su önce partikül filtreden geçirilir. Partikül filtrasyon, suyun içinde bulunan 5 mikrondan daha büyük olan tüm partikülleri tutar. (1 mikron =
- TERS OSMOS SİSTEMLE EVİMDEKİ TÜM SUYU ARITABİLİR MİYİM? <Konu Başlıklarına dön>
Aslında olabilir, ancak ters osmos çok yavaş bir prosestir. Ev tipi içme suyu sistemlerinin çoğu, 150 Lt/gün kadar su verir. Çok büyük bir sistem ancak tüm evin genel su ihtiyacını karşılayabilir. Sistemin kompleksliği ve pahalılığı bu tip ticari kullanımları sınırlamaktadır. Ayrıca, bir çok evsel kullanım için bu kadar yüksek kalitede su gerekli değildir.
- TERS OSMOS İÇME SUYU SİSTEMLERİNİN BAKIMA İHTİYACI VAR MIDIR?
<Konu Başlıklarına dön>
Sistem içindeki partikül filtreler ve aktif karbon filtrelerin belli bir ömrü vardır ve periyodik olarak değiştirilmelidirler. Genellikle bu filtrelerin yılda bir değiştirilmesi yeterlidir. Değişim sıklığı, ham su kalitesi ve arıtılan su miktarına göre değişebilir. Ters osmos membran ise düzenli bakım ile en az 3-4 sene dayanacaktır. Membran değişim zamanının gelip gelmediği konusunda uzmana danışılması gereklidir.
İnsan vücudunun bazı minerallere ve vitaminlere olan ihtiyacı doğrudur. Ancak, bu minerallerin istenen seviyede alınması için en doğru yol iyi ayarlanmış bir diyettir. Sözkonusu faydalı mineraller suda o kadar az miktarlarda mevcuttur ki, bir insanın günlük mineral ihtiyacını ne kadar çok su içerse içsin karşılayabilmesi mümkün değildir.
çok teşekkür ederim Refet Ali Bey;
yarın ilk işim belirttiğiniz konuları firma sahibine sormak olucak.
merhaba arkadaşlar su arıtma cihazlarının içersinde bulunan reçinenin ne gibi olumsuzlukları vardır? önlenilebilir mi, çaresi varmıdır? yoksa kesinlikle tavsiye edilmeyen bi durummudur?
bu konuda geniş bilgi verirseniz çok yardımcı olursunuz
bide bulduğum ürün hakkındaki özellikleri yazsam bana iyi yada kötü olduğu hakkında fikir verir misini?
Quars ve özel filtre sistemi,aktif karbon,ithal iyon değiştirici (reçine), 50 lt/sa kapasite
fikirlerinizi bekliyorum. saygılar
merhaba arkadaşlar
paylaşımlarınızdan esinlenerek ben de benzer bişey yaptım. artık canıma tak etmişti. her ay akvaryumcu gelcek temizlik yapcak. bekle bekle gelmez. aylar geçer. yıllar geçer. gelmez. kafam attı. bütün her şeye yeni baştan başlıcam. bu arada birazdan ekliceğim resimde görceksiniz akvaryumun içler acısı halini, nasıl oldu da 1 yıldır ne katkısı katılan ne temizliği yapılan akvaryumda clownfish hala yaşadı anlayamadım. balıktaki hayat sevgisi oldukça fazla galiba :) ne atmaya ne satmaya kıyamıyorum. diskus akvaryumu yapıcaktım onu bile yapamıyorum
yeni başlıcak olanlara bi tavsiye kesinlikle ama kesinlikle akvaryumcuya bağlı akvaryum kurmasınlar. hayvanlar helak oluyo ayrıca vijdan azabı da cabası.
yapımı oldukça basit. çakmak yardımıyla şişenin ağzını eriterek daralttım. dibini kestim. hortumu şişenin ağzına geçirdim. hortum ateşte erimediği (ya da eritemediğim )için kalan ufak boşlukları silikonla kapattım. performans süper oldu. ayrıca tek kuruş ödemedim
ellerinize sağlık güzel bir akvaryum olmuş.
ancak bence 730 lt lik bir akvaryuma çok daha harika görüntüler verebilirdiniz. (bitkiler açısından diyorum ).yanlış anlaşılma olmasın zevk sizin tabiki dicek lafım yok. ama yine de akvaryum dizaynı ile ilgili o kadar hoş çalışmalar varken size önereceğim siteye bakmanızı tavsiye ederim. belki de bakmışsınızdır. hiç olmazsa fikir açısından.
saygılar...
SON MESAJLAR
- Fundulopanchax Gardneri Cyber_Scout, 02:47
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - Suyumun Rengi Turuncu koraykbl, 02:23
Yeni Üye Forumu - Akvaryumda Arka Duvara Balık Yuvası Nasıl Olur? mrrking, 02:15
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 150lt De Betta Çifti Beslenebilir Mi ? Cyber_Scout, 02:14
Labirentliler - 140 Litre Bitkili Tank Cyber_Scout, 02:05
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 02:04
Akvaryum Tanıtımı - Half Black Dejomejox, 01:29
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryumum nurtensultan, 00:22
Akvaryum Tanıtımı - Tetra Yumurta Alımı Cyber_Scout, 00:03
Yeni Üye Forumu - İpliksi Yosun darkaura, 23:40
Yosun - Yeni Doğan Lepistese Ne Yapılmalı koraykbl, 23:23
Canlı Doğuranlar - Walstad Akvaryum Mesutoviç, 23:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumumdaki Değişik Yavru Akvarist Batuhan, 23:11
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Isıtıcı Tavsiyesi Mesutoviç, 23:11
Yeni Üye Forumu - Astronot Balığım Çok Stresli Lore61, 23:01
Yeni Üye Forumu - Leopar Vatoz Hastalık tayfunyabaci, 22:50
Hastalıklar ve İlaçlar - Eleştiri, Öneri Ve Yorumlarınızı Bekliyorum Mesutoviç, 22:48
Akvaryum Tanıtımı - Karides Fanusu Mesutoviç, 22:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 60 Lt Tül Kuyruk Albino Astronot tayfunyabaci, 22:34
Yeni Üye Forumu - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Ehtiyar, 22:30
Güney Amerikan Cichlidleri - Hangi Filtre tayfunyabaci, 22:01
Filtreleme Seçenekleri - 20 Litre Betta Akvaryumum Tayyareci, 21:53
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Aldığım Turuncu Orandanın Rengi Sarıya Döndü tayfunyabaci, 21:52
Sazansıgiller - Filtre Motoru Suyu İtsin Mi, Çeksin Mi? emin ziya, 21:15
Filtreleme Seçenekleri - Walstad Metodu (ternapi) kristalzeytin, 20:55
Bitki Akvaryumları Genel - 75 Litre Bitkili Akvaryum Samnastrp, 20:42
Akvaryum Tanıtımı - 30l Tankta Kurulumu Nasıl Yapmalıyım ? Ehtiyar, 20:33
Yeni Üye Forumu - Neocaridina Reloaded (vahşiye Dönüş) merutay, 20:16
Akvaryum Tanıtımı - 200 Lt İçin En Uygun Kafa Motoru Kaç Watt ! Tugay Şahin, 17:25
Filtreleme Seçenekleri - Yeni Kuduğum Betta Akvaryumu İsmail_96965, 16:45
Akvaryum Tanıtımı - Hydrocotyle Ve Su Marullarinin Formu Hakkinda tamtur1, 16:12
Bitki Türleri ve Bakımı - Wild Betta Smaragdina Copper F1 bahadir22, 16:00
Labirentliler Tanıtımı - Alg Sorunu Tugay Şahin, 15:03
Bitki Akvaryumları Genel - 75 Litre Akvaryum İçin Tüm Sorularım Cyber_Scout, 14:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sahte Hagen Kumu Mu Hobimus, 14:21
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Melek Renkli Dışkıladı ? Tugay Şahin, 14:19
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Dış Filtre Seçimi Hoppala, 13:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İkola F0 Büyüme Hızı Mustafa bozkurt, 11:45
Yeni Üye Forumu - Çift Olarak Yaşayabilen, Tek Yaşayamayan Balıklar GhostKoi, 11:39
Yeni Üye Forumu - 50 Lt Bitkili, Karides Ve Tetrali Akvaryum Sirri42, 10:40
Akvaryum Tanıtımı - Betamın Kuyruğu Eriyor Bilgisi Olan Varmı ? Samnastrp, 10:18
Hastalıklar ve İlaçlar - 20x20 Bitkili Karides Akvaryumu Bitki Önerisi dimbeleth, 02:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hasta Axolotl A2626, 02:15
Hastalıklar ve İlaçlar - Led Driver Seçimi Taha Yanık, 01:16
Aydınlatma - 100 Litrelik Akvaryum İçin Dış Filtre Tavsiyesi ByCess, 01:14
Yeni Üye Forumu - Sadece Omurgasızların Olduğu Bir Akvaryum Kurmak? mustafa191, 00:54
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İlk Akvaryum [walstad] Bare, 00:38
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Beslemeye Başladım SALTON, 00:36
Yeni Üye Forumu - Satılık Akvaryum Arıyorum Samnastrp, 00:19
Yeni Üye Forumu - Endler Beslemesi Tortuga7, 22:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 02:36
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 02:36
- Bitki Çeşitleri emreemin 02:36
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 02:36
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 02:36
- Apistogramma Cf. Pebas Erkeği Arıyorum... Laetacara 01:55
- A. Agassizi Fire Super Red Arıyorum.... Laetacara 01:55
- L144longfin Mavi Göz Ve Siyah Tül Vatoz Çiftleri ertcavdar 01:44
- Galaxy Rasbora metehan0106 00:21
- Moss Ve Lepistes Otu omersayar 00:19
- Tuxedo Lepistes , Ateş Neon Karides Ve Beyaz Kurt omersayar 00:19
- Apistogramma Macmasteri Red Sholder Şahinöztürk 23:49
- Afrika Cichlidleri devito 23:42
- Half Black White Lepites rorobey 23:09
- Black Galaxy Fishbone (s Ve Ss Kalite) iEmre 23:01
- Sunsun Led Nano Aydınlatma iEmre 23:01
- Mini Pelia Moss iEmre 23:01
- Aquaclear 30 Şelale Filtre apistoman 22:35
- Ultra Clear 45 Derece Birleşimli 30x30x35 Akvaryum apistoman 22:35
- Aquaclear 30 Şelale Filtre blenny 20:57
- L. Curviceps Ve L. Dorsigera Arıyorum blenny 20:57
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 20:34
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 20:20
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 19:44
- Akvaryum 30*30 metsi 19:44
- Apistogramma German Bred Triple Red Samoo 19:31
- Çeşit Çeşit Kusursuz Akvaryum Malzemesi Samoo 19:31
- Su Test - Şerit Test (100 Şerit) Cyber_Scout 18:42
- Fundulopanchax Gardneri Yumurta Cyber_Scout 18:42
- İnci Groumi,kerevit,mahachai Beta, Gardneri Kil. Cyber_Scout 18:42
- Magnezyum Nitrat Cyber_Scout 18:42
- Reeflowers Betta Fish Balık Yemi 15 Gr. Zarf Cyber_Scout 18:42
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 18:04
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 18:04
- Ömrü Bitmiş Aktif Toprak Balikcidede 18:04
- Süper Red Ve Lda16 Düz Kuyruk Damızlık Balikcidede 18:04
- Karides , Salyangoz ,çöpçü gyunda 17:57
- F0 Micro.kiriza Yavrusu Leptosama Kitumba Senbacanaklar 17:55
- Cristmass Moss JDEAN 17:43
- 2.67 Tüp Furcifer 17:34
- Dennerle Akvaryum Furcifer 17:34
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 17:34
- Creaqua Nano Elit Furcifer 17:34
- Resun Aco-012 TahaArif 16:49
- Sıfır İç Filtre Ler Gursoyhasan 16:45
- Garra Rufa,limnophila Sessiliflora,frogbit livadi 16:37
- Helferi-monte Carlo-samolus Green-rotala Sahyadrca UraL 16:33
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 16:24
- Yavru Kribensisler Koksal Gurkan 16:24
- 200+ Cüce Vatoz Yavrusu Koksal Gurkan 16:24
KULLANICILAR
- 83 Online Kullanıcı, 45 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.