ÖZELLİKLER
BİLGİLER
SON 10 MESAJI
Canlı yemi de unutmayalım lütfen...
Merhabalar;
Ancak beyaz molilerin iç organları dışarıdan da çok rahat belli olur. Bana kalırsa anüs bölgesindeki siyahlaşma, iç organların renk değiştirmesinden kaynaklanan bir görünüm. Değişik yem vermeniz yada balığın kabız olması buna sebep olmuş olabilir...
Uğur Durak Bey;
Çok başarılı bir çalışma olmuş.
YÜZGEÇ ÇÜRÜMESİ
Hastalık türü : Bakteriyel.
Organizmalar : Aeromonas, Psuedomonas ya da Vibrio.
Tanım : Yüzgeç erimesi, balık hastalıkları arasında en genel olan ve en bilinenlerindendir. Bir çok bakterinin neden olduğu bastalık, diğer hastalıklarla eş zamanlı olarak görülebilir. Çoğunlukjla tedavi edilebilen bu hastalık, önemsenmez ve tedavi yoluna gidilmezse, enfeksiyonlu balığın ölümüne ve tanktaki diğer balıkların da enfeksiyon kapmasına sebep olur.
Belirtiler :
- Yüzgeç kenarları beyazlaşır.
- Yüzgeçler yıpranır.
- Yüzgeç sapları iltihaplanır.
- Tüm yüzgeç eriyebilir.
Yüzgeç zaman içinde giderek hasar görür ve kısalır. Yüzgeç kenarları beyazlaşmaya başlar ve pamuk ipliği görünümü alır. Enfekte bölgeler, kırmızı ve iltihaplı olur. Hastalığın ilerlemesiyle doğru orantılı bir şekilde, yüzgeç eridikçe, kanayan, açık yaralar ortaya çıkabilir.
Tedavi :- Hastalığa sebep olan şartların düzeltilmesi
- Su değişimi
- Antibiotik tedavisi
- Akvaryum tuzu eklemesi
Yüzgeç erimesi bir çok farklı türdeki bakteri nedeniyle ortaya çıkabilir. Bun paralel olarak, bir çok antibiotik etkili olsa da, ilk önce hastalığın temel nedeni çözülmelidir.
Suyun ısını ve pH ını ölçerek, balığınız için uygun seviyelerde olduğunu kontrol ediniz. Özellikle yanlış pH oranı balıkları ciddi şekilde strese sokmakta ve bu hastalığı tetiklemektedir. Özellikle uzun yüzgeçli balıklarda, su ısısının düşüklüğü de yüzgeç erimesine neden olabilir.
Eğer temel problem çözülürse, antibiotikler hastalığın tedavisi için tek başlarına yeterli olacaktır. Bu hastalık için, Chloramphenical, Oxytetracycline ve Tetracycline iyi birer antibiotik seçimi olabilir. İlacı, üreticinin tavsiyeleri doğrultusunda kullanınız.
- Su kalitesini yüksek tutun.
- Su değerlerini stabil tutun.
- Küçük miktarlarda, kaliteli yem kullanın.
Bu hastalıktan korunmanın en iyi yolu, sürekli kaliteli su şartları sağlamaktır. akvaryum suyunuzu düzenli olarak değiştirin ve dip çekimini aksatmayın. Akvaryumunuzun kimyasını sürekli takip edin. Tankınızı fazla kalabalık tutmayın ve balıklarınızın kavgaya yönelik davranışlarını sürekli takip edin.
____________________
Evirip, çeviren : Sertaç CAN
Yazar : Shirlie Sharpe
Kaynak : Freshwater Aquariums.
Merhabalar değerli dostum;
20 gün sonra, 1 ay sonra diye bir süre verilemesi mümkün değil. Nasıl 16 yaşındaki çocuk 1.80 boyundayken, 60 yaşında adam 1.60 olabiliyorsa; aynısı balıklar için de mümkün.
Yavrulu balığın gelişimi, akvaryum şartları (ısı, su v.b.), balıkları belediğini yem (özellikle protein ağırlıklı olanlar) ve genetik etkenler nedeniyle değişiklik gösterir. O yüzden birimizin tankındaki 20 günlük balık, yetişkinler tarafından yenebilecek boydayken; diğerimizin tankındaki neredeyse yetişkin boya ulaşmış olabilir...
Aynı şekilde, yetişkin balıklarınızın boyutları da değişiklik gösterebilir. Bu nedenle; kendi tankındaki yetişkin balıklara bakan akardaşım, sizin tankınızdaki balıkları hesaba katmamış olabilir.
Yavru balıklar, ana tankınızdaki balıkların ağızlarına sığmayacağı boya geldiğinde, normal şartlar altında yem olmazlar. Siz yine de yeni yavruları ana tanka almaya karar verdiğinizde; önce bir-kaç tanesini atıp, tüm balıkların hareketlerini gözlemleyin...
Kolay gelsin...
Bitkili Canlıdoğuran Tankı
Değerli ziyaretçilerim;
daha önceden bitki seçimi ile ilgili olarak bazı ipuçlarını
adlı çevirimde beraberce tartışmıştık. Bu makale, her ne kadar bitki seçimi konusunda ciddi ip uçları verse de, bitkili bir canlıdoğuran tankını anlatmakta oldukça yetersiz kalıyordu. Böylece; bildiklerimi, siz değerli dostlarımla paylaşmaktan zevk alan ve yardım edebildiği oranda mutlu olan bir www.akvaryum.com üyesi olarak, bana da gevezelik yapma fırsatı doğuyor :)
Değerli arkadaşlarım;
orta okul biyoloji derslerinden hatırlayacağımız üzere Karbondioksit ("Co2") fotosentez için "olmazsa olmaz" bir unsur. Oda sıcaklığında sıvı halde bulunan Co2; her sıvı, doymuş buhar basıncı, içinde bulunduğu kapalı kaptaki buhar basıncına eşitlenene kadar buharlaşacağından ve yerçekimi nedeniyle dünya da bir kapalı kap olduğundan, karşımıza gaz olarak çıkar. Dolayısıyla bu gaz halindeki Co2'i, bitkilerin fotosentez yapabilmesi için suda erimiş halde bulunmalıdır.
Suyun da, içinde erimiş halde bulunan malzemeyi "taşıyabileceği" bir kapasitesi vardır. Bu da demektir ki; örneğin suda ne kadar fazla Oksijen ("O2") varsa, o kadar az Co2 bulunma şansı vardır. Dolayısıyla, canlıdoğuranların ihtiyaçlarını karşılamak üzere sık bir şekilde bitkilendirdiğimiz tankımızda, mutalaka hava taşları, hava ile çalışan filtreler gibi, hava tertibatımızı yeniden düzenlemeliyiz. Bu konuda, ne kadar hava sağlayan malzeme koyacağımız, tankımızın büyüklüğüne ve eklemeyi düşündüğümüz bitki sayısına göre değişiklik gösterir.
Canlıdoğuran tankları, bir çok diğer tanka göre çok daha sık bitkilendirilmiş olduğundan, balıkların ve diğer canlıların yaptığı solunum, bitkilerimizin Co2 ihtiyacını karşılamaya yetmez. Bu da bizim, tankımıza dışarıdan Co2 vermemizi gerektirir. Tanka Co2 takviyesi yapabilmek için izlenen temel iki yol vardır. Bunlardan birisi, Co2'in basınç altında sıvı halde bulunduğu ortamlardan aktarmak, diğeri de çok basit bir DIY projesi ile yapabileceğimiz ve fermantasyon sonucu sağlanan Co2'i tankımıza veren bir sistemdir. Buradaki ilk sistem, amatör hobiciler ve tankı çok büyük olmayan kişiler için gereksiz bir külfet getirecektir.
Tanka Co2 takviyesi yaparken unutulmaması gereken çok önemli bir nokta vardır. Tankımıza suni olarak Co2 ekledikçe, suyumuzun pH'ını da değiştirmiş oluruz. Sudaki Co2 seviyesi arttıkça pH seviyesi düşer.
Çeşitli kaynaklarda daha az belirtilse de, tanktaki her litre su için 2 watt enerji harcayacak bir lamba kullanmak en idealidir. Tropikal bitkiler de, tıpkı tropikal balıklar gibi gece-gündüz eşitliği bulunan ekvatoral bölgeden geldiği için, günlük 12 saat ışıklandırmaya ihtiyaç duyarlar.
Işıklandırma için, sıradan ucuz lambalar kullanmanızı tavsiye etmem. Belki fluoresan ya da daha profesyonel ışıklandırmaya göre biraz daha ucuz olabilir ama, özellikle yaz aylarında suyu ısıtıyor olması ciddi bir sorun.
Genellikle, 3-4 günde bir, tankta alg oluşumunu engellemek için ışıklarımızı kapalı tutarız. Ancak canlıdoğuranlar iyi birer alg tüketicisidir. Bu durumda, ışıkları ne kadar açık tutarak, tankta ne kadar alg oluşumuna izin verileceği biraz da hobicinin bilgi birikimine bağladır. İstenmeyen alg oluşumunun önüne geçmenin bir diğer yolu ise UV filtre kullanmaktır. UV filtre, sudaki tek hücreli canlıların DNA yapılarını bozarak canlıları ortadan kaldırmaktadır.
Sık şekilde bitkilendirilecek tankların derin değil; aksine sığ ve geniş olmasını öneririm. Çok yüksek tanklarda, çalışma zorluğunun yanı sıra; ışıklandırma tabandan uzaklaşmaktadır. Işık kaynağının tabandan uzak bulunması, başta Java Moss gibi kısa bitkilerin, tankımızda yayılması yerine uzamasına sebep olur.
Toprak Taban Örtüsü Nasıl Hazırlanır?
Bitkili Tanklarda Gübre
Bitkili akvaryum kurmak
Yavruluk kullanımının sakıncaları.
Merhabalar.
Bizim elde edip, kendi tankımıza yerleştireceğimiz 3 tip yavruluk vardır.
- Standart plastik yavruluk
- Tül yavruluk
- DIY (do it yourself - kendin yap) yavruluklar.
STANDART PLASTİK YAVRULUK
Ancak, kendi tecrubelerime dayanarak söyleyebilirim ki; plstik yavruluklar bu iki problemin de önüne geçemiyor. Bir canlının hangi ortam/dekorasyon v.b. ile rahat edeceğini belirlemek için, o hayvanın davranışlarını bilmemiz gerekir. Canlıdoğuran yavruları, doğar doğmaz yüzme yeteneğine sahiptir. Bu yüzme yeteneğine sahip küçük yavruların, doğar doğmaz bir yerlere saklanıp diğer balıklara yem olmaktan kurtulmaları gerekmektedir. Bu sebeple her yenidoğan yavru, içgüdüsel olarak suyun yüzeyine doğru yüzer. (Su yüzüyindeki bitkilerin arasına saklanmak amacıyla...)
Balık yavrularının bu davranışı, malesef plastik yavrulukların tasarımlarına terstir. Plastik yavrulukta, yeni yavruların alttaki bölüme geçip, doğum yapan yetişkin dişi ile irtibatlarının kopacağı varsayılır. Ancak çoğu zaman yavrular yukarıya yüzerek tekrar yetişkin dişinin yanına ulaşmakta ve burada yem olmaktadır.
Yavruluğun sağlaması öngörülen ikinci avantaj, hamile dişiye rahat ve sağlıklı bir doğum sağlamaktı. Ancak, canlıdoğuranlar yavruluğa alındıklarında ciddi şekilde strese girerler. Bu durum, yavruların ölü olarak doğmasına, yetişkin balığın yaralanmasına ve hatta ölmesine sebep olabilir. Buradaki yetişkin dişinin strese girmesine iki unsur sebep olur.
- Canlıdoğuranlar her yönden gelen ışığa karşı hassastırlar. Kendilerine zarar verecek bir balık olmasa bile başta su üstünde yüzen bitkiler olmak üzere, diğer bitkiler dekorasyon v.b. arasına saklanıp kendilerini güvende hissetmek isterler.
- Bir çok yavruluk, yetişkin bir canlıdoğuran için küçük kalmaktadır.
TÜL YAVRULUK
Tül yavruluğun, yetişkin dişinin strese girmemesi konusunda biraz daha başarılı olduğunu itiraf etmem gerekir. Özellikle yavruluğun tülden yapılmış olması, ortamı değiştiği için stresli olan balığın kendini yaralamasını önleyebilir.DIY YAVRULUKLAR
Bir çoğumuz, ilk üretim tecrubemizde, ne yapacağımızı şaşırıp elimize ilk gelen pet şişe, pet bardak v.b. ile aceleyle bir yavruluk yapmışızdır. Bunun sakıncalarını da maddeler halinde sırlamak gerekirse:
- Kalitesiz malzeme ve üzerindeki boya suya salınım yapabilir.
- Dezenfekte etmeden kullandığımız malzeme balıklarımıza zarar verebilir.
- Yavruluğa açtığımız delikler kusursuz olamayacağı için balıkları yaralayacak sivri bölgeler yaratabiliriz.
- Açtığımız çoğu delik, yavruluk içindeki su sirkülasyonu için yeterli olmayacaktır.
- + standart, plastik yavruluğun dezavantajları
Bütün bunları anlatırken, balıklarını yavrulukta üretip, hamile dişi ve yavru kaybı olmadan besleyen arkadaşları göz ardı edemeyiz. Mutlaka bu şekilde yavru alıp, sorunsuz şekilde büyüten akvaristler de vardır.
Ancak benim her canlıdoğuran hobicisine tavsiyem; balıkların mutlaka bol bitkilendirilmiş, su değerli kontrol edilmiş ayrı bir tankta doğum yapmasını sağlamaktır. Bu mümkün olmadığında ise, ana tankımızı sık bitkilendirip, yavrular için saklanma bölgesi yaratarak bir çok yavruyu kurtarabiliriz.Reverse Osmosis nedir?
Yani çıkan bir bisküvi? Bir virüsün latince adı?.. Ya da bu deyimi şu şekilde cümle içinde kullanabilir miyim:
- Annem yemekte Reverse Osmosis pişirdi.
- Öğretmenim Reverse Osmosisimi panoya astı
- Babam modifiyeli Doğan’ımıza Reverse Osmosis taktırdı
Lütfen kararsız kaldıysanız, okumaya devam edin.
Konuyu aydınlatmak için şu şekilde açıklayabiliriz. İki farklı sıvı kütlesi (ki bu kütle bizim hobimizde sudur) yarı geçirgen bir zar ile birbirinden ayrılırsa, yüksek yoğunlukta olan taraftan, düşük yoğunlukta olan tarafa bir sıvı geçişi söz konusu olur (tıpkı bir mürekkep damlasının suyun içinde yayılması gibi…). Fakat biz bu noktada, düşük yoğunluktaki bölgeye bir basınç uygularsak, bir süre sonra sıvı akışı duracaktır. Eğer söz konusu basıncı arttırarak uygularsak, bu kez işlemi tam tersine çevirmiş oluruz. İşte Revere Osmosis’in (Reverse Osmosis = Tersine Osmos) bu şekilde adlandırılmasının sebebi de budur.
Özetle Reverse Osmosis cihazı, suyun içindeki tuzları, kimyasal ve biyokimyasal malzemeleri ayrıştırmak için kullanılan bir cihazdır. Ancak Reverse Osmosis cihazından elde ettiğimiz su 0 sertlikte olacağı için, bu şartlarda balıkları yaşatma şansımız yoktur. Dolayısıyla, Reverse Osmosis ile elde edilen su, balıkların yaşayabilmesi için tekrar bazı kimyasallar eklenerek uygun şartlara getirilir.
Sayın Üye;
doğum yapmakta olan dişinin bulunduğu yavruluğa eliniz sokmanızı önermiyorum. Balığınız strese girerek, 1-2 yavrunun yenmesinden daha üzücü olaylara sebp olabilir.
Lepisteslerin tüm yavrularını doğurması, nadir de olsa 2 güne kadar sürebiliyor, merak etmeyiniz geri kalanlar da doğacaktır.
Yavrularınız için tebrik ederim.
Yavruların bakımı ile ilgili yardım edebileceğimiz bir şey olursa, çekinmeden sorabilirsiniz.
Saygılarımla.
Merhabalar Sayın ENGİN;
daha önceleri makalelerimizde de bahsettiğimiz gibi, yavrularun birbirini veya anaçların yavrularını yememesi için "13 günlükken yemezler" ya da "1.8 cm iken yemezler" şeklinde kesin bir kanıya varmak mümkün değildir.
Düzenli bir beslenme ve bakım koşullarında, zaten bu tip balıklar yavrularını yemezler... Ancak siz, balıklarınızın yenebileceği endişesini taşıyorsanız, şu yolu izleyebilirsiniz :
Yavrular, diğer balıkların ağızlarına sığmayacağı boydalarsa, yenme şansları düşüktür. Ancak bu durumda da kuyruklarına v.b. zarar verilmeyeceği garanti edilemez.
Ben, bir aylık yavruların yanına yeni doğan yavruları koyuyor ve sorunsuz şekilde büyütüyorum. Ancak bunu yavrular doğar doğmaz değil, özellikle gelişimlerini hızlandırmak amacıyla ilk 2-3 gün özel yemler ile besledikten sonra yapıyorum.
Ayrıntılı bilgi için lütfen :
| Canlıdoğuran Üretimi | Dark Reflection | 4 | 190 | 28 Şubat 2007 Saat 13:15 yazan: erman-17 ![]() |
| Canlı Doğuran Yavrularının Yetiştirilmesi | encort | 5 | 672 | 22 Şubat 2007 Saat 05:15 yazan: encort ![]() |
Saygılarımla...
SON MESAJLAR
- Walstad Denemesi dremreavsar, 16:32
Bitki Akvaryumları Genel - Vatozda Beyaz Benek Aliergunn, 16:09
Yeni Üye Forumu - 65x55x65 Akvaryuma Tür Önerisi baron70, 16:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Walstad Deneyimim Sizce Nasıl ? Byskai, 15:21
Akvaryum Tanıtımı - Sera 275 R Plus İle Biolife Çevirme Çağatay Tozak, 14:22
Tropheus - Dıy Led Armatür Yapımı İçin Driver Önerisi Bertoow, 11:27
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Akvaryum Camları Tamamen Kurçuklarla Kaplandı cmoakcay, 09:51
Hastalıklar ve İlaçlar - Bahçeye Oranda Tankı Kurulumu ahmet_gonenc, 08:12
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Su Düzenleyicileri serhatankara, 07:47
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkili Doğal Akvaryumlarım nurtensultan, 23:57
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Tasarım Fatih_hakankaan, 23:31
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - İnatçı Beyaz Benek Fatih_hakankaan, 23:27
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Dekor Ürünler onlinemagaza41, 23:17
Yeni Üye Forumu - Utricularia Graminifolia Finale Doğru Jeveux, 21:38
Akvaryum Tanıtımı - Hightech Tasarım Akvaryumu MCY4, 20:33
Akvaryum Tanıtımı - Bettam Sürekli Camda Yüzme Sorunu MCY4, 20:33
Yeni Üye Forumu - Molilerim Neden Cama Sürtünüyor Betta_King, 18:01
Yeni Üye Forumu - Rgb Olmayan Işıkla Kırmızı Bitkiler Kızarır Mı? Eminsalih, 16:10
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 🎧 Şu Anda Ne Dinliyorsunuz? | Bir Forum Klasiği ツ Jotunheim, 16:09
Forum ve Site Hakkında - ''tavsiyelerinizle'' Hobiye Dönmek İstiyorum. ngerekli, 15:06
Yeni Üye Forumu - Zebra Danio SaRCoPhiLiuS, 13:30
Yeni Üye Forumu - Uzun Dışkı SaRCoPhiLiuS, 13:28
Yeni Üye Forumu - Yeni Aldığım Lepistesler OsmanKok, 09:56
Canlı Doğuranlar - İzmir, Balıkesir, Manisa En İyi Akvaryumcu? SaRCoPhiLiuS, 09:12
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Safkan Velifera MertSoyumert, 06:25
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 01:04
Akvaryum Tanıtımı - Bitkilerimin Yaprakları Kararması Ve Kızarması 42Fatih, 01:04
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryum Dry Start Başlangıç Kurulumu Garajmoda, 20:32
Bitki Akvaryumları Genel - Dıy Moss Rafı, Tüneli Ve Yuvalığı Fikirleri Sfenks111, 14:39
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Aquareef Mi Orionled Mi? koagulant, 13:53
Bitki Akvaryumları Genel - Balığın Karnındaki Çıkıntı koraykbl, 13:12
Hastalıklar ve İlaçlar - Sonunda Resif Akvaryumumu Kurdum BlackkEaglee, 12:50
Deniz Akvaryumları Genel - Aquael Fzn Pro Serisi Şelale Filtre pitsem, 12:02
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryumda Kırık Eminsalih, 03:53
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Kakadu anil1912, 23:37
Akvaryum Tanıtımı - Riverside Shallow Tank TayfunSylkn, 22:32
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryum İçin Kum Önerisi ziyasenkaya, 21:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin ngerekli, 21:42
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Yeni Akvaryum Kurulumu ngerekli, 21:36
Yeni Üye Forumu - Kırmızı Kırmızı… Astronotus, 19:58
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Suyu Temizliği ZEKUDA, 17:08
Akvaryum Bilimi - 💧 Akvaryum Su Düzenleyicileri: Karşılaştırma & İnceleme Rehberi hoppala, 16:14
Makaleler ve Tercümeler - Yikeda Akvaryum Armatürü egemenc, 15:16
Aydınlatma - Taban aqualife1995, 14:08
Yeni Üye Forumu - Filtremin Temizleme Sonrası Düzelen Tıkırtı Sesi asliaral, 14:03
Malzemeler ve Yemler Forumu - The Selahaddin Mirza Adar, 12:57
Akvaryum Tanıtımı - 240 Litre Resif Akvaryumuna Sump Şartmı? ziyasenkaya, 11:58
Deniz Akvaryumları Genel - Dutch Benzeri Akvaryum Denemesi Betta_King, 11:08
Akvaryum Tanıtımı - 20x20x20cm Bitkili Nano Tank Vakko, 00:15
Akvaryum Tanıtımı - Azalan Debi Motoru Yorar Mı? asliaral, 23:38
Malzemeler ve Yemler Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Sağlıklı Katil Salyangoz (helena) - Adi Salyangoz aquacolony 16:52
- Genç Formlu Albino Full Red Ve Metal Snake Skin aquacolony 16:52
- Apistogramma HarunYILDIRIM 16:34
- Eheim, Fluval, Resun, Aquael Çeşitli Malzemeler... HarunYILDIRIM 16:34
- Regani Dişi (1) Adet KulAhmet 15:43
- Regani Dişi (1) Adet KulAhmet 15:43
- Apistogramma Macmasteri Red Shoulder Damızlık Erke aquaticathearmi 15:35
- 90x45x45 Ultra Clear 45 Açılı Akvaryum aquaticathearmi 15:35
- Mikrofex-grindal-mikrokurt-sirkekurdu-izya Tubifex tuncaysargin 15:35
- Moli Velifera Yavruları Kalenna00 15:21
- Yavruluk Küçük Boy Kalenna00 15:21
- Ücretsiz Akvaryum Veya Malzemeler Arıyorum Kalenna00 15:21
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 15:09
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 15:09
- Moss Yosun Üretim Satış Izgarası MandS 14:42
- Çocuk Ve Kedi Şeklinde Akvaryum Süsü Aksesuar MandS 14:42
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 14:17
- Bitki Çeşitleri emreemin 14:17
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 14:17
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 14:17
- İthal Paludaryum / Teraryum Arıyorum ozan_1903 14:12
- Efsane Mangrow Kökü ozan_1903 14:12
- Saulosi 2-4 Cm Emirk 13:44
- Frontosa Burindi 4-4.5cm, Pleco, Tavşan Salyangoz. voltran 13:12
- Katil Salyangoz stopsound 12:52
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 12:40
- Exel , Ramshorm , Bitki CevdetSERBEST 12:40
- Moss Teli CevdetSERBEST 12:40
- Melek Balığı CevdetSERBEST 12:40
- Beyaz Kurt Kültürü Ve Helana Alınacaktır AtlasPoyraz 11:12
- Bimaculata Yavrular AtlasPoyraz 11:12
- Xl Pro 1500 Dış Filtre+pipo+ısıtıcı AtlasPoyraz 11:12
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:46
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-09/09/26 osmandbnl 10:41
- Turuncu Parlak Danio Zebra -takas Olur osmandbnl 10:41
- Hb White Lepistes omererbas 10:03
- Electric Blue Acara (andinoacara Pulcher) omererbas 10:03
- Ramirezi Çift rasporasrc 09:55
- Sunsun 603b Dış Filtre TurX 09:26
- Anentome Helena (katil Salyangoz) TurX 09:26
- Hobiciden Kaliteli Bitkiler( Takasa Açık) sakal34 09:11
- Cryptocoryne Wendtii Flamingo sakal34 09:11
- Fluval Dış Filtre Hortum Tutacağı Arıyorum mutlubaba 09:03
- Seachem, Sera, Eheim, Sobo Ve Kalliteli Malzemeler BadgeR 08:59
- Flame Moss , Java Moss, Pothos Sarmaşığı gyunda 07:46
- Red Devil Melek,tiger Endler,karides gyunda 07:46
- Akvaryum , Su Piresi , Balık Yemi gyunda 07:46
- 2 Adet Jack Dempsey AquaMan 05:08
- 4 Akvaryum, Dış Filtre, Filtreler Toplu Satış. pianoƒish 02:46
- Multifisciatus Yavruları iakyol 00:53
KULLANICILAR
- 106 Online Kullanıcı, 59 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.


