ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Carcharodon
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
34
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Temmuz 2023 17:33
Son Ziyaret:
8 Saat 32 Dakika önce
Toplam Mesaj:
37 [0.11 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
24 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alper Ozkan
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1991
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

80L (60 x 30 x 45 cm) Mikrogeophagus ramirezi Corydoras trilineatus Pangio semicincta Guyanancistrus guahiborum 'L106'

SON 10 MESAJI

Akvaryumun Bu Kısmı Ne İşe Yarıyo?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240130/310520241745401.jpg[/IMG]
Eski bir ilandan resim buldum, sol arkada filtre ve pompayı görebiliyorsunuz. Sizde bu parça var mı?

Parça ismi HAQOS TF-500 olarak geçiyor ama temin edilebilir mi bilmiyorum. Bazen bu iç filtreli akvaryumları diğer filtrelerle uyumsuz yapıyorlar, değiştirmek zor oluyor.
Balıklarımın Neyi Var
Lepistesler ve yanında 4-5 zebra danio olabilir. Su temizliğine dikkat edilirse ve akvaryum bitkiliyse sorun olmaz.

Suyun üstüne su mercimeği, su marulu vb. atabilirsiniz, veya patos sarmaşığından bir dal ayırıp köklerini akvaryuma yaydırabilirsiniz, sudaki azot miktarını azaltmaya yardımcı olur.
150 Litre Akvaryumumda 200 Wat Isıtıcı Var
Köpeğim niye sürekli havlıyor, hava mı sıcak, yemeğini mi beğenmedi, davranış bozukluğu mu var, bir de günde 8 saat kuyruğuna basıyorum ondan olma ihtimali var mı sorusu. Tabii ki sorun balık pisliği.

Dip sifonu alıp temizlemek, sonrasında su değiştirip amonyak ve nitrit seviyeleri uygun mu diye test etmek gerekir (canlı doğuranlar nitrata dayanıklıdır, test edebilirsiniz ama 200 ppm filan değilse sorun olmaz).
67 Litre Akvaryuma Tür Önerisi
Tetralar ve canlı doğuranlar boyut gözetmeksizin bütün akvaryumu kullanırlar, derin olması sorun değildir. Görünüm açısından derin vücutlu, meleğe benzer balık istiyorsanız siyah etekli tetra veya boyasızını bulabilirseniz cam balığı (Parambassis ranga) olur. Ancak gökkuşağı balığı olarak da satılan boyalısını kesinlikle almayın, kirli şırıngalarla sırtlarına boya enjekte ediyorlar ve hayvanlar satıldıktan sonra üç ay ancak yaşıyor.

(Ancak floresan etekli tetralarda sorun yok, onlardaki boya değil genomlarına aktarılmış renkli bir protein olduğu için rengi kendileri üretiyorlar). [EDIT]Carcharodon,2024-05-31 01:21:22[/EDIT]
Akvaryumun Bu Kısmı Ne İşe Yarıyo?
Şelale filtrenin çıkış noktasında filtre malzemelerini yerleştirmek için bir hazne. Sizde pompa kısmı eksik herhalde.
Balıklarımın Neyi Var
Sorun akvaryum hacminin yetersizliği. 30 litre yavru bir meleği bile kaldırmayacak kadar küçük, ki üzerine on balık daha var.

Balık yükünü azaltırsanız sorunlar çözülecektir. Melek ve cüce vatoz 30 litreye sığmaz, çöpçüler sürü gerektirir, onları bence çıkarın. Zebra dediğiniz balık zebra danio ise sadece o tür olmak üzere 5-6 tane uygundur.
Akvaryum Suyundaki Hareket Eden Şeyler Nedir?
Sivrisinek yavrularınız hayırlı olsun.
Tankımda Sisli Bir Tabaka Oluştu
Mercan kayasının salınım yaptığını sanmıyorum. Bir kez tozunu yıkamadan toprak koyma hatasını yapmıştım, salınımı birkaç saat içerisinde dibe çöküyordu. Sürekli devam eden sislik genellikle bakteriden kaynaklanır.

Amonyağın 0 olması iyi bir haber, bence başka bir sorun çıkmadan 2-3 gün içerisinde su açılmaya başlar. Iyi hobiler dilerim.
Akvaryumdaki Balık Sayısı Sorun Olur Mu?
Baş sıkıntı hayvanların kendi dışkıları içerisinde boğulmaları. Karada yaşadığımız için biz pek düşünmüyoruz, ama balıklar metabolik atıklarını doğrudan yaşadıkları ortama veriyor. O yüzden akvaryum hacmi her zaman balığın boyuna nazaran çok daha büyük olmalı, bu şekilde balık atıklarını etkisiz hale getirecek, azot döngüsü dediğimiz ekosistem geliştirilmeli.

30 litre için 4-5 lepistes uygun bir sayı, ama diğer balıklarla kısa sürede sorun yaşamaya başlarsınız.
Tankımda Sisli Bir Tabaka Oluştu
Kanımca bakteri patlaması yaşıyorsunuz. Yeni kurulan akvaryumlarda normal bir olgudur, balıklara ciddi bir hasar vermez ve birkaç gün içerisinde kendiliğinden temizlenir. Ancak balıkları biraz erken koymuşsunuz, denge daha oturmamış gibi.

Çözüm için amonyak seviyesini kontrol edebilirsiniz, değer 0 ise sorun yoktur. Ayrıca çöpçünüz corydoras türü ise tek bakmak uygun değildir, sürü balığıdır. İsminin bize çöpçü olarak geçmesi talihsizlik çünkü zaten bu balıkların akvaryumu temizleme gibi bir işlevi pek yoktur, tek yaptıkları fazla yem atıldıysa dibe düşen yemi yemektir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.