ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
haagen
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Nisan 2009 14:33
Son Ziyaret:
12 Haziran 2014 14:47
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Aşir Kaya
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1991
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

...
Saglikli Baliklar...

SON 10 MESAJI

Camdaki silikon nasıl temizlenir
Slikonu cozen bir kimyasal yok bildigim kadarıyla. Ancak maltepeye yakınsanız Tuna Akvaryum İmalatı var, Deniz abi. Ona danısabilirsin. Akvaryum imalatcısıdır. Konusunda superdir. Cok iyi bir insan bence ararsaniz size ucretsiz yardimci olabilir. Telefonu (532) 283 84 51. Reklam yapmis gibi algilanmasin ama adam imalatci sonucta. Burda beyin firtinasi yerine acip sormak lazim...
Soğuk mevsimlerde ısı ve elk. tasarrufu.
Akvaryumun gorunmeyen cam yuzeyleri straforla kaplanabilir. Mesela arka cam ve gorunmuyorlarsa yan camlar gibi. Bu durumda ciddi ısı tasarrufu elde edilebilir..
BU HOBİDEKİ EN SİNİR OLDUĞUNUZ ŞEY?
Beni en sinir eden konu balik olumleri. Bir de dip cekimi olayı.
Akvaryumun kapı önünde olması.
Zamanla alışırlar emin olun.
en sevdiğiniz balık
Ben en cok astronot severim kopek gibi resmen sahibi ile arasinda bir iletisimi var..
Fanusta neden balık beslenmez!
    Fanusta balik beslenmez diye bir sey yok. Fanusta beslenmiyorsa 200*100*70h tankta da beslenmez.. fanustaki ile bahsettiğim buyuk tanktaki balik arasinda cok bir fark yoktur...
500 Litre Akvaryumda Esneme
     Akvaryum sahibi arkadasim;
İciniz rahat olsun 4-5 mm esneme gayet normal. 55 cm yukseklige de 100 cm gayet yeterli. 55 cm e 12 mm kullanan arkadaslar 70-80 cm yukseklikteki tanklara ne onerecekler merak ediyorum?? Heralda 19 mm cam derler. Akvaryumunuz son derece nizami ve guvenli (eger yapıstırma ve iscilikte sorun yoksa).
Balıklar nasıl iletişim kurar?
     Baliklarin iletisim yontemleri;
Renklerini degistirmek suretiyle (kararma, renk acma, daha belirgin renkler alma, daha oce tasimadıgı yeni renklere burunme ve bazi renklerini kaybetme gibi)
Yuzme ve hareket stilleri ile ( Titreme, ani hamleler, kuyruk harketleri, diger baliklari burnu ile durtukleme vb)
Birde bazi turler suya hormon, enzim vb sıvılar salgılayalak diger baliklara mesaj gonderirler ( seratonin, adrenalin, androjen vb.)
 
Bunlar benim bildiklerim...
Göle balık salmak
     Arkadaslar cevremizdeki gol ve akarsulara o bolgeye ait olmayan yabanci turlerin birakilmasi cok ciddi sorunlara neden olabilir. Dunyada dogal bir denge vardir ve bu denge milyonlar yil icinde olusmus ve insan eliyle olusturulamayacak bir dengedir. Ancak bu denge insan eliyle bozulabilir. 
 
     Gole ya da akarsuya birakacaginiz canli (bitki ya da hayvan) yasar ve uremeyi basarirsa bu dogal dengenin bozulmasi sozkonusu olabilir ki bunun sonuclarini kimse tahmin bilr edemez.
 
     Bolgedeki canlilarin besin zinciri bozulabilir, bazi turlerin bir daga geri gelmemek uzere yok olmalarina neden olabilir, ekonomik sikintilara neden olabilir, iklim degisiklerine kadar genis bir alanda degisiklere neden olabilir bu durum. Abartmiyorum bu risk vardir hem de hatirisayilir orandadir.Cok tehlikeli ve cahilce bir davranis olur asla; sakin sakin boyle bir sey denemeyin.
bu canlının ne olduğunu bilen varmı
     Filtrasyon ve akinti olmayan su da olusuyorlar Artemiaya benziyorlar ama biraz daha kucukler artemiadan. İsimleri nedir bende bilmiyorum ama beyaz renkliler ve 1 milimetre gibi sicrayarak hareket ederler. Baliklariniz icin bir zarari yok. Biyolojik ortamin oldugu her suda olusurlar. Eger bir filtre takar da calistirirsaniz filteniz onlari ceker. Orta derecede akvaryum icinde akinti olmasi lazim tabi bunu icin...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.