ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
seamih
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Aralık 2010 16:35
Son Ziyaret:
12 Saat 2 Dakika önce
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Semih YAVUZ
Doğum Tarihi:
27 Temmuz 1986
Yaş:
37
İl:
Istanbul
Meslek:
İnşaat
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Semih YAVUZ

SON 10 MESAJI

Balık Fiyatlarının Kafayı Yemiş Olması!
Uzun bir aradan sonra hobiye geri döndüm. İlk olarak 2 hafta önce 2. el bir akvaryum aldım. Sıfır sayılır güzel temiz bir akvaryumdu fiyattada sağolsun arkadaş beni üzmedi. Su alıştırma safhasındayım. Ama gerçekten çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Ne balık alacağım, nerden alacağım, kaça alacağım diye ciddi bir düşünce halindeyim. Discus baktım vazgeçtim. Tropheus bakim dedim en azından daha önce baktım huyunu suyunu biliyorum dedim fiyatları görünce ondanda vazgeçtim. Calvus bakim dedim sarı sayfada var ilanı 1 çift balık 5 bin olunca ondan da vazgeçtim. Kara kara düşünüyorum. 320 lt akvaryuma bu gidişle tetra lepistes falan koyacağım. Hobi bitmiş gerçekten. Öyle ilanlar görüyorum ki hayretler içerisinde kalıyorum. Eskiden sitedeki arkadaşlardan çok malzeme aldım verdim birçoğunuda hiç para pul konuşmadan gerçekleştirdik. Şimdi bakınca 10 yıllık pipo filtreyi bile sıfır 200 tl olan malzemeye 150 tl istiyorlar. Bilemedim. Yanlış mı yaptım hobiye tekrer dönerek şaşkınım.
Bu da benim Mini Hobihanem
Musa gerçekten afra hara deyince ilk akla gelen isimlerden olmaya başladı. Damızlıkları görme fırsatım oldu ve maşallah çok güzeller. Tabi Musa da hakkını veriyor. Önceki yavrularından 14 tane almıştım 3 tanesi benim hatamdan dolayı vefat etti. Ama geri kalan 11 tanesi şuan damızlık adayı. Tekrar teşekkür ederim. Nice yavrulara...
Akvaryum Kırılması
Başın sağolsun kardeşim...
İstanbul/FATİH İlçesindeki Hobiciler buraya.Güncel Liste syf.14
Bence "Su kimyasalları alımı yapılsın."  
Acemi Bitkili (yeni resimler)
Onur bence profesyonellere taş çıkaran bir acemi bitkili diyelim senin çalışman için. 
Gözümle gördüğüm için gönül rahatlığı ile yazabilirim. 
Öncelikle gördüğüm zaman sana da söylediğim gibi muhteşem olmuş kardeşim emeğine sağlık. 
Gerek su berraklığı gerek bitkiler gerekse dekor ve balıklar hakkında olumsuz bir görüş belirtmem mümkün değil. Seyir zevkine ise apayrı insanın akvaryumun karşısından kalkası gelmiyor. 

Kısacası Maşallah demekten başka bize düşün pek bir şey yok. .Ama senin bu hobi de hangi noktaya geleceğini gerçekten merak ediyorum. Umarım hayallerimi suya düşürmezsin ... :)
100*40*60 Burundi tankımı kuruyorum. Bakalım üstatlar ne diyecekler?
Öncelikle resimlerden kaynaklı tankın 240 litre olduğu hakkında insanın aklında soru işareti kalabilir. Bende resimleri çekip pc ye aktadıktan sonra akvaryum ufak akvaryumumdan(160lt. ) akvaryumumdan pek bir farklı gözükmüyor. Altındaki sehpanın ise sorun çıkaracağını sanmıyorum ve umarım çıkarmaz yoksa bütün emek çöp :( 

Onur kardeşim kurulum konusu biraz gecikti ama açtım sonunda. Şuan senden aldığım taşları koymayı düşünmüyorum sağ taraftaki saksı baya büyük o yüzden orta kısımın boş kalmasını tercih ettim. Balıklar salına salına yüzebilsin diye sade bir dizayn olsun istedim. Duyarlılığım konusuna gelince içimden bu duyarlılıkla neleri gömdük en iyisi üzerine titremeden kendi haline bırakmak daha doğru, çoğu insanın akvaryumunu görüyorum leş ama benim o kadar özen gösterdiğim halde balıklarda tık yok bakalım artık bu sefer olur diyelim. 

1e3d frontosa bu akvaryum için biraz sıkıntı olabilir düşüncesiyle 1e2d ve sadece 5 tane yavru ile başlayacağım. Bakalım ilerleyen zamanlarda ne olacak. ..Ama halen içimde 2e6d ilangi yada red reinbow al at tanka diyor bir ses ama bilmiyorum. ...
100*40*60 Burundi tankımı kuruyorum. Bakalım üstatlar ne diyecekler?
Fotoğraf:

Boyut (cm): 100*40*60 
Kapasite (litre): 240 LT
Canlılar: 1E 16-17 cm 3D 13-15 Frontosa Burundi 5 yavru 4 cm 1 ad. vatoz 14 cm

Malzemeler: Jebo 829 dış filtre,Atman ısıtıcı,Atman 9500 hava motoru,Pipo filitre, 1 ad. büyük kiremit saksı, 1 ad ufak kiremit çan şeklinde dekor, 15 kg beyaz kuvars kum, 3D arka fon,2 ad. sera uv florasan

Kurulumda 11 damacana kuyu suyu kullandım. Buda 3 damacana ile binanın 3 katına apartmanın önünden doldurduğum suların beni ne kadar yorduğunun bir göstergesi. 2 gün bel ağrısından sonra bugün biraz daha iyiyim. Okuduğum birçok yerde kuyu suyunun balıklara daha iyi geldiğini doğruladı. Bende mecburen böyle bir yol izledim. Zaten oturduğum semtin musluk suları ile kuyu suyunu kıyaslarsak bende kuyu suyunu kullanmayı tercih ederdim. Önceki akvaryumlarımı musluk suyu ile doldurduğumda hafif bir sarılık oluyordu. Ancak kuyu suyu ile doldurduğum 11 damacana sonunda su o kadar berraktı ki resimde de az çok belli oluyordur. (boş hali ile çekilen resim ortadan ısıtıcı sarkık olan resim:D) 

Akvaryum Bakımı: Haftalık %20 su değişimi(aquatanla 2 gün dinlendirilmiş olarak)

Kullanılan Yemler: Alabalık,sarımsak,karides karşımı düşünüyorum. Ayrıca Dainichi Cichlid XL Pro ve çeşitli yemler...

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Kurulum aşamasında olduğum için şu aşamada
Contra-Ichthyo,aquatan,nitrivec ve 3 ad. maden suyu kullandım. 20.05.2011 tarihinde dolumunu tamamladığım akvaryumuma balıkları ALLAH(c.c.) nasip ederse 25.05.2011'de koymayı düşünüyorum. 

Bu arada bu akvaryumu kurmamda aklıma giren Onur Taşkın kardeşime ve tür seçiminde ne kadar mipimbwe beslememi istesede şu aşamada burundi ile başlamamda fikirlerini esirgemeyen gkhn1903 kardeşime ve tabi ki bu hobiye gönül verip benimde bu hobide yol almamı sağlayan gürbüz64 abime çok teşekkür ederim.






seamih2011-05-23 22:45:06
İstanbul/FATİH İlçesindeki Hobiciler buraya.Güncel Liste syf.14
Tanganyika(ikola besliyorum) ancak balıkları elimden çıkarıp, frontoza ' ya geçmek istiyorum. Büyük akvaryum arayışı içindeyim.(en az 240 lt)
Ayrıca malawi...
İLANLARDAKİ ABARTILAR

Evet konuyu açarken bu sorular ile karşılacağımı düşünmediğimi sanmayın. Balıkları gerçekten layıkı ile besleyen arkadaşlarımızda var aramızda. Bu arkadaşlara diyecek lafım yok ve hatta o arkadaşlara ellerine sağlık demekten başka bir şeyin bana yakışmayacağını düşünüyorum.

Ben bu konuyu açarken daha önce balık almaya gittiğim arkadaşlarda gördüğüm durumu yazmak ve sizler ile paylaşmak istedim. Tabi balık almaya gidipte evinde 10 çeşitten fazla yem gördüğüm arkadaşlarda oldu.

Önceki yorumlarda da belirtildiği gibi işin hobicilikten ziyade ticarete dönüştüren arkadaşarın seçtiği sadece bir yol olarak görüyorum. Yine belirteyim her hobiciyi kimse aynı kefeye koyamaz zaten.

Konunun içine daha çarpıcı bir konuya deyinilmeside çok önem arz ediyor.

Satıcı arkadaş balıkların alındığı takdir'de bize belirttiği sürede kesin,garanti yavru alır gibi kelimelerini çok duymaktayız. Ama bunu söylemek ne kadar doğru olur sizler karar verin.
Hepimiz biliyoruz ki balıklarımız gerçekten bizler için çok değerli. Ama alacak arkadaş bizim verdiğimiz ve gösterdiğimiz hassasiyetin %10 luk bir kısmında bile eksiklik yaparsa o balıklardan yavru almak eminim ki zorlaşacaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.