ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
acizane
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Nisan 2006 11:36
Son Ziyaret:
17 Eylül 2020 18:00
Toplam Mesaj:
41 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Akif YORULMAZ
Doğum Tarihi:
01 Aralık 1985
Yaş:
38
İl:
Bursa
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/10385.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Tetra tec 700
    Dış filtrenin akvaryuma temiz su veren hortumu su içerisinde değilde,su seviyesinin biraz üzerinde sabitlenirse filtrenizin performansı ve akvaryumunuzun büyüklüğü nisbetinde belli bir miktar hava kabarcığı üretecektir.Akvaryumunuz büyükse hava motoru+hava taşı veya iç filtre  ekipmanını da kullanmanız daha garantili bir havalandırma imkanı sağlayacaktır.
Dış Filtrede hava
    Filtrenin içinde motor kısmında dönen mıknatıslı zerzavat yerine tam olarak oturmamış olabilir.Benim dış filtremden de ses çıkıyordu o parçayı söküp taktıktan sonra düzeldi.
    Bir diğer ihtimal ise;Akvaryumda hava sağlayan malzemelerden(Hava taşı,dış filtrenin su yüzeyinden yüksekte sabitlenmesi vb.) çıkan hava  kabarcıklarının,dış filtrenin akvaryumdan su çeken hortuma yakın yerlerde üretilmesi,ve bunun sonucunda dış filtrenin kabarcıkları da içine çekmesi yani filtre içerisine su ile birlikte havanın da dolması olabilir.
Sehpa ile ilgili sorunum var
    Benim 120 lt'lik akvaryumum var.Sağlam bir mobilyanın üzerinde(sanırım şifonyer diyorlar) ve dediğiniz gibi sağ ve sol tarafta 6 cm'ye yakın boşluklar var.Akvaryumun altına sadece strafor koymuştum,Allah'a şükür 1 yıldır hiçbir problemle karşılaşmadım.Alttaki mobilya sağlam olduktan sonra akvaryumun altına koyulacak sunta ve strafor işinizi görecektir diye düşünüyorum.
Tatil İçin Balıkları Taşıma Hakkında
    Ömer bey,bence de 2 saatlik yolda balıklara zarar gelmeyecektir.Çünkü akvaryumcudan balık aldığımızda "2 saatten fazla dolandırmayın" diyorlar ki sözünü ettiğimiz materyal dış ortamla ilişkisi kesilmiş şeffaf poşet.Kaldı ki siz ekipmanlarınızı da götürüyorsunuz.Sorun olmaz diye düşünüyorum.
    Sadık bey sizi de tebrik etmemek elde değil,depremde muhabbet kuşlarımın kafesini alıp sokağa fırladığım aklıma geldiLOL.
Ağzı dolu iceman'imi ayırmalı mıyım?
[QUOTE=xxfilesxx][QUOTE=acizane]Bence ayırmanda fayda var çünkü büyükler küçük balıklara karşı pek de sakin bir tutum göstermiyorlarLOLAnnesinin yavruya birşey yapacağını tahmin etmiyorum. [/QUOTE]
 
Burada tahminlik bir durum yok ki! Bu balıklar yavrularına bakan balıklardır. Bir dişi 6 gün yumurtayı tutuyorsa tecrübelerime dayanarak şunu söylerim ki bundan sonrada tutmaya devam edecektir. Balığı yakalamaya çalışmak, kepçede çıkartıp yerini değiştirmek daha risklidir. Tekrar ediyorum 13.güne kadar bekleyin.
 
Saygılarımla 
[/QUOTE]
"Tahminlik durum" bahsettiğimiz balığın canlı bir varlık olmasından kaynaklanıyor.Şayet bir makine olsa sürekli aynı sonuçları verir şeklinde kesin bir yargıya ulaşabilirdik.İyi niyetinizi anlıyorum ama canlılar hakkında kesin bilgi vermektense sizin de dediğiniz gibi "deneyimlere dayanarak" tahminlerde bulunmak bana daha sağlıklı geliyor.
Plastik bitki

Bende 5 adet beyaz moly var.Yavrudan büyüttüm.Gayet iyiler sağlıklılar.Tabiki plastik bitki gerçek bitkinin yaprağı bile olamaz ama balıkların doğal ortamlarına benzer bir atmosfer oluşturduğu için streslerini alacaktır.

Ahlilerin üremesi hakkında detaylı bilgi?
Bende 120ltlik karışık malawi akvaryumumda bir erkek bir dişi ahlim vardı.Her ay yavruluyorlardı,en sonunda yer kalmayınca dişi olanı verdim.Üremesi için en büyük şart üreme dönemine girmiş olmaları.
Ağzı dolu iceman'imi ayırmalı mıyım?
Bence ayırmanda fayda var çünkü büyükler küçük balıklara karşı pek de sakin bir tutum göstermiyorlarLOLAnnesinin yavruya birşey yapacağını tahmin etmiyorum. acizane2008-02-04 18:29:51
MALAVİ LER İÇİN İDEAL KUM ÖNERİLERİ
Midye kırığı Approve Raven2007-10-26 13:15:18
chiclid

Hangi tür çiklit alırsan al tek tür almanı tavsiye ederim.Akvaryumu küçük olduğu için karma yaparsan birbirlerini çok rahatsız ederler.Bence tek tür olarak zebra çiklit al doya doya izle çünkü hareketleri,kumu kazmaları,birbirine kur yapmaları,erkekelrin üstünlük çabaları vb.izlemesi çok zevkli bir görüntü oluşturuyor.Yalnıııııız zebralar çok çok fazla ürer demedi deme:D

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.