ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nomad55
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Şubat 2011 16:34
Son Ziyaret:
25 Şubat 2011 20:38
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Yıldız
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

39 Litre Karma Akvaryum
Elma Salyangozu,Japon Balığı,Melek,Lepistes,Molly,Saz ve Bitmek Bilmeyen Kavgalar.

SON 6 MESAJI

Beyaz benek hakkında önemli sorular
Japon balığının suyuna 1 yıl su hazırlayıcı diye beyaz benek ilacı koydum. 30 dereceden fazla sıcakta iyi yaşadı. fazla gözüne bakarsan hepsi ölür balıkların. Tedavi ediyim diye sıvı yağ+tuz+beyaz benek ilacını koyduğum kaba attım japonu suda ters duruyodu. Sabaha iyileşti 4 ay daha yaşadı Thumbs%20Up
Yosun sorunu !
Konuyla alakasız olacak belki ama 30 kadar cikleti 60 litrede nasıl yaşatıyorsunuz ? bir grup japon bir arada zor duruyor :)
Yosun Üretimi
Akvaryum için saz tarzında yosun üretmek istiyorum. 39 litrelik bir akvaryumum var ve balıklar için gerekli döngüleri tam sağlamayı henüz başaramadığımdan gidipte bitkiye para saçıp paralamak istemiyorum açıkçası =) akvaryumumda 4 kök bitki var. 2'si saz ve delik deşik olmuş durumda. Tuz mineral aldım ve düzelmedi yapraklar kökünden kopar oldu. Balıklar yapıyor olabilir diye düşünüyorum elma salyangozu da var.

Bahçeden topladığım toprağın üstüne su koyup birkaç gün dinlendirdim. İçine bolca kuru yem attım. Suyunu değiştirdim. Muz kabuğu koydum. Akvaryumdan aldığım bozulmuş suyu içine koydum . Ama hala yosun oluşmaya başlamadı. Su dipdiri duruyor. 2 hafta olmak üzere.

Sizce nedeni nedir ve bitki üretmek mümkünmüdür ?
Palyaço balıgı
Merhaba ,

Bende palyaço balığı beslemek istiyorum.
Ankara-Kızılay'da Pet Market'te 25 liraya bulabilirsin. Pet Market'in bulunduğu sokakta birkaç akvaryumcu daha var. Sakarya Caddesi tarafındaki akvaryumcuları tavsiye etmiyorum :)
Palyaço Balığı - Tuzlu Su Akvaryumu
Merhaba ,

Şuan da yaklaşık 50 cm'lik bir akvaryumda lepistes , japon , vatoz , melek balığı bakıyorum. fanustada cinsini bilmediğim , daha doğrusu bulamadığım kırma olduğunu düşündüğüm , ciklet-zebra-moly türü karışımı gibi saldırgan( hem gördüğü balıklara , hem yeme , hemde elinizi suya daldırdığınızda saldıran ) bir balığım var. Akvaryumu aldığım akvaryumcu sağolsun bana kafayı yememe yetecek , kendine de para kazandıracak ortaya karışık bir akvaryum yaptı. İçine köpek balığıda vermek istiyordu. 

Malzeme olarakta akvaryumumda silik kumu(beyaz , oldukça ince taneli toz gibi) , basit ince plastikten iç filtre , neon lamba , 4 kök bitki , silecek , metilen mavisi ve yem olarakta kuru yemle bitkisel (kurutulmuş yaprak) yem kullanıyorum. 1 yıllık tecrübem var japonla başladım. Bunları tecrübe ettim.

Şimdi Tuzlu su akvaryumunda palyaço balığı beslemek istiyorum. Akvaryum.com sayesinde bilgi birikimimi en az 3'e katladım. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum Tebessüm

Co2 , Oksijen tüpü , gübreli kum , dış filtre , akvaryum tuzu , hava taşı , mercan ... Birçok akvaryum ihtiyacı hakkında ufak ufak bilgiler edindim fakat belli bir balık türü için ne gerekir buna karar vermekte çok zorlanıyorum. Akvaryumcuya sorduğum zaman direk kazıklama eylemine başlıyor. Çekinir oldum.

Bana tuzlu su akvaryumu olayını anlatabilirmisiniz ? Neler gerekli , ne yapılması lazım ? 

Mevcut akvaryumumun maliyetini 100 lira civarı hayal ederken , balıkların kavgasından , ek malzeme ihtiyacından harcadığım para 250 civarını buldu geçiyor bile. Her dahil ettiğim yeni şeyde 1 balık ölüyor. Öldükçe yenisini almak istiyorum bende haliyle. Akvaryum kurmuşken adam akıllı , düzgün işleyen bir sistem olsun , sonradan her duyduğumu alıp koymayayım içine istiyorum. Maliyeti neyse parama göre ayarlamaya çalışırım. 

Bana vakit ayırıpta bilgi paylaşımında bulunan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Forumdan araştır diyenler içinde , bulduğum konuları okudum fakat oturmuş bir sistem olsun istiyorum , 10 liradan kaçıpta 50 liralık masraf yapmak istemiyorum. Tebessüm

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.