ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
umutmsll
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Mart 2011 23:32
Son Ziyaret:
12 Nisan 2021 17:24
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
umut misilli
Doğum Tarihi:
03 Aralık 1988
Yaş:
35
İl:
Çanakkale
Meslek:
diş hekimi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

umut misilli

SON 8 MESAJI

Hobiye Dönüş; Merhaba Güney Amerika
Yorumunuz için teşekkürler kerem bey. Tabi ki bazı şeyler görsel olarak zevk meselesine giriyor ama bu tankta amacım biotop değildi umarım bir sonraki tankımda öyle bir şeyler yapabilirim. Vatozların cinsine karar vermedim daha herhangi bir cins olabilir.
Hobiye Dönüş; Merhaba Güney Amerika


Cok su değişimi tankın oturmasını olumsuz yonde etkilemiyormu?(Bi konuda boyle okumuştum)


Su değişimini nitrivecle beraber yapıyorum ( haftada 2 gün nitrivec). Bakterilerin asıl yerleşim yeri dış filtre ve kum olduğu için su değişiminin zararlı olacağını düşünmüyorum.
Hobiye Dönüş; Merhaba Güney Amerika


Şu anda tankta balık olmamasından dolayı ve henüz sıvı gübrelerimin elime geçmemesinden dolayı bitkilerin mineral ihtiyaçlarını karşılamak için günde 20 lt su değişimi yapıyorum. bunun 15 lt si R.O. su 5 lt si 3'lü arıtma suyu olmak üzere. Tank oturmaya başladıkça ve bitkiler büyüdükçe sadece R.O. su kullanmaya geçmeyi ve su değişimini azaltmayı düşünüyorum.
Bakteri kültürü için Sera nitrivec kullanıyorum. Sanırım 1 ay kadar bu sürece devam edip öyle canlıları eklemeyi düşünüyorum.
Hobiye Dönüş; Merhaba Güney Amerika
Merhabalar Ahmet Bey. Kum konusunda benimde aklıma dediğiniz sorunlar geldi özellikle corydoraslarla alakalı olarak; bitkiler için ve takip ettiğim bir kaç sayfada bir sıkıntı olmadıklarını söylediklerinden dolayı bu tercihi yaptım. Dediğiniz gibi olumsuz yorumlarla da karşılaştım ve bu kuma bir şans vermeye karar verdim negatif yorumları göze alarak. Full osmos suyuna gelecek olursak bu ppm değerlerinde tannin artırıcı unsurlarla ve discus trace gibi eser elementlerde ekleyerek başarı elde edebilirim gibi geliyor bana. Ama dediğim gibi ozmotik basınç olayını kafamda oturtamamıştım; bir yerde de soruma cevap bulamamıştım. İlginiz için çok teşekkür ederim.
Hobiye Dönüş; Merhaba Güney Amerika
Balıkları daha alamadım güvenebileceğim bir üretici bulmaya çalışıyorum. Bulunduğum şehirde imkanlar kısıtlı olduğu için şehir dışından alım yapmam gerek; bunu da başarabilmem için coronanın bitmesi gerek:D Bütün dekor ürünlerimi doğadan temin etmeye çalışıyorum o yüzden ceviz ve meşe yaprağı kullanmayı düşünüyorum. Musluk suyunu dengelemek konusunda soru işaretlerim var sadece; normal şartlar altın da %60 R.O. su % 40 çeşme suyu kullanan üstadlar var araştırmalarıma göre bende bu oran bir hayli düşüyor ister istemez. Musluk suyunu azalttığımda kireç dışında ki elementleri de azaltacağım için bir sıkıntı olur mu onu bilemiyorum. Canlılar için bu kadar yüksek oranda R.O. su membran (mukus) çözülmesine sebep olabilir mi?

Hobiye Dönüş; Merhaba Güney Amerika
Ölçüler:85-50-40
Canlı Türleri:
Bitki Türleri: Hygrophilia Aurea, Echinadorus Rose, Hygrophilia Polisperma, Bacopa Carolina, Hygrophilia Corymbosa, Rotala İndica, Java Moss, Pathos sarmaşığı
Tankın Yaşı:3 gün
Filtrasyon ve Işıklandırma:Eheim 2213 ( media kit), 144 led 6500 K
Tasarım ve Dekorasyon:[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/108190/220520201204051.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/108190/220520201204191.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/108190/220520201204261.jpg[/IMG]
Öncelikle herkese merhabalar.10 sene önce bıraktığım hobiye yerleşik hayata geçmemle geri dönüş yapıyorum. Taban malzemesi olarak aquabasis ve Reeflowers İceland Blacksand kullandım. Isıtıcı olarak Tetra HT200 w kullanıyorum; sıcaklık 25 C olarak belirledim.
Canlı türü olarak Apisto. Cacatuoides (1 Çift) , ramirezi (1 Çift) , panda corydoras( 6 adet) , cüce pleco (1 Çift) , ember tetra( 10-12 adet) düşünüyorum; bakteri kültürü oluşması açısından bir kaç hafta beklemeyi düşünüyorum.
Sağ arkaya Eledoa, ortaya Cryptocorine Wenditii, su yüzeyine pistia sipariş ettim ama elime ulaşmadı daha. Meşe ve ceviz yapraklarıda yolda:).
Bulunduğum bölgede çeşme suyu 450-500 ppm civarında tds değerine sahip. R.O. cihaz kullanarak 20ppm civarına düşürdüm. Akvaryum suyunun ölçümü 140 ppm civarında. Akvaryum suyunda Ph değeri 7 olarak ölçüm yaptım.
Aklıma takılan bir kaç tane soru var; bu değerlerde R.O. su kullanmamda bir sıkıntı olur mu? Çok az miktarda çeşme suyu karıştırdığım için bir sıkıntı yaşar mıyım? Plecolar, apistolar ve ramireziler birlikte mutlu olabilirler mi?
Canlıları eklemeden önce sizin değerli yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. İlk Güney Amerika tecrübem olacağı için fikirleriniz benim için çok değerli. Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.[EDIT]umutmsll,2020-05-22 13:08:09[/EDIT]
Natteri hakkında
Bildiğim kadarıyla balıkların daha çok küçük dolayısıyla saklanma ihtiyacı duyuyorlar bebelerden canavar çıkmasını beklemen için erken bence.Işığı açık bırakman işe yarayabilir ışığa alışırlar ama bu seferde alglerle uğraşmak zorunda kalıcaksın.Balıklarını rahatsız etmemek yerine onlarla ilgilen hatta kendini göster ki daha çabuk alışabilsinler.
Akvaryum Fiyatı ?
Bence hiç kasma hazır al çok farkeden bir şey olmuyor hem ışıkla uğraşmazsın..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 14 Online Kullanıcı, 8 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.