ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
incibengu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Mart 2011 17:51
Son Ziyaret:
23 Mayıs 2011 18:21
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
inci bengu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

inci bengu

SON 10 MESAJI

Kabuklarında Bastırınca Esneme Var
Sera var elimde yemediler, champion vardı onu biraz didikledirler.
dün üç tane su kaplumbağası aldım ama...

bugün gidip alacağım, arkadaşıma sordum 20 tl verdim demişti; iç mi dış mı sormadım

dün üç tane su kaplumbağası aldım ama...

40x20x28 atlantis diye bir marka; kurutma alanınıda kendim yaptım aslında, büyük bir taş buldum sokakta kenarlarını kırdım falan çıkabilecekleri şekilde. şuan ısıtıcı ve filtre yok sadece ışıkları var. sularını iki günde bir değiştirmek zorunda kalıyorum, cuma günü olayı hallediyorum.

pet shoplardakilere güvenmemek lazımmış, pis plastik kaba para verdim bilseydim en baştan hazırlardım herşeyi...
dün üç tane su kaplumbağası aldım ama...

Isıtıcı henüz alamamıştım, 15ini bekliyorum, kalorifer yanında sıcaklık yeter sandım. Az kaldı cuma günü bu işi de hallediyorum. Türk filmlerinde çocuğuna palto almak için maaş almayı bekleyen Münir Özkul gibi hissettim.

Kabuklarında Bastırınca Esneme Var

Suda ısıtıcı yoktu, ev sıcak diye sıcaklık yeter sandım. 15inden sonra alayım çocuklar üşümesin. Teşekkürler.

Kabuklarında Bastırınca Esneme Var
Daha bebek olan üç su kaplumbağam var, doğru düzgün yem yemiyorlar, turtle sticks ve champion u denedim. Yemlerinin üzerinde vitamin damlatıp veriyorum. Sularına yumurtayı haşlayıp bir gün boyunca beklettiğim suyu da karıştırıyorum.
Geçen gün Sularını değiştirirken elime aldım, biraz fazla tepininde daha sıkı tuttum. O an fark ettim kabukları bastıınca içine doğru esneme yapyor. Üçünün de aynı. Bu normal mi, çünkü daha çok küçükler. Zaten pek yem de yemiyorlar. Sürekli ışıkta güneşlenip uyuyorlar. Yoksa hasta mı ettim hayvanları. Daha öncesinde çok dikkatli tuttuğum için kabuklarında esneme olduğunu fark etmemiştim.
Mutlu son :)
Kaç sene bakmıştınız?
dün üç tane su kaplumbağası aldım ama...
Akvaryum aldık bir tane, ama hala aynı şeyi yapıyorlar, yem yemiyorlar. Bir de ikisi birleşip diğer üçüncünün üstüne çıkıyorlar sürekli, uyurken de ikisi birlikte uyuyor, diğeri tek başına uyuyor. Yem vermek için bile yanlarına gittiğimde çılgın gibi kaçışıyorlar.
dün üç tane su kaplumbağası aldım ama...

aldığım yer 7-8 seneye kadar en fazla 15 cm olurlar dedi, ben de o zaman kadar büyük bir tank alırım diyordum ama, o kadar hızlı büyüyorlar mı? o yüzden mi ymek yemiyorlar, yerleri mi dar?

dün üç tane su kaplumbağası aldım ama...
Dün üç tane su kaplumbağası aldım, çok küçükler kabukları 3cm kadar. Geldiklerinden beri hiç yem yemediler. Aldığım yer bana şu ortasında palmiye ağacı olan leğen gibi şeylerden tavsiye etti, ben de en büyüğünden aldım, gezsin yüzsün hayvanlar dedim. Suyunu içme suyu koydum, haftada bir değiştirmemi söyledi satan kişi. Bir de kabuk cilası verdi, haftada bir sürmem için. dünden beri hiç yemlerine dokunmadılar, acıkmıyor mu bu hayvanlar? Evimiz sıcak, üşümesinler diye kaloriferin yanına koydum onları. Kıpır kıpır yüzüyorlar, bir tanesi genelde kuru bölgede duruyor. Güneş de görüyorlar. Bide biri yanlarına gidince çok korkuyorlar, kaçışıyorlar çok fena. Üzülüyorum ben de yahu. Daha yeni beta balığım öldü bunlar da ölürse evlat acısı gibi çökecek içime...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.