ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Nanobetta
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Mayıs 2011 23:56
Son Ziyaret:
12 Mayıs 2011 00:05
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Batuhan Koç
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 5 MESAJI

30 lt bitkilide bettanın yanına hangi alg yiyici uygun olur?
Akşam buldum otoyu. Siyah çakıl taşları var birkaç yerde, onların altına girmiş. Ufacık bir şey, kaybolup duruyor; zor görüyorum. Algleri yiyor yemesine ama sayı fazla olmadıkça pek bir yararı olmayacak gibi görünüyor. Zaten rahat rahat yüzemiyor bettanın baskısından. Acaba kötü mü ettim? Akvaryumcuda en azından kendi türünden bir sürü balıkla dolanıp duruyordu.
Beta tankında karides
Kirazların renkleri dikkat çekici olduğu için rahat bırakmaz diye pek çok yorum okudum. Hele bitkili değilse hiç şansları yok. Ben daha dün bettam karidese saldırır diye başka bir alg yiyici otocinclus affinis aldım: 


Bu sabah yok oldu   Tabii bu bütün bettalar böyle davranacak anlamına gelmiyor ama en azından amano karidesi gibi renkleri canlı olmayan cinsler öneriliyor bettalı tanklara.
30 lt bitkilide bettanın yanına hangi alg yiyici uygun olur?
Cevaplarınız için teşekkürler. Bugün bir tane otocinclus affinis aldım, yazık hayvan daha akvaryuma alışamadan bettanın ataklarından kaçarken buldu kendisini. Bettadan çok daha hızlı, yakalanmıyor ama korkudan kaçacak yer arıyor. Bir yer de buldu aslında: şelale filtrenin suya giren kısmının arkası. Orada güvende şimdilik, bakalım sabah ne halde bulacağım. İnşallah yem olmaz.


Güncelleme: Oto kayıp    Her yere baktım, yok. Bettanın bunları yediğine şahit olan var mı?
Nanobetta2011-05-11 11:48:12
30 lt bitkilide bettanın yanına hangi alg yiyici uygun olur?
Peki karides bettaya zarar verir mi? Kuyruğuna mesela. Bir de bazen akvaryumdan atladıklarını duydum. Benimkinin üstü açık

24 saatte iki mesaj kuralı yüzünden diğer mesajlarımı mecburen buraya yazacağım. Atlamadan kastım karidesti. Su seviyesi yüksek olmasına rağmen bettam şu ana kadar hiç atlamadı. Ben elimi soktuğumda bile korkmuyor. İnsanları tehdit olarak görmüyor artık. Aksine yem vereceğim diye elime saldırıyor. Ama karides ondan korkup atlar mı?
Nanobetta2011-05-09 16:16:08
30 lt bitkilide bettanın yanına hangi alg yiyici uygun olur?
Merhaba,

Üç aydır yaklaşık 30 litrelik tankta bir erkek betta besliyorum. Bitkiler zeytin ve anubias. Genel olarak memnunum fakat yosun problemi var. Temizlemesi o kadar zor değil ve bu forumdan öğrendiklerimle biraz azaltmayı başardım ancak yine de bir tane alg yiyici alsam mı diye düşünüyorum.

Betta agresif, akvaryum da küçük olduğundan zaten fazla seçenek yok. İki tür arasında kaldım: Amano karidesi ve Otocinclus affinis. İkisi de 5 cm den fazla büyümeyen etkili alg yiyicilermiş. Hangisini önerirsiniz? Betta bunlara zarar verir mi? Ya da hiç gerek yok, betta yalnız yaşamaya devam mı etsin?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.