ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
zcabaoglu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Mayıs 2006 12:48
Son Ziyaret:
26 Ocak 2011 18:49
Toplam Mesaj:
36 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Zihni CABAOĞLU
Doğum Tarihi:
01 Ekim 1965
Yaş:
60
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Zihni CABAOĞLU
300 lt malavi
30 lt yavruluk
80 lt bitkili
300 lt malavi
30 lt yavruluk
80 lt bitkili
SON 10 MESAJI
Super Melon Üretim
Yanıtınız için teşekkür ederim.
Yanıtınız için teşekkür ederim.
O zaman yumurtlama konisi satın almak yerine beyaz renkli pleksi veya fayans ile bu koniyi yapmak mümkün. :) Fakat pleksi hafif bir malzemedir. Anaçların yumurta dizmesi ve yumurtaların bakımı esnasında sorun çıkarmı acaba diye düşünüyorum. Nedersiniz.
Diğer taraftan su sertleştirme meselesi her halükarda çok dikkat gerektiriyor anlaşılan.
Aquarama2009 için şimdiden başarılar diliyorum size.
Super Melon Üretim
Bora bey umarım herşey istediğiniz gibi gelişir.
zcabaoglu 2008-11-28 07:44:24
Bora bey umarım herşey istediğiniz gibi gelişir.
Birkaç sorum olacak;
Yumurtlama kulesi kullandığınızı görüyorum şu heryerde gördüğümüz konileri neden kullanmadığınızı merak ettim. Özel bir sebebi varmı? Kulenin arasına kaçan yavrular olmuyormu? Bu kulenin malzemesi nedir? (DIY bir şey gibime geldide.) Kulenin fazla yüksek olmamasıda sanırım daha fazla su değiştirebilmek için değilmi.
Su gün geçtikçe sertleştiriliyor demişsiniz. Bu konuyu biraz açabilirmisiniz. Mesela günlük %10 su değişimi mi? Atıyorum tankta 6.5 ph 120 ms su var eklediğiniz suyun değerleri nedir. Yoksa doğrudan dinlendirilmiş musluk suyumu ekliyorsunuz.
Bu sorulardan discus beslemediğim anlaşılıyor değilmi?
Ama yakın bir zamanda niyetim var.
Yanıtlarsanız sevinirim.
Selamlar.
süper dip çekme aleti
Yazdıklarımın bir art niyet taşımadığı lütfen anlayın. Küçük bir çocuk hevesle bunu yapacak ve olasılık dahilindedir ki canı yanacak. Sadece bunu anlatmaya çalışıyorum.
Bu yüzden son yazılarınızdan her ne kadar rahatsız olsamda sildirtmeyi hiç düşünmem. Ama eğer siz kendiniz silerseniz memnun olurum.
Amacım sadece birisinin canının yanmaması idi. Bunu anlatmaya çalıştım.
Yazdıklarımın bir art niyet taşımadığı lütfen anlayın. Küçük bir çocuk hevesle bunu yapacak ve olasılık dahilindedir ki canı yanacak. Sadece bunu anlatmaya çalışıyorum.
Bu yüzden son yazılarınızdan her ne kadar rahatsız olsamda sildirtmeyi hiç düşünmem. Ama eğer siz kendiniz silerseniz memnun olurum.
Amacım sadece birisinin canının yanmaması idi. Bunu anlatmaya çalıştım.
süper dip çekme aleti
Mustafa bey siz elektikten anlıyor olabilirsiniz. Daha önce yazdıklarımı sizi sınamak içinde yazmadım. Hayatında eline kontrol kalemi almamış bir genç akvaristin başına bir şey gelmesin diye bilgilerim dahilinde uyarıyorum sadece.
zcabaoglu 2008-10-10 01:54:55
Mustafa bey siz elektikten anlıyor olabilirsiniz. Daha önce yazdıklarımı sizi sınamak içinde yazmadım. Hayatında eline kontrol kalemi almamış bir genç akvaristin başına bir şey gelmesin diye bilgilerim dahilinde uyarıyorum sadece.
"Bulaşık eldiveni" , veya "2. bu aparatı kullanırken bir parça kabloyu suyun içine batırın kablonun diğer ucunuda topraklama sağlayacak bir materyale(akvaryumun demir sehpası,duvar vb.)bağlayın ki bir kaçak durumunda toprak hattı vasıtası ile kaçak toprağa aksın,şimdi oldumu acaba?"
Bu dediklerinizi, sizde dahil evde kimse yapmaz. Sonrada insanların canı yanabilir, canından olabilir. Benim anlatmaya çalıştığım bu.
"Elimde somun açmaya/sıkmaya yarayan anahtarın patladığını bilirim ama ayağımda izolasyon olduğundan toprakla temas etmediğimden dolayı bana birşey olmadı."
Bakın ne güzel söylüyorsunuz. Elektikten anlayanın başına bu gelebiliyorsa. Anlamayana ne olur bilmiyorum. Belkide bu işe başlamadan önce ilgili sigortaları kapatsaydınız veya o müdahale ettiğiniz kısmın elektriğini önceden kesseydiniz bu olayı yaşamayacaktınız değilmi. Ben buna kaza olmuş demem sizin ihmaliniz var derim.
"O kadar güvenli bir şekilde nasıl kullanılacağını anlatmaya çalışıyorum siz hala bana anti tezler sürüyorsunuz."
Kesinlikle anti tezler sunmaya çalışmıyorum böyle bir çabam hiç olmadı. Sadece insanların canı yanmasın diye uyarıyorum.
"Bu ne ya sanki hiroşimaya bomba attık." Yok atmadınız. Ama bombanın nasıl yapılacığını resimlerlede destekleyerek çok güzel anlatıyorsunuz. :)
"Arkadaşlar kullanmayın bu aparatı siz güvenli bir şekilde hortumla dip çekimi yapın." Demişsiniz lütfen bana kızmayın yazdıklarım bu düzeneğin yeterince güvenli olmadığını anlatmak içindi o kadar.
Kişisel düşüncem bu düzenek tehlikelidir ve kullanılmamalıdır. Ama belki astronot giysisiyle kullanılabilir.
süper dip çekme aleti
zcabaoglu 2008-10-09 12:42:51
"Suyun buharlaşması sonucunda aydınlatma sistemlerine giden suyun oradaki elektrik elemanlarıyla teması sonucu olabilecek sonuçları düşündünüzmü hiç de,"
Mustafa bey işte tam bu yüzden önce can güvenliği diyorum. Önceki sayfada verdiğim linkte detaylı olarak işlenmiş. Akvaryuma elinizi sokmadan önce bütün elektrik fişlerini çekin denmesi boşuna değil. Bir kez daha okumanızı öneriyorum.
"bahsettiğim 2.örnekte yani hortumun ucuna iletken olmayan malzeme eklendiğinde elinizin,kolunuzun akvaryumun içine girmesine gerek yoktur.Dolayısı ile su ve elektrik kaçağı ile temasınız söz konusu değildir."
Diyorsunuzda, bu parçayı kuru tutmak zordur. Islak olan her malzeme de iletkendir. Elektrikte adamı çarpar.
Böyle bir şeyi ticari olarak yapan dünyada yok zaten.Benzerleri var ama bunlarda pilli. Çünkü üretililirse ve bir sıkıntı olursa üretici firmayı mahkemelerde süründürürler.
"birinin başına birşey gelse vebalini kaldıracakmısınız diye soruyorsunuz?"
Binde bir ihtimal bile olsa bu düzenekten birinin başına bir şey gelse ben üzülürüm. Sizde üzelmelisiniz. Sonra bana ne ben gerekli önlemleri gösterdim ama yapmamışlar, vah vah. İster kullanın ister kullanmayın demek. "OLMAZ"
Birde bu düzeneği semtinizdeki bir elektrikçiye gösterin ve ne amaçla kullanacağınızı anlatın. Birde onun fikrini alın.
Kusuruma bakmayın.
süper dip çekme aleti
Mustafa bey tüm sayfaları okudum önerdiğiniz önlemleride(ki bu önlem dedikleriniz konunun içinde kaybolup gidiyor), ancak şunu kabul edin ki 220 volt elektriğin hiç şakası yok.
zcabaoglu 2008-10-08 19:04:03
Mustafa bey tüm sayfaları okudum önerdiğiniz önlemleride(ki bu önlem dedikleriniz konunun içinde kaybolup gidiyor), ancak şunu kabul edin ki 220 volt elektriğin hiç şakası yok.
Akvaryum sevdasına kapılan 10-15 yaşındaki bunu 20 de 50 de diyebiliriz elektikle ilgili hiç bir bilgisi olmayan çocuklarımız ve büyüklerimiz bile bunu uygularsa. ...
Elektiği her yerde kullanıyoruz doğrudur ama nekadar güvenlik önlemlerini alabiliyoruz bu önemli. İnsanlarımız hala duvardan fişi çekerken kablosundan tutup çekiyor(fişten tutup değil). Sonrada sigortalar atınca elektrikçi çağrıyor.
Kablolar en çok nerde kırılma, bükülme yaparsa oradan elektik kaçağı olur. Bu projedede kablonun filtre kafası ile buluştuğu nokta risk oluşturur. Filtre, eliniz veya kolunuzla birlite suyun içinde olunca bu benim için yeterince büyük bir risktir.
Yukarıda ve önceki sayfalarda yazdıklarım ışığında, bu proje ile birinin başına bir şey gelse VEBALİNİN ALTINDAN KALKABİLİRMİSİNİZ. VİCDANINIZ SIZLAMAZMI?
Üretici firmalar bu yüzden bunları pilli yapıyor.
Sağlıcakla kalın.
Önce Can Güvenliğimiz
zcabaoglu 2008-10-08 19:12:05
Furkan bey bir nebze katkıda bulunabildiysem ne mutlu bana.
Kaçak akım röleleri bir nebze güvenlik sağlayabilir. Bunların düzgün çalışabilmesi için evin elektrik tesisatının ayrı olarak yapılmış sağlam bir topraklaması olması gerekiyor. Bu topraklama hattıda ancak yeni yapılan binalarda var. Daha açık yazmak gerekirse duvarlardaki prizlerde 3 kablo olması lazım. Yada evdeki tüm prizlere ayrıca topraklama hattı yaptırılması gerekiyor. Özellikle eski apartmanlarda bunu yaptırmak zor ve masraflı. Semt elektrikçisine şu prizi topraklı yap dedidiğinizde adam geliyor, ayrı topraklama hattı olmayan evde duvardaki kablolardan nötür olanından prizin topraklama kısmına ek bir kablo ile bir köprü yapıyor. Tamam oldumu diyorsunuz? Ağbi bu priz topraklı oldu diyor. :) Bu işlem nekadar güvenli yorumunu bu işi iyi bilenlere bırakıyorum.
Kaldıki güvenlik riski bence daha çok ısıtıcı ve iç filtrelerde bunların fişleride iki uçlu. Bunlara topraklama nasıl yapılabilir?
DIY projelerdeki otokontrol için en azından moderatörler kırmızı renkli, büyük punto ile dikkat çekecek şekilde "BU PROJE CİDDİ CAN GÜVENLİĞİ RİSKİ TAŞIMAKTADIR. FORUM YÖNETİMİ HİÇ BİR ŞEKİLDE UYGULANMASINI TAVSİYE ETMEMEKTEDİR" gibi bir uyarı bile yeterli olabilir. Çünkü forum üyeleri moderatörlerin uyarılarını (bu işleri bilenler olarak) dikkate alabilir ama herhangi bir üyenin uyarısının bir hükmü olmayabiliyor. Örneğide bir önceki sayfada verdiğim linktede mevcut.
Selamlar.
Ağaç Kampanyası
Refer bey sizi ve maddi katkıda bulunan herkesi kutluyorum.
Refer bey sizi ve maddi katkıda bulunan herkesi kutluyorum.
Şu güzelim ülkemizde şu vurdumduymazlık, ilgisizlik olmasa.
Orman yapılsın diye onca insan çaba harcamış, emek harcamış, maddi katkıda bulunmuş bankada komisyonunu almış, birde BSMV. Oh ne güzel. Yahu adı üstünde bağış bu banka komisyonu neymiş, BSMV neymiş.
Birde Refet beyin ordan araya koşuşturması bankada kuyruk beklemesi cabası.
İnanın söyleyecek söz bulamıyorum.
Önce Can Güvenliğimiz
Furkan bey gerçekten çok önemli bir konu ve sade bir dille anlattığınız iyi olmuş. Yazdıklarınıza katılmamak mümkün değil. Butonlu grup priz kullandığınızı ifade etmişsiniz. Anahtarlı demek istediniz sanırım. Bu tip grup prizleride kontrol etmekte fayda var.
Furkan bey gerçekten çok önemli bir konu ve sade bir dille anlattığınız iyi olmuş. Yazdıklarınıza katılmamak mümkün değil. Butonlu grup priz kullandığınızı ifade etmişsiniz. Anahtarlı demek istediniz sanırım. Bu tip grup prizleride kontrol etmekte fayda var.
Şöyleki;
1) Grup prizin anahtarı kapalı iken fişi elektriğe takılır ve kontrol kalemi ile elektrik varmı diye kontrol edilir. Normalde elektrik olmaması lazım.
2) Bu defa yine grup prizin anahtarı kapalı iken fişi ters çevirip elektriğe takılır ve kontrol kalemi ile elektrik varmı diye tekrar kontrol edilir. Normalde elektrik olmaması lazım.
Ancak böyle grup prizin anahtarı kaptıldığında gerçekten elekriğin kesildiğinden emin olabiliriz. Çünkü bu anahtarın içerdeki balantı şeklini ancak prizi açarak görebiliriz. Eğer bu grup prize gelen kablolardan biri direkt bağlandıysa bizim elektriğe çarpılma olasılığımız %50. Şansa bırakmamak lazım. :)
Birde forumumuzun DIY bölümünde aşağıda linkini verdiğim enteresan (!) projeler var. (Başka forumlardada var.) Denk geldikçe dilimin döndüğünce yapmayın etmeyin çok tehlikeli işlerle uğraşıyorsunuz, canınızın hiçmi kıymeti yok diyorum ama nafile. Eline kontrol kalemi bile almamış biri bu tür projeleri(!) örnek alıp birde elimdeki eski iç filtreyi değerlendireyim dese Allah korusun.
Yukardaki linkte görülen düzenek için açılan konu tek değil benzerleri birkaç tane daha var. En son buna mesaj yazdığım için bunu burada örnek olarak gösterdim. Bu konuyu açanlar (süper dip çekme aleti) ve yorum yazanlar lütfen alınmasın. Ben sadece uyarmak istedim.
Bana sorarsanız özellikle DIY bölümünde bir otokontrol olmalı ve benzer tehlikeli olabilecek projelerde moderatörler uyarılar yapmalı ve hatta bu tip başlıkları silmeli.
Sağlıklı akvaristler ve sağlıklı balıklar diliyorum hepinize.
süper dip çekme aleti
220 volt elektrikle çalışan bu tür düzenekler tehlikelidir. Aşağıdaki linki dikkatlice incelemenizi rica ediyorum.
220 volt elektrikle çalışan bu tür düzenekler tehlikelidir. Aşağıdaki linki dikkatlice incelemenizi rica ediyorum.
Selamlar.
SON MESAJLAR
- Hasta Beta Balığım İçin Öneri wmrely, 22:38
Yeni Üye Forumu - 60x40x40 Walstad Akvaryum Ve Kurulum Süreci syerli, 21:54
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Hastalığı DenizAslan, 21:12
Yeni Üye Forumu - 100x45x45 Hardscape Tavsiye DenizAslan, 21:07
Yeni Üye Forumu - 1 Metrelik Tankda Hangi Ciklet Gider? hvostr, 19:28
Yeni Üye Forumu - Moly Yavrulukta Doğumu Yakinmi Erd4an, 19:24
Yeni Üye Forumu - Orta Amerika'ya Dönüş Frkn, 19:07
Akvaryum Tanıtımı - Tilki Kuyruğu Ozmoziz, 16:16
Bitki Türleri ve Bakımı - K.y.s. Kaplumbağam Hastalık Varmı Doğru Bakımmı Betta_King, 15:55
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Akvaryumlar İçin Raf İnci Kefali, 11:38
Yeni Üye Forumu - Muğlalılar Goca Bodrumlu, 10:38
Akvarist Grupları ve Buluşmaları - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin platinium, 09:27
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Anzavur17, 00:41
Yeni Üye Forumu - Dünden Bugüne.. MCY4, 23:33
Akvaryum Tanıtımı - Hikari Yemler Hakkında Bilgilendirme Joec, 23:28
Akvaryum Dünyasından Haberler - Kupadan Saksı Yapma Fikri Tata, 22:12
Bitki Türleri ve Bakımı - Su Kaplumbağası Cinsiyet Belirleme hoppala, 20:54
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Ay Kuyruk Moly Doğumu Yakinmi Yavruluga Aldim Erd4an, 20:53
Yeni Üye Forumu - Lepistes Akvaryumunda Köpük DenizAslan, 17:30
Yeni Üye Forumu - Bitkili Tankda Led Kullanımı Ehtiyar, 17:02
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Akvaryum DenizAslan, 15:52
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Seçimi Hakkında (eheim 2213) DenizAslan, 15:49
Yeni Üye Forumu - Lepistesimde Sorun Varmı DenizAslan, 15:47
Yeni Üye Forumu - Sobo Sf 3000 Mi Eheim Kompakton 3000 Mi DenizAslan, 15:45
Yeni Üye Forumu - Bitki Yapraklarında Delikler DenizAslan, 14:05
Bitki Akvaryumları Genel - Yeni Akvaryum Kurulumu DenizAslan, 13:55
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bitkili Yeni Kurulum DenizAslan, 12:36
Bitki Akvaryumları Genel - T8 Balast Ve Montajı Mehmet440244, 02:22
Aydınlatma - Hobiye Yeni Başladım ygzksk, 01:55
Akvaryum Tanıtımı - Filtre Omerdrms, 01:31
Yeni Üye Forumu - Malawi Ciklet Akvaryumum Omerdrms, 01:23
Akvaryum Tanıtımı - Karides Ayrımı. DenizAslan, 00:18
Omurgasızlar - Catappa Yetişiyorum Rafayel, 20:20
Bitki Türleri ve Bakımı - Oranda Ryukin Tankı Kurulum ~Emre, 19:27
Akvaryum Tanıtımı - Balık Biti Mi Başka Bir Hastalık Mı? İtisnotpoor, 12:47
Hastalıklar ve İlaçlar - İzmir Ve Çevresinde Akvaryum İmalatçısı Önerisi? DenizAslan, 12:46
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Balkona Giden Ekstra Uzun Dış Filtre Hortumu Hidro Dinamik, 10:49
Filtreleme Seçenekleri - Cüce Vatoz Tür Belirleme 1Balikci, 09:34
Yeni Üye Forumu - Su Değişimi İçin Otomasyon Planım pianoƒish, 05:25
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Bitkili Tank İçin Raspberry Pi Tabanlı Otomasyon XauPau, 00:15
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Hangisine Bakmak Daha Zevkli Olur? Ozmoziz, 22:15
Yeni Üye Forumu - Hangi Bitki Bu Ozmoziz, 22:06
Yeni Üye Forumu - 60lt Akvaryum Karides Ve Şelale Filtre Ahmet53, 21:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum İskeleti kadir158, 16:34
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Beta Kuyruk Erimesi Betta_King, 14:09
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Resif Akvaryumum ogurcay, 08:33
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 01:38
Akvaryum Tanıtımı - Oranda Akvaryumu ~Emre, 01:13
Akvaryum Tanıtımı - 240 Litre Resif Akvaryumuna Sump Şartmı? BlackkEaglee, 20:52
Deniz Akvaryumları Genel - Tanganyika : Amatör Dokunuş 1Balikci, 19:08
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Damızlik Cüce Vatoz poyraz43 22:09
- Creaqua 120cm Lik Akvaryum 10mm Extra Clear 45 Der asplant 21:52
- Taşınma Nedeniyle Toplu Satış ***çok Uygun*** Kfat 21:37
- Nerite Salyangoz blokurlu 21:14
- Poso Salyangoz blokurlu 21:14
- Boyu Marka Akvaryum blokurlu 21:14
- 100x100*38 Akvaryum+ Profil blokurlu 21:14
- Damızlık 12 Adet Melek Balığı blokurlu 21:14
- Tetra Tec Aps 400 Hava Motoru Aşırı Sessiz. Serkanjb 21:09
- Bloody Mary Karides gulec_44 20:45
- Repens, Micra, Ludwigia, Rotala Vs. Çeşitli Bitki gulec_44 20:45
- Led Armatür Işık Aydınlatma yaguara 20:36
- L144 Mavi Göz Tül Vatozlar Kampanyanın Kralı FULL RED MEHMET 20:25
- Akvaryum Kumları Siyah - Beyaz Renklerde FULL RED MEHMET 20:25
- Jbl Novo M Vatoz Çöpçü Yemi FULL RED MEHMET 20:25
- Amazon Hançeri Cryptocoryne Canlı Üreyen Bitkiler FULL RED MEHMET 20:25
- Tül Panda Koloni AlisBaba 20:10
- Amerikan Zebra AlisBaba 20:10
- Atman 3338 Dış Filtre 3 Sepetli emree06 20:05
- L144 Mavi Göz Düz Kuyruk Cüce Vatoz Yavrusu emree06 20:05
- Neolamprologus Pulcher (daffodil) Yavrusu emree06 20:05
- Ful Red Lepistes ÖĞRÜNÇ 19:52
- Katil Salyangozlarla. ÖĞRÜNÇ 19:52
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 19:47
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 19:47
- Akvaryumlarımdan Budama Bitkiler Mirt 19:40
- Sera Baktopur Direct Tablet Aquaboy 19:31
- Crptocoryne Crispatula Var SeaWorld 17:46
- Cüce Vatoz & L144 SeaWorld 17:46
- Polit, Red Top Nudimbi, Nkanda Mc Yavruları metekaan 17:39
- Su Piresi & Yeşil Su & Infusoria Amati340 17:33
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 17:33
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 17:33
- Microfex( Dero Worm) & Sirke Kurdu Amati340 17:33
- Xxl Boyda Malawi İmparator Cigledler serdar131977 17:05
- Otomatik Yemleme Makinesi Dip Fiyat dark blue 16:39
- Poso Orange Rabbit Salyangoz dark blue 16:39
- Mikrofex-grindal-mikrokurt-sirkekurdu-izya Tubifex tuncaysargin 16:02
- Özel Moss Türleri. smithiseek 15:58
- Plantbox 90p High Tech Aydınlatma. smithiseek 15:58
- 5 Katlı Özel Tasarım Demir Profil Akvaryum Sehbası mendos06 15:57
- Damızlık 7d 3e Demasoni 3.000tl (muhteşem Renk) mendos06 15:57
- Nerite Salyangoz Heidfeld 15:47
- Karışık Tanganika Türleri mg7979 15:28
- Montecarlo-helferi-rotala Sayhadrica-red-green UraL 14:31
- 1 Metrelik Set Akvaryumlar Ve Co2 Tüp kadir0606 14:27
- Vatoz Yavruları mertank 12:51
- Plati,lepistes, L144 Longfin Vatoz EKAR 12:43
- Apistogramma Trifasciata Çift rhn35 12:38
- İthal Paludaryum / Teraryum Arıyorum ozan_1903 12:24
KULLANICILAR
- 67 Online Kullanıcı, 37 Üye
Online Kullanıcılar
Makkaya,
Bahribedir,
Koksal Gurkan,
AlpacinQ,
BarisD,
syerli,
urzais,
yasinenes,
TheDS,
Canerkartal,
osmandbnl,
hoppala,
kocum03,
Talhakoc,
Ulast,
ikaynak,
oguzozt,
Serkanjb,
aupqua,
OKIRATLI,
ternapi,
Ciyus,
OTK25,
XauPau,
JangoFettus,
Burak PEKDEMİR,
Ahmet53,
ÖĞRÜNÇ,
asplant,
zekigonlum,
BadgeR,
Pumaisher70,
YigitKuzey,
Ozzgurr,
1win_fvpi,
Esakvarist,
reprise,
aydin3437,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.
